Author |
Topic |
GeneziS
Average Member
Western Sahara
702 Posts
Member since 14/03/2008 |
Posted - 01/07/2008 : 11:47:54
|
Pa pored skakanja sa lijane na lijanu, Zagor je i ono arlaukanje pokrao od Tarzana, oba žive u šumi / džungli, jedio što onog malog majmuna zamenjuje Čiko. |
Arguing On The Internet Is Like running In The Special Olympics - Even If You Win, You're Still Retarded
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 01/07/2008 : 11:57:26
|
quote: Originally posted by Windwalker
Možda naš Cain i je napravljen po uzoru na Solomona Kanea (a prema njemu je vjerojatno napravljen i filmski Van Helsing). No što onda.
U svakom slučaju, bit će film o tom Kaneu. Moglo bi biti zanimljivo:
http://www.imdb.com/title/tt0970452/
Mislim da je Boselli zaista jedan od najkreativnijih u današnjem Zagorovom staffu. Njegove epizode su među najboljima u zadnjih stotinjak zagora, u Texu također ima jako dobre, a i čovjek je izgurao sam samcat skoro cijeli serijal Dampyra. Koliko je što originalno, a što nije to je drugo pitanje, no čovjek zaista pršti od ideja... Prvi je inkorporirao MM elemente u serijal, a i pokazao izraziti interes i za velikane horrora poput Lovecrafta. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 03/07/2008 : 18:20:33
|
Ovi su meni najbolji (bez nekog određenog reda)(dvije kategorije). Ostali nek idu u kantu za smeće.
A) 1) Boselli 2) Castelli 3) Manfredi 4) Berardi 5) Sclavi 6) Nolitta
B) 1) Medda 2) Serra 3) Capone 4) Beretta 5) Morales |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 03/07/2008 : 18:37:21
|
Slažem se Inferno, ali zar Buratini nije ni za pod B? Malo nepravedno čini mi se. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 03/07/2008 : 18:42:06
|
quote: Originally posted by teller
Slažem se Inferno, ali zar Buratini nije ni za pod B? Malo nepravedno čini mi se.
Jedan o kriterija mi je "konstanta".
Recimo, Maldini mi je bolji igrač od Ronaldinha jer kod njega nije bilo oscilacija tijekom karijere (uvijek je igrao na istoj razini).
Bure je napisao lijepih priča, ali je sve doveo u sumnju nizom stravično loših priča.
|
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 03/07/2008 : 18:53:26
|
Obrazloženje prihvačeno, možda ipak Bure dođe u formu, pa ga stavimo bar na listu B. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
Posted - 03/07/2008 : 21:40:05
|
Boselli jest odličan, ali ipak je Manfredi najbolji. Pa ipak je on izmislio Magičnog, i zato mu opraštam sve Dylane koje je upropastio. |
|
|
Raga
Senior Member
Croatia
1028 Posts
Member since 03/06/2008 |
Posted - 04/07/2008 : 00:29:15
|
Što ti je Castelli tako visoko??
Ne znam za ostale Bonnelijevce, al Zagora je upropastio: Zelena prijetnja, Crvena orhideja (upropašten Jim Gitara), Povratak SuperMikea (superpokajnik... ma daj... upropašten i on), onda one ribe...mah... |
Kad ce Chico remitenda sve ispocetka? Oce bit u HC-u? Joj jedva cekam. |
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Member since 31/08/2007 |
Posted - 04/07/2008 : 09:24:54
|
quote: Originally posted by Inferno
Ovi su meni najbolji (bez nekog određenog reda)(dvije kategorije). Ostali nek idu u kantu za smeće.
B) 1) Medda 2) Serra 3) Capone 4) Beretta 5) Morales
Capone je zasigurno za A kategoriju. U Zagoru je briljirao, i praktički je sam izgurao Lazarus Ledda. Odličan strip. |
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 04/07/2008 : 09:26:19
|
quote: Originally posted by Poncho
quote: Originally posted by Inferno
B) 1) Medda 2) Serra 3) Capone 4) Beretta 5) Morales
Capone je zasigurno za A kategoriju. U Zagoru je briljirao, i praktički je sam izgurao Lazarus Ledda. Odličan strip.
Vidis kako je sve relativno. Meni je Capone za F kategoriju. Ne podnosim njegov patos. |
itsyourworldyoucanchangeit |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7822 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 04/07/2008 : 23:44:46
|
Pošli ste u offtopic, nisam tu pojavu odavno vidio.
Najbolju Bosellijevu priču ne mogu nikako odrediti jer ih ima nekoliko genijalnih: Carsonova prošlost, Nepobjedivi, Nestali istraživač, Sedam gradova Cibole, Izgubljeni rudnik, Osveta Vudu, Hellingen je živ, Morska strava, Otočka skupina, Vampir pa čak i Okršaj u Los Angelesu... Ma stvarno je najjači! |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 07/07/2008 : 16:08:41
|
Sorry, no moj dojam i moje mišljenje je upravo suprotno... Baš je Castelli ovim epizodama u to vrijeme začinio Zagora. Lagane i fino napisane priča za čitanje, sa ležernim humorističkim tonom.
quote: Originally posted by Raga
Što ti je Castelli tako visoko??
Ne znam za ostale Bonnelijevce, al Zagora je upropastio: Zelena prijetnja, Crvena orhideja (upropašten Jim Gitara), Povratak SuperMikea (superpokajnik... ma daj... upropašten i on), onda one ribe...mah...
|
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 15/03/2003 |
Posted - 07/07/2008 : 16:46:50
|
quote: Originally posted by DeeCay
Sorry, no moj dojam i moje mišljenje je upravo suprotno... Baš je Castelli ovim epizodama u to vrijeme začinio Zagora. Lagane i fino napisane priča za čitanje, sa ležernim humorističkim tonom.
slažem se...sa dva remek djela...povratak vampira i tkač. |
"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?" |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7822 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 07/07/2008 : 17:56:48
|
Dosad sam pročitao 3 Castellijeve epizode Zagora (Smirnoff, Zelena prijetnja i Duhovi, tj. sve iz ZEX-a). Castelli se zasad ograničio na takoreći znanstveno-fantastične epizode: prvo biljka ubojica, pa Smirnoff sa svojim protuprovalnim spravama i zatim ova leteća čuda i duhovi...zabavne epizode, u svakom slučaju, i imaju taj humoristički ton kako si reka ali nije ništa specijalno zasad i ima puno nelogičnosti. Ne znam sada kakve su te ostale epizode, ipak mu je ovo bio tek početak rada na Zagor serijalu, pa možda ovo i nije neko mjerilo.
Zanimljivo je da je u 3 puta dosad naveliko uključio Chica u epizodu, imam dojam da mu Chico služi za sprdanje (i to više nego kod ostalih scenarista). Već ga je triputa pokazao kao naivnog, šeprtljavog redikula. 3/3 - to mora da je rekord!
E, imam i jedno pitanje: je li se Smirnoff vratio u nekoj epizodi kasnije
|
|
|
Raga
Senior Member
Croatia
1028 Posts
Member since 03/06/2008 |
Posted - 08/07/2008 : 00:24:39
|
Da i ja usput pitam, valja li šta ova Bosellijeva priča "Tajna Sumera"? Ne tražim sad ocjene, nego il se osjeti porast u odnosu na niz Buretovih sranja? KAKVA JE PRIČA? |
Kad ce Chico remitenda sve ispocetka? Oce bit u HC-u? Joj jedva cekam. |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 08/07/2008 : 00:39:26
|
quote: Originally posted by mpavin
Dosad sam pročitao 3 Castellijeve epizode Zagora (Smirnoff, Zelena prijetnja i Duhovi, tj. sve iz ZEX-a). Castelli se zasad ograničio na takoreći znanstveno-fantastične epizode: prvo biljka ubojica, pa Smirnoff sa svojim protuprovalnim spravama i zatim ova leteća čuda i duhovi...zabavne epizode, u svakom slučaju, i imaju taj humoristički ton kako si reka ali nije ništa specijalno zasad i ima puno nelogičnosti. Ne znam sada kakve su te ostale epizode, ipak mu je ovo bio tek početak rada na Zagor serijalu, pa možda ovo i nije neko mjerilo.
Zanimljivo je da je u 3 puta dosad naveliko uključio Chica u epizodu, imam dojam da mu Chico služi za sprdanje (i to više nego kod ostalih scenarista). Već ga je triputa pokazao kao naivnog, šeprtljavog redikula. 3/3 - to mora da je rekord!
E, imam i jedno pitanje: je li se Smirnoff vratio u nekoj epizodi kasnije
I meni su dobre ove nove "bedaste" epizode od Castellija! Bar se nasmiješ i nema mjesta dosadi jer su brzog tempa (epizoda nije duža od 2 sveska)
|
|
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Member since 31/08/2007 |
Posted - 08/07/2008 : 11:06:07
|
Da i ja usput pitam, valja li šta ova Bosellijeva priča "Tajna Sumera"? Ne tražim sad ocjene, nego il se osjeti porast u odnosu na niz Buretovih sranja? KAKVA JE PRIČA?
E to bi i mene zanimalo. Na UBC-u je dobila katastrofalnu ocjenu, ali ko će virovat Talijanima. |
|
|
Džedson
Average Member
534 Posts
Member since 29/04/2008 |
Posted - 09/07/2008 : 19:31:52
|
Koliko se ovdje topica otvorilo, tko će to sve pohvatat...Ajde, ovo je o Boselliju pa da vidimo...
Najbolji Boselli uopće?Nikako ne njegove priče za Texa, pa čak niti Carsonova prošlost.Jednostavno, Boselli je najjači kad u priči ima karakondžula(čudovišta?baba roga?valjda to znači nešto tako, treba pitati henryja), dakle u obzir dolaze Dampyr i Zagor.Da ne petljam puno-iz Zagora to su Morska strava i Vampir, a od Dampyra Pleme noći i Peščane utvare. |
|
|
jasa
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3490 Posts
Member since 26/08/2005 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
Charlito de la Vega
Junior Member
Croatia
328 Posts
Member since 26/07/2011 |
Posted - 26/08/2011 : 19:21:33
|
Boselli mi je najbolji scenarist Zagora! Svaka njegova priča mi je odlična, to se posebno vidi sad kad manje radi na Zagoru. Kad uleti umjesto Bureta i drugih, točno se osjeti povjetarac svježine koji unese u serijal. Dampyra nisam nikad čitao jer me tema stripa nije privukla...odnosno, nisam čitao niti jedan njegov uradak osim Zagora. Teško je izdvojit neku priču posebno, ali evo danas sam ponovo pročitao prvi Zagor Almanah "Stazama sjevera" i oduševio se. On mi najbolje prikaže Zagora: pravu junačinu koji se voli šaliti, ali je sposoban zavodnik, pomlatit će se onako iz zajebancije, a opet je okrutniji u sukobima s negativcima (čitaj-nema zajebancije). |
I don't want to be one wave in the water but sea will drag me deep: one more haggard drowned man. |
Edited by - Charlito de la Vega on 26/08/2011 19:31:31 |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 26/08/2011 : 19:25:17
|
quote: Originally posted by Poncho
Da i ja usput pitam, valja li šta ova Bosellijeva priča "Tajna Sumera"? Ne tražim sad ocjene, nego il se osjeti porast u odnosu na niz Buretovih sranja? KAKVA JE PRIČA?
E to bi i mene zanimalo. Na UBC-u je dobila katastrofalnu ocjenu, ali ko će virovat Talijanima.
Meni je čisto okej, dobar uvod u tu cilu veliku sagu. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
Snake Plissken
Average Member
Serbia
707 Posts
Member since 05/07/2011 |
Posted - 26/08/2011 : 20:27:13
|
Ne citah Karsonovu proslost. Dampira sam citao sve osim poslednjeg VCovog, fali mu 30 strana po svrsci da bude fenomenalan, ovako bude zbrzan, nerazradjen, repetitivan. Batalih ga, a imao je potencijal.
Nesto nema naviku da gledam ko je pisao koju epizodu, ali "Andjeo smrti" kod Zagora je sjajan i upamtih da ga je Boseli pisao. |
Snake Plissken wasn't born. He escaped from the womb. |
|
|
Charlito de la Vega
Junior Member
Croatia
328 Posts
Member since 26/07/2011 |
Posted - 27/08/2011 : 12:09:12
|
quote: Originally posted by Snake Plissken "Andjeo smrti" kod Zagora je sjajan i upamtih da ga je Boseli pisao.
Odličan specijalac! |
I don't want to be one wave in the water but sea will drag me deep: one more haggard drowned man. |
Edited by - Charlito de la Vega on 27/08/2011 12:10:05 |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 27/08/2011 : 12:49:03
|
"Carsonova prošlost" je broj 1 - za razliku od djetinjstva, realistični(ji) Tex mi je danas puno bliži - a četverodjelna Zagorova priča započeta "Sjenama nad Darkwoodom" broj 2! Kako rekoh, na Texovoj strani su realizam, ozbiljnost, odlični Marcello i aroma uvijek mi dragog vesterna, a na Zagorovoj nostalgija, legendarni neprijatelj, odlična dramaturška i narativna razrada, izvrsni Ferri i Poe kao sjetom i tjeskobom obilježen suputnik. |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Topic |
|