forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 Izašao Bluberi od Marketprinta
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 14/11/2007 : 15:41:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by osim

Evo, juče sam ga pročitao i ja sam prilično zadovoljan. Nije luksuz, mogli su se urednici malo potruditi - neki inteligentan propratni tekst, malo o autorima, poneka fotografija... ne košta ništa, a puno znači.

Drugim ričima potvrđuješ moje navode, mogli su se potruditi a nisu.
quote:
Ali, opet su tu tri priče, sakupljene na jednom mestu, sasvim korektno urađena štampa i uvez. Dobro, nije kolor, ali to je bilo i očekivano. Mislim da ljudi koji su kolekcionari imaju problem kada su ovakva izdanja u pitanju, jer imaju sve ili gotovo sve što je izašlo do sad, pa se bune što bi morali da kupuju oo što već imaju.

Ne, griješiš... nitko me ( nas ) ne tjera na kupovinu. Osobna odluka ali već dvi godine znam da se priprema ovo izdanje i očekiva sam viši nivo.
quote:
Ali, nisu svi ljudi višedecenijski kolekcionari. Meni je mnogo prihvaljivije da za male pare kupim lepo tri epizode odjednom u pristojnom izdanju, nego da mesecima i godinama tražim raznorazna izdanja od pre 20-25 godina, kako bih sakupio hronološki sve epizode. Da skupo platim, a onda dobijem neki kupus.

Vidi, kupija si prvu knjigu...3 epizode, sve krasno... ali one se nastavljaju. Moraš mjesecima čekati na nastavak jer je u stvari prvih 5 epizoda ciklus. Toliko bi tražija i Stripoteke koje nisu baš teško nabavljive jer su epizode reprintirane. Dakle, nije baš dobar rezon.
quote:
Tako da bih samo voleo da ne traje 10 godina da se izdaju sve epizode Bluberija, jer će tad to stvarno izgubiti smisao.

A može potrajati. Najavljene su dvi knjige godišnje. Uz taj ritam triba 5 godina za zaokružiti serijal. Naravno uz pretpostavku da se ritam održi i da Gir u tom periodu nacrta još koju epizodu. Na drugu stranu Bookglobe će u međuvremenu izbaciti još 10 epizoda i uz DeNo albume blizu smo kraja. Dođe na isto. Priznajmo... jedina prednost ovih ( nazovi ) integrala je izuzetno prihvatljiva cijena i nadam se da će digitalizirani materijali poboljšati opći dojam.
quote:
A voleo bih i kad bi drugi legendarni stripovi izašli u istoj formi - Rip Kirby, Ben Bolt i mnogi drugi.

Apsolutno! Stripoteka mi je oduvik ( uz kratkoviječni Cak, Strip Art i Comic Strip ) imala najbolji odabir stripova pa me zato i pogađa šlampavost u nekim slučajevima. Sićan se da sam prvu godinu rada ovog foruma anonimno pratija teme jer nije bilo ni spomena o bd produkciji. Prva tema na koju san se javija, tek nakon godinu dana, je bija B. Longway i zbog toga želim da se moje kritike usmjerene prema ovom izdanju shvate dobronamjerno i kao osobno mišljenje koje nikoga ne triba priječiti u kupovini. Dapače, uživam u porastu interesa za bd produkciju.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2358 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 14/11/2007 : 20:41:19  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
Ziveo BD...tako je Renky brate...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 15/11/2007 : 00:28:50  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message  Reply with Quote
Zaboravih nešto: Na zadnjoj strani ovog integrala su navedene sve epizode Blueberryja osim iz ciklusa "Mladost" i "Maršal". Međutim, na dnu popisa, iza "Dusta" koji bi trebao biti zadnji iz serijala "Mister Blueberry" napisano je APAČI. Tu epizodu prvi put vidim na popisu, Zna li tko nešto o tome?
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 15/11/2007 : 01:52:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wiskey

Zaboravih nešto: Na zadnjoj strani ovog integrala su navedene sve epizode Blueberryja osim iz ciklusa "Mladost" i "Maršal". Međutim, na dnu popisa, iza "Dusta" koji bi trebao biti zadnji iz serijala "Mister Blueberry" napisano je APAČI. Tu epizodu prvi put vidim na popisu, Zna li tko nešto o tome?

Moooožda ovaj put kritiziram bez razloga ali dobro si me podsitija. Ne želim davati preuranjeni sud ali mislim da smo imali neke informacije o tome kako to u stvari i nije novi album nego kompilirana radnja o Apačima iz zadnjeg ciklusa.
Dakle oni djelovi koje Blueberry prepričava ležeći u krevetu i mislim da ima šezdesetak stranica, tribalo bi provjeriti. Započinje sa tablom B23 iz albuma Sjene nad Tombstoneom. Objavljen je prije misec dana u FR.

Da se vratim na kritiziranje. Zamisli kako će izgledati kad u knjizi 10 objave epizodu koja je kompilacija tabli epizoda iz knjige 9 i 10. Kao neka galerija, šta li?

No Blueberry mi je predrag pa ću smanjit malo kritike.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 15/11/2007 : 01:55:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
E da, tabla 36 iz albuma #25 Sjene nad... je iskorištena kao naslovnica.

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 15/11/2007 : 02:20:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
A i format je veći od uobičajenog A4. Ovo je nešto tek malkice manje nego izdanja, recimo, Princ Valijanta a nešto veći format od, primjerice Comanche i Metabaruna. Ne znam postoji li oznaka za takav format.

Go to Top of Page

osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts

Member since 12/11/2002

Posted - 15/11/2007 : 07:20:49  Show Profile Show Extended Profile  Send osim a Private Message  Reply with Quote
Vidi, nisam imao tu informaciju kad sam kupovao da će to potrajati najmanje pet godina. Bilo mi je logicno da se za 2 godine to moze obajiviti, to je koliko? četiri albuma godišnje?
ISkreno, Bookglobe nisam pratio, tj. imam neku averziju kad neko krene da objavljuje pojedinacne albume serijala koji imaju 30-ak albuma. No, šta je tu je, barem za Marketprint ne trebaš da žališ novce, i to je nešto. Nadam se da neko od njih čita ovo i da će se malo više potruditi u narednim izdanjima.

quote:
Originally posted by Renky

[quote]Originally posted by osim
Vidi, kupija si prvu knjigu...3 epizode, sve krasno... ali one se nastavljaju. Moraš mjesecima čekati na nastavak jer je u stvari prvih 5 epizoda ciklus. Toliko bi tražija i Stripoteke koje nisu baš teško nabavljive jer su epizode reprintirane. Dakle, nije baš dobar rezon.
Tako da bih samo voleo da ne traje 10 godina da se izdaju sve epizode Bluberija, jer će tad to stvarno izgubiti smisao.

A može potrajati. Najavljene su dvi knjige godišnje. Uz taj ritam triba 5 godina za zaokružiti serijal. Naravno uz pretpostavku da se ritam održi i da Gir u tom periodu nacrta još koju epizodu. Na drugu stranu Bookglobe će u međuvremenu izbaciti još 10 epizoda i uz DeNo albume blizu smo kraja. Dođe na isto. Priznajmo... jedina prednost ovih ( nazovi ) integrala je izuzetno prihvatljiva cijena i nadam se da će digitalizirani materijali poboljšati opći dojam.
Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 15/11/2007 : 10:54:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message  Reply with Quote
6 albuma godisnje je sasvim dobar ritam. Ne treba vise od toga.

Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2358 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 15/11/2007 : 19:11:32  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
Bicemo srecni ako budu i te dve knjige godisnje,s obzirom na ritam pojedinih serijala kod Marketprinta...Bruku oko Axlea mogu da operu samo luksuznim integralima istog,ili to ili nista,ako nece oni ima ko hoce...Inace,sutra mi iz Alan Forda stize izmedju ostalih(a ima gi ohoho )i Blueberry,tako da cu najzad moci da kazem i nesto konkretno o tom izdanju...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 21/11/2007 : 13:57:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by marlowe

6 albuma godisnje je sasvim dobar ritam. Ne treba vise od toga.

I to je mnogo.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 21/11/2007 : 14:39:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Nije mnogo! Jer ako preformuliraš 6 albuma u dva Integrala sa po 3 epizode, a upravo je to ovdje slučaj, dođemo do računice od PET godina potrebnih za zaokružit cjelinu. TO je mnogo

Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 21/11/2007 : 16:57:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
Ja sam razumeo da će izlaziti po 6 ovakvih trobroja, to bi stvarno bilo mnogo. Ja ovaj strip neću da kupujem više.

Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2358 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 21/11/2007 : 23:38:23  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
Najzad sam pre neki dan dobio ovaj integral.Ocekivali smo mnogo a dobili nesto prosecno,necu da kazem lose jer to nije,ali za ovakav serijal trebalo je mnogo vise zalaganja i sve bi bilo ok.Ovo me izdanje podsetilo na Biblioteku Nostalgija,DeNo-a,otprilike tako nekako,papir nista posebno,otisak takodje,bez pratecih tekstova,jedino sto je ispostovana hronologija,sto u DeNo izdanjima i nije bas bio slucaj.Sve u svemu,kao po onoj narodnoj,tresla se gora rodio se mis ili kol'ko para tol'ko muzike,eto...Kao veliki fan Blueberryja i Girauda kupovacu i dalje ovu ediciju,ali preporucujem svima da nabave i Bookglobeovog Blueberryja jer vredi,apsolutno...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 22/11/2007 : 00:24:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
Dobar je crno-beli Bluberi. Dobar je i u boji, ali se meni više sviđa ovakav. Šteta što nisu još malo pažnje obratili u Marketprintu. Opet, da su ga radili tip-top što oni sigurno znaju ne bi moga da ide po ovoj ceni.
To je što je.

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 22/11/2007 : 00:30:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Nemojmo iznova... pliz Te male cake ne poskupljuju izdanje a "veće cake" bi ga možda i poskupile no ne bitno jer ako usporedimo da tri albuma Comanche ili Bernarda dođu oko 12 Eura onda se, bez obzira na tvrdi uvez, moglo odraditi bar na toj razini. Tvrde korice ne čine puno u konačnoj cijeni a u integralu su manje 4 kolor stranice ( prva i zadnja x 3 u tri albuma, šest, a u integralu samo prva i zadnja, dakle dvi ). No neću više. Izmorija me Blueberry.

Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 22/11/2007 : 00:43:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
I ja isto mislim, no tu smo gde smo. Nazad nema, a tako mi je krivo.

Go to Top of Page

zlatkob
Average Member

Croatia
633 Posts

Member since 24/02/2006

Posted - 22/11/2007 : 17:47:44  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatkob a Private Message  Reply with Quote
Ja kupio pet primjeraka. Potičem domaću ekonomiju

Kosovo i Metohija = Srbija
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2358 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 22/11/2007 : 18:57:56  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zlatkob

Ja kupio pet primjeraka. Potičem domaću ekonomiju

...kupujmo srpsko...he,he,he...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7818 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 08/12/2007 : 00:28:16  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
a ja taman htio kupiti i sad saznam da je crno-bijeli. pa imao sam od stripoteke u toj varijanti, konačno se ponadao da ću kupiti u kompletu u boji (jer ono što su dječije novine izdavale u boji se tako brzo rasprodalo, kod nas u sarajevu prije rata si mogao kupiti samo "usamljeni orao" i "izgubljeni konjanik") i sad ništa. e jebiga...

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000