forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 marveli by bookglobe
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 32

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 08/06/2008 : 19:09:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by beli luk

quote:
Originally posted by weljko94

quote:
Originally posted by Man_of_Steel

quote:

quote:

Tally pici 100 na sat!!!
Svaka cast majstore!đ
Jos kad bi pao neki HC, ako ne skorije, onda za jedenji sajam knjiga u Bg-u!

kada ce u srbiju broj 3 ams???i da odkuvek sam se pitao shta znaci HC

3. brij ce kod nas kada u HR bude izasao 4.
Dakle oni povlace 3. broj sa sbojih trafika i exportuju ih za Srbiju.

A sto se skraćenica tice evo malog pregleda:
HC-Tvrde korice
SC- Soft covers/ to su ti meke korice (kao na amazingu)

Onda tu jos imamo i :
tbc- trade paperback (to ti je kada se u obliku jednog izdanja izdaju par brojeva nekog izdanja sa (najčešće) kartonskim koricama).

integrali: Kada se spoje par albuma nekog izdanja u jedinstveni integral

Nijedna druga skracenica mi ne pada na pamet, ali vecinu mozes naci na netu, a i pitaj ako se nemožeš snaći, nije mi tesko boga mu!

zavaljujem puno!!

TBC je tuberkuloza, a TPB je trade paperback.
Nemoj weljko da trazi roditeljima pare za tbc...

Go to Top of Page

mladen13
Senior Member

Croatia
1145 Posts

Member since 22/09/2005

Posted - 08/06/2008 : 21:29:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit mladen13's Homepage  Send mladen13 a Private Message  Reply with Quote
TPB ili TBC, samo da se ne traži THC !!!!!!!!!!!!!

mladenlov@gmail.com
Go to Top of Page

beli luk
Average Member

Serbia
795 Posts

Member since 18/06/2006

Posted - 08/06/2008 : 22:29:11  Show Profile Show Extended Profile  Send beli luk a Private Message  Reply with Quote
I to ce uskoro. Babilon batice, Babilon...

...and they won`t have to burn the books! when no one reads them anyway...
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 08/06/2008 : 22:41:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message  Reply with Quote
Ako ako budzite postove na mene nesrecnom...
A ja mislio da imam prave frendove...

Whenever You need hard center, I will be there...
Go to Top of Page

weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts

Member since 08/02/2008

Posted - 09/06/2008 : 10:35:41  Show Profile Show Extended Profile  Send weljko94 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ako ako budzite postove na mene nesrecnom...
A ja mislio da imam prave frendove...

khmm,khmm

Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim
granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju
Go to Top of Page

weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts

Member since 08/02/2008

Posted - 09/06/2008 : 10:36:21  Show Profile Show Extended Profile  Send weljko94 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladen13

TPB ili TBC, samo da se ne traži THC !!!!!!!!!!!!!

THC JE ZAKON!!!!(mislim na rap grupu)

granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 09/06/2008 : 12:26:51  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
Nejasnoća:

Oluja govori Anđelu:
"Većina nas je buljila u tebe jer si...prekrasan.Zato smo mi,barem djevojke...(i možda Kolos.)...Zato smo te škicale. Ti si predivan."

Jeli Kolos u Ultimate svijetu peder?
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 09/06/2008 : 13:41:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message  Reply with Quote
heheheh, Kico, drži se, biće još šokova nemalo za tim.
Go to Top of Page

Garak
Average Member

Bosnia and Herzegovina
805 Posts

Member since 05/02/2008

Posted - 09/06/2008 : 13:57:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Garak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kico

Nejasnoća:

Oluja govori Anđelu:
"Većina nas je buljila u tebe jer si...prekrasan.Zato smo mi,barem djevojke...(i možda Kolos.)...Zato smo te škicale. Ti si predivan."

SPOILER!

Kolosova homoseksualnost će biti otkrivena sa odlaskom Brian K. Vaughana sa serijala, poslije će imati i momka iz škole Emme Frost a Nightcrawler će to jako loše primiti.

Go to Top of Page

mali od palube
Advanced Member

Mali
3136 Posts

Member since 16/09/2007

Posted - 09/06/2008 : 17:04:57  Show Profile Show Extended Profile  Send mali od palube a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nejasnoća:

Oluja govori Anđelu:

Nije. Ona se zajebavala... kolos ima kitty.
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 10/06/2008 : 11:52:47  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Emir Pasanovic

Znači,svi su pederi!
Ionako se jedva natjeram da pročitam te X-mene...Da nema Spidermana ne bih to nikad kupovao,kao ni Fantastičnu Četvorku,al moram radi Ultimatesa.

Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 10/06/2008 : 11:53:56  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Garak

SPOILER!

Ajme i jao!!!
Go to Top of Page

mali od palube
Advanced Member

Mali
3136 Posts

Member since 16/09/2007

Posted - 10/06/2008 : 20:18:01  Show Profile Show Extended Profile  Send mali od palube a Private Message  Reply with Quote
Meni je obrnuto. Spider-mana bih izbacio i čitao bih samo X-mene. Ultimatesi su bolji 1000 puta od FF.
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 10/06/2008 : 21:09:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mali od palube

Meni je obrnuto. Spider-mana bih izbacio i čitao bih samo X-mene. Ultimatesi su bolji 1000 puta od FF.

Ma ja bih lepo iskombinovao X-mene i ultimatese u jedan flip-strip, a u drugom izdanju iskombinovao Spajdija i F4. I onda bi ova druga kombinacija propala sa tirazom od 300 komada...
Pametno kombinuje Tally, pametno!

Go to Top of Page

TinK2
Junior Member

Croatia
321 Posts

Member since 31/12/2007

Posted - 11/06/2008 : 11:32:48  Show Profile Show Extended Profile  Send TinK2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Emir Pasanovic

Znači,svi su pederi!
Ionako se jedva natjeram da pročitam te X-mene...Da nema Spidermana ne bih to nikad kupovao,kao ni Fantastičnu Četvorku,al moram radi Ultimatesa.

Da...
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9271 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 11/06/2008 : 15:53:50  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Meni nikad nije bilo jasno koji je razlog izdavanja Ultimate Spider-Mana. To je ekstremno loš strip. Poneki broj (zbog USP) verovatno kupi neko dete koje ne zna šta je strip, a više od 90% uzimaju izdanje zbog Ultimate X Men, i dobar deo, verovatno iz očaja, jer nema ništa bolje od marvel naslova na našem tržištu.
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 11/06/2008 : 17:10:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Meni nikad nije bilo jasno koji je razlog izdavanja Ultimate Spider-Mana. To je ekstremno loš strip. Poneki broj (zbog USP) verovatno kupi neko dete koje ne zna šta je strip, a više od 90% uzimaju izdanje zbog Ultimate X Men, i dobar deo, verovatno iz očaja, jer nema ništa bolje od marvel naslova na našem tržištu.

Ja cak retko i citam spajdija...
Smor na kub...

A sto se tice dobrih serijala, samo neka se vrati Astonishing na trafikenzi i eto kvaliteta!

Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 11/06/2008 : 20:43:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kornboy

quote:

I ja sam mislio da je Ultimate Spiderman zesci shit, sve dok ga nisam poceo citati na engleskom. Los prijevod je jako zajebana stvar.

Ali za slab scenario i slabe partije crtaca nemozes okriviti prevod...

Go to Top of Page

weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts

Member since 08/02/2008

Posted - 12/06/2008 : 21:21:34  Show Profile Show Extended Profile  Send weljko94 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Smor na kub...

A sto se tice dobrih serijala, samo neka se vrati Astonishing na trafikenzi i eto kvaliteta!

shta fali AMAZING SPIDEY-U???

Go to Top of Page

mali od palube
Advanced Member

Mali
3136 Posts

Member since 16/09/2007

Posted - 12/06/2008 : 22:18:24  Show Profile Show Extended Profile  Send mali od palube a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Smor na kub...

Ništa! Super je...
Go to Top of Page

TinK2
Junior Member

Croatia
321 Posts

Member since 31/12/2007

Posted - 13/06/2008 : 07:53:38  Show Profile Show Extended Profile  Send TinK2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa dobro, moram priznati da Spideyju ovo i nisu najbolji brojevi, oni prvi su mi ipak bolji, ali tako blatiti Spider-mana, a hvaliti X-mene - nepojmljivo. OK, imaju i oni par dobrih, ali pogledajte ove brojeve sa Davidom Finchom. Scenarij je toliko los i dosadan i neuvjerljiv da ga nikakav Finch ne moze spasiti ma i prekrasnim crtezom. Iskreno, jedine epizode UXM koje po meni rasturaju su one pod naslovom Povratak kralja, iako moram primjetiti izvanredno los prijevod. Sve ostale brojeve kupovao sam iskljucivo radi Spider-mana, pa ces ti vjerojatno pretpostaviti da sam dijete. E pa, i nisi daleko, ali ako je tebi nesto poput Zagora strip, mislim da nemamo o cemu razgovarati (unaprijed isprike svim uvrijedjenim fanovima, ali to je moje misljenje)!
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 13/06/2008 : 12:23:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Smor na kub...

Retko čitam Ultimate spajdija, a amazing gutam sa sve patikama bre!
Najjaci serijal ikada!!!

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9271 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/06/2008 : 17:39:47  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by TinK2

quote:

Pa dobro, moram priznati da Spideyju ovo i nisu najbolji brojevi, oni prvi su mi ipak bolji, ali tako blatiti Spider-mana, a hvaliti X-mene - nepojmljivo. OK, imaju i oni par dobrih, ali pogledajte ove brojeve sa Davidom Finchom. Scenarij je toliko los i dosadan i neuvjerljiv da ga nikakav Finch ne moze spasiti ma i prekrasnim crtezom. Iskreno, jedine epizode UXM koje po meni rasturaju su one pod naslovom Povratak kralja, iako moram primjetiti izvanredno los prijevod. Sve ostale brojeve kupovao sam iskljucivo radi Spider-mana, pa ces ti vjerojatno pretpostaviti da sam dijete. E pa, i nisi daleko, ali ako je tebi nesto poput Zagora strip, mislim da nemamo o cemu razgovarati (unaprijed isprike svim uvrijedjenim fanovima, ali to je moje misljenje)!

Poslednje epizode X-mana, kod nas, koje je crtao Finč imaju isprazan i razvučen scenario zato što ga je pisao scenarista Ultimate Spidermana - B. M. Bendis (od koga se bolje i ne može očekivati, izgleda).

Ovo o Zagoru nisam najbolje shvatio, a da li imamo ili nemamo o čemu da razgovaramo o stripu, zavisi samo od toga da li i koliko želiš da naučiš od nekoga ko je vrhunski poznavalac stripa.
Go to Top of Page

weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts

Member since 08/02/2008

Posted - 13/06/2008 : 22:15:22  Show Profile Show Extended Profile  Send weljko94 a Private Message  Reply with Quote
e znate shta je urnebesno,uclanio sam se na comic central i pokrenuo topic pod imenom SBE comics from italy..odgovori jedan lik kako voli alana forda.objasnim mu da to nije bonelijev junak,i on kaze da moram priznati da su boneli stripovi za decu,a shta je onda spiderman,x men,hulk,i te superheroj gluposti

Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 14/06/2008 : 12:27:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message  Reply with Quote
quote:

e znate shta je urnebesno,uclanio sam se na comic central i pokrenuo topic pod imenom SBE comics from italy..odgovori jedan lik kako voli alana forda.objasnim mu da to nije bonelijev junak,i on kaze da moram priznati da su boneli stripovi za decu,a shta je onda spiderman,x men,hulk,i te superheroj gluposti

Uvek ces naci take budale koje misle da su stripovi iz americke super-heroj industrije bajke za decu dok su bonelijevi stripovi vrhunac stilskog, grafickog i literalnog izraza u opusu crtanih romana (kako šabani vole da ih zovu)...
Nemoj to brate da te čudi...

Go to Top of Page
Page: of 32 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000