forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Za Dekaru i ostale ljubitelje svezaka
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 04/08/2008 : 02:56:44  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
SDCC '08 - Are Monthly Comics Dying?
By JK Parkin

It’s a question that publishers, creators, retailers and fans have been speculating about for years now – are “comic pamphlets,” i.e. the monthly comic format, in a death spiral? While the answer varies depending on who you ask, there’s a growing consensus that the trade paperback and the graphic novel are on the rise while the monthly comic is on the decline. But don’t start the death march for “floppies” just yet.

http://www.newsarama.com/comics/080801-SDCCDeathPamphlet.html

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3514 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 04/08/2008 : 03:20:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message  Reply with Quote
Sto se tice profitabilnosti, cini mi se da je ovo kljucna recenica: “Kids aren’t used to reading them or seeing them,” mada to nema veze samo sa sveskama nego sa americkim stripovima uopste. Mislim da je Cooke pricao o tome u nekom intervjuu... Ali to je druga prica.

Istina je i da danasnja mainstream sveska ima pet puta manje teksta nego ona od pre 40 godina.

Konacno, nikad sveske nisu imale ovoliko usku ciljnu grupu.

No kako spadam u istu, smatram da je od kupovine nasumicne sveske lepse jedino kad ih imas sve, pa ih onda redjas i mazis...

moji crteži
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 04/08/2008 : 03:26:08  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
U suštini, nisu rekli ništa što već ne znamo, ali sam ja pokrenuo topic čisto da se Dekara ne uplaši i pomisli kako ja ne mislim na njega. :)

A sad me mrzi da mu pišem mejl, a ne vredi da ga zovem pošto je ipak gluva noć, pa ću ovde da pitam njga i sve dobronamerne prolaznike. Si čitao Courtney Crumrin i da li si naručio Apocalipstix, te imaš li već mišljenje o njemu/njima? Hvala.
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 04/08/2008 : 11:48:14  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message  Reply with Quote
Nista specijalno ovaj tekst. Puno bla bla malo bum bum. Sto se mene tice ja kupujem samo TPB ili HC preko amazon.com jer mi sveske od 20 i kusur stranica ne leze. Sta ce biti u buducnosti? Skeniranih stripova naravno :)!

"I'm not saying I'm Batman. I'm just saying nobody has ever seen me and Batman in a room together."
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 04/08/2008 : 13:32:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by seinfeld

Nista specijalno ovaj tekst. Puno bla bla malo bum bum. Sto se mene tice ja kupujem samo TPB ili HC preko amazon.com jer mi sveske od 20 i kusur stranica ne leze. Sta ce biti u buducnosti? Skeniranih stripova naravno :)!

HC i trejdovi su zakon...

Sveske alternativa...

Skenovi fuuj....

Whenever You need hard center, I will be there...
Go to Top of Page

Raymond
Senior Member

USA
1023 Posts

Member since 05/05/2006

Posted - 04/08/2008 : 14:40:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Raymond a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Man_of_Steel

quote:
Originally posted by seinfeld

HC i trejdovi su zakon...

Sveske alternativa...

Skenovi fuuj....

tako je
Go to Top of Page

Raymond
Senior Member

USA
1023 Posts

Member since 05/05/2006

Posted - 04/08/2008 : 14:47:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Raymond a Private Message  Reply with Quote
ja sam odavno primjetio da ce sveske jednog dana prestati da izlaze samo nisam siguran hocel biti uskoro itd...nece bas uskoro,...mozda 10 godina??? a za neke izdavace mozda ranije od toga...imam osjecaj [jer mozda bi ja tako radio] da ce se raditi neki dvo-ili-tromjesecni stripovi [mozda square bound..] i onda ce se to skupljat kasnije u tpb/hc izdanja...cak mislim da ce se prodaja tako biti puno veca, naravno ako je strip ok...vidite naprimjer u Fr izadje jedan album od nekog crtaca u jednoj godini a proda se u stotine hiljada primjeraka itd...ponekad milioni...jer narod kupi bolji kvalitet i jedva ceka posto ne izlazi cesto??? a sad imas mjesecne teke koje ne valjaju ni pi..u vode...to je samo gubljenje para i onda naravno potencijalni kupci nece da uzimaju los kvalitet jer se previse zuri sa crtanjem itd...moje misljenje
Go to Top of Page

torca
Average Member

746 Posts

Member since 24/03/2003

Posted - 04/08/2008 : 18:29:46  Show Profile Show Extended Profile  Send torca a Private Message  Reply with Quote
triba sadit banane.
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 05/08/2008 : 17:51:06  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
Ovaj, jel zna neko da li je Dekara živ? Kod kuće ga nema danima.
Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 05/08/2008 : 18:32:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message  Reply with Quote
.... deprimiran se prijavio u vojsku

Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 06/08/2008 : 08:38:31  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DusMan
Si čitao Courtney Crumrin i da li si naručio Apocalipstix, te imaš li već mišljenje o njemu/njima?

Kurtni chitao poodavno... bilo mi oke...malko ozbiljniji i krvaviji hari poter.
tebi bi trebalo da bude oke.

apocalipstix ide u sledetjoj narudzbi.
uzimam ga zbog cice, rokenrol i madmaxshtina koncepta i naravno zbog camerona stewarta.
ne ochekujem puno(kao uostalom ni od chega (pre)ostalog u Oni pressu*)ali mozda se i razuverim.

*damned i skot pilgrim asajd.

Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti!
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 06/08/2008 : 08:39:15  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DusMan
Kod kuće ga nema danima.

bio u svojoj redovnoj jednom-u-tisutju-dana poseti rodnome selu gde sam uspeshno celibatio od rachunara.
bez brige - nadoknaditje se to ovih dana...

Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti!
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 06/08/2008 : 14:01:07  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
Jbg, ja prekjuče čak zapucao do NSa, pa hteo da svratim, a telefon zvoni, zvoni... Wow. Dok sam ovo pisao, zvonio mi je telefon. Weird.
Apocalipstix je i meni iz identičnih razloga u shopping cartu, a razmišljam se dal' da ostavim i Crumrinku tu. Glede Potera, i on je u svojim najboljim danima prilično krvav.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000