forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ken Parker
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 125

Markos
Webmaster

Croatia
29478 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/09/2008 : 09:49:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
To, naravno, nije isprika, jer to se ne bi smjelo desavati, bez obzira na sve. Ali eto, kad pripremas 14 Kenova odjednom, to je ogromna kolicina posla, a sve radim sam. Trebas ih prevesti, ocistiti oblacice iz skenova, prelomiti strip, upisati tekst, provjeriti upis, provjeriti lekturu i napraviti jos milijun stvari i onda čovjek, kad deseti put čita jedan te isti tekst, vidi ono sto zna da tamo treba pisati, a ne ono što stvarno pise. Racunao sam da mi za svakog Kena treba otprilike 50 sati rada do trenutka kad ode u tisak...

Trouble will find me
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4668 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 13/09/2008 : 10:02:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
I neka. Zato ga dobijamo vrhunskog izgleda ;)

Sinoc: Prossima fermata: Stockton
Nije prvi put da je Ken bacen u terorizirani grad ili grad kukavica. Pa tako i u Stocktonu, galerija zanimljivih likova ne manjka, ali to je kod Kena vec normalna stvar. Ipak, posto smo tyo vec videli u Krvavim zvezdama, Chatanoogi u plamenu i mozda jos ponegde, dobija se utisak (ispod)prosecne epizode. Polese ovog puta ne pomaze u dizanju ocene, znao je on i bolje da odradi posao.
Ono sto me fascinira, kao i uvek, to je naslovnica>
postoji li neki druhi strip junak kojeg cete na naslovnici videti kako cita novine, sprema dorucak u sumi ili jednostavno razgovara sa nekim??? tesko! srecom! zato je Ken jedini!

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22339 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 13/09/2008 : 10:24:39  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

To, naravno, nije isprika, jer to se ne bi smjelo desavati, bez obzira na sve. Ali eto, kad pripremas 14 Kenova odjednom, to je ogromna kolicina posla, a sve radim sam. Trebas ih prevesti, ocistiti oblacice iz skenova, prelomiti strip, upisati tekst, provjeriti upis, provjeriti lekturu i napraviti jos milijun stvari i onda čovjek, kad deseti put čita jedan te isti tekst, vidi ono sto zna da tamo treba pisati, a ne ono što stvarno pise. Racunao sam da mi za svakog Kena treba otprilike 50 sati rada do trenutka kad ode u tisak...

Svaka cast na trudu.To se zove ljubav prema stripu!
Na kraju si ipak nesto "stvorio" na sto mozes da budes ponosan, pa mislim da je cijeli rad vrijedan truda, nevezano sa tim dal se novcano isplati.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29478 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/09/2008 : 10:28:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Itekako sam ponosan.
Hvala ti.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2137 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 13/09/2008 : 11:48:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

nema veze, dopisat cemo mi kemijskom :)

Poludio bih da to netko ucini na mojem primjerku...Ja se jos sjecam kako sam nabavio prvih 6 Kenova. Na proslogodisnjem CRS - u svi su standovi bili otvoreni(Van Gogh, Libellus itd.) al na Fibrinom jos nije bilo stripova...Ja i bratic zeljno smo iscekivali da se otvori i onda najednom dojuri Marko(s) sav znojan i pocne naslagivat hrpe stripova. Prisao sam tom stolu i brzo poceo 'grabati' prvih 6 Kenova! Kad sam ih kupio ugledao sam Crvenog gospodara i ipak se dvoumio dal da ga kupim (jer mi se novac iz novcanika drasticno smanjivao:-) a onda mi je gospodin Šunjić rekao da dobivam popust jer tako jako volim Milazza...Tesko da cu taj CRS ikad zaboraviti, zapravo, to je nemoguce!

https://www.instagram.com/wanderereclectic/ // https://abadon.hr/
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29478 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/09/2008 : 12:18:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
"gospodin Šunjić";)))) Markos, molim te;)

Trouble will find me
Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2137 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 13/09/2008 : 12:19:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
quote:

"gospodin Šunjić";)))) Markos, molim te;)

OK...dogovoreno :)

Go to Top of Page

Vorador
Senior Member

Croatia
1584 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 13/09/2008 : 12:36:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Vorador's Homepage  Send Vorador a Private Message  Reply with Quote
Baš pročiato "Priče o vojnicima" i moram priznati da sam oduševljen. Trevisanov segment mi je najžešći.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21423 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 13/09/2008 : 12:48:04  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Markose, iskreno, nisi mi se uopšte svideo ( a i dalje mi nisi mnogo simpatičan )zbog tvojih arogantnih komentara i sitničarenja ( ne kažem da nisi u pravu, ali definitivno ne možeš tražiti dlaku u jajetu kod raznih strip izdanja, pre svega od VČ-a,kada cela strip scena stoji na staklenim nogama zadnjih 17 godina, naročito u Srbiji),međutim za ovo što si odradio, i kako si odradio, sa mojim omiljenim Boneli junakom skidam kapu. Vrlo profesionalno, a za nas kolekcionare savršen potez.Postoji li šansa da se nakon Ken Parkera na isti način odradi još neki strip junak?

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29478 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/09/2008 : 14:33:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ja necu vise raditi Bonelli serijale na taj način, ali zato je tu Libellus koji to radi bar jednako kvalitetno kao i ja.

Sto se svidjanja tice, meni je savrseno jasno da ne pravim sebi uslugu time sto ne zadrzim svoje misljenje za sebe (kao ostali kolege izdavaci), nego ga javno govorim, ali... Mora vam nekoliko stvari biti jasno:

- prvo: ja sam prvo strip zaluđenik, kolekcionar, čitatelj, što god, pa tek onda na kraju izdavač. Smatram da ako mogu javno kritizirati neke svoje greške koje sam napravio kao izdavač, jednako tako mogu i kao čitatelj, kao netko tko je odvojio novac da bi kupio neki strip, kritizirati ono što mislim da nije dobro kod tuđih izdanja (i pohvaliti, naravno)

- drugo: to ne radim da bi nekome nastetio, nego da bi ukazao na greske koje se trebaju popraviti (i to uglavnom vrlo lako). Kao što smo vidjeli, katkad uspijemo promijeniti nesto na bolje, tako da smatram da to vrijedi truda.

- trece: ja sam strasno zahtjevan, u prvom redu prema sebi, pa onda i prema drugima. nisam od onih koji samo sjede skrstenih ruku i pljuju iz prikrajka, a sami nisu nista napravili. No, samim tim što poznajem cijeli proces proizvodnje stripa, puno lakše vidim fušarenje i greške koje se događaju u prvom redu iz NEBRIGE i ALJKAVOSTI i LIJENOSTI. Obični čitatelji to ne vidi, ali netko tko provodi dane čisteći table, centrirajući svaki jebeni oblačić točno u sredinu, pisući tekstove, mijenjajući po dvadeset verzija dizajna dok ne bude zadovoljan ... njega to nervira. To možda nije strašno bitno, ali sve te sitnice čine razliku između profesionalnosti i fušeraja. Ako se dobro sjećam, ti si građevinar. Nemoj mi reći da te ne nervira kad vidiš neke kuće koje su očito loše i glupo napravljene?

- četvrto: želim da publika nauči da oni imaju pravo tražiti bolje. I želim da izdavači poštuju tu istu publiku. Nemate vi što meni biti zahvalni zato što sam objavio ovo ili ono. Mislim, to je lijepo (i meni je jako stalo do te zahvale), ali vi ste dali svoj novac za to izdanje, nitko vam ga nije poklonio, i za taj novac imate pravo tražiti odgovarajuću vrijednost. Ako se s vremenom kritična masa poveća i bude glasnija, izdavači će morati podignuti kvalitet izdanja. Što ja, kao kupac tih istih izdanja, želim. Jednostavno: želim poštivanje profesionalnih standarda.

-peto: nema petog:) Žurim:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19108 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 13/09/2008 : 15:16:36  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Bravo Markos, dobro rečeno.Šteta što si Bonellija definitivno napustio,možda ipak da razmisliš izdati koji krači serial(Tim i Dasti,Đudas,Priče iz DZ ili neki noviji Brendon i slično).
A ako i ne, za ovo urađeno Katanec bi reko:KAPO DOL FANT.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Aftermath
Junior Member

Croatia
420 Posts

Member since 30/06/2006

Posted - 14/09/2008 : 14:54:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Aftermath a Private Message  Reply with Quote
Kakvo je stanje sa Kenovima od 33-ćeg broja nadalje, jel se šta rasprodalo ili je blizu rasprodaje?
U zaostatku sam,imam tek prva 33 broja
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29478 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 14/09/2008 : 15:55:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Nista ni blizu rasprodaje.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Vorador
Senior Member

Croatia
1584 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 15/09/2008 : 13:13:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit Vorador's Homepage  Send Vorador a Private Message  Reply with Quote
Negdje sam vidio da ima neka kratka priča u kojoj se susreću Dylan i Ken a koju je crtao Ambrosini (mislim). Koliko ima tih kratkih pričica?
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29478 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 15/09/2008 : 13:14:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Sve ce biti objavljeno.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2137 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 15/09/2008 : 13:16:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
JEEEEEE....jedva cekam!!!

Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4668 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 15/09/2008 : 15:12:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Vorador

Negdje sam vidio da ima neka kratka priča u kojoj se susreću Dylan i Ken a koju je crtao Ambrosini (mislim). Koliko ima tih kratkih pričica?

to ce biti i u prvom VC DD superbook-u
znaci za par nedelja (odprilike) stize nam i kratka prica Immagini.
Jeee!

Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2137 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 15/09/2008 : 15:13:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Barker

quote:
Originally posted by Vorador

to ce biti i u prvom VC DD superbook-u
znaci za par nedelja (odprilike) stize nam i kratka prica Immagini.
Jeee!

Sve bolje i bolje!

Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4668 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 15/09/2008 : 15:41:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
bogami, sve bolje i bolje :)

Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2137 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 15/09/2008 : 17:24:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
Vidio sam u topicu o Fibri: izdavastvo 2009/2010 album Tiki...moze mi (ne)tko reci kakva je radnja i kvaliteta (i sve ostale zanimljivosti) ovog stripa kojega zeljno iscekujem?

Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 17/09/2008 : 18:04:59  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dabac

quote:

quote:

quote:
Originally posted by Milazzo

quote:

Evo i ja bih u klub: Dabac

Pripremam neki blog/site o KP, a nisam znao da je interes za KP toliki. Medjutim, vec vidim da ce se moje ocjene pojedinih epizoda podosta razlikovati od vecine citatelja...

A zasto?

Za pocetak, zbog prve dvije epizode: Vidim na stripovi.com same hvalospjeve, a ove dvije bih mirne duse potpuno izbacio iz serije jer novi citatelj moze steci potpuno krivu sliku o kakvom se kvalitetnom serijalu radi. Moje je misljenje da su B.i M. namjerno poceli tako mediokritetski, samo da bi im serija prosla kod mediokritetskog izdavaca. (Jasno mi je, iscekujem bijes drugih obozavatelja, ali ovo je moja ocjena i od nje ne odstupam)

Hvalospjeve? Ja sam im dao 75% u recenzijama, sto je neka četvorka, a toliko, mislim, ipak zasluzuju. Ali, u pravu si o namjerama. Mine Town npr. nema nikakve veze s Kenom, tako bi se prije ponasao jedan Tex, nego Ken.

Upravo o tome i namjeravam pisati na svom blogu (i ja sam povukao paralelu s Tex Vilerom i slicnim junacima, samo je moja ocjena mnogo niza: ja dajem 3/10). Medjutim, nisam mislio na tvoju recenziju, vec na recenzije citatelja. Ako se ne varam, tamo negdje medju recenzijama 1. ili 2. broja jedan je korisnik napisao da mu nije jasno u cemu je big dil sa tim Ken Parkerom, nakon sto se prvi put susreo s njim u jednom od tih brojeva.

Zanimljivo je to koliko su ukusi razliciti, a to je vjerovatno jer mi kad citamo bilo koji strip (ili bilo sto drugo) donosimo i sav svoj "baggage" sa sobom tako da to gledamo kroz svoj vlastiti filter. Meni je na primjer 2. epizoda Mine Town, u vrhu Kenova. Ona scena kad svecenik mora izabrati sto ce uciniti (Eye for an eye ili Turn the other cheek) mi je jedna od najnezaboravnijih od bilo kojeg stripa, a i kraj (sa prostitutkom) nije jako daleko.

https://www.kickstarter.com/projects/epicentercomics/three-new-zagor-graphic-novels
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 17/09/2008 : 18:10:43  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:

... Racunao sam da mi za svakog Kena treba otprilike 50 sati rada do trenutka kad ode u tisak...

Znaci vise od punog radnog vremena za jednog Kena! Stvarno ludo!
Draga ti ima puuuno strpljenja i razumijevanja. Svaka joj cast (a i tebi).

https://www.kickstarter.com/projects/epicentercomics/three-new-zagor-graphic-novels
Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2137 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 19/09/2008 : 15:08:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
Ja jucer procitao Kena "Istina"....uzeo sam ga u ruke negdje u podne i poceo citati. Bila mi je zanimljiva i tako sam citao i citao sve dok nisam dosao do zadnjih 5 stranica i onda dodje moja mama i kaze da idem pisati zadacu. Brzo sam napisao zadacu(iako je zadaca bila brza dobio pohvalu i peticu:)) i krenuo dalje citati Kena. Procitao sam ga do kraja i rekao sam sebi u bradu:) "Zlocesti Berardi!" Nisam saznao krajnju istinu....da li je onaj pastir ubijen ili nije. Bas sam jos poslije razmisljao o epizodi i zakljucio da : "Berardi nije zlocesti vec pametan" Upravo me taj fascinatan Berardijev stav prema stripu drzi jos i dalje na Kenu (naravno tu je i odlican crtez). Stvarno ne znam koji drugi strip moze biti tako genijalan!(osim naravno ZAGORA )

Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4668 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 19/09/2008 : 15:26:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
Dobro je, drzimo topik na vrhu ;)
Istinu nisam citao, vec rekoh da mi fali grupa 41-48 :(

Zato, par reci o Naikinom bijesu: reklo bi se jos jedan klasik Ken, stici od tacke A do tacke B u suludoj trci protiv prirode i neprijatelja. Ovo smo naravno vec videli i ranije u serijalu, ali ipak niko nema nista protiv da se to i dalje ponavlja :) Ambrosini kao moj favorit samo povecava ugodjaj, a Casertanov debi je totalno beznacajan i neprimetljiv kad imamo u vidu u kakvog ce se raskosnog crtaca razviti kod Dilana. Zanimljivo mi je da su Ambrosinija uzeli u staf jer su bili odusevljeni kako crta konje, pa bacite (detaljniji ) pogled, uvericete se u to da je fantastican na tom planu.

@DJ: lep potpis, National bas znaju da potrefe neke prave stihove ;)

Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 19/09/2008 : 22:01:40  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Barker

Dobro je, drzimo topik na vrhu ;)
Istinu nisam citao, vec rekoh da mi fali grupa 41-48 :(

@DJ: lep potpis, National bas znaju da potrefe neke prave stihove ;)

He, he imas dobre usi Barkeru, a i ukus :))

Inace i meni je kao i Milazzu (forumasu) Istina jako dobra epizoda. Stovise odlicna. Palim se na epizode o moralnom izboru, cijeni pravde i istini, a takvih ima dosta u Ken Parkeru

Go to Top of Page
Page: of 125 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.48 seconds. Snitz Forums 2000