Odlican crtac, los scenarista. Doduse, citao sam samo Outer States, i to mi je OK, ali nista narocito, i Woman Trap, to mi je bas nebulozno. Mozda bi i imalo nekog smisla kad bih procitao ceo Nikopol, ali posle L`Immortel, nemam bas nikakvu zelju. To mi je jedan od najdosadnijih filmova ikada.
...and they won`t have to burn the books! when no one reads them anyway...
Tačno tako, odličan crtač i loš scenarista. Meni su njegovi najbolji stripovi Partija lova i Falangecrnog reda za koje je scenarij pisao Pjer Kristin i bilo bi sjajno da neki naš izdavač to izda u albumima.
Niti ga volim, niti ga ne volim. Zna lijepo da boji, ali ne zna bas tako dobro da crta, makar ne ljude - svi su mu isti. Da nije rodjen u Jugoslaviji, vjerovatno bi me jos manje interesovao.
Crtacki deo mi je odlican. Scenaristicki pak uvek krene odlicno i onda krene pad sa svakim novim albumom. Isto mi se desilo i sa Nikopolom i sa Monstrumom. U svakom slucaju, ostajem fan ovog autora. pa pogledajte samo ove 2 ilustracije koje je genezis postavio, fantasticne. Mada, moguce je da u tom grmu lezi zec. Ilustrator ili strip crtac?
Crtacki deo mi je odlican. Scenaristicki pak uvek krene odlicno i onda krene pad sa svakim novim albumom. Isto mi se desilo i sa Nikopolom i sa Monstrumom. U svakom slucaju, ostajem fan ovog autora. pa pogledajte samo ove 2 ilustracije koje je genezis postavio, fantasticne. Mada, moguce je da u tom grmu lezi zec. Ilustrator ili strip crtac?
Nikopolsku trilogiju nisam čitao, a za monstruma si upravu. Prvi deo je fenomenalan, i po meni bi mogao da stoji i zasebno, kao celina, i istina da su ostali lošiji, ali ipak kvalitetni. I više je on ilustrator, ali on je jedini strip autor kod kojeg mi statičnost ne smeta. Drugačiji je i meni baš odgovara, i to što se radnja, monolozi i dijalozi uglavnom odvijaju u offu. E da, kolorisanje mu je neprejebivo, i sve se više oslanja na to i uspeva mu.
Arguing On The Internet Is Like running In The Special Olympics - Even If You Win, You're Still Retarded
A da, o koloru sta reci, osim da je impresivan. A stvar je i u tome sto on radi (valjda) bez prethodno gotovog scenarija. Znaci krene, pa pauza do sledeceg albuma i onda doradi scenario, pa tako do kraja. Zato je i Monstrum otisao u cetiri dela, a prvobitno je bilo najavljivano 3. I jasno se vidi pad intenziteta bazicnog zapleta. Naravno svaki album nadalje ima hrpu svojih dobrih strana ( recimo onaj performans "izrigane komprimirane smrti", zabava u belom kod Warhola ...), ali kao celina ostavlja ne bas povoljan utisak.
ni jedno ni drugo Glupo mi je reći da je loš scenarist... ima i lošijih i nezanimljivijih Loš crtač nije sigurno... Meni to sve lijepo izgleda
Nije precijenjen ali nije ni zapostavljen. Mislim da ima prostora taman koliko je i zaslužio... Da nije iz ovih krajeva definitivno bi nam bio još manje zanimljiv... to je činjenica...
Odlican crtac, los scenarista. Doduse, citao sam samo Outer States, i to mi je OK, ali nista narocito, i Woman Trap, to mi je bas nebulozno. Mozda bi i imalo nekog smisla kad bih procitao ceo Nikopol, ali posle L`Immortel, nemam bas nikakvu zelju. To mi je jedan od najdosadnijih filmova ikada.
Potpisujem. Sranje od filma.
Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Pitanje je bilo volimo ga ili ne,zar ne...cenim ga kao vrhunskog strip autora,svojim je delima dokazao tu tvrdnju...pomalo je poceo da smara u tetralogiji monstruma,ipak mi se i crtacki i scenaristicki dopadala njegova ranija faza,a o albumima sa Christinom da ne govorim...da li je podcenjen?...da,zbog raznoraznih razloga i izdavackih izgovora njemu su legalno na prostoru exYu objavljena ukupno samo 5 albuma,a izdavano je i objavljivano svakakvo strip smece,i to u kontinuitetu traje decenijama...da li je precenjen?...mozda...iako stojim iza onoga sto sam rekao o podcenjenosti ipak moram reci da se o Bilalu prica u superlativu i onda kad uradi nesto prosecno,necu reci lose,neki su to tako i nazvali...oko njega je stvorena fama velikog multimedijalnog umetnickog genija pa je covek u skladu s tim i postao velika medijska faca,ima ga svuda,promovise sebe gde god stigne,postao je pravi tv soumen,jbga...