forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Veseli četvrtak Zagor Kolekcionarsko izdanje
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 213

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 29/10/2008 : 13:44:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by goksi

quote:
Originally posted by Markos

Meni je Slobo rekao da ih nema u drugoj polovici knjige. Ja nisam vidio tako da nemam pojma, ali siguran sam da Slobo zna što govori.

Na svakoj, ali svakoj stranici ima slovo Ž. Hvala u svakom slučaju za savet.

Jesi zapravo prochitao strip? Mozhda postoje razlike u shtampi, u shta sumnjam, ali ja sam prochitao ceo strip i u vishe od polovine nema slova zh. Ne pricham napamet, nije spekulacija. Prochitao sam ochima, i falilo je.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29478 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 29/10/2008 : 13:46:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Meni je Slobo rekao da ih nema u drugoj polovici knjige. Ja nisam vidio tako da nemam pojma, ali siguran sam da Slobo zna što govori.

Na svakoj, ali svakoj stranici ima slovo Ž. Hvala u svakom slučaju za savet.

Ama čovječe božji: Slobo me je nazvao dan prije početka sajma sav nesretan, nervozan i ljut kako u stripu fali pola slova Ž, kako je hrbat dupli širi nego što bi trebao biti, kako nisu ubacili u tekst nijednu od tone ilustracija koje im je dao itd itd... I što sad ti hoćeš od mene: da vjerujem tebi, a ne glavnom uredniku?

Trouble will find me
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1957 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 29/10/2008 : 13:51:57  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
Ne moraš vikati. Prvo si mi rekao da u celom stripu fale slova, potom da idem kod okuliste. Na kraju da je to u drugoj polovini i da ti je to Slobo rekao. Ja ti kažem da knjiga u koju ja gledam nema tu falinku.

Le Samurai - stvarno nemam pojma, eko treba skeniraću malo kasnije stranice. Mada mislim da nema svrhe sa ovakvim nivoom rasprave.
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 29/10/2008 : 13:55:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pajawizard
http://img137.imageshack.us/my.php?image=1704351hy1.jpg
Upravo si i sam naveo izdanje, a ko nezna moze da pogleda preko gore navedenog linka.
Mada libellus ima izdanje koje je pravo kolekcionarsko blago(ridjobradi) pa taj recept treba da prenese i na ostala.

I dalje mi nisi rekao sto je to sto smatras "boljom opremom"? Bolji papir, korice, uvez, upis, dizajn...?
Ti mozes imati subjektivno misljenje da je nesto bolje ili draze, ali kad govorimo o kvaliteti, onda ocekujem
da mi kazes kako je to bolje jer ima taj i taj papir a Libellus izdanje taj i taj, i slicne konkretne recenice...
Ovako sve se svodi na pricu "trlja baba lan da joj prodje dan".
Ti imas apsolutno pravo da se tebi Libellus izdanje Texa ne svidja, i da ti je navedeno talijansko izdanje bolje, to je neupitno.
Samo kad napises ovako na forumu kako si napisao onda ocekujem da mi konkretnije napises to sto tebi ne valja.
Ja imam i ta Texova izdanja u boji i znam kako su napravljena, pa me bas zanima sto je tebi "bolja oprema".

Hvala na pohvalama za Ridjobradog, izgleda lijepo doista, no zao mi je ako cu te razocarati time sto u biti
Ridjobradi zasigurno nije nicim vise "kolekcionarsko blago" nego su to nasa izdanja Texa ili bilo kojeg naseg izdanja.
Sve drugo bilo bi pristrana, subjektivna procjena...

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5546 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 29/10/2008 : 13:58:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
Pavel01 hvala na dobrodošlici! Motiv - više od 30 godina skupljanja i čitanja Zagora i ostalih Bonellija!!!
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 29/10/2008 : 14:02:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
quote:

Le Samurai - stvarno nemam pojma, eko treba skeniraću malo kasnije stranice. Mada mislim da nema svrhe sa ovakvim nivoom rasprave.

Nisam rekao da nigde nema slova zh, samo da ga nema na jako puno mesta, u originalnom postu sam rekao 70%. Samim time, nishta shto skenirash nece moci da potvrdi tvoju tvrdnju da ih svuda ima, osim ako ne skenirash ceo strip.

Ali bih ti radije predlozhio da uzmesh da prochitash strip, umesto shto ga prelistavash kao slikovnicu, pa cesh i sam videti.
Go to Top of Page

Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts

Member since 10/03/2007

Posted - 29/10/2008 : 14:04:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

Pavel01 hvala na dobrodošlici! Motiv - više od 30 godina skupljanja i čitanja Zagora i ostalih Bonellija!!!

30 godina kazes? da vidimo. onda se kuzis u zagora. hajde reci kako je zavrsila pustolovina sa kongom:

a) zagor ubija konga
b) kong bjezi

sansa ti je 50-50.

the bird is the word
http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk
Go to Top of Page

milan 11
Junior Member

Serbia
364 Posts

Member since 13/06/2008

Posted - 29/10/2008 : 14:07:30  Show Profile Show Extended Profile  Send milan 11 a Private Message  Reply with Quote
Sve ovo me podseca na vreme kada je Vuk Draskovic izdao knjigu Sudija i bio ocrnjen od vladajuceg establismenta.Islo se dotle da je na sednici
CK (ili nekoj slicnoj) izasao delegat iz Crne Gore i rekao:"Knjigu nijesam citao ali je ostro osudjujem"
P.S.Ovo izdanje po meni je odlicno i da imam novca kao sto nemam kupovao
bih svaki sledeci broj.Ovako mi ostaje potpisan br.1 na koji sam veoma ponosan i ne zelim da mi zlobnici to kvare
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4684 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 29/10/2008 : 14:08:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

... poseban pzdrav mojim zemljacima Mezzanu i Pajtosu.

Pozdrav i tebi,zems,dobrodos'o na forum!Pratim pomno ovu diskusiju,al' se ne mesam. Vidim da je bila podela na one koji brane izdanje i one koji ga napadaju,pa sad na one koji su ga kupili i na one koji nisu... Ma,sto se svadjate,ljudi?Rekli ste vase,nek' se sada jave oni treci,izdavaci...Pavel,ti si,za sada,najratoborniji clan na forumu-bolje te je imati za prijatelja...
Go to Top of Page

provodina
Average Member

Croatia
897 Posts

Member since 07/05/2007

Posted - 29/10/2008 : 14:10:26  Show Profile Show Extended Profile  Send provodina a Yahoo! Message  Send provodina a Private Message  Reply with Quote
Ok ja sam samo komentira izdanje na temelju VAŠIH postova ne zato da bi vas uvridija ili popova već da vas upozorim da ne treba izdavaču davat bezpredmetnu podršku iako nešto nije dobro napravljeno. Ne vidim razloga da se ljutite ako je sve napravljeno kako treba, već možete biti samo zadovoljni jer vi to posjedujete a ja ne.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29478 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 29/10/2008 : 14:10:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne moraš vikati. Prvo si mi rekao da u celom stripu fale slova, potom da idem kod okuliste. Na kraju da je to u drugoj polovini i da ti je to Slobo rekao. Ja ti kažem da knjiga u koju ja gledam nema tu falinku.

1) Rekao sam "takoreći u cijelom stripu"
2) Nisam mislio spominjati Slobu iz razumljivih razloga, ali kad ga je Dubac spomenuo, onda sam i ja.
3) Kao što ti je Samuraj predložio - probaj pročitati strip, a ne tražiti slovo ž. Onda se javi.

Trouble will find me
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7820 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 29/10/2008 : 14:40:52  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ovo samo pokazuje da uopće ne čitate stripove, nego ih samo stavljate na police.

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

elsauto
New Member

Germany
164 Posts

Member since 08/07/2005

Posted - 29/10/2008 : 14:45:39  Show Profile Show Extended Profile  Send elsauto a Private Message  Reply with Quote
Tex u boji o je

pa to bi bilo zuto-bijelo izdanje
i nije bas neka razlika

Go to Top of Page

mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts

Member since 26/06/2007

Posted - 29/10/2008 : 15:01:26  Show Profile Show Extended Profile  Send mezzano a Private Message  Reply with Quote
Uuuu..... ala ste vi zaoštrili raspravu!!

Bilo bi lepo da se gospoda iz redakcije jave daju njihovo viđenje čitavog slučaja "Kolekcionarski Zagor".

Ja ću se uzdržati od komentarisanja dok ne dobijem knjigu, pa sam mogu da donesem zaključak da li mi nešto i koliko smeta, mada, mora se priznati, da ima dosta pritužbi, pa je za očekivati da je, barem jedan broj njih, opravdan.

Što se tiče tog slova "Ž" koje nedostaje, interesuje me da il ga uopste nema ili umesto "Ž" pise "Z"? Znači, da li bi moje ime u stripu bilo "arko" ili "Zarko"?

Mogao bi neko ko je uočio te greške da slika mobilnim ili digitalcem tu stranicu, pa da vidimo kako izgleda.

I na kraju, mnogi obećaše slike, a dobili smo samo 1, i to samo prednje korice i rikne. Može li neko da slika zadnju koricu, pa da je slika otvorenu...

Bruce Springsteen, pozdrav i tebi, zemljače! Svakim danom nas je sve više.
Go to Top of Page

dubac
Senior Member

Serbia
2955 Posts

Member since 12/10/2005

Posted - 29/10/2008 : 15:06:53  Show Profile Show Extended Profile  Send dubac a Private Message  Reply with Quote
Ja priznajem da nisam u startu citao strip vec sam ga prelistavao.Nije mi se citalo ono sto sam u raznim izdanjima stotinu puta procitao.Zato nisam mogao odmah da primetim da li postoje slovne greske tipa Ž.Sada kada mi je na to obracena paznja pogledao sam ali ne detaljno u nekoliko recenica u raznim delovima stripa ima li slova Ž i ima ga a moguce je da ga nema svuda gde trebe.Veceras cu konacno sesti pa procitati celo izdanje od prvog do zadnjeg slova pa cu se uveriti sam.
Ja sam pregledao odmah kada sam dobio izdanje ono sto je verovatno ucinio veci broj kupaca:naslovnice,korice,uvez,unutrasnje naslovnice i ono sto je mene zanimalo pratece materijale uz knjigu.Pratecim materijalima sam bio veoma zadovoljan i naslovnicama dosadasnjih izdanja Zagora kod nas i u Italiji i taj obuhvat cini ovo izdanje kolekcionarskim.Sam koncept mi se svidja i nemam primedbi.Sad se ponovljam sa pricom koju sam napisao par stranica ranije da nemam primedbi na izdanje kao takvo.
Ma ovde i nema gresaka bar ne vidljivih koje bi bile krivica nekoga ko je glavni urednik tj. Slobe a ja sam ga pomenuo jedino sto se on jedini izvinio za greske koje su ucinjene i sto hteo on to ili ne zbog svog prisustva na forumu na izvestan nacin je postao adresa i personifikacija Veselog Cetvrtka.
U principu ja sve ovo pisem samo zbog onih primedbi koje su isle sa konstatacijom da ovo izdanje vise ne treba kupovati.Niti postoje razlozi za takvu odluku niti postoje nekakve sistemske greske koje se ne mogu ispraviti dalje u izdavanju.Zato je stvarno glupo odustati od ovog izdanja koje sustinski jeste san svakog kolekcionara Zagora.

Edited by - dubac on 29/10/2008 15:09:12
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 29/10/2008 : 15:22:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Ja nikada necu reci da ovo izdanje ne treba kupovati. Samo sam kupio prva dva i zhelim da kupim josh, ponajvishe jer zhelim da podrzhim VC kao neshto shto percipiram kao vrlo znachajno na nashoj strip sceni, ali imam potrebu da skrenem pazhnju na neke nedostatke, jer bih voleo kad bi ovo izdanje, kao i ostale edicije, uspelo.

Mislim da nikome ne ide u prilog da se ignorishu nedostaci, vec da je bolje za sve da se o tome razgovara, a i siguran sam da su Sloba i ekipa voljni da primaju predloge i zamerke i poboljshavaju izdanja, o chemu dovoljno govori dizajn izdanja Martija, Teksa, Marka i svih ostalih od one priche sa dizajnom, kao i poboljshanje shtampe dobrog dela edicije.

Mene Zagor zanima kao lanjski sneg, i da VC nije domaci izdavach nikada ne bih kupio ovo izdanje, ali, eto, meni znachi da stripovi izlaze kod nas i voljan sam da svojim novcem to podrzhim. Samim time, ochekujem da mi zauzvrat budu pruzhena najbolja moguca izdanja, u okviru uslova i mogucnosti. Mislim da je to sasvim u redu sa moje strane. Ali, glupo je da se sad pravim da mi ne smeta neshto shto mi smeta, isto koliko je i glupo da kazhem da je sve sranje kad je dosta stvari dobro odradjeno. Treba biti objektivan i realistichan: ovo izdanje je u najvecoj meri lepo osmishljeno, ali u zavrshnici je primetno dosta mana. Ja savetujem svima da kupe i podrzhe domaceg izdavacha, ali za Srbiju je ovo dosta novca i treba potencijalne kupce obavestiti o svim dobrim i loshim stranama ovog izdanja. Ne razumem taj stav "meni je ok, ajmo da cutimo, shta fali, moglo bi da ga nema."
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 29/10/2008 : 15:44:59  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Krampus

PREDIVNO!

Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti!
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 29/10/2008 : 15:51:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BlekenDekara

quote:

PREDIVNO!

To da privuce devojke da sa Dilana predju na Zagora!

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 29/10/2008 : 15:53:33  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
devojke??!!!:)))

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 29/10/2008 : 15:54:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

devojke??!!!:)))

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 29/10/2008 : 15:56:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
A moze i za naslovnu domaceg izdanja "Men's health"!

Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4684 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 29/10/2008 : 16:11:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
Hm,prelep detalj za dekoraciju zida u,recimo,"Plavoj Ostrigi"...
Go to Top of Page

Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts

Member since 10/03/2007

Posted - 29/10/2008 : 16:14:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel01 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

PREDIVNO!

nemoj bre da kritikujes ono sto nisi uzeo u ruku!

the bird is the word
http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk
Go to Top of Page

regar
Senior Member

Serbia
1187 Posts

Member since 15/02/2008

Posted - 29/10/2008 : 16:15:43  Show Profile Show Extended Profile  Send regar a Private Message  Reply with Quote
Vidis miljenje i zamerke Samuraja su apsolutno opravdane, covek je kupio strip, uocio nedostatke, rekao sta mu smeta i kraj. TO je mnogo bolje nego nemati i ne procitati a znati da je smece. Cak ni on ne kaze da ovo nije vredno kupovine. Evo imate ceveka koji poseduje knjigu i koji je blago razocaran, bolje je suditi prema njegovom misljenju i ostalih koji su kupili, nego nekog ko je nije ni video. Dosta stvari koje su pomenute kao propusti ne bi ni video da nisu pomenute na forumu. Kao sro je neko rekao imam nizak nivo tolerancije,mozda i imam, ali opet to je moje misljenje

Žene imaju PROBLEM za svako rješenje!-
Stephen W. Howking
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 29/10/2008 : 16:26:55  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pavel01

quote:

PREDIVNO!

nemoj bre da kritikujes ono sto nisi uzeo u ruku!

ko kritikuje - ja sam odushevljen!
samo zbog ove zagorove ZADNJICE ozbiljno razmatram da pazarim sebi primerak za lichne, perverzne potrebe.

chak sam i fan art odradio - inspirisan komentarima ovde

izvinjavam se shto je model zensko - nisam mogao ovako na brzinu(dok me inspiracija drzi) natji nigde na netu adekvatnu Blue Oyster mushkarchinu

Go to Top of Page
Page: of 213 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.5 seconds. Snitz Forums 2000