forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 Luc Orient integral
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

axle munshine
Senior Member

Serbia
2356 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 12/01/2008 : 17:12:01  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
Lombard je izdao prvi integral nama dobro poznatog Luc Orienta.Bilo bi super kada bi i neki od nasih izdavaca krenuo sa ovim serijalom u identicnom izdanju.

...BD, c'est la vie...

jaki
Advanced Member

Croatia
27064 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 12/01/2008 : 18:05:56  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
A bolji bi bija Luc Orient esential u c/b sa 10 albuma.dva esencijala i pokriven je cijeli serijal.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 12/01/2008 : 19:07:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Može i tako s obzirom da je LO najs i u crno/biloj varijanti... možda i bolji nego bojani.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27064 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 12/01/2008 : 19:42:59  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Sigurno je bolji u c/b.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Dalen
Senior Member

Croatia
2272 Posts

Member since 13/03/2003

Posted - 12/01/2008 : 19:55:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Dalen a Private Message  Reply with Quote
I meni je bolji c/b. Imam ona 2 Izvorova i više mi se sviđaju epizode koje sam davno čitao u c/b varijanti. Luc Orient mi je o.k. ali ne vjerujem da bih ga kupio. Možda kad bi imao višak para a ništa drugo za kupiti, a to je rijetko .
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 12/01/2008 : 20:02:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Previše naivan i zastario strip.
Ima 100 boljih novijih stvari koje bih želio vidjeti kao integral ili bilo kako...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2539 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 12/01/2008 : 20:53:41  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message  Reply with Quote
Nije Luc Orient naivan strip, dosta inteligento je napisan.
Za mene jedan boljih SF serijala.
Integral ne bi bilo loše, kad bi izašao.

Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik
Go to Top of Page

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 12/01/2008 : 22:45:17  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message  Reply with Quote
Luc Orijent bolji u c/b? Jao meni, radi svog zdravlja moram malo po malo napuštati ovaj forum. Stvarno svašta pročitam.

Edited by - wiskey on 12/01/2008 22:45:39
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 13/01/2008 : 00:05:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
I tebi je bolji, jel' da???

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 13/01/2008 : 00:26:22  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message  Reply with Quote
Koliko se sjećam, nije mi Luc Orient bio tako loš strip, ali sigurno da nosi žig vremena. Sve u svemu, ipak ne vjerujem da bih ga kupovao. Osim ako nebi bio žešća đabaleska, što je opet jako malo vjerojatno.

Dobro i šta mi sada treba da uradimo?
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2356 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 13/01/2008 : 00:43:33  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
Ako ga neko bude izdavao onda ce to biti u boji a ne c/b...A komentare tipa losa prica i tako neke necu da komentarisem...Greg je odlican scenarista i dokazao se brojnim uspesnim albumima.A crtac Paape je takodje odradio sjajno svoj deo...U poplavi raznih fumetija i njihovih klonova,americkih super,super,su...heroja,ovo bi bilo kao osvezenje,iako je vec klasik...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 13/01/2008 : 19:53:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message  Reply with Quote
stvarno
za taj strip je boja bila baš bitan element
c/b - po meni masu toga se gubi

kad ce mirko i Slavko od prvog broja
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27064 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 13/01/2008 : 23:10:35  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Toninho

stvarno
za taj strip je boja bila baš bitan element
c/b - po meni masu toga se gubi

Jesi li to zaključija iz onog jednog Caka?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 13/01/2008 : 23:17:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message  Reply with Quote
bogami ćeš drugi put u žrn. po strip

imam ih sve skenirane

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 13/01/2008 : 23:30:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Stvar je u tome da onda ( kad su nastajali ovi klasici ) crtači nisu crtali unaprid računajući na boju, nego su davali sve od sebe da što bolje izgleda u C/B formi. Dalje je stvar osobnog doživljaja. Netko voli, netko ne. Ili je nekome bolje a nekome ne.
Govorili smo o jeftinijoj Integral varijanti sa gomilom epizoda, nešto kao am. Essentiali. U tom slučaju ( neki neuki a i ja među njima ) smo hipotetski razmatrali mogućnost da za male pare ide C/B. Pozornije čitanje topica nebi bilo štetno.
A što se tiče objavljivanja... Naravno, to je teško... kao što je teško i da se pojavi izdanje spomenutog obima... kao što je i teško da se uopće pojavi... no ja bi volija da se pojavi, kako god.
Ponavljam, boja ili ne, stvar su osobnog stava.

Kome je do šarenila... nek' kupi šarenu papigu.

Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 13/01/2008 : 23:36:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message  Reply with Quote
sve ti je oke osim zadnje crtice- tu si sam sebe i svoju širinu razjebo
papigo

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27064 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 13/01/2008 : 23:45:43  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

bogami ćeš drugi put u žrn. po strip

imam ih sve skenirane

Šta ne reće prije,tribali se changeovat za skenove.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 13/01/2008 : 23:57:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message  Reply with Quote
ak se dobro sećam ja sam tebe jednom dobro opskrbio
al nema problema
ono iz profila ima sve

Go to Top of Page

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 14/01/2008 : 00:26:58  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message  Reply with Quote
quote:

sve ti je oke osim zadnje crtice- tu si sam sebe i svoju širinu razjebo
papigo

I to c/b papigo!!!
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 14/01/2008 : 00:34:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Jebote!! Šta ima neki koji su se našli uvriđeni!!!!
PS
A ja bi rado kupija šarenu papigu... kad bi zna da neće samo ponavljati pa bi onda mogli lipo ćakulati, šarulja i ja, uvažavajući stavove drugog/drugih.

Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 14/01/2008 : 00:42:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message  Reply with Quote
ja se samo zezala
ne vređala

a na mišljenje imam prav

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 14/01/2008 : 01:00:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Naravno da imaš! Pročitaj ispočetka! To i jesu sve bila mišljenja ( uglavnom ) osim što sam ja svoje pokuša obrazložit. Između ostalog, ti upadneš pa na osnovu SKENA tvrdiš da je bolje u boji. Možda... nekome. Ali ja imam sve c/b i nekoliko u boji No pričali smo o JEFTINOM izdanju sa po DESETAK EPIZODA u C/B verziji. To je povod komentaru da mi je najs ( nice ) i u c/b verziji a kasnije sam i obrazložija razliku imeđu "one" i "ove" boje tako da i dalje tvrdim da bi rađe da 250 kn za 10 c/b epizoda nego 250 kn za 5 epizoda u boji ( u najpovoljnijem HR slučaju čime isključujem, a pohvaljujem, potez BP po pitanju cijene Metabaruna ). Pritom se misli isključivo na LO!!! O njemu konkretno pričamo. Kod nekih drugih stripova bi tu i tamo ima drugačije mišljenje. Pogotovo kod novijih radova.
Isključivost isključujem

Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 14/01/2008 : 01:13:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message  Reply with Quote
ne zaboravi da imam taj cak

ionako ga nebi kupija
al sviđa mi se gledat te sličice u boji pa kvragu sve

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 14/01/2008 : 01:39:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Imaš i jedan Biser Strip, pa u Denisu, mislim dvi epizode, pa dva albuma... šarene lale do mile volje

Što se tiče boje, uporan sam jbga, ona mi prikriva neke stvari u crtežu ili bolje reći odvlači pozornost a pokrije nedostatke. No to je moje mišljenje i ne želim nikoga uvjeriti kako je ispravno... Konkretno, ako u c/b stripu nema pozadine... izgleda... jel', ka' bez pozadine... prazno a ja tu volin vidit prave majstore kako kubure sa osjećajem ne pretjerivanja, kako nađu mjeru.
U masi šarenih ( dućana ) stripova na jednoj stranici ista pozadina promini sedam raznih boja... pa mamu mu zar jedna te ista pozadina, koje nema ali je tu boja, nije uvik iste boje... kao što bi i, da postoji, morala uvik biti jednako nacrtana! A ne, onda će jednoličnost umorit čitatelja/gledatelja pa deder brale zašarenimo malo. Ok, ponavljam, onome tko je navika i 'ko voli. Ja volin uživati u crtežu... majstora... klasika... u crno-bilom crtežu... majstora... da baš njih

Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 14/01/2008 : 06:28:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message  Reply with Quote
ti si poznavalac
ja samo korisnik ,drveno rečeno

a i načini koloriranja se minjaju vrimenom
ako sam dobro reka
a ono za pozadinu slažem se
iako
svaka pozadina je slatka na svoj način
a šta bi tek reka da ti se svaku večer minja

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 14/01/2008 : 15:21:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000