Author |
Topic  |
weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts
Member since 08/02/2008 |
Posted - 28/08/2008 : 23:49:44
|
quote: Originally posted by zeljko
VČ samo naprijed
još Nathana i Nika ubacite što se mene tiče mogu naslovne biti trečavo narandžaste :D
pitao sam ja njih za nathana:ovako
ja:da li ce nathan ugledati svetlo dana ?? oni:ne u skorije vreme,nadam se bliskoj buducnosti |
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 29/08/2008 : 02:06:39
|
quote: Originally posted by weljko94
quote: Originally posted by zeljko
VČ samo naprijed
još Nathana i Nika ubacite što se mene tiče mogu naslovne biti trečavo narandžaste :D
pitao sam ja njih za nathana:ovako
ja:da li ce nathan ugledati svetlo dana ?? oni:ne u skorije vreme,nadam se bliskoj buducnosti
Uh,sto bi to leglo ko 1 na 10 |
 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 29/08/2008 : 09:10:32
|
Teško - jer im je Djole vjerojatno rekao da Nathana treba izdavati cijelog (almanasi, specijalci, giganti Aencija Alfa, Legs), da bi čitatelji mogli pratiti osnovnu priču. |
 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Member since 17/07/2003 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17902 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 29/08/2008 : 09:34:47
|
Djole   neki mnogo ljubomoran tip sve je pročitao na taklijanskom i sad to neće da podijeli sa masama
tipični elitizam 
nije fer skoro sve žanrove pokriju i na kraju samo SF ispašta  |
Utabanim stazama ocaja! |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 29/08/2008 : 12:04:50
|
Shoot the messenger. :P
Veći problem je izdavanje od početka i Castellini, nego izdavanje propratnih izdanja.
Možda, eventualno, od broja 162 ima nekog smisla... možda. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 29/08/2008 : 13:30:58
|
Nakon 104, kvalitet epizoda značajno raste. I uglavnom ne opada. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 29/08/2008 : 13:38:35
|
Ufff, bas mi je trebalo vremena da iscitam ceu ovu raspravu, ja sam mislio da ce u ovoj sekciji biti samo najavljivana nova izdanja pa sam pratio samo diskusiju na "Bonelli" podforumu. Nemam sta da napisem, Pretpostavljam da je dizajner neki bliski rodjak vlasnika ili se bavi crnom magijom pa je uvracao vlasniku da mu veruje da je ovaj najbolji dizajner u Srbiji. Ne znam sta je od ovoga istina, ali je ocito da uziva bezrezervnu naklonost vlasnika firme i to neprirodnu, u tom pogledu neprirodnu jer nema veze sa bilo kakvim rezonom ili jasnim cinjanicama. Prosto je neverovatno da se sme diskutovati o svemu soim o dizajnu. Pa Slobodan Milosevic je bio pojam demokratije u poredjenju sa pitanjem dizajna u "Veselom cetvrtku". Prosto ne mogu da verujem i ne mogu ni da shvatim. Svasta mi pada na pamet, cak i to da su dizajmer i vlasnik u nekoj neraskidivoj vezi (ljubavnoj, konspirativnoj ili ko zna kakvoj).
Inace, nigde nisam procitao ko je napisao da je doticni jedan od najboljih dizajnera, odnosno odakle vam ta informacija? ko je uopste taj, kako se zove, ima li on ime p prezime? Sta je zavrsio, koliko je strucan, sta je do sada radio, ima li on neki portfolio? Da li je clan nekih dobacih ili medjunarodnih udruzenja? Sta je objavljivao i gde? Na kojim je izlozbama ucestvovao? Ako kazes da si najbolji ili makar dobar, onda to treba necim da i dokumentujes ili dokazes. |
 |
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 29/08/2008 : 14:01:21
|
Djole(tti) je ustvari podsvjesno shvatio kako je NN serijal dosta slab u usporedbi sa nekim drugim vrhunskim ostvarenjima devete umjetnosti, pa je zato i savjetovao uredniku da je bolje da se malo 'pričeka' s izdavanjem istog, i umjesto toga suptilno progurao Te-Ne-Je-Ve ''Oda-brane priče''. :))) |
Dobro i šta mi sada treba da uradimo? |
 |
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4692 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 29/08/2008 : 14:05:04
|
Zasto neki od nas(i ja sa njima ) bezrezervno brane VC?Po meni,postoje dve teorije :Po prvoj,mi smo 15-ak godina na raznim klinikama leceni od stripomanije.Nisu uspeli.Sad idemo ulicom staklenih pogleda,sa penom na ustima i mrmljamo:"...strip,strip..." Znaci,samo da ga ima!Po drugoj,mi na projekat VC gledamo k'o na(da se tako poljoprivrednicki izrazim ) njivu koja nije obradjivana 15-ak godina.Znaci,treba imati strpljenja,prve godine je prinos slab,jor uvek ima korova ...Februara smo se pitali 'oce li uopste opstati,neko je tad rek'o da ce im trebati cela godina da vide zaradu.Pa,polako da vidimo sta ce biti s' "njivom"(necemo je zapaliti!)druge godine!Tada cemo mi na forumu skupiti novce,kupiti krampove,iliti pijuke,i dati po jedan svakom od tih korova,pardon,dizajnera,pa ih poslati na Goli otok,Alkatraz,Yumu ili Sing-Sing,pa nek' tamo dizajniraju okolno stenje do mile volje  |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 29/08/2008 : 14:39:47
|
quote: Originally posted by flamboyant soul
Djole(tti) je ustvari podsvjesno shvatio kako je NN serijal dosta slab u usporedbi sa nekim drugim vrhunskim ostvarenjima devete umjetnosti, pa je zato i savjetovao uredniku da je bolje da se malo 'pričeka' s izdavanjem istog, i umjesto toga suptilno progurao Te-Ne-Je-Ve ''Oda-brane priče''. :)))
I have seen the light!
   |
 |
|
alanford70a
Starting Member

38 Posts
Member since 24/03/2008 |
Posted - 29/08/2008 : 18:11:10
|
JEDNO PITANJE: Možda sam propustio neki važan detalj (ako jesam - izvinite), jer nisam čitao detaljno sve postove, tj. raspravu po pitanju dizajna, ali zanima me sledeće: Vidim da ovo izdanje košta 280din., dakle logično je da predpostavim da je na većem broju strana, pa da li to znači da obuhvata više originalnih epizoda (npr. dve) ili delova originalnih epizoda i koje su te epizode u italijanskom i našim raniji izdanjima? Ovo će znati kolekcionari. Hvala unapred za odgovor, ljudi. |
Kad ce Ken Parker u mekom povezu, od prvog broja? |
 |
|
alanford70a
Starting Member

38 Posts
|
alanford70a
Starting Member

38 Posts
Posted - 29/08/2008 : 18:18:35
|
Sad vidim da su to tri epizode: Il teschio di fuoco, Il signore nero, L'orda del male. Dakle sve su obuhvaćene? |
Kad ce Ken Parker u mekom povezu, od prvog broja? |
 |
|
vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts
Member since 21/12/2006 |
|
alanford70a
Starting Member

38 Posts
|
henry
Senior Member

Serbia
1708 Posts
Member since 20/09/2005 |
Posted - 29/08/2008 : 21:07:15
|
quote: Originally posted by alanford70a
quote: Originally posted by vope
Naravno
ok
A naslovnice? Hoce li sve tri da budu? |
Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti. Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve! |
 |
|
aragon.sm
Average Member

Serbia
666 Posts
Member since 15/07/2007 |
Posted - 29/08/2008 : 21:44:26
|
skidam sve vrste crne magije proricem buducnost gledam u pasulj u solju pravim ljubavne napitke i mubicu dizajnera VC za dzabe inace naplacujem :) :) |
 |
|
Sloba
stripovi.com suradnik

Serbia
490 Posts
Member since 22/11/2007 |
Posted - 29/08/2008 : 23:09:25
|
quote: Originally posted by henry
quote: Originally posted by alanford70a
quote: Originally posted by vope
Naravno
ok
A naslovnice? Hoce li sve tri da budu?
Lepo ja kazem, naslovnice toliko plene sveopstim kvalitetom, da je malo jedna, ljudi vec vape za novim naslovnicama sa briljantnim idejnim resenjima. Nikoga vise ni ne zanima sadrzaj, znao sam da je trebalo ubaciti jos dve, ali kasno je, strip je vec izasao iz stampe i u cetvrtak ce biti na kioscima. Pardon, umalo da zaboravim     |
 |
|
alenuk
Starting Member
18 Posts
Member since 18/06/2006 |
Posted - 30/08/2008 : 00:16:53
|
Mene veseli sama cinjenica da stripovo uopste izlaze kod nas. Ja sam u Engleskoj,ovde bonneli comcis uopste ne postoje.
Pa kada odem u Darkvud u bgeu kupim jedno 20 ak komada za po godine citanja.
Ja sam prije pratio maltene sve junake iz ZS i LMS serije i mislim da su oni bili zakon. Ludens je prva liga a i veseli cetvrtak na prvi pogled djeluje obecavajuce iako jos nisam uspio da kupim neki njihov strip. Pretpostavljam da ce u darkvudu da imaju prijasnje brojeve.
Sto se tice dizajna od vc,neki su bolji neki su losiji-mada ovaj zadnji Zagorov sa ODABRANIM PRICAMA -moglo je to puno bolje.
Mene zanima npr slijedece:
1.koliki je tiraz od vc a koliki od ludensa(recmo za zagora i dd) 2.kakav je prevod vc 3.jel izlazenje po nekom redu ili po sistemu kud puklo
pozdrav
|
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25986 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 30/08/2008 : 00:31:37
|
quote: Originally posted by alenuk
1.koliki je tiraz od vc a koliki od ludensa(recmo za zagora i dd) VČ 14 000- LU 9 000 Zagor. Tako se barem pričalo po forumu.Javiće se već neko sa aktuelnim ciframa
2.kakav je prevod vc Srpski. Zezam se, meni je prevod sasvim ok, u svakom slučaju bolji nego Ludensov
3.jel izlazenje po nekom redu ili po sistemu kud puklo Po savršenom redu.
pozdrav
|
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 30/08/2008 00:34:53 |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17902 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 30/08/2008 : 00:39:52
|
quote: Originally posted by Djole
Nakon 104, kvalitet epizoda značajno raste. I uglavnom ne opada.
daj ba poguraj malo lobiraj  |
Utabanim stazama ocaja! |
 |
|
goksi
Senior Member

Serbia
1963 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
Topic  |
|