forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Fibra predstavlja: Orka specijal 1 - Eternaut
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 21

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 26/03/2008 : 11:05:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dveribad

quote:
Originally posted by Renky

Ili da mu ga ona baba izgrebe

-Koga,Vedrana ili auto??

Pa nek joj izvadi protezu
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29402 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 26/03/2008 : 16:15:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Za one koji znaju spanjolski...

http://www.magazinedigital.com/reportajes/los_reportajes_de_la_semana/reportaje/cnt_id/1686/pageID/1

Trouble will find me
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2353 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 26/03/2008 : 16:40:15  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
Tragedija porodice Oesterheld je nesto najstrasnije sto se ikada dogodilo nekome iz sveta stripa...znam da je bilo dosta proganjanih sirom sveta,cak su neki umirali i u zatvorima zbog svojih stripova,ali ovakva porodicna tragedija je nezabelezena ne samo u Devetoj,vec u umetnosti uopste...ako gresim neka me neko ispravi...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 01/04/2008 : 01:28:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
Jebem li ga šta bi rekao za Eternauta. Baš sam ga završio pre par minuta i još mi je to sve sveže.
Bre ljudi, pa i nije ovo neki bog zna kakav strip. Nije stvarno. Ja bi rekao da je ovo jedna prosečna naučno fantastična priča ispričana i nacrtana sredinom prošlog veka.
Sama radnja ima bezbroj nelogičnosti. Sneg koji ubija samim dodirom sa kožom. Kako ih nije ubio onda kad su skinuli maske. Snega je bilo po ulicama, pa je mogao doći u dodir sa kožom. Kakve veze ima otvaranje prozora sa dodirom. Ne mora da taj sneg dospe baš u svaku sobu i tako u roku od nekoliko sekundi pobije sve živo. Među preživelima nema ni jedne jedine žene. Da ne nabrajam dalje, ali to sve nema veze sa logikom.
Oni vanzemaljci jesu da kažeš strašni, ali ih sve pobiše ko ništa. Onih buba pobiše toliko da im broja nema. I to ih pobiše kao Rambo u filmovima. Nisam video da su one bibe ubile ni pet čoveka. Jednim rafalom ubijaju krdo buba. One "ruke" i oni behoše predstavljeni kao nekakva nadsvorenja pa ih ovi naši poubijaše kako im se ćefnulo. Čuj žlezde koje ih ubijaju kad osete strah? Pa onda oni ljudi-roboti. Ja nisam video ni jednog čoveka-robota u celom stripu da je ubio ni jednog od naših.
Sam kraj mi je ispao nekako budibogsnama. Ovaj tek na zadnje dve stranice postade putnik kroz vreme. Što ga zovu Eternaut? Gde je on bio? po kakvim je to svetovima tražio ženu i ćerku? Da je scenarista opisao to njegovo traganje kroz vreme bilo bi mnogo zanimljivije.
Crtež ko crtež. Ni bolji ni lošiji od drugih crteža toga vremena.
Nije loš strip, daleko do toga, ali nije ni neki jebem li ga kako revolucionaran i vanserijski. Oću reći nije sranje.
Iskreno rečano, uz svo poštovanje prema pokojnom scenaristi, bi li ovaj strip bio toliko poznat da scenarista nije stradao tako kako je stradao i što se vamzemaljska invazija može metaforički povezati sa događajima u kojima je nastradao autor.
Možda grešim. Ovo je moje mišljenje i ne bi da tuđe omalovažavam.
Izdanje kao izdanje je stvarno moćno. Kniga je kompaktna i ogromna. Ideja da se sve rasporedi u 6 redova je isto tako nešto novo, ali sama sadržina mi je klimava. Ja mislim da ovaj strip i nije zaslužio da bude izdan ovako. Po meni on je trebao da izlazi u nekoj strip reviji tipa "Gigant" i toliko o tome.
Jebem li ga... Baš mi ništa nije jasno.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE

Edited by - Raspucin on 01/04/2008 01:32:42
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
3997 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 01/04/2008 : 21:49:58  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message  Reply with Quote
stiglo prije nekoliko dana, jedva cekam da uhvatim vremena za citanje.

ps. velicina albuma je odlicna i pasice su taman velike koliko trebaju biti.
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8181 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 01/04/2008 : 21:51:04  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
ja recimo uživam već dvije večeri pred spavanje, istina je da ima nelogičnosti, ali zaista treba imati razumijevanja za vrijeme kada je to nastalo, i pogotovo za činjenicu da je to ipak novinski strip, po par kaiševa tjedno
ali i pored toga meni je to zanimljivo štivo, a i crtež me, onako retro, očarava, baš uživam u njemu nakon svih ovih hajtekfotorealističnihsavršenih
i predivno je vidjeti tako stari strip u ovako savršenom izdanju

dobro, tek sam prešao 60-tu stranicu, pa se javim kada dođem do kraja

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29402 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/04/2008 : 22:33:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Metafora, Raspucine moj, metafora. atmosfera, emocije, poruka...

Trouble will find me
Go to Top of Page

William_Wallace
Advanced Member

Serbia
3173 Posts

Member since 25/04/2007

Posted - 02/04/2008 : 17:08:14  Show Profile Show Extended Profile  Send William_Wallace a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Metafora, Raspucine moj, metafora. atmosfera, emocije, poruka...

A ako ne razumes, samo procitas uvodni tekst!

Every man dies,
not every man really lives.
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 02/04/2008 : 17:28:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
Sve je to tačno i lepo, ali... Šta da vam kažem, nije mi legao eternaut i eto ti.
Nastavio sam da se družim sa Verom. Ja i Vera smo pakleni par. Ciganče moje.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29402 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 02/04/2008 : 19:18:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ma sve ok, ukusi su razliciti, nekom se svidja, nekom ne, to je normalno.

Trouble will find me
Go to Top of Page

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 02/04/2008 : 19:59:12  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message  Reply with Quote
meni je tu atmosfera daleko najbolja komponenta. I to u prvoj polovici... kasnije mi se to malo raspline, ali ta prva polovina...
Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 02/06/2008 : 00:18:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message  Reply with Quote
Eternaut mi je oduzeo nekih 5 h zivota,da sam u zivotu uzivao kao ovih 5 h onda bi to bila neka vrsta orgija.
Strip mi se haos svidjeo iako ne volim SF ali ovaj ce mi sigurno biti top 1 barem nekoliko godina.
Sve pohvale stvaraocu stripa,odabiru i ucescu ljudi za izlazak na dnevnu svijetlost.
Bilo bi zgodno da se dozivi i neki nastavak.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29402 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 03/06/2008 : 07:36:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Samo 5h? Brzo citas:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 03/06/2008 : 11:18:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message  Reply with Quote
Morao sam brzo citati posto sam bio na poslu da me ne uhvate .
Go to Top of Page

Malicius
Senior Member

Germany
2380 Posts

Member since 21/09/2004

Posted - 03/06/2008 : 11:29:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Malicius a Private Message  Reply with Quote
stavis strip u neki magazin koji je usko vezan sa poslom koji oabvljas :), i rijesis problem :))

"Don't pick a fight, but if you find yourself in one, i suggest you make damn sure you win."

The Duke
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29619 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 03/06/2008 : 19:51:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
vidi se...
čovjek s iskustvom
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 03/06/2008 : 22:50:23  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
eternaut ima retro štih....to stoji ali od kada to mora biti loše....ovaj strip je otprilike ono što su filmovi raya harryhausena....koje obožavam...nisam siguran koliko je bio proročanski - ispao jeste takvim van svake sumnje...no meni je u osnovi daleko sličniji magu pisane riječi shakespeareu i njegovu tempestu ili ti ga oluji
(forbidden planet, anyone? i neprijatelj unutar samoga sebe s onim halucigenim oblakom)) crtež je izvrstan to je upravo ono što najviše volim i kod james bonda -- McLuskyev stil bješe prva asocijacija i dovoljan razlog za kupiti ga na nevidjeno....iako sam impulzivan čovjek ne griješim često - ovo ne da nije bila pogreška već potez godine prvo pitanje upučeno izdavaču nakon čitanja bilo je oće li toga biti još...nadam se da će odgovor biti potvrdan....a samo usputna digresija...baklja u fibrinu logu - sjajan odabir...luč strip spoznaja koje fibra širi ni ne može biti drukčije predstavljena....
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29402 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 04/06/2008 : 08:37:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
_mozda_ objavim drugi dio.
I hvala!

Trouble will find me
Go to Top of Page

Vid
Senior Member

Slovenia
1254 Posts

Member since 07/10/2004

Posted - 04/06/2008 : 19:15:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Vid a Private Message  Reply with Quote
Jučer uspio pročitati do kraja. Jako jako dobro a posebno je završetak briljantan.
Go to Top of Page

tristan
Junior Member

Belgium
401 Posts

Member since 12/08/2005

Posted - 05/06/2008 : 21:07:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit tristan's Homepage  Send tristan a Private Message  Reply with Quote
Zavrsio ga prije par dana i moram priznati da mi je bio vrlo dobar.
Treba isto mislim staviti to u svoje vrijeme, jer puno toga je valjda tada bilo cista novost a sada malo vec vidjeno.
U svakom slucaju sam jedva cekao vrijeme za spavanje da ga otvorim (nemam vremena inace).
Vrlo zadovoljan.
Svaka cast izdavacu isto.

TK
Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 07/06/2008 : 00:25:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message  Reply with Quote
Kod citanja je super sto cijeli strip ima neku napetost,vuce citatelja da ide dalje.
Bez obzira sto se ima sta i citati i gledati ni u jednom trenutku nisam osjetio da mi je dosadan.
Go to Top of Page

darkraver
Senior Member

Croatia
1346 Posts

Member since 17/06/2002

Posted - 19/06/2008 : 15:49:00  Show Profile Show Extended Profile  Send darkraver a Private Message  Reply with Quote
napokon pročito "navlakušu"

kupujem sigurno!!!

Od stripova radim salate ali jedino NN zacinim!
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 01/07/2008 : 12:56:37  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
Nakon šest dana teške borbe,evo i ja stigao do kraja!
Koliko teksta ovde ima.....ili koliko malo vremena ja imam ovo ljeto.
Nema šta,s obzirom koje je godine napravljen i koliko samo sličnih tema danas postoje,Eternaut je strip koji se pamti.
Znanstvena fanatastika po političkoj upravi i samoupravi je zadivljujuća u naglasku na prijateljstvo i obitelj.
Eternaut se lako čita i jednostavno traži dalje i dalje...Zato i valja.Priča je svakako koja će se pamtiti u moru sličnih tema današnjice.
Vrijedno imati,svakako.
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 01/07/2008 : 13:17:07  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message  Reply with Quote
Nije loš strip, ali očito je da ga je u nekim segmentima pregazilo vrijeme. Po meni je Fibra prvo trebala izdati njegovo remek-djelo o Che Guevari, nakon toga kultnog Morta Cindera, pa onda dalje Eternaute i slične stvari. Ovo je ipak prvenstveno za fanove, poznavaoce i kolekcionare...

Dobro i šta mi sada treba da uradimo?

Edited by - flamboyant soul on 01/07/2008 13:17:21
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29402 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/07/2008 : 13:43:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Gle, Eternaut je kultni strip, simbol Argentinskog stripa, u Italiji su po njemu nazvali jednu od najkvalitetnijih revija, strip za najsire mase, ni u kom slucaju za usku publiku. To sto kod nas najsire mase strip osim Bleka, Marka, Zagora i Alan Forda i slicne ekipe ne zanima, to je druga stvar. A ako mislis da bi se Che Guevara ili Mort Cinder prodao nesto posebno bolje, u debeloj si zabludi. Eternauta i Mort Cindera ionako kupuju isti ljudi.

Trouble will find me
Go to Top of Page
Page: of 21 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000