Author |
Topic  |
kucni duh
Advanced Member

Croatia
3943 Posts
Member since 21/03/2007 |
Posted - 31/01/2008 : 20:03:10
|
quote: Originally posted by idado
quote: Originally posted by kucni duh
E, da ima i Sibirski lovac, sjajna. Legendaran pisac, kao i Zejn Grej, Žil Vern, Dima otac...
aaaaaaaaaa zane grey- moj omiljeni pisac   
Ozbiljno? Ja ga još uvijek obožavam, imam par kompletića njegovih knjiga i vazda im se vraćam. A volim i Džems Oliver Kervuda, genijalne knjige o Kanadi i Aljasci, merak totalni...
Zane grey -super knjige, imam ih i ja dosta i uvijek ih mogu čitat- i sve su hepiendovske (mislim da samo u jednoj pogine glavni lik- posljednji amerikanac ili tako nešto). A super mi je i pisac Louis L'Amour -on je malo mlađi od greya, bio je dosta popularan i ekraniziran u usa. Kod nas je izašlo nešto njegovih djela kao knjiga, a ostalo je izašlo u Laso romanima. Provela sam jedno super ljeto u hrpi rođakovih western knjiga i romana (laso, wyatt erp, doc holliday,...)
A Džemsa Olivera Kervuda nisam čitala, iskreno nikad čula za njega 
  kako smo oboje mudro zaobišli oni topik sa ljubiteljima filozofskih i sličnih knjiga 
|
Edited by - kucni duh on 31/01/2008 20:07:00 |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
idado
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4057 Posts
Member since 30/11/2004 |
Posted - 31/01/2008 : 20:53:00
|
E, da ima i Sibirski lovac, sjajna. Legendaran pisac, kao i Zejn Grej, Žil Vern, Dima otac...
aaaaaaaaaa zane grey- moj omiljeni pisac   
Ozbiljno? Ja ga još uvijek obožavam, imam par kompletića njegovih knjiga i vazda im se vraćam. A volim i Džems Oliver Kervuda, genijalne knjige o Kanadi i Aljasci, merak totalni...
Zane grey -super knjige, imam ih i ja dosta i uvijek ih mogu čitat- i sve su hepiendovske (mislim da samo u jednoj pogine glavni lik- posljednji amerikanac ili tako nešto). A super mi je i pisac Louis L'Amour -on je malo mlađi od greya, bio je dosta popularan i ekraniziran u usa. Kod nas je izašlo nešto njegovih djela kao knjiga, a ostalo je izašlo u Laso romanima. Provela sam jedno super ljeto u hrpi rođakovih western knjiga i romana (laso, wyatt erp, doc holliday,...)
A Džemsa Olivera Kervuda nisam čitala, iskreno nikad čula za njega 
  kako smo oboje mudro zaobišli oni topik sa ljubiteljima filozofskih i sličnih knjiga 
          |
 |
|
idado
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4057 Posts
|
kucni duh
Advanced Member

Croatia
3943 Posts
Member since 21/03/2007 |
|
idado
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4057 Posts
|
Misterija73
Starting Member
Germany
50 Posts
Member since 01/01/2008 |
Posted - 02/03/2008 : 04:25:29
|
a sada jedno neizbjezno pitanje jel ima gdje ovih knjiga na net-u? ;-) i na naski? stripova se svugdje moze naci ali knjiga ....hmmm........ |
 |
 |
|
masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 16/04/2010 : 15:45:22
|
kupio sam nedavno par knjiga Karla Maja i mogu reci da su odlicn0 stivo. Od knjige cerni mustang bi se dao napraviti extra strip. Ne secam se naslova druge knjige ali kad je crnac Bob iz supljine iz drveta vadio tvora umro sam od smeha |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
Edited by - masni on 16/04/2010 15:55:53 |
 |
|
cat claw
Advanced Member

5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 16/04/2010 : 17:10:01
|
Crni Mustang? Nešto sam propustio... a baš sam mislio da sam sve od Maja pročitao...
Preporučujem njegovu SABLAST ŠIPRAŽJA. Nije vestern, već socijalni triler. Vrlo neobična knjiga. |
 |
|
Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts
Member since 25/03/2009 |
|
masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts
Posted - 16/04/2010 : 19:45:03
|
Crni Mustang je prica kada Winetu spasava radnike na pruzi od zlih indijanaca. Na kraju ih navataju u neki kanjon i zapale bacve sa petrolejom na ulazu u kanjon. Jedina zamerka mi je sto su mu price dosta slicne jena drugoj. Sad svake veceri pred spavanje citam jedno 2 sata winetuove dozivljaje. kupio sam ove knjige 1.Winnetou I 2.Winnetou II 3.Winnetou III 4.Old surehand I 5.Old surehand II 6.Blago u srebrnom jezeru 7.Winnetouovi bastinici 8.Crni mustang 9.Kralj petrolea 10.Medju lesinarima ovo je izdanje iz 1965 godine. |
Edited by - masni on 16/04/2010 19:48:48 |
 |
|
cat claw
Advanced Member

5843 Posts
Posted - 16/04/2010 : 19:46:25
|
Karl Maj je bio plodan pisac i naravno da mu nisu svi romani dobri. Naslednici Vinetua su mu skroz promasaj. Ali, recimo, Duh Ljana Estakada je bolji od svakog ovog savremenog roto vesterna. Petologija Dvorac Rodriganda je vrhunski napisan. Usput, Karl Maj je bio u cuzi zbog http://www.domaci.de/viewtopic.php?t=46035, ali ne toliko dugo da bi previse pisao u zatvoru. Poceo je da pise tamo, postao dobar hriscanin (sto ga nije sprecilo da u svoje romane stavi i nesto malo onoga sto bi danas nazvali politickih nekorektnosti)i stekao enormnu popularnost vec sa Vinetuom. Knjige svakako procitajte pre nego sto pogledate one vrlo nam drage, ali skroz blesave filmove. Jbs kauboja koji u salunu kaze ''Ajn grose snaps, bite''. |
Edited by - cat claw on 16/04/2010 19:50:38 |
 |
|
Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts
|
cat claw
Advanced Member

5843 Posts
Posted - 16/04/2010 : 19:53:25
|
Nije SF, ali je tip maskiran u bivolju kozu koji ubija razbojnike iz osvete. Moram te ipak upozoriti da su knjige nekada pisane sa ''viskom reci i opisa'' i moze ti se uciniti dosadno. Ali je jako dobro za vezbanje jezika. Ako imas izdanje Otokara Kersovanija, super, posto ih je pratio glas da su im prevodi na najboljem hrvatskom ikada. |
Edited by - cat claw on 16/04/2010 19:55:33 |
 |
|
REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
Posted - 16/04/2010 : 19:57:25
|
Blago Srebrnog Jezera,Old Seterhend nikada necu zaboraviti scene skalpiranja zivog zarobljenika ,mucenja ,trku strela,borbe na reci. Kada pomislim da je sve to pisao Nemac koji nikada nije bio u Americi zakljucujem da to i nije tako lose. |
http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk
Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!
|
 |
|
Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts
Posted - 16/04/2010 : 19:59:39
|
quote: Originally posted by cat claw
Nije SF, ali je tip maskiran u bivolju kozu koji ubija razbojnike iz osvete. Moram te ipak upozoriti da su knjige nekada pisane sa ''viskom reci i opisa'' i moze ti se uciniti dosadno. Ali je jako dobro za vezbanje jezika. Ako imas izdanje Otokara Kersovanija, super, posto ih je pratio glas da su im prevodi na najboljem hrvatskom ikada.
Mislim da je izdanje neka Mladost, Svjetlost ili tako neka misaona imenica. |
. |
 |
|
masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts
Posted - 16/04/2010 : 20:04:34
|
Svjeltost je izdala ove knjige koje ja posedujem. istina je to sto kaze cat claw ima previse opisa koji po nekada budu zamorni. U onoj prici kad se jure po Jelouston parku biloo mi je muka od opisa gejzera. Mogao je bar 1 - 2 gejzera da preskoci. Mislim da se prica zove sin lovca na medvede. Ali u toj prici mi je jako smesno opisana scena sa crncem Bobom da sam se smejao 5 minuta. |
Edited by - masni on 16/04/2010 20:06:29 |
 |
|
cat claw
Advanced Member

5843 Posts
|
masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts
Posted - 16/04/2010 : 20:16:10
|
Predivan crtez. Zaista me cudi da se niko nije setio nacrtati i izdati kao strip dela Karla Maya. Mislim da bi to bili veoma prodavani stripovi |
 |
|
Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts
Posted - 16/04/2010 : 20:23:11
|
quote: Originally posted by masni
Svjeltost je izdala ove knjige koje ja posedujem. istina je to sto kaze cat claw ima previse opisa koji po nekada budu zamorni. U onoj prici kad se jure po Jelouston parku biloo mi je muka od opisa gejzera. Mogao je bar 1 - 2 gejzera da preskoci. Mislim da se prica zove sin lovca na medvede. Ali u toj prici mi je jako smesno opisana scena sa crncem Bobom da sam se smejao 5 minuta.
Haha, baš je Sin lovca na medvjede ta koju nisam dovršio 
A, bar kod mene je Duh Iana kako već zajedno s njom u jednoj knjizi. |
. |
 |
|
mlLandj3
Average Member

.jpg)
Serbia
680 Posts
Member since 22/09/2009 |
Posted - 16/04/2010 : 21:48:19
|
Karl Maj je bio plodan pisac i naravno da mu nisu svi romani dobri. Naslednici Vinetua su mu skroz promasaj. Ali, recimo, Duh Ljana Estakada je bolji od svakog ovog savremenog roto vesterna. Petologija Dvorac Rodriganda je vrhunski napisan. Usput, Karl Maj je bio u cuzi zbog http://www.domaci.de/viewtopic.php?t=46035, ali ne toliko dugo da bi previse pisao u zatvoru. Poceo je da pise tamo, postao dobar hriscanin (sto ga nije sprecilo da u svoje romane stavi i nesto malo onoga sto bi danas nazvali politickih nekorektnosti)i stekao enormnu popularnost vec sa Vinetuom. Knjige svakako procitajte pre nego sto pogledate one vrlo nam drage, ali skroz blesave filmove. Jbs kauboja koji u salunu kaze ''Ajn grose snaps, bite''.
i indijanca rodom od kude Leskovatz!http://www.imdb.com/name/nm0593900/   |
 |
|
masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts
Posted - 01/05/2010 : 13:09:22
|
Procitato sam knjigu kralj prtroleja karl maj , I od ove bi bio dobar strip |
 |
|
cat claw
Advanced Member

5843 Posts
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 01/05/2010 : 17:03:40
|
Karl Maj je bio plodan pisac i naravno da mu nisu svi romani dobri. Naslednici Vinetua su mu skroz promasaj. Ali, recimo, Duh Ljana Estakada je bolji od svakog ovog savremenog roto vesterna. Petologija Dvorac Rodriganda je vrhunski napisan. Usput, Karl Maj je bio u cuzi zbog http://www.domaci.de/viewtopic.php?t=46035, ali ne toliko dugo da bi previse pisao u zatvoru. Poceo je da pise tamo, postao dobar hriscanin (sto ga nije sprecilo da u svoje romane stavi i nesto malo onoga sto bi danas nazvali politickih nekorektnosti)i stekao enormnu popularnost vec sa Vinetuom. Knjige svakako procitajte pre nego sto pogledate one vrlo nam drage, ali skroz blesave filmove. Jbs kauboja koji u salunu kaze ''Ajn grose snaps, bite''.
još kad su kauboji bata i dvornik...   to je toliko loše da je sjajno... inače večina iz serijala je sinkronizirana i na engleski pa se da izbjeći fora sa šnapsom što ga doduše ne čini boljim ali... btw i sergio leone je došao učiti kako se u europi prave westerni čini mi se baš na winnetou 2
|
Edited by - rommel on 01/05/2010 17:08:55 |
 |
|
cat claw
Advanced Member

5843 Posts
Posted - 01/05/2010 : 19:27:16
|
Milan Srdoc, Vladimir Medar, Plitvicka jezera... Ruku na srce, kostimi nisu lose zamisljeni. Sad kad vidim prave Mescalero Apace prosto ne verujem da su to oni
 |
 |
|
Topic  |
|