forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 NOVI BATMAN TRAILER
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29655 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 22/12/2007 : 18:53:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mifugo

šta ste svi napali tog jadnog dragonhearta? pa čovjek je samo iznio svoje mišljenje...

Napali? Ja mu se divim! Izreći toliko subjektivnih (uglavnom) stvari za koje znaš da će te popljuvati... pa moraš imat hrabrosti i za to
Go to Top of Page

mifugo
Senior Member

1007 Posts

Member since 28/05/2005

Posted - 23/12/2007 : 12:07:12  Show Profile Show Extended Profile  Send mifugo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

quote:

šta ste svi napali tog jadnog dragonhearta? pa čovjek je samo iznio svoje mišljenje...

Napali? Ja mu se divim! Izreći toliko subjektivnih (uglavnom) stvari za koje znaš da će te popljuvati... pa moraš imat hrabrosti i za to

pa svi uglavnom iznose subjektivne stavove, a on se bar potrudio malo to i obrazložit...
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 23/12/2007 : 13:29:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

quote:
Originally posted by dragonheart

I sada još samo da malo isprovociram star wars fanove-nova trilogija je 15 puta bolja od stare,bolji su glumci i sve je bolje....

Pošto voliš Zlatne maline, obradovaću te da je Napad klonova dobio i za mušku i žensku ulogu po jednu, tako da....
Sam si sebi kontradiktornost!

Dobra su mu obrazloženja....

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 23/12/2007 : 22:56:03  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message  Reply with Quote
Navođenje nominacija za Oscara nije nikakav dokaz. To je pozivanje na jedan "autoritet" koji nam neće ništa dokazati.
Dovoljno je da se sjetimo izbora između Dobrih momaka i Plesa s vukovima... dalje ne moramo ići... ( ovo je naravno moje subjektivno mišljenje, kao što su sva mišljenja subjektivna ). Želim reći da nagrade ništa ne dokazuju.
Originalna trilogija mi je umnogome bolja od nove trilogije. Dovoljno je pogledati plejadu glumačkih ostvarenja, razinu ozbiljnosti, režije... Lucas se jedino pogubio u Povratku Jedija jer je htio prodati milijardu igračaka, svidjeti se najmlađima, a to je s Imperijom izgubio ( koja je ne bez razloga najbolji dio serijala ).

Nova trilogija nije toliko loša, nego smo mi ljudi takvi. Malo nas iznevjere očekivanja, pa shvatimo da više nemamo 18 i da nas neke stvari više ne pale, pa onda mislimo da je cool pljuvati po nečemu ako drugi pljuju... Dam se kladiti da bi situacija bila slična da je obrnuto snimano.
Trebamo znati što očekujemo. Kada gledam SW, ne očekujem puno i onda me i malo zadovolji. To što neki očekuju previše, to je njihov problem.

Batman Begins mi je puno bolji od Burtona. Počevši s hrpom odličnih glumaca, boljom atmosferom, mračnijim prikazom grada, situacije... Burton mi je jedan od najdražih redatelja, ali mi se Nolan u tome svemu bolje snašao. Jack je odličan, ali... to nije Joker. Jebiga, nije. On ima to svoje standardno glumatanje koje je pokazao već puno puta ( reprizirana uloga iz Isijavanja, samo što ovdje puuuuuno dulje traje ). Mislim da će u Nolanu Joker izgledati bolje.

na kraju svega, ovo je sve nebitno. Ta prepucavanja su glupa. Nekome se sviđa ovo, nekome ono i to je najbitnije. Da vam se nešto sviđa zato što vam se sviđa ane zato što je netko drugi rekao da je dobro. ( i obrnuto naravno )
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 24/12/2007 : 12:43:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
" I wander if your feelings on this matter are clear, Lord Vader. "

Delimično se slažem za mišljenje o SW, ali ipak, ja imam 18 god, valjda i ja imam neke kriterijume.

Go to Top of Page

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 24/12/2007 : 17:04:02  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message  Reply with Quote
ma naravno
Go to Top of Page

Horatio Caine
New Member

Bosnia and Herzegovina
181 Posts

Member since 29/08/2007

Posted - 24/12/2007 : 20:51:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Horatio Caine a Private Message  Reply with Quote
quote:

Oni kojima je smiješan negativac iz Beginsa,svaka čast Liam Nesson ostvaruje ulogu života ko Ras Al Ghul

Liam Nesson - Henri Ducard
Ken Watanabe - Ra's Al Ghul

Sad si ga izvalio

http://www.imdb.com/title/tt0372784/

I hated going to weddings. All the grandmas would poke me saying "You're next". They stopped that when I started doing it to them at funerals.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 24/12/2007 : 22:29:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Ne znam koji je fazon u pitanju, al' i ja sam mislio da je Neeson
Ra's Al Ghul.
Pa zar ne kaze Brus Vejn na onoj zurci - " That's not Ra's Al Ghul!"

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 24/12/2007 : 22:30:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
....I onda se sve okrene prerma Liam Nisonu.

Go to Top of Page

Vega
stripovi.com suradnik

Croatia
1134 Posts

Member since 11/06/2004

Posted - 24/12/2007 : 23:12:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Vega a Private Message  Reply with Quote
Burtonovi i Nolanov Batman su izvrsni filmovi. Meni osobno najbolji je Batman Returns baš zbog bajkovitog Burtonovog stila koji kod mene uvijek pali. Joel Schumacher je upropastio Batmana, baš kao što je Batman upropastio njega. The Lost Boys, Falling Down i Phone Booth najbolji su dokaz da Schumacher može napraviti kvalitetan film no njegovi Batman filmovi su katastrofa.

I know that I was born and I know that I'll die.
The in between is mine. I am mine.
Go to Top of Page

torca
Average Member

746 Posts

Member since 24/03/2003

Posted - 25/12/2007 : 10:16:56  Show Profile Show Extended Profile  Send torca a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Horatio Caine

quote:

Oni kojima je smiješan negativac iz Beginsa,svaka čast Liam Nesson ostvaruje ulogu života ko Ras Al Ghul

Sad si ga izvalio

ne. nisi shvatio o cemu se radi. pogledaj film jos jednom.
Go to Top of Page

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 25/12/2007 : 11:23:13  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message  Reply with Quote
pa normalno da na imdb-u piše da je Nesson Ducard... što je u tome čudno ?

quote:
Schumacher je upropastio Batmana

joooj kako krivooooo
Nije Schumacher ništa upropastio. On je radio onako kako je morao. Rekli su mu da žele prodavati igračke na tone. Ti filmovi su bili samo jedna velika reklamna kampanja.
Možda se ne sjećaš recenzija, ali ja ih se jako dobro sjećam. Kritičari su svršavali po trojci kao po odličnom filmu. To su bili hvalospjevi. Kao jedno veliko osvježenje nakon Burtona... ser ser, kenj, kenj...
da bi na kraju okrenuli ploču.

Da se razumijemo, meni su ta dva filma debelo očajna, ali Schumacher je napravio ono za što su ga platili. Za to treba biti jebeno hrabar, potpisati se na tako nešto.

No to i je negdje u Schumacherovoj poetici... pogledaj fantoma u operi i vidjeti ćeš...

čovjek plačen, čovjek napravio za što je plaćen.
Go to Top of Page

Constantine33
Average Member

Croatia
670 Posts

Member since 02/11/2005

Posted - 25/12/2007 : 22:55:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Constantine33's Homepage  Send Constantine33 a Private Message  Reply with Quote
A ja se već ponadao da će se ovdi pričati o batmanu...

Nolan nije bolji redatelj od Burtona, ali njegov je Batman prvi koji je doista smješten u stripovsko okruženje. Svi ostali su egzistirali totalno nezavisno od stripa, to nije bilo temeljeno na stripovima, samo inspirirano njima. Što ne mora nužno biti loše, Burton je obavio jako dobar posao u oba nastavka. Schumacher ne toliko. Iako mi je Joel Schumacher drag redatelj, kad kontrolira svoju sklonost pretjeranom kiču, s Batmanom i Robinom je kraljevski zajebao. Batman Forever još je bio koliko-toliko gledljiv, ali četvrti nastavak je ubij bože i to nema nikakve veze sa producentskim/studijskik zahtjevima, niti aspiracijama da se prodaju tone figurica. To je jednostavno ono što se događa kad pustiš čovjeka zaljubljenog u neon da radi što hoće jer ti je prijašnjim filmom priskrbio JAAAAAAAKO puno para....

Nicholsonov Joker je izvrstan. Nije baš sasvim nalik onome kojeg gledamo u stripovima, posebno novijeg datuma, ali nije ni predaleko. Ali mislim da bi Ledgerov mogao biti čak i bolji jer će biti puno mračniji, a na Joker bi na kraju krajeva i trebao biti psihopat i masovni ubojica bez skrupula ili savjesti

A Batman Begins, iako dobar i relativno zabavan, nije najbolji Batman film jer doista jest scenaristički zbrkan i oni koji nisu čitali epizode na kojima je temeljen (dakle veći dio sage o Ra's Al Ghulu), mnogo toga neće pohvatati

A novi Batmobil je ružan

Skip the dramatic pauses. I can only give a shit for very short intervals of time.
Go to Top of Page

Jackson Trbosjekson
New Member

Slovenia
294 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 26/12/2007 : 03:50:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Jackson Trbosjekson a Private Message  Reply with Quote
Ne vidim kako se može reći da Batman Begins temelji na stripovima, a Burtonov prvi film ne (Returns je druga priča). Rekao bih da su oba filma tu negdje, u sličnosti i devijacijama od stripa.

Koljem po kucama
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 26/12/2007 : 11:53:32  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Constantine33

A Batman Begins, iako dobar i relativno zabavan, nije najbolji Batman film jer doista jest scenaristički zbrkan i oni koji nisu čitali epizode na kojima je temeljen (dakle veći dio sage o Ra's Al Ghulu), mnogo toga neće pohvatati

Da li je nesto izaslo u EKS almanahu (Ra's Al Ghul)?

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

Constantine33
Average Member

Croatia
670 Posts

Member since 02/11/2005

Posted - 27/12/2007 : 01:28:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Constantine33's Homepage  Send Constantine33 a Private Message  Reply with Quote
Stvarno ne znam što je izlazilo u EKS-u, ja sam to sve čitao samo u skenovima (nažalost)

A Burtonov se prvi film ne može direktno povezati niti s jednom pričom iz stripa (barem koliko ja znam). što, kao što sam već rekao, ne znači nužno da je loš, upravo suprotno. varijacije na temu, možda, ali ne izravna ekranizacija storylinea o jokerovom nastanku (ili bilo kojeg drugog koji se jokera tiče)

dok batman begins, s druge strane, prilično vjerno prati stripovska zbivanja vezana uz ra's al ghuma, iako u miksu nekoliko epizoda i prilično simplificirano

Skip the dramatic pauses. I can only give a shit for very short intervals of time.

Edited by - Constantine33 on 27/12/2007 01:33:15
Go to Top of Page

dragonheart
New Member

Croatia
105 Posts

Member since 21/07/2005

Posted - 27/12/2007 : 11:09:48  Show Profile Show Extended Profile  Send dragonheart a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Horatio Caine

quote:

Sad si ga izvalio

Čisto da pitam jesi shvatio ko je Ras Al Ghul ????
Go to Top of Page

mifugo
Senior Member

1007 Posts

Member since 28/05/2005

Posted - 27/12/2007 : 12:34:55  Show Profile Show Extended Profile  Send mifugo a Private Message  Reply with Quote
dobro, a kako vi točno zamišljate da bi se film trebo zasnivat na stripu osim po generalnoj ideji? koji bi to strip trebalo uzet? pa o batmanu ima tisuće i tisuće stripova, od kojih većina vjerojatno nije ni pogodna da se ufilmi () bez nekaki promjena... film i strip su različiti mediji i teško se držat striktno nekog originala... doduše, navodno je tako u sin cityju, ali nisam gledo pa ne znam...
Go to Top of Page

Jackson Trbosjekson
New Member

Slovenia
294 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 27/12/2007 : 16:18:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Jackson Trbosjekson a Private Message  Reply with Quote
Ne može se ni Batman Begins povezati direktno s jednom pričom. U stripu su Ducard i Ra's al Ghul dvije različite osobe, a Batman nikada nije bio al Ghulov učenik. Scarecrow nije nikad bio upravnik Arkham Asyluma, elem osoba Rachel Dawes ne postoji u stripu.

Rekao bih da ima otprilike podjednak broj promjena koliko i Burtonov film.

Koljem po kucama

Edited by - Jackson Trbosjekson on 27/12/2007 16:27:02
Go to Top of Page

beli luk
Average Member

Serbia
795 Posts

Member since 18/06/2006

Posted - 30/12/2007 : 09:33:24  Show Profile Show Extended Profile  Send beli luk a Private Message  Reply with Quote
Mifugo,
nisam reditelj, ali stvarno mislim da su Miller-ovi stripovi bas zahvalni za ekranizaciju. Sin City, 300. Najvise me i razocaralo to sto sam negde procitao da ce Batman Begins biti po uzoru na Year One, jer taj strip stvarno nije problem ekranizovati. Cak nema potrebe za nekim preteranim specijalnim efektima. A ono...njesra.

...and they won`t have to burn the books! when no one reads them anyway...
Go to Top of Page

jurica
Senior Member

1799 Posts

Member since 19/02/2003

Posted - 30/12/2007 : 10:54:53  Show Profile Show Extended Profile  Send jurica a Private Message  Reply with Quote
quote:

doduše, navodno je tako u sin cityju, ali nisam gledo pa ne znam...

da. i to u tolikoj mjeri da ga ja svrstavam u eksperimentalne filmove. cak ga ne bih zvao adaptacijom nego radije interpretacijom.
Go to Top of Page

mifugo
Senior Member

1007 Posts

Member since 28/05/2005

Posted - 30/12/2007 : 12:10:50  Show Profile Show Extended Profile  Send mifugo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by beli luk

Mifugo,
nisam reditelj, ali stvarno mislim da su Miller-ovi stripovi bas zahvalni za ekranizaciju. Sin City, 300. Najvise me i razocaralo to sto sam negde procitao da ce Batman Begins biti po uzoru na Year One, jer taj strip stvarno nije problem ekranizovati. Cak nema potrebe za nekim preteranim specijalnim efektima. A ono...njesra.

no da, miller je iznimka tu, i 300 je u filmu isto baš prema stripu napravljeno... što se tiče year one, mislim da tamo baš nema dovoljno spektakularnih prizora za holywood ako se dobro sjećam...
filmska je poetika dosta različita i od književne i od stripovske i neke se stvari moraju mijenjati... u 95% slučajeva se doslovnim ekranizirarenjem ne može dobiti dobro djelo... to me podsjeća na prigovore ekraniziranju gosp. prstenova što su dodavali i ispuštali stvari, a jednostavno je nemoguće sve iz knjige staviti i u film i ne dodat ništa u film jer bi to na kraju ispo loš film...
tako da bi se po meni film trebo ocjenjivat kao zasebno djelo, a ne u usporedbi sa stripom koji mu je bio uzor... jer film će pogledat i dosta ljudi koji nikad nisu čitali strip, a i ne može se film ograničavat na doslovno prebacivanje stripa u drugi medij u većini slučajeva... opet, mislim da je kod 300 to sasvim solidno ispalo npr.
Go to Top of Page

beli luk
Average Member

Serbia
795 Posts

Member since 18/06/2006

Posted - 30/12/2007 : 19:26:18  Show Profile Show Extended Profile  Send beli luk a Private Message  Reply with Quote
Slazem se Mifugo, i upravo na te uspesne ekranizacije i aludiram. Jeste da Year One nije prepun spektakularnosti, ali ostale ekranizacije su uspele, pa mi je krivo sto se i tu nisu usudili da naprave film za "stripofile". Ne verujem da bi propao. Pogotovo ikona kao Batman.

Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 31/12/2007 : 00:49:41  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
E... A po kojoj prici mislite da bi bio dobar film?
Long Halloween?
Hush?
DKR?
Killing Joke?
Arkham Asylum?
Red Rain?
A Death in the Family?
Neka druga?

Iskreno, mozda je krajnje vreme da se jedan film pozabavi Robinima, tj. prelaskom Dika Grejsona u Nightwing-a, ubistvom Dzejsona (i njegovim uskrsnucem i bese Red hood identitetom?) i dolaskom onog treceg nesrecnika, Tima Drejka. A tu je negde i Timova riba, koja je isto bila Robin jedno vreme. Samo bi sve to trebalo sloziti u jednu koherentnu celinu sa ne-glupim krajem.

Edited by - DusMan on 31/12/2007 00:54:31
Go to Top of Page

beli luk
Average Member

Serbia
795 Posts

Member since 18/06/2006

Posted - 31/12/2007 : 10:02:38  Show Profile Show Extended Profile  Send beli luk a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je to moguce samo ako se napravi neka latinoamericka tele-novela. "El caballero negro" i dodas "amore" negde u naslovu.
Mrzim Robina, totalno mi je idiotski lik, jedini gotivan (gotivna) mi je u Dark Knight, nekako ima smisla.

Sto se tice ekranizacije, definitivno Long Haloween, pa nastavak Dark Victory.
Hush je previse vezan za citavu Batman mitologiju, Killing Joke i Arkham mi nisu za ekranizaciju (previse je "duboko"), Red Rain jos nisam citao, a Death in the family je glupost.

Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.42 seconds. Snitz Forums 2000