forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 Pomoć u kupovini
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

anto
Advanced Member

Serbia
21722 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 13/09/2008 : 13:14:27  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Rešio sam da kupim izdanja Belog puta, i to ediciju Integrali i Biblioteku 88.Biblioteku 88 sam pročitao i znam šta me čeka, ali od Integrala baš ništa , pa tražim vaš savet, pošto stripovi i nisu baš jeftini ( mada kada pogledam šta dobijam za te pare nisu ni skupi ), da li ovi stripovi vrede i kojim bi ih redom vi kupovali ( mislim od najboljeg ka najlošijem ako se mogu porediti) , jer planiram da uzimam jednog mesečno.Hvala unapred na svim korisnim savetima!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

anto
Advanced Member

Serbia
21722 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 13/09/2008 : 13:17:17  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Zaboravio sam da napomenem, stripovi iz Integrala su : Blacksad, Tamo gde pogled ne dopire, Sambrovi, Jaguar i Velika moć malog Šninkela

Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 13/09/2008 : 13:42:02  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
shninkel i bleksad su pristojno ulozeni novac.
sambrovi i tamo gde pogled ne dopire su zaludno utroshen papir.
jagura nisam chitao.

da sam na tvom mestu radje bi taj novac utroshio na jedan album Bonea mesechno - kad se pogleda proporcijonalno jeste skuplji od prosechnog BP albuma ali mu je i kvalitet znatno superiorniji.

Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21722 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 13/09/2008 : 13:44:22  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Tako nešto mi predlaže i Marec.Ili da kupim sve od Lavirinta ?

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21722 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 13/09/2008 : 13:47:13  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Čekaj, zar nije Bone duplo jeftiniji od stripa iz edicije Integrali ( u maloprodaji )???

Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 13/09/2008 : 13:50:59  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Tako nešto mi predlaže i Marec.Ili da kupim sve od Lavirinta ?

jebesh Lavirint - Bone je bolji:)
A i vidi sa Marecom da li chika Andrija josh uvek prodaje svoj komplet.
mozda i ustedish tako koji dinar...

Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 13/09/2008 : 13:53:02  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
quote:

Čekaj, zar nije Bone duplo jeftiniji od stripa iz edicije Integrali ( u maloprodaji )???

u pravu si - lapsusovao sam cenovno BP integrale(najgori naziv edicije ikad)i BP grafichke nove(povlachim shta sam rekao u prethodnoj zagradi:)).

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 13/09/2008 : 14:07:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BlekenDekara

jagura nisam chitao.

Sambrovi su okej ako voliš istorijsku patetiku (kao ja).

Jaguar je neopevana kršina po svakom mogućem subjektivnom i objektivnom kriterujumu.

A sve od Lavirinta je uvek dobro uložen novac.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21722 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 13/09/2008 : 14:17:40  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Viđam se ja sa čika Andrijom često.Čovek hoće da mi proda Bonea po ceni kao u striparnicama, i ne spušta cenu.Opasan je matori ko soda, jesi li video kakvu ženu ima, avion ( za svoje godine )

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21722 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 13/09/2008 : 14:22:51  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Ono što sam ja zaljučio iz raznih izvora je da su Sambrovi odlični, Blacksad takođe , mada je scenario malo šupljikav,Tamo gde pogled ne dopire solidan, ništa specijalno, Šninkel sjajan, mada je scenario malo "sektaški"

Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 13/09/2008 : 14:49:39  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
Sambrovi su i meni odlični.
Blekasd lepo nacrtan noir.
Pogled je super u prvom albumu, ali drugi album ide samo nizbrdo.
Šninkel je malo mator i prevaziđen.
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 13/09/2008 : 15:15:16  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
quote:
Šninkel sjajan, mada je scenario malo "sektaški"

to mu je i glavni kvalitet

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 13/09/2008 : 15:55:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zaboravio sam da napomenem, stripovi iz Integrala su : Blacksad, Tamo gde pogled ne dopire, Sambrovi, Jaguar i Velika moć malog Šninkela

Bleksad - odlična krimi priča, crtež obara s nogu
Šninkel - maštovito, bajkovito, slatkiš
Tamo gde pogled ne dopire - jedna lijepa dirljiva priča
Sambrovi - revolucionarna Francuska, mrak, tragedija, ljudski jad i ludilo (za mene prolazi, ali nije me oborilo s nogu)
Jaguar - zanimljivo da ovo imam, ali nije došlo na red za čitanje (kao i kod većine ostalih)

Preporuka: Bleksad i Šninkel obavezno, ja bih ti preporučio i Tamo gde pogled ne dopire, a ostala dva ako bude viška novca...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 13/09/2008 15:56:06
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 13/09/2008 : 16:34:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

Jaguar - zanimljivo da ovo imam, ali nije došlo na red za čitanje (kao i kod većine ostalih)

Ja se mučio sa prvim poglevljem, žestoko se mučio - i digao ruke na kraju. To mi se zbilja retko događa.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 13/09/2008 : 17:14:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
Od onog shto sam prochitao, definitivno bih ti preporuchio Shninkel i Pogled!
Go to Top of Page

Vid
Senior Member

Slovenia
1257 Posts

Member since 07/10/2004

Posted - 13/09/2008 : 17:54:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Vid a Private Message  Reply with Quote
quote:

jagura nisam chitao.

da sam na tvom mestu radje bi taj novac utroshio na jedan album Bonea mesechno - kad se pogleda proporcijonalno jeste skuplji od prosechnog BP albuma ali mu je i kvalitet znatno superiorniji.

Vidiš, okusi su različiti. Meni je reecimoTamo gde pogled ne dopire jedna od najlijepše ispričan priča koje sam imao priliku čitati i nešto stvarno prekrasno. A Sambrovi jedna dobra priča sa fantastičnim crtežom.

No Bone mi je teško sranje od kojega sam jako brzo odustao.

A oko ostalih izdanja u Ediciji integrali:

Bleksad: Fantastičan strip, koji če po meni, ako održi kvalitet za par decenija biti klasik, kakav je danas recimo Asterix ili Blueberry.
Shninckel: Jako dobra priča i jako dobar črtež, no drugo se ni ne može očekivati kad su Van Hamme i Rosinski u pitanju.
Jaguar: nisam čitao.
Go to Top of Page

tronožac
Average Member

Serbia
509 Posts

Member since 04/05/2008

Posted - 13/09/2008 : 18:53:00  Show Profile Show Extended Profile  Send tronožac a Private Message  Reply with Quote
Jaguar je nešto najgore što može da se dogodi pri izboru kupovine stripova.Možda je dobar za odvikavanje od čitanja stripova.Cvrc možda-pravi metadon!
Kasnije moraš pročitati Mikijeve zlatne godine i Kad je miki bio mlad u jednom danu.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21722 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 14/09/2008 : 12:39:19  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Eh, Mikijeve zlatne godine i Kada je miki bio mlad.Slobodno mogu reći da su mi ovi stripovi jedni od najdražih u kolekciji.Svaki put kada ih uzmem u ruke userem se od sreće.Ako me nešto vraća u one najbezbrižnije dane detinjstva to su onda ova dva albuma.Ko ih nema od vas forumaša - kolekcionara , moje najtoplije preporuke da ih odmah nabavite.OBAVEZNO!!!!

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8225 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 14/09/2008 : 13:03:37  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

jagura nisam chitao.

za bonea se slažem s dekijem
ali po pitanju sambrova i pogleda je promašio ceo fudbal
po mom mišljenju, a ono je univerzalno provjereno, prvo to kupi

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9273 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 14/09/2008 : 16:21:19  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Sambrovi su remek delo.
Bleksad je odličan.

Oba su pravi izbor. Šninkela sam čitao ranije - ko voli Rosinskog (tj Torgala) - vredi!

ostalo nisam još čitao
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 14/09/2008 : 17:02:27  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
Kolko se ja chika Anta(Anto-a?) setjam on je beskrupulozni, neemotivni strip kolekcionar i ako se neka od tih odlika prebachila i u njegov regularni zivot chisto sumnjam da tje mu pateticharisanje(fina rech:) u Sambrovima letji tako dobro kao shto vi mislite:))

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21722 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 14/09/2008 : 17:32:45  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Ha ha ha ha ha ha
Dekara najači si
Samo, vremena se menjaju, navukao sam i ja neku emociju.
Najbolje vam nisam rekao.Čovek koji će da mi proda sve ove stripove daće mi ih po ceni takvoj da se razmišljam da ih uzmem sve odjednom pa čak i jebenog "Jaguara"
U životu samo treba biti strpljiv

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 14/09/2008 : 19:25:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
E, i ja sam dobio Jaguara po ekstra dobroj ceni.

I nije vredan čak ni tih para. Ma ni dinara.

Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000