Poll Question:
Da zajedno ocjenimo najbolju epizodu ponajboljeg Zagorovog scenarista...Nije puno toga napisao za Zagora, dobacivao je sa strane, tako da je imao i vremena, tj. stigao je dobro razmisliti prije nego što bi izdao. Uskoro očekujemo i njegov povratak nakon 13 godina, za koji mjesec novi maxi "Marinci" i regularna 3 broja tek za par godina kod nas...
Znam da se nije lako odlučit, sve priče su mu odlične, ali kad bi jednu morali izdvojit to bi bila..
(Komentirajte malo i ostale epizode, mane i vrline...)
Choices:
Hagot
Tisucu lica straha
Covjek-puma
Potop u Darkwoodu
Lov na vuka :)
Indijansko groblje
Ljudi i zvijeri (Renato Queirolo)
Kad ce Chico remitenda sve ispocetka? Oce bit u HC-u? Joj jedva cekam.
Mislim da tu nema što, zna se koja mu je najbolja... Od ostalih, još je i Prokleto zlato, po meni,jako dobra!
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds-
Ma ona sa Hagotom. To mi je u top 10 Zagora. Odlična atmosfera, jak protivnik, i Zagor u maniri Ramba bez majice s lukom i strijelom protiv cilog kulta. Onaj finalni obračun s Stivenom je legendaran. uz to imate i Ferrija u najboljem izdanju. Njemu su uvik ležale ovakve priče s elementima horora. Najjača scena je kad donesu sliku onog demona Hagota, uh kad se sitin kad san s 9 godina prvi put čita.
Tisuću lica straha nisan nikad cili pročita, tako da ne mogu skroz ocijenit, ali isto ima odličnu atmosferu i Ferrija. On je uvik dava jednu razinu više Caponeovim epizodama, zato i jesu ostale tako u sjećanju.
Poplava u Darkwoodu isto odlična epizoda, ali opet za malo lošija od one s Hagotom.
Ljudi zvijeri san sta na pola, nisan više moga čitat, loše.
Lov na vuka meni je solidna epizoda, nekako netipična. A i napravio je dobar posa s obzirom koliko je ima stranica na raspolaganju.
Hiljadu lica straha najbolji, a Ljudi zvijeri najdosadniji... Puno prije Bosellija pokušao je povezati Zagora sa Mystereovim univerzumom (vidi Poplava u Darkwoodu), ili ono sa groblje Mic-Maca i pogrebnim humkama indijanaca (koje btw rabio King u svom Pet Sematary) - Hiljadu lica straha i Indijansko groblje.
Izvan Zagora spomenuo bih još i duplu epizodu MM Užas sumerana kojeg je izdao Vanini... Interesantan spoj lovecraftove mitologije i mystereovskih postavki serijala.
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Ja čitam samo Zagora od Slobodne, Ludensa i veselog četvrtka. Za Zlatnu strip seriju i magnusa nisam u imovinskom stanju da ih čitam/kupujem. Tako da nisam ni glasovao.
Ja čitam samo Zagora od Slobodne, Ludensa i veselog četvrtka. Za Zlatnu strip seriju i magnusa nisam u imovinskom stanju da ih čitam/kupujem. Tako da nisam ni glasovao.
Ma mali nemaš ti pojma, Lov na vuka ti je izašao u Slobodnoj! Indijansko groblje i Ljudi i zvijeri u Ludensu redovnom... Ajd do police pa obnovit gradivo! Kakav si ti to zagorovac? Da su kakvi komadi u pitanju, sigurno bi odmah prepoznao koja ima najveće sise.
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Ma mali nemaš ti pojma, Lov na vuka ti je izašao u Slobodnoj! Indijansko groblje i Ljudi i zvijeri u Ludensu redovnom... Ajd do police pa obnovit gradivo! Kakav si ti to zagorovac? Da su kakvi komadi u pitanju, sigurno bi odmah prepoznao koja ima najveće sise.
Upsss... niam ni vidio da je to u ponudi! Vidio sam prva 3 naslova i odustao!
Šta mene zanima... primjetio san da neki prate i čitaju i ono što u Italiji izađe. Pa jeli netko čita ove dvi nove Caponeove priče nakon što se vratio? valjaju li?
Danas sam pročitao Sveti breg (Hiljadu lica straha), fantastična priča, ali ovog puta dajem glas za Potop u Darkvudu, iz razloga što je, bar meni, priča dinamičnija od ostalih!!!