Izbor je, kao i obično, vrlo osoban, pažljivo biran preko godinu dana i krojen čitalačkim ukusom našeg urednika, ali dovoljno šaren da zadovolji najzahtjevnije, ali i manje zahtjevne čitatelje. U svakom slučaju, nadamo se da će vam se svidjeti i da ćete pronaći nešto za sebe.
Izbor je, kao i obično, vrlo osoban, pažljivo biran preko godinu dana i krojen čitalačkim ukusom našeg urednika, ali dovoljno šaren da zadovolji najzahtjevnije, ali i manje zahtjevne čitatelje. U svakom slučaju, nadamo se da će vam se svidjeti i da ćete pronaći nešto za sebe.
Tesko je procijenjivati ovako napamet, stvarno ne znam, puno ovisi o cijeni tiska (koju jos nemam), a on je, nazalost poskupio u zadnje vrijeme. Ovako, odoka: Che 90, Mort Cinder 140, Maus 150. Plus minus 10 kn.
A nego koliko? Mislim, mozda, ali samo mozda, bi Maus mogao ici u nesto malo vise, ali... ne znam ima li to smisla. U dvije godine koliko Fibra postoji, samo je 5 izdanja prodano u vise od 300 primjeraka - Bosanske Basne (335), Metabaruni 1 (305), Svagdanja Borba (350) i Spaghetti 1/2 (380). Svi mi mislimo kako bi se to moralo prodavati bolje i lakse, ali, to se jednostavno ne događa. I u toj situaciji očekivati da će se s Mausom nešto promijeniti, cista utopija.
2-3 su upitna jer materijali gadno kasne, ali vidjet cemo. 11 ili 12, isti vrag. Ili 13:) Uglavnom, ja sam po prirodi strasno nestrpljiv i pokusat cu sve to sto je moguce prije izbaciti, a ako nesto bude kasnilo, mozete biti sigurni da nije do mene.
2-3 su upitna jer materijali gadno kasne, ali vidjet cemo. 11 ili 12, isti vrag. Ili 13:) Uglavnom, ja sam po prirodi strasno nestrpljiv i pokusat cu sve to sto je moguce prije izbaciti, a ako nesto bude kasnilo, mozete biti sigurni da nije do mene.
Ma i da je 13 :) puno je, stvarno hrabar izdavački potez s obzirom da je većina toga premijerna izuzev Kena koji je serijal koji se privodi kraju,hvala Bogu nema šta,morat ću uzest za prvu ruku barem 10 komada različitih :)
Mislio sam možda da ćeš ih izdati u nešto manjoj nakladi, jer 500 je izgleda po svemu sudeći vrh vrhova (osim za Chea, naravno;)).
Ma sta ja znam, stvarno ne znam ima li smisla tiskati nesto u manje od 500 komada. Mislim, u principu ima, sto Berni kaze, tiskas 200 komada, stavis im cijenu 3 puta vecu od obicne, i sve ces rasprodati i zaraditi, a ne ovako, ostane ti puno skladiste i minus na racunu. Djelovao je kao da se ne sali:)
Originally posted by flamboyant soul Koliko je ''Presvetih srca'' prodano do sada, oko 250?
Ma i da je 13 :) puno je, stvarno hrabar izdavački potez s obzirom da je većina toga premijerna izuzev Kena koji je serijal koji se privodi kraju,hvala Bogu nema šta,morat ću uzest za prvu ruku barem 10 komada različitih :)
Krivo sam se odrazio:) Mislio sam 11 ili 12 (ili 13:)) mjesec, sve isto je kad izadje, bitno da izadje. Ali i ti si krivo izracunao, fale ti 2 spaghetta pa bi to bilo 18. Fakat je puno:) No, do sad mi je rekord bio 14, treba to preskociti!;) Riskantno je, ali kazu da sreća prati hrabre;)
Haha, stari Bernard, da, vjerujem da se on nebi previše zamarao oko tih stvari.
Pa dobro, što se tiče PS-a, za takve se stripove zna da će im trebati minimalno 3-4 ( do max. 5) godine da se rasprodaju. Kada je izdano, u drugoj polovici 2006. ? To je to. Ja se isto zajebavam bespotrebno, nikako da ga naručim :)
Haha, stari Bernard, da, vjerujem da se on nebi previše zamarao oko tih stvari.
Pa dobro, što se tiče PS-a, za takve se stripove zna da će im trebati minimalno 3-4 ( do max. 5) godine da se rasprodaju. Kada je izdano, u drugoj polovici 2006. ? To je to. Ja se isto zajebavam bespotrebno, nikako da ga naručim :)
Hvala na informacijama.
Presveto Srce je izaslo 15.12.2006. Sto se prodaje tice, to je ipak Moebius, ono, valjda jedna od najvecih zivucih crtackih zvijezda u svijetu i poznato ime čak i kod nas. Plus opičen scenarij i super prijevod. Covjek bi ocekivao veci interes. Ali, ok, 296 je super, to je 23 primjerka iznad granice pokrivanja. kad bi sve bilo tako, gdje bi mi bio kraj:)
Prvo čestitke na planu koji je zaista jedna veoma lepa vest u ovom sivom danu Presveto srce če biti preko 300 posle ovogodišnjeg CRŠ-ja, sigurno Kako stoji Lavričeva Glista, čudi me da se toga nije još prodalo 300 komada.
Originally posted by Markos Sto se prodaje tice, to je ipak Moebius, ono, valjda jedna od najvecih zivucih crtackih zvijezda u svijetu i poznato ime čak i kod nas. Plus opičen scenarij i super prijevod. Covjek bi ocekivao veci interes. Ali, ok, 296 je super, to je 23 primjerka iznad granice pokrivanja. kad bi sve bilo tako, gdje bi mi bio kraj:)
Ma i da ga je nacrtao Sveti Petar osobno, to je ne-Bonelli HC koji košta 130 kuna, znači em ne košta malo (mada ustvari košta, sve znam;)), em ne budi sretne emocije nekih prošlih vremena. Tako ti je to.
Vidim da je u najavi za sljedeću godinu Aldebaran. Vjerujem da ćeš za to imati jednu grupu kupaca oduševljenih tim stripom. Jedan drug mi je toliko nahvalio taj strip da me čak dovodi u dilemu da li bih to mogao da kupim. Kolika će biti cijena? Problem mi je izdvojiti novac za neko HC izdanje, skoro nemoguće.