forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Izdanja za MaFest: MM GIGANTI & NN GIGANTI
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 12/05/2008 : 16:41:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
Sad,to je vise stvar interesovanja,meni odlican gigant jer me Island interesuje i mimo stripa zbog svojih osobenosti.
Go to Top of Page

darkraver
Senior Member

Croatia
1346 Posts

Member since 17/06/2002

Posted - 12/05/2008 : 16:47:24  Show Profile Show Extended Profile  Send darkraver a Private Message  Reply with Quote

Pitam se zašto onda uopće čitaš Mysterea, ako te takvo nešto zamara?!
[/quote]
Svi MM giganti izuzev Otok vatre i leda su ili vrlo dobri ili odlični, ali ovaj koji sam naveo zamoran je i ja ga doista nisam mogao pročitati do kraja. Ja bi volio da svi ovi najnoviji giganti koji će izići budu odlični, ali nisam u to siguran, pa ću radije sačekati komentare. Ja se pitam kako tebe taj nije zamorio? Valjda nismo svi isti.
[/quote]

nja se sekirat,meni je isto bio zamoran,neznam ni sam zašto ali jednostavno...trebalo mi je 5 dana da ga pročitam za razliku od ostalih giganata koje pročitam u dan-dva
neznam,valjda zbog scenarističke preopterećenosti fabule,hladnoće pripovijedanja...
vrag bi ga znal,al da mi je loš,loš je

al to je vrlo subjektivna stvar tak da...

Od stripova radim salate ali jedino NN zacinim!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 12/05/2008 : 16:49:28  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Pa i mene interesira... Gigant obrađuje prošlost i legende tog fantatičnog otoka, mitologiju, obrađuje teme starih pretkolumbovskih moreplovaca, uključuje Orloffa i nova saznanja o manifestaciji heksagona. Pa čak i otvara vrata novom Mystereovom archnemesisu Lokiju. Za mene su to sve karakteristike serijala MM-a. Prviše priče i informacija? Ako sve to ne voliš, onda ne znam što možeš i vidjeti u tome serijalu.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 12/05/2008 : 17:16:25  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Zapravo, neću sad da ispadnem da nekome solim pamet pričajući što je dobro, a što ne, no uvijek sam volio misliti da ljude koji čitaju MM baš i zanimaju te stvari. Dobro, sa jedne strane gigant i izgleda ko prepjev nekog epa o nordijskim bogovima ili alternativna povijesna čitanka bez nekakve invidualne priče koja važi samo za taj gigant. Ne samo da je uveo neke nove momente u priču, već ju je proširio i dalje... Rađe bih da je više takvih. Meni je suprotno tome Moralesov 5. gigant bio zamoran, prespor i bez nekakvih događanja. Minimalizam s daškom new-agea... Zato i ne volim jogu.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

darkraver
Senior Member

Croatia
1346 Posts

Member since 17/06/2002

Posted - 12/05/2008 : 19:27:22  Show Profile Show Extended Profile  Send darkraver a Private Message  Reply with Quote
ma da...Drvo života mi je isto srednja žalost...
od slonovske gradnje zapleta, na kraju mišja kulminacija u obliku svetog plesa i svirke...bah

a neznam,jedino pametno što mogu reć o "Otoku" pak je da je sva ta zanimljiva građa na neki način loše iskorištena i time više zamorna negoli intrigantna.
po mom mišljenju previše je prekida fabule,skakanja s teme na temu, pa opet u krug...jednostavno loše scenaristički odrađeno

Go to Top of Page

nika331
Senior Member

Croatia
1375 Posts

Member since 13/10/2006

Posted - 19/05/2008 : 11:13:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit nika331's Homepage  Send nika331 a Private Message  Reply with Quote
može li netko staviti obavijest kada dođu ovi giganti u libellus da mogu otići tamo kupiti ih? hvala.
Go to Top of Page

Mailman
Senior Member

Croatia
1690 Posts

Member since 26/12/2001

Posted - 20/05/2008 : 13:10:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Mailman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nika331

može li netko staviti obavijest kada dođu ovi giganti u libellus da mogu otići tamo kupiti ih? hvala.

To! To!

How do you know that my dimwitted inexperience isn't merely a subtle form of manipulation, used to lower people's expectations, thereby enhancing my ability to effectively manuever within any given situation?
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 21/05/2008 : 01:05:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
Od ponedjeljka su vec bili u prodaji.

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 21/05/2008 : 07:16:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dado

Od ponedjeljka su vec bili u prodaji.

Ajde sad izdavacki plan za ovu godinu
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2967 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 02/06/2008 : 22:46:56  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
Pročitao NN Gigant #7 i ne mogu da sakrijem potpuno oduševljenje - kako dobar strip!!! Ovako svježe pročitan mi izgleda kao ponajbolji gigant do sada, lijepo me izneneadilo "pozajmljeno" ruho Meatbarona vezano za brodove i likove iz druge dimenzije, odlično!
A tek svemirske bitke!!! A ujutru osmica!!
Alaj lep ovaj svet!!!!

...
Go to Top of Page

darkraver
Senior Member

Croatia
1346 Posts

Member since 17/06/2002

Posted - 02/06/2008 : 23:21:29  Show Profile Show Extended Profile  Send darkraver a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vope

Pročitao NN Gigant #7 i ne mogu da sakrijem potpuno oduševljenje - kako dobar strip!!! Ovako svježe pročitan mi izgleda kao ponajbolji gigant do sada, lijepo me izneneadilo "pozajmljeno" ruho Meatbarona vezano za brodove i likove iz druge dimenzije, odlično!
A tek svemirske bitke!!! A ujutru osmica!!
Alaj lep ovaj svet!!!!

pročita sam ga pola i mogu zaključit isto trenutno...
odlično,odlično i prezanimljivo!!!

ne shvaćam čemu one loše ocjene na fumettiju

http://www.ubcfumetti.com/nn/g7.htm

mislim dalo bi se oko crteža nać zamjerke ali ostalo...

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 02/06/2008 : 23:34:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
I na UBCu ocjenjuju samo ljudi...

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7808 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 03/06/2008 : 15:50:57  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
preseravaju se na ubc-u... (da oprostite na riječima) :)

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

MladenT
New Member

Croatia
260 Posts

Member since 16/10/2007

Posted - 03/06/2008 : 16:33:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit MladenT's Homepage  Send MladenT a Private Message  Reply with Quote
Moram priznati da me prica MM giganta br. 9 odusevila. Vec dugo nisam procitao tako dobar strip. Steta sto kod nas nisu dostupne neke epizode koje se spominju u njemu (335-337) ali valjda cemo i to docekati jednog dana. Cijela prica o alkemiji, starom Egiptu ... je prilicno dobra i spomenute licnosti i podaci su se bas poklopile s nekom znanstvenom literaturom koji sam u isto vrijeme citao. Preporuka. Sad krecem na 10 da vidim kakav je taj.
Kod nas jos nedostaju samo 2 sveska pa da stignemo Talijane. BTW planira li Libellus objaviti i stare specijale?
Ima neko ideju kad ce izaci u Italiji br. 13 za ovu godinu?
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 03/06/2008 : 16:40:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by MladenT

Moram priznati da me prica MM giganta br. 9 odusevila. Vec dugo nisam procitao tako dobar strip. Steta sto kod nas nisu dostupne neke epizode koje se spominju u njemu (335-337) ali valjda cemo i to docekati jednog dana. Cijela prica o alkemiji, starom Egiptu ... je prilicno dobra i spomenute licnosti i podaci su se bas poklopile s nekom znanstvenom literaturom koji sam u isto vrijeme citao. Preporuka. Sad krecem na 10 da vidim kakav je taj.
Kod nas jos nedostaju samo 2 sveska pa da stignemo Talijane. BTW planira li Libellus objaviti i stare specijale?
Ima neko ideju kad ce izaci u Italiji br. 13 za ovu godinu?

Ne objavljuje Libellus specijale.

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

MladenT
New Member

Croatia
260 Posts

Member since 16/10/2007

Posted - 03/06/2008 : 17:02:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit MladenT's Homepage  Send MladenT a Private Message  Reply with Quote
Znam da ne ali ne bi bilo lose da izda stare brojeve.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 03/06/2008 : 17:17:04  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
NN Sedmica započinje odlično, kad se predstavlja okolina, likovi, problem, no nakon polovice malo opada ta prvobitna zainteresiranost i nekako mi se previše opterećuje sa puno poluprazne priče i nevažnih momenata prema kraju. Kraj malo banalan, no logičan. Što se mene tiče, crtež mi je odličan. Likovi, svemirski objekti, borbe u svemiru; Clemente mi je uglavnom od Bonazzija bolji barem za 50%. Oduševljen idejama do tri četvrtine stripa...

Edited by - DeeCay on 03/06/2008 17:18:01
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2967 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 03/06/2008 : 20:27:04  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
Crtež u sedmici je više nego dobar, dok u osmici obara s nogu.

...
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 03/06/2008 : 21:16:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
a ti lepo sedi ili lezi dok citas

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

nika331
Senior Member

Croatia
1375 Posts

Member since 13/10/2006

Posted - 04/06/2008 : 21:24:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit nika331's Homepage  Send nika331 a Private Message  Reply with Quote
Dvije neprijateljice je stvarno odličan strip, scenarijem bolji od Velike prijetnje....serija raznih likova, događaja, nekoliko perspektiva iz kojih se gleda na cijelu priču. stvarno odlično.
međutim ono zbog čega su mi se uopće svidjeli nathanovi stripovi je ona melankolija, sjeta, patnja od koje nathan boluje. toga ima sve manje, a to je nešto najbolje čemu je i u običnoj seriji posvećeno više mjesta i pažnje nego u ovim novijim gigantima (recimo trojka mi je super zaokružena tim patosom, na početku nathan boluje od te svoje mrgudnosti da bi na zadnjoj strani skupio snagu da nastavi dalje, predobrooo)....eto toliko.
Go to Top of Page

MladenT
New Member

Croatia
260 Posts

Member since 16/10/2007

Posted - 16/06/2008 : 14:17:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit MladenT's Homepage  Send MladenT a Private Message  Reply with Quote
Malo sam pretrazivao internet danas i pronasao podatak da je navodno reprint MM giganta 1 i 2 u tisku. Jel to tocno? Podatke sam nasao u NSK.
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 18/06/2008 : 15:10:13  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
Pročitao sam sedmicu i osmicu NN Giganta.

Sad (navodno) dva najvažnija za praćenje kronologije:
NN GIG 9 "Paralelni univerzumi"
http://www.sergiobonellieditore.it/auto/scheda_speciale?collana=40&numero=9&subnum=

i
NN GIG 10 "Pobunjenici s Marsa"
http://www.sergiobonellieditore.it/auto/scheda_speciale?collana=40&numero=10&subnum=

za kraj ostaje samo taj jedan jedini iz 2007.godine:
http://www.sergiobonellieditore.it/auto/scheda_speciale?collana=40&numero=11&subnum=

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 18/06/2008 : 15:13:32  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Kronologija da, a što sa stotinjak kronoloških epizoda redovne serije?

Go to Top of Page

darkraver
Senior Member

Croatia
1346 Posts

Member since 17/06/2002

Posted - 18/06/2008 : 15:32:48  Show Profile Show Extended Profile  Send darkraver a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kico

Pročitao sam sedmicu i osmicu NN Giganta.

Sad (navodno) dva najvažnija za praćenje kronologije:
NN GIG 9 "Paralelni univerzumi"
http://www.sergiobonellieditore.it/auto/scheda_speciale?collana=40&numero=9&subnum=

i
NN GIG 10 "Pobunjenici s Marsa"
http://www.sergiobonellieditore.it/auto/scheda_speciale?collana=40&numero=10&subnum=

za kraj ostaje samo taj jedan jedini iz 2007.godine:
http://www.sergiobonellieditore.it/auto/scheda_speciale?collana=40&numero=11&subnum=

paaa,mislim da bi do novog MaFesta trebao izaći i taj 12. novi gigant tak da...možd bu i dva tad

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 18/06/2008 : 15:57:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Vietti reče da ga neće biti ove godine. Dakle, jedino ako bude u nekom januaru, februaru ili martu 2009.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000