forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Nathan Never biblioteka by Libellus
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 11

darkraver
Senior Member

Croatia
1346 Posts

Member since 17/06/2002

Posted - 29/10/2007 : 22:13:02  Show Profile Show Extended Profile  Send darkraver a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

More pustoši, strana 27: lik vadi DISKETU(???)na kojoj je ruta broda...

Priča je stvarno izvrsna, jedna od Nathanovih ponajboljih.

Inače, što se tiče ideje o kažnjeničkoj koloniji na mjesecu, ideja postoji i u knjizi Roberta Heinleina: "Luna je okrutna ljubavnica". Vjerojatno otuda inspiracija scenaristima

oprost ali u pitanju nije obična disketa već multifrakcionalni optički disk s atomarnim lejerom u titanium kućištu
to što liči na disketu je samo slučajnost jelte ehem...

al da More Pustoši mi je baš onak šmek HC SF epizoda
ja bi joj da 85% u ocjeni otprilike,dok onaj na UBCu daje nekih 47% ak se ne varam
tak da...vjerujem da mi ove epizodice do 100tke što slijede uopće neće bit tak loše kak njemu...

Od stripova radim salate ali jedino NN zacinim!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 29/10/2007 : 22:53:41  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by darkraver

[quote]Originally posted by mladjo

More pustoši, strana 27: lik vadi DISKETU(???)na kojoj je ruta broda...

Priča je stvarno izvrsna, jedna od Nathanovih ponajboljih.

Inače, što se tiče ideje o kažnjeničkoj koloniji na mjesecu, ideja postoji i u knjizi Roberta Heinleina: "Luna je okrutna ljubavnica". Vjerojatno otuda inspiracija scenaristima

oprost ali u pitanju nije obična disketa već multifrakcionalni optički disk s atomarnim lejerom u titanium kućištu
to što liči na disketu je samo slučajnost jelte ehem...

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 29/10/2007 : 23:09:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:

a jebat ga,malko je kompliciran taj nathanov prostorno-vremenski kontinuum...

Aha, malo ;)

quote:

može li se uopće kvalitetno napraviti timeline s obzirom na mulitverzume?

Ne, više ne. Ranije je barem bilo očigledno da je vremenski tok regularne serije samo jedan jedini. Od pre par brojeva, više ni to nije tako. A giganti i almanasi su se odavno raspršili u puno, puno univerzuma.

More on that - u textu "Multiverzum moj nasušni" u idućem NN almanahu.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 29/10/2007 : 23:12:30  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Djole

More on that - u textu "Multiverzum moj nasušni" u idućem NN almanahu.

URA!
meso koje se pretvara u metal!!

Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti!
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 29/10/2007 : 23:49:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Khm, khm, kako ide upis ZZCP? :PPpPPPPpPP

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 30/10/2007 : 00:53:53  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
odlichno - milazzo je RASTURIO ovu epizodu:))

Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti!
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 30/10/2007 : 00:58:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Navatao si Milazza da crta? Nikada više neću sumnjati u tvoje uredničke sposobnosti! ;)

Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 30/10/2007 : 18:21:36  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
quote:
http://www.ubcfumetti.com/nn/crono1.htm

To je to što mi je trebalo.
Hvala,Djole!!!
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8080 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 30/10/2007 : 20:09:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kico

quote:
http://www.ubcfumetti.com/nn/crono1.htm

To je to što mi je trebalo.
Hvala,Djole!!!

Fala, Djole! Upravo namjeravam krenuti čitati Nathana kronološki i ove je baš ono što mi treba.

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 07/11/2007 : 18:12:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
Ja sam si pročitao drugu i treću knjigu, a neke epizode već i dva puta. Jeste, izdanje je atraktivno izgledom, no prijevod i nije nešto čime bi se ovo izdanje moglo ponositi... čudne konjugacije, pa taj nesretni zarez na krivim mjestima u rečenici, sam poredak riječi u rečenici koji je ponekad i komičan. Sveukupno ne baš nadahnut prijevod. Neku razliku, poboljšanje u tom segmentu između Ludensovih NN-a i ovih Libellusovih ja baš i ne vidim.
Go to Top of Page

Dalen
Senior Member

Croatia
2276 Posts

Member since 13/03/2003

Posted - 07/11/2007 : 18:22:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Dalen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kiky

Ja sam si pročitao drugu i treću knjigu, a neke epizode već i dva puta. Jeste, izdanje je atraktivno izgledom, no prijevod i nije nešto čime bi se ovo izdanje moglo ponositi... čudne konjugacije, pa taj nesretni zarez na krivim mjestima u rečenici, sam poredak riječi u rečenici koji je ponekad i komičan. Sveukupno ne baš nadahnut prijevod. Neku razliku, poboljšanje u tom segmentu između Ludensovih NN-a i ovih Libellusovih ja baš i ne vidim.

Ja sam pročitao prve 3 knjige, i mogu reći da se glede toga slažem s tobom. Ali, to je stvar lekture, a ne prijevoda. Prijevod je O.K.
Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 07/11/2007 : 18:27:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message  Reply with Quote
Npr.?

And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 07/11/2007 : 19:20:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
Želiš primjere?
OK, nema problema, prelistaću izdanja i podastrijeti ti nekoliko primjera.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 07/11/2007 : 19:53:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Mujsa...

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 07/11/2007 : 22:59:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message  Reply with Quote
quote:

Želiš primjere?
OK, nema problema, prelistaću izdanja i podastrijeti ti nekoliko primjera.

Apsolutno. Greske su uvijek moguce i, ako postoje, drago nam je kada nam netko ukaze na njih.

Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 07/11/2007 : 23:00:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

Mujsa...

Blokiran je bio par za ovo...

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 08/11/2007 : 15:35:52  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Evo jedna mala primjedba, zapravo sugestija. I kod MM-a i NN-a na zadnjoj strani je,uz sliku, uvijek jedan te isti tekst.Bilo bi dobro kada bi se taj dio stilski, odnosno prije tekstualno, malo bolje riješio. Jer nema smisla da na sve četiri knjige Nathana Nevera čitam iste rečenice, o tome tko ga je stvorio, itd, itd...

Kod Martija imate već 12 knjiga isti tekst na zadnjoj strani. Nije to niš strašno, al ak se može rešit...

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 08/11/2007 : 15:58:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Neeeee!!!!! Ovo je jedino moguće rješenje. Ako ... U stvari neću komentirati jer znam da im sigurno neće pasti na pamet nešto komplicirati.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 08/11/2007 : 15:59:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Mujsa... mala...

Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 10/11/2007 : 13:48:28  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
Moji Natančići treba da mi doputuju iz BG-a ovih dana konačno... Čitanje ovih postova me baca u apstinentsku krizu, bar još koji dan nadam se...

...
Go to Top of Page

Dalen
Senior Member

Croatia
2276 Posts

Member since 13/03/2003

Posted - 11/11/2007 : 19:40:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Dalen a Private Message  Reply with Quote
Eto, danas, nakon pročitanih svih četiriju NN knjiga što reći? Osim malih, ponavljam malih zamjerki glede lekture jer ih na sreću nije mnogo, ne mogu a da ne kažem da sam uživao čitajući ove četiri knjige i da mi je žao da ću na ostale trebati čekati opet godinu dana (ako ne dođe do neke promjene ). Svi crtači koji su se pojavili u ovih 12 priča su mi jako dobri, osim Stefana Casinija (Leptirov san). Njegov stil mi je totalno antipatičan. Jednostavno mi ne paše Nathan Neveru. Na par slika mi Nathan više na Johnija Difula nego na Nathana Nevera . Sve ostalo je jako dobro i jedva čekam ponovni susret sa slijedećim Libellusovim NN knjigama.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 11/11/2007 : 19:52:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
Druga, treća i četvrta knjiga (osim epizode "Pomaknuta orbita" koju još nisam stigao pročitati) apsolvirana. Ne mogu reći da su epizode sveukupno baš nešto mind blowing ali nema opet niti večih prosera... Najbolja mi je Vignina "Mentalna blokada" dok nekako najveće razočaranje izazvaše Meddin "Iskonski instinkt". Dosta novih crtača, od kojih je Kalkatera najbolji ("Hadija" je prekrasno nacrtana). Cassini je meni sjajan crtač, pa i u "Leptirovom snu" (još jednoj jako dobroj epizodi).
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 11/11/2007 : 19:53:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dalen

Eto, danas, nakon pročitanih svih četiriju NN knjiga što reći? Osim malih, ponavljam malih zamjerki glede lekture jer ih na sreću nije mnogo, ne mogu a da ne kažem da sam uživao čitajući ove četiri knjige i da mi je žao da ću na ostale trebati čekati opet godinu dana (ako ne dođe do neke promjene ). Svi crtači koji su se pojavili u ovih 12 priča su mi jako dobri, osim Stefana Casinija (Leptirov san). Njegov stil mi je totalno antipatičan. Jednostavno mi ne paše Nathan Neveru. Na par slika mi Nathan više na Johnija Difula nego na Nathana Nevera . Sve ostalo je jako dobro i jedva čekam ponovni susret sa slijedećim Libellusovim NN knjigama.

Drago mi je da su ti se knjige svidjele.
Nas svakako zanima koje su to zamjerke (pa makar i male) u vezi lekture.
Kako uvijek nastojimo napraviti sto je moguce bolje izdanje, bitno nam je znati na sto se odnose te zamjerke.

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

Dalen
Senior Member

Croatia
2276 Posts

Member since 13/03/2003

Posted - 11/11/2007 : 20:13:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Dalen a Private Message  Reply with Quote
Dado, ono što su meni zamjerke, drugima možda nisu. Upotrebljene su nekoliko puta gramatički složene rečenice, koje se usudio bih se reći nikad ne upotrebljavaju u normalnoj konverzaciji. Nije to krivo, već neobično i nesvojstveno običnom, svakodnevnom govoru. Ne trebaš se oko toga pretjerano brinuti. Samo nastavite i dalje punom parom.
Go to Top of Page

Dalen
Senior Member

Croatia
2276 Posts

Member since 13/03/2003

Posted - 11/11/2007 : 20:20:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Dalen a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dosta novih crtača, od kojih je Kalkatera najbolji ("Hadija" je prekrasno nacrtana). Cassini je meni sjajan crtač, pa i u "Leptirovom snu" (još jednoj jako dobroj epizodi).

Slažem se za Calcaterru. "Hadija" je zaista dobro nacrtana, ali Casini (Btw. ovaj Casini ti se piše sa samo jednim "S" ) mi je kao što rekoh najgori. Naravno, ne mora se svakom sviđati isto. Da se svakom sviđa isto, onda ne bi bili ljudi .

Edited by - Dalen on 11/11/2007 20:22:09
Go to Top of Page
Page: of 11 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000