forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Autorski izlog
 Art Spiegelman
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts

Member since 30/04/2002

Posted - 30/11/2007 : 14:17:41  Show Profile Show Extended Profile  Send verter a Private Message  Reply with Quote
neki ga mozda ne bi svrstali u underground strip stvaratelja, zbog popularnosti koju je postigao sa stripom Maus, ali on tamo definitivno pripada. nekako sam dosta vremena odugovlacio da pocnem citati mausa, iako sam cuo sve najbolje o tom stripu. nakon nekog vremena sam se napokon nakanio da ga pocnem citati, i sve sto mogu reci je: ODLICNA STVAR! nevjerovatno kako mi je ovaj strip izmamio istovremeno i dva suprotna osjecaja, radost i potistenost. radost jer mi je bilo drago citati tako dobar strip, a potistenost jer sam se sjetio agresije na BiH, Srebrenice, Zepe, Kozarca, Manjace,... i svih onih strahota koje su se desile na ovim podrucjima tokom devedesetih.
Strip koji zaista treba procitati svako ko se naziva ljubiteljem stripa, kao i svako ko se smatra covjekom.

Veoma me interesuju neke druge stvari koje je radio Spiegelman a narocito In the Shadow of No Towers, strip u kojem opisuje svoja iskustva tokom teroristickih napada na tornjeve blizance u new yorku.
da li je neko citao ovaj strip? kakvi su komentari? ako ga neko ima skeniranog zaista bih bio zahvalan da mi ga proslijedi ili da ga stavi na RS ili MU.
znam da nije topic o zagoru ali se nadam da ce biti zainteresovanih

"…Some people will say anything to be thought of as clever and interesting…"

jurica
Senior Member

1799 Posts

Member since 19/02/2003

Posted - 18/12/2007 : 15:01:23  Show Profile Show Extended Profile  Send jurica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by verter

Veoma me interesuju neke druge stvari koje je radio Spiegelman a narocito In the Shadow of No Towers, strip u kojem opisuje svoja iskustva tokom teroristickih napada na tornjeve blizance u new yorku.
da li je neko citao ovaj strip?

ja sam ga svojevremeno procitao cijelog u nekakvoj striparnici (cini mi se u Zurichu). toliko je to kratak uradak. nekoliko "geg" stripova (to je u ovom slucaju nekako neadekvatan termin, ali dobro) ogromnog formata ukoriceno u knjigu koja ne samo da je tvrdo ukoricena, nego su i stranice kartonske kao stare slikovnice.

inace je cool (i previse skup da bi ga itko pri zdravoj pameti kupio ak nije milijunas), ali nije bas da sam ga procitao 100% skoncentriran pa da se jako dobro sjecam.
Go to Top of Page

ned_lynx
Senior Member

2340 Posts

Member since 06/08/2005

Posted - 27/12/2007 : 00:15:25  Show Profile Show Extended Profile  Send ned_lynx a Private Message  Reply with Quote
Art Spiegelman

Sin la sombra de las Torres

http://rapidshare.com/files/79276303/Art_Spiegelman_-_Sin_la_sombra_de_las_torres.cbr

(kastiljanski, samo taj imam)

Piši propalo!
Go to Top of Page

Vid
Senior Member

Slovenia
1254 Posts

Member since 07/10/2004

Posted - 16/02/2008 : 21:45:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Vid a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jurica

quote:
Originally posted by verter

da li je neko citao ovaj strip?

ja sam ga svojevremeno procitao cijelog u nekakvoj striparnici (cini mi se u Zurichu). toliko je to kratak uradak. nekoliko "geg" stripova (to je u ovom slucaju nekako neadekvatan termin, ali dobro) ogromnog formata ukoriceno u knjigu koja ne samo da je tvrdo ukoricena, nego su i stranice kartonske kao stare slikovnice.

inace je cool (i previse skup da bi ga itko pri zdravoj pameti kupio ak nije milijunas), ali nije bas da sam ga procitao 100% skoncentriran pa da se jako dobro sjecam.

Ipak nije toliko skup, da si ga ne bi mogli priuštiti ni oni koji nisu milijunaši. 20 € je ipak puno manje od milijuna.
Ja sam ga čitao i meni je dobar, jedino je format malo neprikladan (čitaj velik) i dosta brzo se ga pročita.
Go to Top of Page

weaver
New Member

Croatia
136 Posts

Member since 04/04/2006

Posted - 02/04/2008 : 19:35:14  Show Profile Show Extended Profile  Send weaver a Private Message  Reply with Quote
pa radije cu dati 20 € za jedan dobar/kvalitetan strip nego za dvadeset bezveznih.

nego da. nisam procitala drugi dio mausa. netko voljan podijeliti dojmove?
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 02/04/2008 : 19:43:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
Ako hoćeš mogu i da ti poklonim taj drugi deo. Meni se Maus ne sviđa.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts

Member since 03/09/2008

Posted - 17/02/2009 : 22:23:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Wayne a Private Message  Reply with Quote
Posto je neko otvorio ovaj topic,bas da iskoristim da pitam kako je Maus izasao na ex yu podrucju,ja povremeno u Beogradu vidim jedan strip A5 formata ali sam zaboravio ko je izdavac...dakle koliko nastavaka to ima i koliko je izdanja doziveo u nas??? Hvala!

Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.

Go to Top of Page

zorglub
Average Member

Serbia
529 Posts

Member since 02/09/2008

Posted - 17/02/2009 : 22:56:30  Show Profile Show Extended Profile  Send zorglub a Private Message  Reply with Quote
Krajem prošle godine izašao je reprint Samizdat B92 izdanja.
Dve knjige, tu ti je kompletan strip. Kvalitetno izdanje, po mom mišljenju odličan prevod. O samom stripu ne treba trošiti previše reči, sigurno nećeš pogrešiti ako ga kupiš.
Obe knjige koštaju po 594 đunti u B92 šopu, u zbiru 1188. Zapamtio sam čak i cenu.

Odjednom mi se život proširio.

Kupindo
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 17/02/2009 : 23:15:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Maus je ok i sve to, ali me nije neshto posebno odushevio. Vishe mi se chini da je Puliceristima dopao pod ruku, pa su se dotichni frapirali samom chinjenicom da je u pitanju strip, a ozbiljne prirode, i onda ga nagradili.

Daleko od toga da je losh, ali je, onako...josh jedno od milion dela o Holokaustu, ni po chemu posebno bolje ili loshije od svih ostalih.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.06 seconds. Snitz Forums 2000