Author |
Topic  |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21722 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 13/09/2008 : 13:14:27
|
Rešio sam da kupim izdanja Belog puta, i to ediciju Integrali i Biblioteku 88.Biblioteku 88 sam pročitao i znam šta me čeka, ali od Integrala baš ništa , pa tražim vaš savet, pošto stripovi i nisu baš jeftini ( mada kada pogledam šta dobijam za te pare nisu ni skupi ), da li ovi stripovi vrede i kojim bi ih redom vi kupovali ( mislim od najboljeg ka najlošijem ako se mogu porediti) , jer planiram da uzimam jednog mesečno.Hvala unapred na svim korisnim savetima!
|
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21722 Posts
Posted - 13/09/2008 : 13:17:17
|
Zaboravio sam da napomenem, stripovi iz Integrala su : Blacksad, Tamo gde pogled ne dopire, Sambrovi, Jaguar i Velika moć malog Šninkela |
 |
|
BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 13/09/2008 : 13:42:02
|
shninkel i bleksad su pristojno ulozeni novac. sambrovi i tamo gde pogled ne dopire su zaludno utroshen papir. jagura nisam chitao.
da sam na tvom mestu radje bi taj novac utroshio na jedan album Bonea mesechno - kad se pogleda proporcijonalno jeste skuplji od prosechnog BP albuma ali mu je i kvalitet znatno superiorniji.
|
************************************** Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti! |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21722 Posts
Posted - 13/09/2008 : 13:44:22
|
Tako nešto mi predlaže i Marec.Ili da kupim sve od Lavirinta ? |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21722 Posts
Posted - 13/09/2008 : 13:47:13
|
Čekaj, zar nije Bone duplo jeftiniji od stripa iz edicije Integrali ( u maloprodaji )??? |
 |
|
BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts
Posted - 13/09/2008 : 13:50:59
|
quote: Originally posted by anto
Tako nešto mi predlaže i Marec.Ili da kupim sve od Lavirinta ?
jebesh Lavirint - Bone je bolji:) A i vidi sa Marecom da li chika Andrija josh uvek prodaje svoj komplet. mozda i ustedish tako koji dinar... |
************************************** Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti! |
 |
|
BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts
Posted - 13/09/2008 : 13:53:02
|
Čekaj, zar nije Bone duplo jeftiniji od stripa iz edicije Integrali ( u maloprodaji )???
u pravu si - lapsusovao sam cenovno BP integrale(najgori naziv edicije ikad)i BP grafichke nove(povlachim shta sam rekao u prethodnoj zagradi:)).
|
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 13/09/2008 : 14:07:20
|
quote: Originally posted by BlekenDekara
shninkel i bleksad su pristojno ulozeni novac. sambrovi i tamo gde pogled ne dopire su zaludno utroshen papir. jagura nisam chitao.
Sambrovi su okej ako voliš istorijsku patetiku (kao ja).
Jaguar je neopevana kršina po svakom mogućem subjektivnom i objektivnom kriterujumu.
A sve od Lavirinta je uvek dobro uložen novac.  |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21722 Posts
Posted - 13/09/2008 : 14:17:40
|
Viđam se ja sa čika Andrijom često.Čovek hoće da mi proda Bonea po ceni kao u striparnicama, i ne spušta cenu.Opasan je matori ko soda, jesi li video kakvu ženu ima, avion ( za svoje godine ) |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21722 Posts
Posted - 13/09/2008 : 14:22:51
|
Ono što sam ja zaljučio iz raznih izvora je da su Sambrovi odlični, Blacksad takođe , mada je scenario malo šupljikav,Tamo gde pogled ne dopire solidan, ništa specijalno, Šninkel sjajan, mada je scenario malo "sektaški" |
 |
|
DusMan
Advanced Member

5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
Posted - 13/09/2008 : 14:49:39
|
Sambrovi su i meni odlični. Blekasd lepo nacrtan noir. Pogled je super u prvom albumu, ali drugi album ide samo nizbrdo. Šninkel je malo mator i prevaziđen. |
 |
|
BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts
Posted - 13/09/2008 : 15:15:16
|
quote: Originally posted by anto Šninkel sjajan, mada je scenario malo "sektaški"
to mu je i glavni kvalitet  |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 13/09/2008 : 15:55:07
|
Zaboravio sam da napomenem, stripovi iz Integrala su : Blacksad, Tamo gde pogled ne dopire, Sambrovi, Jaguar i Velika moć malog Šninkela
Bleksad - odlična krimi priča, crtež obara s nogu Šninkel - maštovito, bajkovito, slatkiš Tamo gde pogled ne dopire - jedna lijepa dirljiva priča Sambrovi - revolucionarna Francuska, mrak, tragedija, ljudski jad i ludilo (za mene prolazi, ali nije me oborilo s nogu) Jaguar - zanimljivo da ovo imam, ali nije došlo na red za čitanje (kao i kod većine ostalih) 
Preporuka: Bleksad i Šninkel obavezno, ja bih ti preporučio i Tamo gde pogled ne dopire, a ostala dva ako bude viška novca... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 13/09/2008 15:56:06 |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 13/09/2008 : 16:34:45
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Jaguar - zanimljivo da ovo imam, ali nije došlo na red za čitanje (kao i kod većine ostalih) 
Ja se mučio sa prvim poglevljem, žestoko se mučio - i digao ruke na kraju. To mi se zbilja retko događa.  |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
|
Vid
Senior Member

Slovenia
1257 Posts
Member since 07/10/2004 |
Posted - 13/09/2008 : 17:54:51
|
da sam na tvom mestu radje bi taj novac utroshio na jedan album Bonea mesechno - kad se pogleda proporcijonalno jeste skuplji od prosechnog BP albuma ali mu je i kvalitet znatno superiorniji.
Vidiš, okusi su različiti. Meni je reecimoTamo gde pogled ne dopire jedna od najlijepše ispričan priča koje sam imao priliku čitati i nešto stvarno prekrasno. A Sambrovi jedna dobra priča sa fantastičnim crtežom.
No Bone mi je teško sranje od kojega sam jako brzo odustao.
A oko ostalih izdanja u Ediciji integrali:
Bleksad: Fantastičan strip, koji če po meni, ako održi kvalitet za par decenija biti klasik, kakav je danas recimo Asterix ili Blueberry. Shninckel: Jako dobra priča i jako dobar črtež, no drugo se ni ne može očekivati kad su Van Hamme i Rosinski u pitanju. Jaguar: nisam čitao. |
 |
|
tronožac
Average Member

Serbia
509 Posts
Member since 04/05/2008 |
Posted - 13/09/2008 : 18:53:00
|
Jaguar je nešto najgore što može da se dogodi pri izboru kupovine stripova.Možda je dobar za odvikavanje od čitanja stripova.Cvrc možda-pravi metadon! Kasnije moraš pročitati Mikijeve zlatne godine i Kad je miki bio mlad u jednom danu. |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21722 Posts
Posted - 14/09/2008 : 12:39:19
|
Eh, Mikijeve zlatne godine i Kada je miki bio mlad.Slobodno mogu reći da su mi ovi stripovi jedni od najdražih u kolekciji.Svaki put kada ih uzmem u ruke userem se od sreće.Ako me nešto vraća u one najbezbrižnije dane detinjstva to su onda ova dva albuma.Ko ih nema od vas forumaša - kolekcionara , moje najtoplije preporuke da ih odmah nabavite.OBAVEZNO!!!! |
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8225 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 14/09/2008 : 13:03:37
|
za bonea se slažem s dekijem ali po pitanju sambrova i pogleda je promašio ceo fudbal po mom mišljenju, a ono je univerzalno provjereno , prvo to kupi |
if you tolerate this, then your children will be next |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9273 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 14/09/2008 : 16:21:19
|
Sambrovi su remek delo. Bleksad je odličan.
Oba su pravi izbor. Šninkela sam čitao ranije - ko voli Rosinskog (tj Torgala) - vredi!
ostalo nisam još čitao |
 |
|
BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts
Posted - 14/09/2008 : 17:02:27
|
Kolko se ja chika Anta(Anto-a?) setjam on je beskrupulozni, neemotivni strip kolekcionar i ako se neka od tih odlika prebachila i u njegov regularni zivot chisto sumnjam da tje mu pateticharisanje(fina rech:) u Sambrovima letji tako dobro kao shto vi mislite:)) |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21722 Posts
Posted - 14/09/2008 : 17:32:45
|
Ha ha ha ha ha ha Dekara najači si Samo, vremena se menjaju, navukao sam i ja neku emociju. Najbolje vam nisam rekao.Čovek koji će da mi proda sve ove stripove daće mi ih po ceni takvoj da se razmišljam da ih uzmem sve odjednom pa čak i jebenog "Jaguara" U životu samo treba biti strpljiv |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 14/09/2008 : 19:25:02
|
E, i ja sam dobio Jaguara po ekstra dobroj ceni.
I nije vredan čak ni tih para. Ma ni dinara. |
 |
|
|
Topic  |
|