forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Nove recenzije/tekstovi/razno sa sajta...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 298

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 09/04/2008 : 22:46:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Kako je ispravno:
1) gradić Eureka... "Bio sam u gradiću Eureki!" ili "Bio sam u gradiću Eureci!" (?)
2) sudac... "suca" ili sudca" --- "sućeva" ili "sudćeva" ili nekaj treće... (?)
3) vlastito ime: "Dudley"... jel može: s gospodinom "Dudleyem"; "Dudleyjem" (?)
4) "Ghost Town" (velikim slovima; na wikipediji) ili (malim) "ghost town" (?) *grad je neodređen
5) manire... "manirima" ili "manirama" (?)
6) kaubojski "saloon"... jel prevodimo "salun"; "saloon", "salon"... (?)
7 vlastita imenica: Maude... je li: "Maudin"; "Maudein"... ili kako već... (?)

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 09/04/2008 : 22:56:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Inferno

Kako je ispravno:
1) gradić Eureka... "Bio sam u gradiću Eureki!" ili "Bio sam u gradiću Eureci!" (?)
2) sudac... "suca" ili sudca" --- "sućeva" ili "sudćeva" ili nekaj treće... (?)
3) vlastito ime: "Dudley"... jel može: s gospodinom "Dudleyem"; "Dudleyjem" (?)
4) "Ghost Town" (velikim slovima; na wikipediji) ili (malim) "ghost town" (?) *grad je neodređen
5) manire... "manirima" ili "manirama" (?)
6) kaubojski "saloon"... jel prevodimo "salun"; "saloon", "salon"... (?)
7 vlastita imenica: Maude... je li: "Maudin"; "Maudein"... ili kako već... (?)

ajde pohvalno je da te briga, recenzije inace bruje katastrofalnim pravopisnim greskama, cak i one najbolje...

1) Eureki
2) suca, sučeva (osim po BFM idiotarijama, onda je sudca, sudčeva - ne preporučujem davati krila ovim debilizmima)ipak, svakako primijeti č a ne ć
3) Dudleyjem (jer se čita dadlI)
4) grad duhova na hrv., na engleskom ghost town ako je neodr.
5) manira, manirama, ženski rod u hrv.
6) salun
7) Maudin (jer se cita Maud (skoro tako), ali bitno da je E nijemo)

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 09/04/2008 : 23:07:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
E, odlično. Fala!
Sad sam naučio par "trikova"!

Užasno me iritiraju tipfeleri i gramatičke pogreške, pa ih nekako nastojim (kolko tolko) svoditi na minimum (barem kad pišem nešto službeno - recenzije;))).
Kako je ružno gledati svoju objavljenu recenziju punu, puncatu pogrešaka

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 09/04/2008 : 23:08:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
vecini, a ni uredniku deecayu, ocito nije

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 09/04/2008 : 23:13:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

Ma, on ionako ima posla na vr' glave.
Trebalo bi nać par ašarlija koji bi dežurali i na forumu zapisivali sve moguće greške!
Ne boj se... Ima takvih fanatika... Ja prvi...

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 09/04/2008 : 23:15:03  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ahmm! Molit cu lijepo...
Vrlo rado bih uzeo jednog dezurnog lektora, dakako, samo treba reci rijec!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 09/04/2008 : 23:16:03  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by flamboyant soul

quote:
Originally posted by DeeCay

Ajd mi ostavi NN #21 i #34... To već dugo započinjem, a nikako da dovršim...

Šta nebi mogli podijelit bratski? Ti jednu - ja jednu? (Plus, ja ti prepustim ovog Zagora #29 koji mi zamrznut stoji na kompu već dobrih par mjeseci, i još ti dam gotove zanimljivosti za njega.)

Zaboravio sam odgovoriti!
Moze onda ja 21. ti 34. ?

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 09/04/2008 : 23:23:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ahmm! Molit cu lijepo...

Ja sam slažem s ovim! Saruman bi trebao lektorirati sve recenzije!
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 09/04/2008 : 23:49:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ahmm! Molit cu lijepo...

jedno vrijeme ti je bilo stalo, poslije opet vidim kaos, pusta se sve i svasta... ma, nije to toliko opet bitno, nije sluzbeno niti neko izdanje, ali temelji bi morali postojati...
pokusaj s nekima na forumu, libellusov doticni lektor je bas zbog libellusa ultraturbomegaprezauzet...
ali odgovori na pitanja poput ovih u svako doba dana, pardon noci...

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 09/04/2008 : 23:57:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dcopic

quote:

quote:

Ahmm! Molit cu lijepo...

Ja sam slažem s ovim! Saruman bi trebao lektorirati sve recenzije!

meni je jedina zelja ne toliko lektura koliko redaktura kraljeva povratka:

''... i onda su se tamo nasli na bojistu svi pripadnici vesele družbe pod onom fukarom aragornom, a u samrtnom hropcu mumakil se obori na njih pretvarajuci ih u palacinke... gandalf je pak ostao bez odjece i otkrio mu se njegov tinny piso te je pobjegao u valinor od srama... hobbiton i shire izgorješe u nespretnom pokusaju izuma za automatsko cackanje usiju, te su tamo niknule prelijepe celicane Curumo Incorporateda...''
tak nekak, ili slicno

Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 10/04/2008 : 00:06:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
Nakon što smo se lijepo ispričali, možeš početi i s mojim recenzijama. Sigurno ćeš nači gramatičkih grešaka koje treba kolektorirati!
Go to Top of Page

Mlaki
New Member

Croatia
139 Posts

Member since 18/05/2007

Posted - 10/04/2008 : 09:16:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Mlaki a Private Message  Reply with Quote
jedna sugestija ako netko može popraviti - kad se klikne na naslovnicu "ljudi i zvijeri" (zagor, ludens 84 mislim) otvori se recenzija za "sramotan sporazum". ako se klikne na broj prije (izdajnik) pojavi se recenzija za "tragedija u silver townu". mislio sam u prvom trenutku da nije napisana recenzija za "ljudi i zvijeri", al sam je našao. trebalo bi linkati je sa spomenutom naslovnicom.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17734 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 10/04/2008 : 10:31:42  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mlaki

jedna sugestija ako netko može popraviti - kad se klikne na naslovnicu "ljudi i zvijeri" (zagor, ludens 84 mislim) otvori se recenzija za "sramotan sporazum". ako se klikne na broj prije (izdajnik) pojavi se recenzija za "tragedija u silver townu". mislio sam u prvom trenutku da nije napisana recenzija za "ljudi i zvijeri", al sam je našao. trebalo bi linkati je sa spomenutom naslovnicom.

I ja sam to primijetio prije tri dana i onda sam trazio recenziju za Ljudi i zvijeri u spisku recenzija Zagora.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29730 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 10/04/2008 : 10:32:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
to je problem kad su u jednom broju dvije epizode...

Trouble will find me
Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 10/04/2008 : 13:27:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message  Reply with Quote
Nek ti izbaci sve devilove receznije, pa ćeš je lako naći...

David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS]
Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid!

Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone!
-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 22/04/2008 : 21:57:06  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Neki dokaz da se ipak nešto malo kreće...

1. NN Izgubljeni svijet
Dodano: 22.4.2008 21:50:00 NN SD 21
0 komentara 76% DeeCay

2. NN Gabrielova zagonetka
Dodano: 22.4.2008 21:46:00 NN SD 28
0 komentara 49% DeeCay

3. NN Ravenov povratak
Dodano: 22.4.2008 21:41:00 NN LU 39
0 komentara 55% DeeCay

4. NN Tri istine
Dodano: 22.4.2008 21:35:00 NN SD 38
0 komentara 73% DeeCay

5. MV Đavolova Lijeva Ruka
Dodano: 22.4.2008 21:31:00 MV LIB 7a
1 komentara 89% Inferno

http://www.stripovi.com/RecensionList.asp?Heroes=All

Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7943 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 22/04/2008 : 23:26:09  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
lijepo Deecay, odavno nije bilo Nathanovih recenzija, a sad odma 4 ko iz topa
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7891 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 23/04/2008 : 01:48:04  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
svaka čast na recenzijama, ali bolje da je njihov broj manji, a ocjene realnije. jer, ruku na srce, pretjerao si malo sa onako niskom ocjenama.

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 23/04/2008 : 09:27:32  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by I like girlz

svaka čast na recenzijama, ali bolje da je njihov broj manji, a ocjene realnije. jer, ruku na srce, pretjerao si malo sa onako niskom ocjenama.

Odlučio sam biti malo stroži, nema to veze sa količinom recenzija. No, ti možeš ionako dati svoje ocjene recenzijama, zar ne, bez obzira napišem li ja veću ili manju ocjenu. Serra je odličan pripovjedač, no u Ravenovom povratku i Gabrielovoj zagonetci koristi iste mehanizme zapleta i raspleta, a ideju, jednostavno banalizira. Ne moraš se ti obazirati na moje ocjene, procijeni kako ti strip paše i uživaj u njemu...

Sad sam riješio skoro sve do Libellusovih, ostaju još Kitov pjev i Strava nad nama koje je flambie rezervirao, tako da se njega čeka. Go flambie!

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 23/04/2008 : 09:28:45  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mpavin

lijepo Deecay, odavno nije bilo Nathanovih recenzija, a sad odma 4 ko iz topa

Samo se treba nečega primiti... Vjerojatno ću nastaviti s Nathanom, tako da se odradi konačno.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29730 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 23/04/2008 : 09:34:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Bravo Dee!

Trouble will find me
Go to Top of Page

zagorovsky
Senior Member

Croatia
1835 Posts

Member since 07/08/2007

Posted - 23/04/2008 : 10:59:16  Show Profile Show Extended Profile  Send zagorovsky a Private Message  Reply with Quote
znam da je jako teško napraviti samo jednu recenziju, ali 4 odjednom izbaciti, Dee svaka čast
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 23/04/2008 : 12:32:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Zašto nisi postavio Opsjednute?
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 23/04/2008 : 13:36:04  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poncho

Zašto nisi postavio Opsjednute?

Pokušao sam ti napraviti replay na adresu s koje si mi poslao... Odbijalo mi. Pa sam ti poslao na mladen.sucur@st.t-com.hr. Pogledaj si tamo pojašnjenje. Korekcije su u pitanju Poncho...

Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 23/04/2008 : 17:34:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
@Deecay
Divim ti se...

@delboj
Pohvale za tekst o Fantomu...

Go to Top of Page
Page: of 298 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.62 seconds. Snitz Forums 2000