Author |
Topic |
axle munshine
Senior Member
Serbia
2341 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 26/02/2008 : 15:48:41
|
quote: Originally posted by Man_of_Steel
E da ne poverujete! Kod mene sam nasao strip magazin! Kupicu ga popodne, izgleda poprilicno exkluzivno i dobro opremljeno! Da covek ne poveruje!
A na cijem kiosku si nasao?Koja je firma u pitanju? |
...BD, c'est la vie... |
|
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Member since 24/10/2007 |
Posted - 26/02/2008 : 17:34:07
|
quote: Originally posted by axle munshine
quote: Originally posted by Man_of_Steel
E da ne poverujete! Kod mene sam nasao strip magazin! Kupicu ga popodne, izgleda poprilicno exkluzivno i dobro opremljeno! Da covek ne poveruje!
A na cijem kiosku si nasao?Koja je firma u pitanju?
Privatna firma. treci broj, stigao samo jedan primerak, pitala me gazdarica (posto je poznajem) da li da naruci taj magazin koji su joj ponudili, i ja sam oberucke prihvatio... Sada mi ga je majka kupila, cekam da donese pa da vidim vredi li sto... |
Whenever You need hard center, I will be there... |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2341 Posts
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26817 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 26/02/2008 : 19:00:42
|
upravo ga kupija.na nekim stranicama loš otisak(pomaknuta boja) a pogotovo loš otisak crne na par stranica.ako se ispravi te greške bit će solidan magazin usprkos tanjim stranicama i malo manjem formatu od prva dva(1 cm po visini i 2 po širini). |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2341 Posts
Posted - 26/02/2008 : 19:06:20
|
Nadam se da cu moci da ga kupim pa da vidimo na sta to lici...meni je vec sama cinjenica da objavljuje fr/bel BD dovoljna da mu dam podrsku,pa makar bio i kao Stripoteka na onako ocajnom papiru... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Posted - 26/02/2008 : 20:45:28
|
quote: Originally posted by axle munshine
Nadam se da cu moci da ga kupim pa da vidimo na sta to lici...meni je vec sama cinjenica da objavljuje fr/bel BD dovoljna da mu dam podrsku,pa makar bio i kao Stripoteka na onako ocajnom papiru...
O tek ces videti kako izgleda taj divan meki, mastan papir! Divota! Ko u Politikinom Asterixu! |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 26/02/2008 : 21:06:20
|
quote: Originally posted by Man_of_Steel O tek ces videti kako izgleda taj divan meki, mastan papir!
Šunka, mortadela...???? |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Posted - 26/02/2008 : 21:24:38
|
quote: Originally posted by Renky
quote: Originally posted by Man_of_Steel O tek ces videti kako izgleda taj divan meki, mastan papir!
Šunka, mortadela...????
Njeguška pršut u celofanu! |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2341 Posts
|
dzuka
Junior Member
Croatia
470 Posts
Member since 12/01/2006 |
Posted - 27/02/2008 : 00:53:55
|
quote: Originally posted by The Hammer of Hell
quote: Originally posted by dzuka
quote: Originally posted by The Hammer of Hell
quote: Originally posted by Tally
Vidio sam SM_03 danas na Tiskovim kioscima. Izgleda mršavo, loše otisnuto i puno siromašnije nego prethodna dva broja. Istina da su presli na sjajni kunstdruck papir, no malo je pretanak, izgleda da je druga tiskara, dakle očiti pad kvalitete... šteta...
Bolje vrabac u ruci, nego golub na grani.
bolje drek na grani, neg u ruci!
Budimo fleksibilni. Šta fali dvostrukim kriterijima.
Primjer 1. - Largo Winch Npr. procuri informacija, šaptom se širi, uskoro ide L.W. Vrlo brzo konkurentska firma iz druge države plasira svoju poluinformaciju: idemo i mi, ali ultra izdanje, titaniumske korice i boje koje uključuju infracrvenu i ultraljubičastu. Čitalac čeka par godina na prvu epizodu, objavljenu već 11 puta , a zatim još par godina za drugu, objavljenu samo 1 put. U tom svjetlu mi L.W. #7 u Strip Magazinu, iako u shitty otisku, ne izgleda toliko loše.
Primjer 2. - neimenovani "osobni" projekt domaćeg autora Objavljen po principu "daj šta daš", ionako nema kod nas love u tome, prvih par stranica započne dobro, ali vrlo brzo se (uvjetno rečeno, jer nastavak od par stranica ide tek za jedno 6 mjeseci) vidi da "auteur" ima problema sa scenarijem, pacing je loš, likovi nerazrađeni, ali jebiga, domaće je, autor je prijatelj, cijena je ok, piči. I tako završimo sa govnom u ruci.
Golub, grana, govno, vrabac, opet sam malo puka.
ja sam mislio na sm-03 kao kompletno izdanje, a to kaj ti brijes uopce ne kuzim! |
https://www.facebook.com/goransudzuka |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
William_Wallace
Advanced Member
Serbia
3173 Posts
Member since 25/04/2007 |
Posted - 28/02/2008 : 15:06:48
|
Danas sam na kiosku ovde kod mene u Loznici nasao ovaj magazin! Nisam dosada ni cuo za njega i tek sam sada video i ovaj topic! Deluje super, moram ga od sada kupovati. Ali nemam prva dva, a nisam video ni u Alan Fordu. Jel moze neko od vas forumasa iz Bosne da profula meni ta prva dva, ako nije problem, placam naravno! Hvala! |
Every man dies, not every man really lives. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29349 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Posted - 28/02/2008 : 16:35:28
|
quote: Originally posted by Markos
Ovaj SM 03 je katastrofalno tehnicki odradjen.
Ipak bolji od drugog, mada i nije za neku utehu... |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7806 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 28/02/2008 : 18:02:23
|
quote: Originally posted by William_Wallace
Danas sam na kiosku ovde kod mene u Loznici nasao ovaj magazin! Nisam dosada ni cuo za njega i tek sam sada video i ovaj topic! Deluje super, moram ga od sada kupovati. Ali nemam prva dva, a nisam video ni u Alan Fordu. Jel moze neko od vas forumasa iz Bosne da profula meni ta prva dva, ako nije problem, placam naravno! Hvala!
jedino da ti neko svoje primjerke pošalje, jer na kioscima odavno već ne viđam prva dva broja.
p.s. ja ih nemam, ne kupujem ovo |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
William_Wallace
Advanced Member
Serbia
3173 Posts
Posted - 28/02/2008 : 18:11:34
|
A jel ima to negde da se kupi u Bosni u nekoj knjizari, striparnici? Posto ovde kod nas nema nigde! |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7806 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 28/02/2008 : 18:24:55
|
A jel ima to negde da se kupi u Bosni u nekoj knjizari, striparnici? Posto ovde kod nas nema nigde!
u knjižarama drže samo knjige i eventualno neke strane magazine, a striparnica još nema. ono što sam napisao ti je jedina opcija. ili da se obratiš redakciji putem maila i da ih pitaš. |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
William_Wallace
Advanced Member
Serbia
3173 Posts
Posted - 28/02/2008 : 18:58:09
|
quote: Originally posted by I like girlz
A jel ima to negde da se kupi u Bosni u nekoj knjizari, striparnici? Posto ovde kod nas nema nigde!
u knjižarama drže samo knjige i eventualno neke strane magazine, a striparnica još nema. ono što sam napisao ti je jedina opcija. ili da se obratiš redakciji putem maila i da ih pitaš.
Pitacu distributera! Hvala! |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2341 Posts
|
ned_lynx
Senior Member
2340 Posts
Member since 06/08/2005 |
Posted - 28/02/2008 : 20:33:11
|
Okej, promaklo je da na naslovnoj stoji Frankuin (što mi prvo upalo), okej, promakao impressum od prošlog broja, eto, nek' bude bolje za sledeći broj, pa za štampu (jer ide u koloru) progledam kroz prste (jer je u ovom broju očaj). |
Piši propalo! |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 28/02/2008 : 21:01:50
|
quote: Originally posted by ned_lynx
Okej, promaklo je da na naslovnoj stoji Frankuin (što mi prvo upalo), okej, promakao impressum od prošlog broja, eto, nek' bude bolje za sledeći broj, pa za štampu (jer ide u koloru) progledam kroz prste (jer je u ovom broju očaj).
Mislim da nisi u pravu... nije ništa promaklo... to je Miličevićev standard i on mu je dosljedan. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
ned_lynx
Senior Member
2340 Posts
Member since 06/08/2005 |
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 28/02/2008 : 21:49:27
|
quote: Originally posted by ned_lynx
@Renky
Pa ja svakom dam šansu, zašto misliš da on neće biti dosledan svom fušeraju?;)
Dapače... tužno je što će biti ( a i je ) dosljedan fušeraju.
Da ne budem pogrešno protumačen... Pobornik sam upravo takve vrste stripova koje objavljuje g. Miličević i želi ja bi da uspije... radi stripova.
Na drugu stranu moralnost i legalnost. |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
16993 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 28/02/2008 : 22:16:19
|
quote: Originally posted by I like girlz
u knjižarama drže samo knjige i eventualno neke strane magazine, a striparnica još nema. ono što sam napisao ti je jedina opcija. ili da se obratiš redakciji putem maila i da ih pitaš.
Nije nigdje dao mail redakcije. Ali piše da se mogu naručiti prava dva broja kod distributera u Hrvatskoj ko je propustio da kupi, pa možeš pokušati tamo pitati nekoga. Teško da je neko u BiH kupovao više brojeva pa da sad preprodava. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7965 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 28/02/2008 : 22:42:57
|
Evo i kod mene Strip Magazina. U pitanju su privatni kiosci!
Izbor stripova je dobar. Koncepcija, papir, boja - sve dobro zamišljeno. Realizacija je lošija i zasta se nadam da se greška u otiskivanju (koju ZMcomics pominje u Strip Vestima) neće ponavljati u sledećim brojevima.
Izdanje je prijatno staromodno, bez preteranih kompjutersko šljaštećih efekata u dizajnu.
S tim u vezi - e-maila najverovatnije nema jer redakcija i nema računar ili bar nije priključena na internet.
Ovo bi mogao biti dobar korak - da ima više strip izdanja (po nekoliko) u Srbiji, Hrvatskoj i BIH i da se skoro sva (sem preklapajućih) mogu kupiti na kioscima u sve tri države i strip situacija na kioscima mogla bi početi da liči na onu iz 80-ih. |
|
|
Topic |
|