Author |
Topic  |
Markos
Webmaster

Croatia
29712 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 30/11/2007 : 17:26:21
|
Da, i ja sam očekivao više agencije alfe nego Nathana, no to su valjda samo prvi brojevi da se malo navuče Nathanove čitatelje. Imam doma 11. AA, no i tamo su samo baš sporedni likovi - Branko, Frayn, Ran, 4 blizanke Ross i agent Thorwald. Prava nonAlfa agencija tim.
Prva, o tipu opsjednutom tarotom je prosječna krimi pričica smještena u futurističko okruženje. Ništa baš za pamćenje.
Druga mi je najdosadnija (to je za klince koji se još pale na videoigrice), a i virtualna stvarnost mi već postaje dosadna. Reko bih isti Diabolik 1 koji je kod nas izašao. Naoko se pokušava razjasniti Ishimorijevo podrijetlo, no uz neke glavne činjenice vezane uz prošlost lika, nismo saznali ništ.
3. mi je najbolja jer kao ipak pokušava obraditi malo drugačiju temu na frojdovski način, mada je konačni rasplet slabašan pokušaj razrade zločinačke psihe i pokušja rehabilitacije. Id, ego i superego, odlična ideja, skoro kao da je pokupljena iz neke knjige. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 30/11/2007 : 21:32:20
|
quote: Originally posted by DeeCay
...to je za klince koji se još pale na videoigrice
offtop, ocito nisi nikad zaigrao prave... treba tu vremena, znanja i vjestina, i umjerenosti, dakako... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 30/11/2007 : 23:59:41
|
quote: Originally posted by Curunir
offtop, ocito nisi nikad zaigrao prave... treba tu vremena, znanja i vjestina, i umjerenosti, dakako...
Zapravo sam tu mislio na te 3D real-time almost virtual reality igrice koje danas izdaju, koje nisu ni do koljena starim asovima, da nabrojim samo klasične RPGice tipa Might and magic, Baldur's Gate, Icewind Dale, Eye of Beholder, Fallout... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Member since 30/04/2002 |
Posted - 01/12/2007 : 12:03:40
|
"Zapravo sam tu mislio na te 3D real-time almost virtual reality igrice koje danas izdaju, koje nisu ni do koljena starim asovima, da nabrojim samo klasične RPGice tipa Might and magic, Baldur's Gate, Icewind Dale, Eye of Beholder, Fallout..."
a po cemu si zakljucio da nisu ni do koljena tim starim igricama? zato sto se tebi ne svidjaju??? ja znam masu djece i starijih koji su ludi za novim igricama. ni meni se licno ne svidjaju te igre, ali to ne znaci da nisu ni do koljena onim starim. cak bih dodao da svi mi kojima se ne svidjaju te igre u vecini slucajeva ne mozemo da se naviknemo na to kako su igre postale jako zahtjevne u odnosu na one koje smo mi nekada igrali pa nam se zato i ne svidjaju. |
"…Some people will say anything to be thought of as clever and interesting…" |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 01/12/2007 : 17:31:56
|
quote: Originally posted by verter
"Zapravo sam tu mislio na te 3D real-time almost virtual reality igrice koje danas izdaju, koje nisu ni do koljena starim asovima, da nabrojim samo klasične RPGice tipa Might and magic, Baldur's Gate, Icewind Dale, Eye of Beholder, Fallout..."
a po cemu si zakljucio da nisu ni do koljena tim starim igricama? zato sto se tebi ne svidjaju??? ja znam masu djece i starijih koji su ludi za novim igricama. ni meni se licno ne svidjaju te igre, ali to ne znaci da nisu ni do koljena onim starim. cak bih dodao da svi mi kojima se ne svidjaju te igre u vecini slucajeva ne mozemo da se naviknemo na to kako su igre postale jako zahtjevne u odnosu na one koje smo mi nekada igrali pa nam se zato i ne svidjaju.
Dao sam svoje osobno mišljenje, a naravno da će se uvijek naći netko tko će tvrditi drugačije. Nisam govorio ni u tvoje ni Curunirovo ime. Možda to samo nostalgija govori iz mene, no ove novije RPG'ce mi se čine samo kao blještavilo i lijepi efekti (koji zahtijevaju superdobru konfiguraciju) nauštrb dobre priče. Četvorka Elder Scrolls totalno mi je npr. u nekim segmentima izgledala pojednostavljena i linearnija od trojke. U mrežnim RPGima se još nisam okušao. No, ajd kad bolje razmislim, nađe se i novijih dobrih koje znam kod brata odigrati. No nikad neću zaboraviti oduševljenje kad sam odigrao prvi put Baldur's Gate 1 i 2 i Icewind Daleove koji su uveli u Forgotten Realms... |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7887 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 01/12/2007 : 17:47:50
|
te što navodite nikad nisam ni igrao, niti me zanimaju. još kao klinca su me zanimale sportske simulacije, FPS-ovi i poneki RTS-ovi i dan danas obožavam igrati takve naslove.  |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 01/12/2007 : 18:44:47
|
quote: Originally posted by I like girlz
te što navodite nikad nisam ni igrao, niti me zanimaju. još kao klinca su me zanimale sportske simulacije, FPS-ovi i poneki RTS-ovi i dan danas obožavam igrati takve naslove. 
Što će tebi igrice kad imaš curice?! |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7887 Posts
Posted - 01/12/2007 : 18:57:55
|
quote: Originally posted by I like girlz
te što navodite nikad nisam ni igrao, niti me zanimaju. još kao klinca su me zanimale sportske simulacije, FPS-ovi i poneki RTS-ovi i dan danas obožavam igrati takve naslove. 
Što će tebi igrice kad imaš curice?!
ma curice dođu i prođu, ali uživanje igranja sokera, nba ili call of duty nikad ne prođe  |
 |
|
verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Posted - 01/12/2007 : 19:03:12
|
"Dao sam svoje osobno mišljenje, a naravno da će se uvijek naći netko tko će tvrditi drugačije. Nisam govorio ni u tvoje ni Curunirovo ime."
onda reci "ja mislim..."    kao sto i rekoh gore, ni meni se ove nove igrice nesto previse ne svidjaju. jedino sto sad mogu igrati od svega je isti onaj starcraft/brood war koji sam igrao i prije desetak godina lazem, mogu jos i FIFA98  |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7887 Posts
|
verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Posted - 01/12/2007 : 19:29:35
|
"sj*****e gastonu topic pričom o igricama"
evo da se malo vratimo na temu, procitao sam i trecu pricu iz agencije alfa, i mogu reci da nisam nimalo razocaran ovim izdanjem. jedino sto sam procitao i ova dva nastavka sa martijem i na marsu pa mi je sad svaki nathan od jedne epizode prekratak :-D |
 |
|
Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8151 Posts
Member since 26/12/2006 |
Posted - 03/12/2007 : 17:27:17
|
Evo pročitao i ja ove tri priče i ne vidim razlog lošim komentarima. Meni je AA1 više nago dobar, pogotovo jer sam očekivao nešto loše zahvaljujući lošim komentarima u ovom topicu.
Dakle, prva priča sasvim u redu. Jednostavna krimi priča u NN svijetu. 6/10 Druga: saznajemo nešto o Išimorijevoj prošlosti. Malo Japana, malo katana, malo Samuraja i pomalo nezgrapan kraj. Meni vrlo dobro 7/10 Treća: najbolja, čak odlična epizoda. Rehabilitacija zločinaca. Neistražena prostranstva ljudskog uma, još k tome bolesnog. Jaaako zanimljivo 9/10 |
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 03/12/2007 : 17:41:39
|
quote: Originally posted by wanderer
quote: Originally posted by Curunir
offtop, ocito nisi nikad zaigrao prave... treba tu vremena, znanja i vjestina, i umjerenosti, dakako...
Slusaj Curunira...
On je master gejmer, a? Mislim da je ključna komponenta kod igrica puno slobodnog vremena... (i superjaka grafička) ili još bolje konzola. |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7887 Posts
Posted - 03/12/2007 : 17:54:15
|
ja mislim da bi trebalo otvoriti novi podforum pod nazivom "informatika" u kome će se obrađivati i tematika iz gejmerskog svijeta, a ne ovako da se skreće s tema  |
 |
|
IGMAN2
Senior Member

2430 Posts
Member since 08/05/2003 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 18/01/2008 : 23:23:47
|
quote: Originally posted by IGMAN2
aaa...kako glasi objašnjenje što u tako luksuznom izdanju nedostaju naslovnice
Nema ih ni u originalu |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Member since 02/05/2005 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 26/01/2008 : 02:02:33
|
Stigla i AA na red. Ukratko... Ispod prosjeka serijala NN ali valjda će kasnije biti bolje.
Po epizodama:
Prva mi je najbolja, crtački i scenaristički.
Druga najlošija crtežom, sredina sa pričom.
Treća najlošija pričom ( ono, kopija "The Cell" sa JLo ) ali zadovoljavajuća crtežom koji je bolji nego u drugoj epizodi.
I sad, gledajući komentare... vidim kako nam se ukusi podudaraju        |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8151 Posts
Member since 26/12/2006 |
Posted - 26/01/2008 : 08:52:05
|
quote: Originally posted by Renky
Stigla i AA na red. Ukratko... Ispod prosjeka serijala NN ali valjda će kasnije biti bolje.
Po epizodama:
Prva mi je najbolja, crtački i scenaristički.
Druga najlošija crtežom, sredina sa pričom.
Treća najlošija pričom ( ono, kopija "The Cell" sa JLo ) ali zadovoljavajuća crtežom koji je bolji nego u drugoj epizodi.
I sad, gledajući komentare... vidim kako nam se ukusi podudaraju       
Nisu baš!! Ocjene scenarija su ti potpuna suprotnost mojima.  |
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
 |
|
c64
Senior Member

Cuba
1694 Posts
Member since 15/03/2006 |
Posted - 26/01/2008 : 11:40:30
|
Definitivno najlošije izdanje Libellusa...  
Volim Nathan Nevera, ali AF je fakat totalni promašaj...
To je moje mišljenje, vi ostali uživajte ako vam se sviđa |
 |
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

.jpg)
Papua New Guinea
3783 Posts
Member since 22/02/2006 |
Posted - 26/01/2008 : 11:44:38
|
Neko će misliti da alan forda izdaju |
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds- |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 26/01/2008 : 13:51:27
|
quote: Originally posted by Spock
quote: Originally posted by Renky
I sad, gledajući komentare... vidim kako nam se ukusi podudaraju       
Nisu baš!! Ocjene scenarija su ti potpuna suprotnost mojima. 
Ja kad stavljam smajliće podrazumjevam da njihova mimika nešto znači a ne samo da post bude što šareniji |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts
Member since 11/12/2006 |
Posted - 27/01/2008 : 13:31:43
|
A ja stvarno mislio da je zbog šarenila. Međutim, stalno čitam da više voliš c/b, pa mi onda više ništa nije bilo jasno!    |
 |
|
darkraver
Senior Member

Croatia
1346 Posts
Member since 17/06/2002 |
Posted - 28/01/2008 : 16:57:39
|
quote: Originally posted by c64
Definitivno najlošije izdanje Libellusa...  
Volim Nathan Nevera, ali AF je fakat totalni promašaj...
To je moje mišljenje, vi ostali uživajte ako vam se sviđa
mmmm,da... što se nathana tiće AA 1 je dosad najlošiji
al naj brzat,AA 2 je po svemu sudeći jako dobar
nekako mi se čini da AA serijal oscilira između gluposti (bar po meni) i jako dobrog....
al jebga treba sve to imat  |
Od stripova radim salate ali jedino NN zacinim! |
 |
|
Topic  |
|