forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - site
 Prijedlozi, komentari, kritike
 Opcija ''Ne šaljem u inozemstvo'' - problemčić
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 15/10/2008 : 16:07:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Spomenuta opcija krije u sebi jedno nelogičnost koju ranije nisam uočio (sve dok mi se nije desilo).
Naime, bez obzira na tu opciju, licitirala mi je osoba iz inozemstva (po tko zna koji put). Obično se ta osoba javi s nekim izvinjenjem da nije vidjela ili me počne ispitivati kako ću slati i ostale gluposti.
Ovaj put je bilo drugačije. Osoba je odmah izjavila da strip šaljem u Zagreb. Što znači da pravilo opcije nije prekršeno! Da li je baš tako? I sada dolazimo do problematičnog djela - naplate. Nigdje nije navedeno ono što ja stvarno želim postići - a to je da mi se ne šalju novci pismom preko granice. Molim lijepo - to nigdje ne piše. I sada kada netko usput ukrade tu siću, ja ću biti prozvan lopovom. Da ne mislite da se... , to se desilo baš u vezi mojeg trenutnog kupca (sa jednim drugim prodavačem, sada obojicu krasi uzajamno crvenilo). Ostaje mi samo da se pokrijem ušima i preporučim da odustanemo (da se izvinjavam) i da se novci ne šalju u pismu...
Poenta: Možda bi se ta opcija mogla nekako preformulirati da obuhvata Ne šaljem u inozemstvo i nisam odgovoran za vaš način slanja novca preko granice.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 15/10/2008 16:22:13

Markos
Webmaster

Croatia
29732 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 15/10/2008 : 16:44:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Moze, stavit cemo "Ne šaljem u inozemstvo i nisam odgovoran za vaš način slanja novca preko granice i ako novac ne stigne ne šaljem ni u inozemstvo niti u tuzemstvo, MEĐUTIM moguća je isporuka na ruke svakim radnim danom od 9-17, subotom od 10-15. Nedjeljom ne radimo."

Trouble will find me
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 15/10/2008 : 16:57:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gand

Dakle, ne kuzim kakav je problem novac uplatiti na racun ili ga poslati western unionom. Danas u 21. stoljecu ljudi salju novac u pismu!? Pa to nisu radili ni templari u pohodima na svete zemluje.

Ja s tim nemam nikakvih problema. U inozemstvo ne šaljem novac, a po Hrvatskoj uplaćujem na račun.
Problemi koje ispoljavaju kupci iz inozemstva su nemogućnost/skupoća (neisplativost) uplate na račun i nemogućnost/skupoća (neisplativost) slanja putem western unionom.
Šta im ja odgovaram i šta mislim o tome - apsolutno ništa, mene to ne zanima (aukcije su mi Ne šaljem u inozemstvo).

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 15/10/2008 17:10:24
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 15/10/2008 : 17:02:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Moze, stavit cemo "Ne šaljem u inozemstvo i nisam odgovoran za vaš način slanja novca preko granice i ako novac ne stigne ne šaljem ni u inozemstvo niti u tuzemstvo, MEĐUTIM moguća je isporuka na ruke svakim radnim danom od 9-17, subotom od 10-15. Nedjeljom ne radimo."

Da, to je definitivno predugo. Možda neka drugačija formulacija postojeće opcije...
Ne šaljem/primam iz inozemstva
Ne trgujem s inozemstvom
Ne prodajem kupcima iz inozemstva

Ili uvođenje treće opcije (uz dvije postojeće):
Kupci iz inozemstva na vlastiti rizik

Znam da ništa od ovoga ne zvuči sasvim kako treba, ali ovo su prijedlozi, komentari, kritike...

Go to Top of Page

kerber
Senior Member

Fyro Macedonia
1723 Posts

Member since 22/03/2006

Posted - 16/10/2008 : 02:48:22  Show Profile Show Extended Profile  Send kerber a Private Message  Reply with Quote
Trenutno na aukcijama najveci kupci su ljudi izvan HR(bar po mom mislenju)..Zamisli samo da ljudi(mislim na Hrvati) samo malo poprime od te tvoje teze da nije sigurno kupovati/prodavati,u inozemstvo...novac nije siguran,neko ga ukrade,stripovi ne bi stiglu...bla,bla.....Pa zar ne vidis covece da ljudi masovno trguju medzusobno?Ponasas se kao da si dosad imao 300 problema sa inozemstvom..
Stvarno,simpatican si mi lik,ali kad vidim ovakve postove(a dosad ih imas najmanje 100,neznam na sto da pomislim,dali treba mi nehrvati da se osecamo kao natrapnici,dali ti upucujes ljude da nas ignoriraju?
Zasto uvek prikazujes trgovanje sa inozemstvom kao nesigurno,nestabilno?U cemu je razlika dali ce stripovi putovati od Osijek u Zagreb ili od Beograd u Zagreb?Za slanje novca ni ne pricam,izbaci to obicno pismo iz glave,i sve ce ti biti jasnije..
Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 16/10/2008 : 09:04:52  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message  Reply with Quote
Dosta puta mi se desi da želim kupit neki strip ili komplet na aukciji, kad ono -Ne šaljem u inozemstvo-!?X(
Inače uvijek šaljem novce u VRIJEDNOSTNOM pismu!! Ne znam gdje je tu problem? To je najmanje 100% sigurno.

Edited by - ordell on 16/10/2008 09:06:02
Go to Top of Page

dubac
Senior Member

Serbia
2955 Posts

Member since 12/10/2005

Posted - 16/10/2008 : 11:51:25  Show Profile Show Extended Profile  Send dubac a Private Message  Reply with Quote
Hajde da i ja dodam.
Rizik za slanje i primanje novca iz inozemstva je ravan nuli ili mozda je bolje reci da je zanemarljiv.U svakom slucaju je jednak kao i za slanje unutar iste drzave.Naravno unutar iste drzave nema potrebe da se salje u pismu vec moze elektronski ali to uglavnom moze i u inozemstvo.Jedini nesiguran nacin slanja u bilo koju zemlju je obicnim pismom.Medjutim to se inace granici sa ludilom da se novac salje obicnim pismom.
Preporucena tiskovina u koju se ubaci novac(ne mora nesto vesto ni da se sakrije ali moze i to)
i posebno vrednosno pismo su stoprocentno sigurni nacini slanja.Realizacija moja je 100% a slao sam i primao hiljade eura.Postari ne otvaraju preporucenu tiskovinu da bi trazili novac u njoj.Tiskovina je vec delimicno otvorena i sadrzaj se vidi a postar odgovara ako je ona tako ostecena da moze da se izgubi stvar u njoj tako da ne smeju da se igraju sa tim.Jednom sam poslao 700 eura u Hrvatsku u vrednosnom pismu tako da to jasno govori koliko imam poverenja u takav nacin slanja.
Od prevaranata i lopova nema zastite kako god i gde god da saljes ali to su obicno posiljaoci ili primaoci a ne postari.
Tebi bi Obi najbolje resenje bilo da u opisu aukcije napises sam da primas novac iskljucivo na racun pa odakle god da se salje.To bi ti resilo tvoj pomalo iracionalni strah.Drugo resenje ti je da jednostavno insistiras od posiljaoca da ne salje u obicnom pismu.Ja to uvek radim jer kazem da niti primam niti saljem u obicnom pismu.
Go to Top of Page

Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts

Member since 10/03/2007

Posted - 16/10/2008 : 13:26:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

... Osoba je odmah izjavila da strip šaljem u Zagreb.
...

reci mu nek' posalje novce u zagreb kome vec i taj ti uplati na racun ili nek' posalje western unionom.
u aukcije napisi "uplata na racun + ne saljem u inozemstvo" u stilu "sistem 3e" tako da i zadnji coronja mora vidjeti. nekako ovako:
http://www.stripovi.com/AuctionView.asp?ID=71102

the bird is the word
http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 16/10/2008 : 16:05:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pavel01

quote:
Originally posted by Obi-wan

... Osoba je odmah izjavila da strip šaljem u Zagreb.
...

reci mu nek' posalje novce u zagreb kome vec i taj ti uplati na racun ili nek' posalje western unionom.
u aukcije napisi "uplata na racun + ne saljem u inozemstvo" u stilu "sistem 3e" tako da i zadnji coronja mora vidjeti. nekako ovako:
http://www.stripovi.com/AuctionView.asp?ID=71102

Morat ću napisati upravo to u svaku aukciju. Mada ne vjerujem da će to nešto pomoći - onaj tko to ne želi vidjeti, ni neće...
Meni uvijek ti iz inozemstva kupe za 10 kn. i onda čitava jebada oko slanja (uvijek im je sve skupo osim običnog pisma), onda taj novac nestane. Kome to treba...Meni ne.

A za vas ostale, ne vidim poentu vaših postova. Slobodno trgujte koliko hoćete, ja samo sebe želim izuzeti iz toga. Ne odgovara mi trenutno i s obzirom da postoji opcija "Ne šaljem u inozemstvo", ja je koristim. A eto, našao sam i nesavršenost te opcije pa nastojim prijedlozima to popraviti i tako se dodatno ograditi od trgovanja s inozemstvom.
Inače, preporučujem svima trgovinu s inozemstvom (bez obzira što mi iz određenih razloga to trenutno ne odgovara).
Zato ponavljam, trgujete s inozemstvom - to je baš super...

Edited by - Obi-wan on 16/10/2008 16:08:19
Go to Top of Page

tristan
Junior Member

Belgium
401 Posts

Member since 12/08/2005

Posted - 17/10/2008 : 13:47:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit tristan's Homepage  Send tristan a Private Message  Reply with Quote
Sto se mene osobno tice, ne gledam previse dali postoji "ne saljem u inozemstvo". I kad je bilo nemoguce poslati mi u Belgiju, poslano je na adresu u Hrvatskoj. Kad je bilo nemoguce platiti ovako, platio sam onako.
Kao sto veli Dubac, jednostavno preciziraj dotatno jedine moguce nacine placanja. Ostalo, opcije ili ne, ne mozes 100 % osigurat da ti se nece desit.
Eto.
A sto se tice rizika slanja i primanja, moje je iskustvo 95 % pozitivno, #224; za onih 5 % imam sumnju u stvarno slanje.

TK
Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 17/10/2008 : 15:09:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sto je nekom puko film
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 17/10/2008 : 16:28:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Porter

quote:

Sto je nekom puko film

Pretjerao sam s provokacijom, priznajem...

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47587 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 18/10/2008 : 01:07:39  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Porter

quote:

Sto je nekom puko film

bolje film nego kondom

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000