Author |
Topic |
darkwoodaxe
Senior Member
Croatia
1202 Posts
Member since 23/10/2006 |
Posted - 26/11/2007 : 09:17:29
|
kažu da je laurentijeva močvara robijaša koja kod nas izlazi na proljeće po nekima zagorov top 10 ever i burattini ju smatra svojom najboljom pričom. gledajući nove table na izložbi mislim da dolaze bolji dani za zagora. burattini ima ogroman entuzijazam, mlađi crtači su ujedno i megafanovi. berni je službeno rekao da u 2008. izlazi 16 zexa,14 običnih, 4 spec ,4 čika , 2 almanaha i 2 maxija. talijani su rekli da neće izlaziti gigant jer procjenjuju da se nebi isplatio. |
Till I Collapse |
|
|
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 15/03/2003 |
Posted - 26/11/2007 : 10:52:41
|
sam laurenti je rekao da močvara robijaša njemu spada u top 5 zagora...jedva čekamo! |
"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?" |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26781 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26781 Posts
|
Promotor
New Member
166 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 26/11/2007 : 17:46:33
|
Hm,jel to znači da če možda Andreucci zamijeniti Ferrija (jednom) kod crtanja naslovnica. Nekako mi se ne sviđa kako crta Zagorovo lice. |
Promotor is in da house! |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22311 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
zagorovsky
Senior Member
Croatia
1835 Posts
Member since 07/08/2007 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9387 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 26/11/2007 : 19:37:53
|
Andreucci bi bio bog bogova za crtat naslovnice... šteta što ga više nema ni unutar korica.... Ili je ovaj crtež najava njegovog povratka...... |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 26/11/2007 : 21:56:08
|
Laurenti, Andreucci i Della Monica su mi definitivno najbolji crtači u Zagor staffu svih vremena. Njihov stil (i Zagor) je moderan i ozbiljan, a svi drugi su ko da čitam bajke za malu djecu. |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 27/11/2007 : 01:42:22
|
Ne slazem se sa Infernom oko crtaca, ali to je stvar ukusa. No, ovaj crtez Andreucija mi je super kao ideja, voleo bih da vidim istu stvar u izvedbi Nuccia ili Vernija, a posebno Ferrija. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26781 Posts
Posted - 27/11/2007 : 02:00:37
|
Inferno ima ukus kao i ja s tim da bih ja dodao još Ferrija(srednje razdoblje).Ipak je on obilježio moje djetinjstvo. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 27/11/2007 : 02:17:00
|
Nemam ja nista protiv navedenih crtaca, posebno mi je sad, nakon sto sm ga upoznao u Zagrebu, Laurenti postao posebno drag, iako njegovog Zagora nisam mogao da podnesem jer lici na divljaka. I dalje mislim da lici na divljaka, ali mislim da ce mi to od sada mnogo manje smetati. Andreuci mi je i do sada bio vrhunski crtac, a Della Monicin Zagor najomiljeniji medju tim novim izvedbama, ali su mi ipak ubedljivo najomiljeniji Ferrijev i Donatellijev Zagor. |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 27/11/2007 : 04:09:41
|
quote: Originally posted by globinjo
quote: Originally posted by Inferno
Laurenti, Andreucci i Della Monica su mi definitivno najbolji crtači u Zagor staffu svih vremena.
joevito nuccio me "ukorio" zato šta sam izgadio ovu trojicu gore navedenih,kao pa svaki od njih ima nešto,ovo,ono...i dalje tvrdim da gore crtače zagor staff nije imao...ferri,donatelli,nuccio i amen!
AMIN
P.S. Moze i Verni, ali tek kao peti, dok je mesto za cetvrtog i dalje upraznjeno |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 27/11/2007 : 04:14:11
|
quote: Originally posted by ---dp--- posebno mi je sad, nakon sto sm ga upoznao u Zagrebu, Laurenti postao posebno drag, iako njegovog Zagora nisam mogao da podnesem jer lici na divljaka. I dalje mislim da lici na divljaka, ali mislim da ce mi to od sada mnogo manje smetati.
potpisujem,s tim da mi je i dalje ne odgovara kao crtač...kao lik i osoba je zanimljiv...
Potpuno smo se slozili, ali ipak ce me njegov Zagor u buducnosti mnogo manje iritirati, bas zato sto je Laurenti zaista prijatan lik i vidi mu se u ocima da je neka dobrica od coveka. Ti si, eto, imao mnogo vise prilike od mene da ga upoznas kao takvog, ja sam bio tamo samo u subotu. Sta misle ostali o Laurentiju (Zole, Dok, Markos...)? |
|
|
Dok Lester
Advanced Member
5078 Posts
Member since 15/11/2001 |
Posted - 27/11/2007 : 08:29:56
|
Laurenti je bog. I ostali su super, ali Laurentija treba staviti u malu kutijicu i uvijek nositi sa sobom.
Takvu pozitivu nikad nisam vidio kod neke osobe, a da ne spominjem kako je crtao bilo kad i bilo gdje mu je netko gurnuo komad papira pod nos (i to polako, bez zurbe, s ljubavlju). Npr. za vrijeme nedjeljnog crtanja, svi su vec odavno zavrsili, a on je jos pola sata tusirao svog Zagora za dvoje klinaca koji su cekali satima. Cak su svi propustili rucak zbog toga, jer, umjesto u 3, zavrsili su oko 5.
Cijela je ekipa neponovljiva, a meni je osobno nedostajao jos samo Della Monica.
|
|
|
realist
Senior Member
Croatia
1206 Posts
Member since 09/09/2003 |
Posted - 27/11/2007 : 08:33:17
|
Pa, mene je Laurenti jako impresionirao, uvijek nasmijan, dobro raspoložen, moj crtež je crtao dobrih 45 minuta, trudio se oko najmanjih detalja, na kraju smo se rukovali, zahvalio sam mu se, on se zahvalio meni i srdačno me pozdravio... sjajan tip! |
Diplomiraj brzo i bez puno truda:
http://studirajlukavo.blog.hr/ |
|
|
darkwoodaxe
Senior Member
Croatia
1202 Posts
Member since 23/10/2006 |
Posted - 27/11/2007 : 09:58:16
|
quote: Originally posted by ---dp---
Laurenti, Andreucci i Della Monica su mi definitivno najbolji crtači u Zagor staffu svih vremena.
joevito nuccio me "ukorio" zato šta sam izgadio ovu trojicu gore navedenih,kao pa svaki od njih ima nešto,ovo,ono...i dalje tvrdim da gore crtače zagor staff nije imao...ferri,donatelli,nuccio i amen!
AMIN
P.S. Moze i Verni, ali tek kao peti, dok je mesto za cetvrtog i dalje upraznjeno
za fanove a forda nikada nije bilo dileme, kod zagora bi i duplo užasniji od chiarolle kod nekih imao prođu. da li netko misli da bi zagor opstao 500 epizoda i 45 godina, da bi d monica,and, laur, hvala Bogu danas verni i nuccio uopće crtali da sergio bonelli, ferri i donatelli nisu postavili temelj i utisnuli trajni i jedini znak prepoznatljivosti. kada se priča o zagoru i kaže zimska zmija, sila majk, stižu samuraji, došljaci s aljaske, kandrax..., kao da se reklo garincha,didi,vava,pele,zagalo. kome je to bezveze uvijek mu tino može dati neki alternativni strip. |
Till I Collapse |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 27/11/2007 : 12:15:28
|
quote: Originally posted by jaki
Inferno ima ukus kao i ja s tim da bih ja dodao još Ferrija(srednje razdoblje).Ipak je on obilježio moje djetinjstvo.
Vucaram se po ovim Zagorovim topicima između "fajtova" čiji je ve.. ...odnosno, je li "bolji stari" ili "novi" crtež i fala bogu da se barem netko slaže sa mnom. Djetinjstvo mi je proteklo u pračenju prvih brojeva Zagora, tj. starih crtača i za razliku od sve druge djece, ja ni tada nisam pretjerano volio stari crtež (vjerojatno jer sam sklon čudnim, modernim, inovativnim i deformiranim crtežima (čit. Chiarolla; šalim se ni meni nije simpatičan). Naravno, stari crtež za mene ima tradicionalnu vrijednost i Ferri je bog, tu nema dileme. Novi crtači su se pojavili točno u kriznom trenutku za Zagora (90- tih) i unijeli su pravu svježinu u serijal (učinili ga ozbiljnim likom). |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 27/11/2007 : 12:29:25
|
quote: Originally posted by Dok Lester
Laurenti je bog. I ostali su super, ali Laurentija treba staviti u malu kutijicu i uvijek nositi sa sobom.
Takvu pozitivu nikad nisam vidio kod neke osobe, a da ne spominjem kako je crtao bilo kad i bilo gdje mu je netko gurnuo komad papira pod nos (i to polako, bez zurbe, s ljubavlju). Npr. za vrijeme nedjeljnog crtanja, svi su vec odavno zavrsili, a on je jos pola sata tusirao svog Zagora za dvoje klinaca koji su cekali satima. Cak su svi propustili rucak zbog toga, jer, umjesto u 3, zavrsili su oko 5.
Cijela je ekipa neponovljiva, a meni je osobno nedostajao jos samo Della Monica.
Potpisujem!!! Čovjek je stvarno Car! Pravi pozitivac i uvijek dobre volje, spreman svima nacrtati lijep crtež. Imao sam sreče da sam osim njega, dobio crteže i od Vernija, Sediolija i Nuccia. |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
Dok Lester
Advanced Member
5078 Posts
Member since 15/11/2001 |
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
mulder_
Starting Member
19 Posts
Member since 20/11/2005 |
Posted - 28/11/2007 : 16:25:48
|
Ovo treba da se postavi negde kao "arbeit macht frei" tabla. Svi ostali su ko konana da citam, o kosici i crnilu po stripu da ne pricam. Pitao sam na tribini pre neko vece Ferria ali kao sto sam i ocekivao izbegao je odgovor na temu kako vidi svog Zagora u ovim novim "varijantama". Globinjo (gde je onaj smajli sto se klanja? :) |
http://www.whenthesungoesdown.org |
|
|
Topic |
|