Author |
Topic |
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
weljko94
Advanced Member
Serbia
3015 Posts
Member since 08/02/2008 |
Posted - 31/05/2008 : 01:21:57
|
8...ipak treba znati nacrtati kucu u takvoj poziciji u odnosu na tamnu pozadinu... |
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
|
|
mali od palube
Advanced Member
Mali
3136 Posts
Member since 16/09/2007 |
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
Posted - 02/06/2008 : 13:15:35
|
Čovek je aritekta, ako se ne varam... Po meni odlična naslovna stranica. Samo kad bi nacrtao koji strip, e to bi već bilo...!!! |
Jel to štos iz Minhena? |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6172 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 02/06/2008 : 18:09:44
|
quote: Originally posted by culfis
Čovek je aritekta, ako se ne varam... Po meni odlična naslovna stranica. Samo kad bi nacrtao koji strip, e to bi već bilo...!!!
Sad ih crta solidnom brzinom, samo što mi još kaskamo za Talijanima...
Uskoro ćemo dobiti broj 184 u izdanju Ludensa i 217 u izdanju Veselog Četvrtka... Osim toga nacrtao je i brojeve 233, 243 i 258... Koliko smo navikli, to je odlično... |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Posted - 02/06/2008 : 19:51:39
|
quote: Originally posted by Beva
quote: Originally posted by culfis
Čovek je aritekta, ako se ne varam... Po meni odlična naslovna stranica. Samo kad bi nacrtao koji strip, e to bi već bilo...!!!
Sad ih crta solidnom brzinom, samo što mi još kaskamo za Talijanima...
Uskoro ćemo dobiti broj 184 u izdanju Ludensa i 217 u izdanju Veselog Četvrtka... Osim toga nacrtao je i brojeve 233, 243 i 258... Koliko smo navikli, to je odlično...
Hvala na informaciji! Lepe vesti, zar ne? |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6172 Posts
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6172 Posts
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Posted - 02/06/2008 : 20:52:08
|
Doduše, uz Ludensov ritam možemo to očekivati za nekih 8-10 mjeseci, dok će VČ nešto prije... Ipak, 2 Stanova stripa u relativno kratkom razmaku zbilja su dobra stvar...
Naravno, 100% se slazem! |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Posted - 02/06/2008 : 21:15:49
|
koliko je ovo pametno reci , ali meni se stano uopce ne dopada i svaki put me u stripu razočara nadam se da cu sto rjede imati priliku gledati njegov crtez... |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6172 Posts
Posted - 02/06/2008 : 21:40:28
|
quote: Originally posted by supermark
koliko je ovo pametno reci , ali meni se stano uopce ne dopada i svaki put me u stripu razočara nadam se da cu sto rjede imati priliku gledati njegov crtez...
Uzmi DD 100 i malo pogledaj izraze lica Dylana, Xabarasa, Morgane, Dylanovog oca... Savršenstvo... Ne moram uopće čitati tekst da bih shvatio što ti likovi osjećaju... Uzmi, po meni genijalnu, stranicu 91 i pogledaj Dylanov izraz lica dok gleda Morganu i svog oca zagrljene... Ti tu vidiš da Dylan umire od ljubomore, da mu nije svejedno...
Sad uzmi bio kojeg drugog DD crtača i probaj naći nekoga tko ovako dobro dočarava osjećaje... Nećeš uspjeti...
Nije sve u realizmu, a Stana većinom ne vole oni koji drže 'da njegov Dylan ima kockasto lice'... Ja i dalje tvrdim da je DD 100 najbolje nacrtan strip ikad, ta nije bezveze na njega potrošeno 3 godine rada... Malo koji crtač ima takav osjećaj za emocije likova, i to je ono u čemu je Stano najjači... Probaj pročitati stotku uz sve ovo na umu i kaži mi je li ti se sviđa?
I onda kad ljudi pođu govoriti kao su M&G bolji od njega... Pa kod njih Dylan u 90% slučajeva ima jedan te isti izraz lica... Da ne govorim o nekim drugim stvarima...
Eto, lijepo i argumentirano, pa koga zanima :) |
|
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4659 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 03/06/2008 : 08:00:31
|
^^^^^ Bravo Beva, za sve ovo receno iznad! Koliko god ukus bude subjektivan, neke stavri nemogu proci neopazene, a bas takav je Stanov rad na #100.
Sto se tice naslovnice, 8, puno crne boje je uvek zanimljivo videti na naslovnici, jedino bi neka dramaticnija poza Dilana bolje dosla, recimo da visi u tom nistavilu drzeci se jednom rukom za "obod" ulice :) Perspektiva, takodje odlicna. |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
|
|
Zeljko Ferri
Senior Member
Serbia
1304 Posts
Member since 15/12/2004 |
Posted - 03/06/2008 : 11:55:17
|
Naslovnica mi je neobicna u odnosu na prosle.....kao sto neko rece, odlicna ideja ali ne tako dobro sprovedena u delo...mogao je on to bolje da nacrta...ali meni je ok naslovnica... |
|
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Posted - 03/06/2008 : 19:35:51
|
koliko je ovo pametno reci , ali meni se stano uopce ne dopada i svaki put me u stripu razočara nadam se da cu sto rjede imati priliku gledati njegov crtez...
Uzmi DD 100 i malo pogledaj izraze lica Dylana, Xabarasa, Morgane, Dylanovog oca... Savršenstvo... Ne moram uopće čitati tekst da bih shvatio što ti likovi osjećaju... Uzmi, po meni genijalnu, stranicu 91 i pogledaj Dylanov izraz lica dok gleda Morganu i svog oca zagrljene... Ti tu vidiš da Dylan umire od ljubomore, da mu nije svejedno...
Sad uzmi bio kojeg drugog DD crtača i probaj naći nekoga tko ovako dobro dočarava osjećaje... Nećeš uspjeti...
Nije sve u realizmu, a Stana većinom ne vole oni koji drže 'da njegov Dylan ima kockasto lice'... Ja i dalje tvrdim da je DD 100 najbolje nacrtan strip ikad, ta nije bezveze na njega potrošeno 3 godine rada... Malo koji crtač ima takav osjećaj za emocije likova, i to je ono u čemu je Stano najjači... Probaj pročitati stotku uz sve ovo na umu i kaži mi je li ti se sviđa?
I onda kad ljudi pođu govoriti kao su M&G bolji od njega... Pa kod njih Dylan u 90% slučajeva ima jedan te isti izraz lica... Da ne govorim o nekim drugim stvarima...
Eto, lijepo i argumentirano, pa koga zanima :)
bas si dobro rekao, ja sam jedan od onih koji ga ne vole jer njegov dylan ima kockasto lice ali i M&G su mi loši 1. Brindisi 2. Freghieri 3. Roi |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6172 Posts
Posted - 03/06/2008 : 23:25:20
|
Ma ja ti samo kažem, pročitaj stotku i obrati posebnu pažnju na crtež, nećeš se razočarati :)
Brindisi mi je bio draži kad je tek počinjao rad na Dylanu, dakle 'Zlo' i slične epizode... Freghieri također, a Roi mi je najbolji negdje u 'Savršenom svijetu'... To mu je vrhunac...
Inače, pošto volim pametovati o crtačima iako je off topic, glavna zamjerka Roiju po meni je dinamika, kretnje likova... Tu je jako loš... Recimo, Dylan je gurnut i pada na tlo... Roi će to nacrtati ovako: Dylan na podu, izgleda kao da tu leži već satima, i iznad njega par crtica koje trebaju dočarati kretnju :) Već je druga priča kad likovi miruju... Statiku dočarava vrhunski :)
Freghieri me uvijek iznova zapanji svojim kadriranjem... Mislim da je po tome najbolji u Bonelliju... Ali izgleda kao da mu se jednostavno ne da crtati...
Brindisi mi je bio fenomenalan na prvim radovima, kasnije mijenja stil i sve mi se manje sviđa... Mislim da je od 'Bliskih susreta' počeo s promjenama, i po meni to nije trebao učiniti... Kako je samo dobro nacrtao 'Bogomoljkine zločine' i 'Ženu koja ubija prošlost'... Eh, da je bar tako nastavio... |
|
|
Rock.Bob Rock
Senior Member
Croatia
1146 Posts
Member since 25/03/2009 |
|
Milazzo
Senior Member
Croatia
2137 Posts
Member since 30/01/2008 |
Posted - 27/03/2009 : 15:38:30
|
Eto, lijepo i argumentirano, pa koga zanima :)
Lijepo receno! Meni se svidja Stano! Crta stvarno dobre izraze lica, a i sam crtez mi je nekako...nevjerojatan!
Po meni, crtac na kojeg svakako treba obratiti paznje! |
https://www.instagram.com/wanderereclectic/ // https://abadon.hr/ |
|
|
cibalia
Senior Member
Sierra Leone
1699 Posts
Member since 14/11/2008 |
Posted - 27/03/2009 : 22:49:43
|
@Milazzo i Beva slažem se u vezi mišljenja o Stanu. Zora živih mrtvaca, Morgana, Priča ni o kome, Priča o Dylanu Dogu su crtačka remek-djela. Poslije njega najviše volim čitati Dylane koje rade Roi i Piccato. I da, nikako ne znam je su li bolje Villine ili Stanove naslovnice. Također se slažem oko tvoga mišljenja o M&G timu. Meni svi likovi izgledaju gumeni, kao da spomenuti dvojac crta Alan Forda. No ipak su bolji od onog čudovišta koje se skriva pod imenom Ugolino Cossu.
btw naslovnica za devet
|
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
Edited by - cibalia on 27/03/2009 22:56:39 |
|
|
giant
Average Member
Slovenia
898 Posts
Member since 22/10/2006 |
Posted - 27/03/2009 : 23:14:16
|
Dao sam, mislim da zasluženu 8...vrlo je bliska "izometričkoj projekciji" ako se nevaram....ima ljep 3-D efekat, kao da se sama kuća diže iz naslovne strane---> Yes, well done |
Invincible shield |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6172 Posts
|
Patrix
Junior Member
Croatia
411 Posts
Member since 17/12/2010 |
|
Hexen
New Member
Croatia
190 Posts
Member since 22/02/2011 |
Posted - 02/03/2011 : 14:31:06
|
Dao sam joj sedmicu. Ništa posebno. Mislim da bi bilo bolje kada bi ta krčma bila na rubu nekakve litice ili nešto slično, po meni ovaj "mrak" ubija naslovnicu. |
|
|
Andrej
Senior Member
Croatia
1561 Posts
Member since 15/03/2010 |
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7922 Posts