Author |
Topic |
Tally
Average Member
Croatia
744 Posts
Member since 13/01/2003 |
Posted - 08/11/2007 : 14:16:24
|
NAJMOĆNIJI STRIP MAGAZIN NA SVIJETU! Kako ovo dobro zvuči, zar ne? Osim dobro nam poznatog USX serijala, te ostalih stripova, Bookglobe je pokrenuo još jedan magazin u flip sistemu.
Riječ je o The Ultimates & Ultimate Fantastic Four (kasnije kratica: TUUFF) dva su vrlo popularna serijala i doslovce su prepuni superherojima! Upravo je izašao prvi broj. Cijena prava sitnica, samo 19,90 kn! Ovaj broj sadrži još i 16-ak ekstra stranica na kojima je veliki članak o UFF, te poklon poster. Evo nekoliko kratkih informacija o ova dva serijala...
THE ULTIMATES The Ultimates (kratica: TU) su izmišljeni tim superheroja koji sponzorira vlada SAD-a. Ultimate Marvel verzija je ustvari moderna obrada popularnih Osvetnika (The Avengers). Prvu priču napisao je Mark Millar, a nacrtao Bryan Hitch uz pomoć Andrew Currie. Serijal dosad sadrži dvije kompletne priče, tj. prva i druga su ispričane i imaju vrlo “neoriginalne” naslove poput kakvih filmova, The Ultimates 2 (na njoj su također radili Millar i Hitch) te The Ultimates 3. Treću priču koja počinje izlaziti ovog prosinca piše Jeph Loeb, a crta slavni Joe Madureira. Posebnost cijelog serijala je njegova mračna i cinična strana priče, a imate doživljaj kao da gledate kakav dobar akcijski film. Uostalom, i sami ćete se imati prilike uvjeriti u kvalitetu cijelog serijala kroz iduće brojeve.
ULTIMATE FANTASTIC FOUR Ultimate Fantastic Four (kratica: UFF) je također serijal koji izlazi u Ultimate Marvel kolekciji i na sasvim nov način nam objašnjava porijeklo Četvorke i donosi nam nove dogodovštine najstarije superherojske obitelji. Legendarni Stan Lee i Jack Kirby su 1961. godine stvorili izvornu Fantastičnu četvorku. No, u ovoj modernoj verziji tim je mnogo mlađi, a i samo porijeklo njihovih moći je sasvim drukčije. Serijal su stvorili poznati Brian M. Bendis, Mark Millar i Adam Kubert. No, da ne dužimo previše, u samom Uvodniku, mnogo više informacija o Ultimate Fantastic Four serijalu možete pročitati u članku koji vam poklanjamo u sredini broja.
A za idući broj pripremamo sličan članak i o serijalu The Ultimates. Zahvaljujemo našem darovitom suradniku Mehi Krljiću na nesebičnoj pomoći.
|
Tally
|
Edited by - Tally on 02/03/2008 23:38:14
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 08/11/2007 : 15:37:00
|
Topla preporuka za Ultimates svima koji žele da vide kako jedan britanski levičar na finjaka podjebava američki patriotizam - i dobija solidne pare za to. ;) |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
Edited by - Djole on 08/11/2007 15:40:26 |
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
|
Tally
Average Member
Croatia
744 Posts
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 08/11/2007 : 19:13:01
|
amazing ostaje pri kvartalnoj ritmici? |
************************************** Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti! |
|
|
Tally
Average Member
Croatia
744 Posts
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Member since 24/10/2007 |
Posted - 08/11/2007 : 20:28:23
|
quote: Originally posted by kico
quote: Originally posted by jang
Kakav je tempo ovog izdanja?
Mislim da je najavljeno dvomjesečno...
Ako ne i tro... |
Whenever You need hard center, I will be there... |
|
|
zkne
Junior Member
489 Posts
Member since 18/05/2005 |
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 08/11/2007 : 22:42:08
|
Da reziramo... TUUFF je UF ili je u MUF...znači mjesečno ( kako je prirodno ) a USM je X oli ti nepoznanica jer tu i tamo kasni a ASM je amejzing pa ide svako nekoliko... u stvari sad imamo TUFUHMUH i XMUF + ASM/X = ?? |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 08/11/2007 : 22:43:28
|
Gledao crtice Ultimates 1&2, tak da nemam neke zelje opet to cituckati u stripu... Avengersi protiv neke izvanzemaljske rase, a? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 08/11/2007 : 23:23:06
|
Crtani nisu baš merodavni... |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
The Hammer of Hell
Average Member
Croatia
945 Posts
Member since 10/12/2006 |
|
hello
Senior Member
Croatia
2730 Posts
Member since 14/07/2006 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 09/11/2007 : 11:41:47
|
Crtane su nazvali Ultimate Avengers 1&2 i borili su se protiv Chitaura i Herr Kleisera. To je radnja iz Ultimatesa 1 u stripu? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Tally
Average Member
Croatia
744 Posts
Posted - 09/11/2007 : 11:46:35
|
Koliko mi je poznato to nije radnja u TU. Prvi broj se bavi poviješću Kapetana Amerike. Priča nas vraća u II svjetski rat. Mogli bi reći "PRAVI RATNI STRIP"! |
Tally
|
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Member since 28/03/2003 |
Posted - 09/11/2007 : 14:21:02
|
crtani filmovi su rađeni na osnovi ovih stripova i po glavnoj priči jesu slični, ali vrlo labavo. crtići su strašno pojednostavljeni, dok je strip, kako djole kaže, subverzija britanskog pisca koji se igra pojmovima iz američkog načina života. crtani ultimate avengers i istoimeni strip nisu za usporediti jer je pristup svakome od njih potpuno drugačiji.
prvi broj ultimate avengers je flashback u prošlost i može se čitati kao kompletna priča, tj. specijalka. to je uvod u seriju koja se rasplamsava od svoga drugog broja. ovaj prvi broj je nešto kao uvod, podsjetit će vas na stare klasične stripove o kapetanu americi kakvi su nekada izlazili panorami, a onda od drugog broja počinje moderni krešendo, možda najbolji millarov scenarij.
ultimate fantastic four je, pak, strip za sve generacije. prvu priču koja se proteže u 6 nastavaka piše brian michael bendis. u tom story-arcu pod nazivom "fantastik" (sinonim za ekscentričnu i pomalo luckastu osobu koja teži otkrivanju nezamislivog, potencijalni genije i veliki sanjar i vizionar), upoznajemo glavne junake serije i bendis na vrlo detaljan način prepričava njihov početak i nastanak. sve je uklopljeno u akcijsku priču koja ima puno fantasy momenata. strip je prelijepo nacrtan, a nakon prvih 6 brojeva, doci se drugi story-arc kojega je napisao warren ellis i ovom naslovu definitivno dao težinu najboljeg i najnapetijeg ultimate serijala.
kad je riječ o domaćem prijevodu, ja sam ovdje opet surađivao s booglobom, i (nadam se) da će biti ok. prijevod bi više do izražaja mogao doći u kasnijim brojevima avengersa gdje smo se potrudili zadržati originalne millarove fore, a da konstrukcija rečenica bude jednostavna i razumljiva našim čitaocima. no, da ne dužim i ne gnjavim oko toga, nadam se da će stripaši biti zadovoljni izdanjem, a ako bude kakvih pitanja ili sugestija - rado ćemo poslušati. |
|
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Posted - 09/11/2007 : 16:31:19
|
quote: Originally posted by Renky
Da reziramo... TUUFF je UF ili je u MUF...znači mjesečno ( kako je prirodno ) a USM je X oli ti nepoznanica jer tu i tamo kasni a ASM je amejzing pa ide svako nekoliko... u stvari sad imamo TUFUHMUH i XMUF + ASM/X = ??
Ma ne zamaraj se covece. Odes na trafiku pa kupis sta imaju i gotovo! Moj sistem! |
|
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Posted - 09/11/2007 : 16:33:12
|
quote: Originally posted by DeeCay
Gledao crtice Ultimates 1&2, tak da nemam neke zelje opet to cituckati u stripu... Avengersi protiv neke izvanzemaljske rase, a?
Noooo! Crtani su samo radjeni da bi privukli jos novca marvelu 90-ih... Ovo je ipak pro strip. Cim stigne u Alan Forda it will be soooooo mine... |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Posted - 10/11/2007 : 16:06:28
|
quote: Originally posted by kico
quote: Originally posted by hello
Je li stiglo na kioske?
Nije. Jutros USXM 38.
Znaci zavrsio se Povratak kralja. Mi cekamo peti deo... |
|
|
Bardho
Senior Member
1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 12/11/2007 : 15:13:28
|
Ajd kupit ću prvi broj, baš da vidim kak to izgleda... Više radi Ultimatesa nego radi FF-a. NIkad mi se nisu sviđali, tako da vjerujem da ni ovo Ultimates izdanje neće ostaviti dojam na mene. Ko želi, može pogledati i crtiće. Nisu baš tako loši! |
|
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Posted - 12/11/2007 : 18:55:34
|
quote: Originally posted by DeeCay
Ajd kupit ću prvi broj, baš da vidim kak to izgleda... Više radi Ultimatesa nego radi FF-a. NIkad mi se nisu sviđali, tako da vjerujem da ni ovo Ultimates izdanje neće ostaviti dojam na mene. Ko želi, može pogledati i crtiće. Nisu baš tako loši!
Ista stvar. Citao sam neki 30. broj F4 i crtez je veoma razocaravajuc... Detinjast stil, bledunjave boje... Razocarenje. A sto se ultimatesa tice sve najbolje... |
|
|
Topic |
|