forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Veseli četvrtak Zagor Kolekcionarsko izdanje
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 213

Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts

Member since 10/03/2007

Posted - 29/10/2008 : 16:39:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel01 a Private Message  Reply with Quote
hvale vredno. a jesi li kad pomisljao da se natjeces u zagorovu redakciju? mislim da bi se svidio onom dusmanu tamo! probaj, kazu moze se dobro, hm, zaraditi.

the bird is the word
http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 29/10/2008 : 16:43:41  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pavel01

hvale vredno. a jesi li kad pomisljao da se natjeces u zagorovu redakciju? mislim da bi se svidio onom dusmanu tamo! probaj, kazu moze se dobro, hm, zaraditi.

ako prichash iz lichnog iskustva - svakako sam zainteresovan.
ima ovde svakakih prevaranata i ladomuda pa nemosh biti siguran dok se ne uverish da informacija stize iz pouzdanog i, hm, overenog izvora:))

Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti!
Go to Top of Page

Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts

Member since 10/03/2007

Posted - 29/10/2008 : 16:51:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BlekenDekara

ima ovde svakakih prevaranata i ladomuda pa nemosh biti siguran dok se ne uverish da informacija stize iz pouzdanog i, hm, overenog izvora:))

a ne, nikakva osobna iskustva! vidi, ja kritiziram one koji su to uzeli u ruku i kazu dobro im je. onako, nema veze sto je gresno, bitno da je xxl.

the bird is the word
http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 29/10/2008 : 17:01:11  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
quote:
vidi, ja kritiziram one koji su to uzeli u ruku i kazu dobro im je. onako, nema veze sto je gresno, bitno da je xxl.

rispekt!

Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti!
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4684 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 29/10/2008 : 17:04:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
Dekara,odlicna slicica-mislim da bi izvesni Lopez Martinez dao,bar pola,zimskih zaliha hrane kad bi mogao ovo da okaci nad krevetom u kolibi!
Go to Top of Page

pajawizard
New Member

Serbia
107 Posts

Member since 23/08/2006

Posted - 29/10/2008 : 17:50:21  Show Profile Show Extended Profile  Send pajawizard a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dado

quote:
Originally posted by pajawizard
http://img137.imageshack.us/my.php?image=1704351hy1.jpg
Upravo si i sam naveo izdanje, a ko nezna moze da pogleda preko gore navedenog linka.
Mada libellus ima izdanje koje je pravo kolekcionarsko blago(ridjobradi) pa taj recept treba da prenese i na ostala.

I dalje mi nisi rekao sto je to sto smatras "boljom opremom"? Bolji papir, korice, uvez, upis, dizajn...?
Ti mozes imati subjektivno misljenje da je nesto bolje ili draze, ali kad govorimo o kvaliteti, onda ocekujem
da mi kazes kako je to bolje jer ima taj i taj papir a Libellus izdanje taj i taj, i slicne konkretne recenice...
Ovako sve se svodi na pricu "trlja baba lan da joj prodje dan".
Ti imas apsolutno pravo da se tebi Libellus izdanje Texa ne svidja, i da ti je navedeno talijansko izdanje bolje, to je neupitno.
Samo kad napises ovako na forumu kako si napisao onda ocekujem da mi konkretnije napises to sto tebi ne valja.
Ja imam i ta Texova izdanja u boji i znam kako su napravljena, pa me bas zanima sto je tebi "bolja oprema".

Hvala na pohvalama za Ridjobradog, izgleda lijepo doista, no zao mi je ako cu te razocarati time sto u biti
Ridjobradi zasigurno nije nicim vise "kolekcionarsko blago" nego su to nasa izdanja Texa ili bilo kojeg naseg izdanja.
Sve drugo bilo bi pristrana, subjektivna procjena...

Naveo sam primedme koje licno meni smetaju, sto neznaci da sam u pravu ali sam iz tih razloga prestao da ih kupujem.
Izdanja koja vi izdajete a od skora i vc(mislim na texa, zagora i mn) su prevashodno kiosk izdanja, (tako da se po kvalitetu tesko mogu porediti sa ridjobradim, bluberijem...) i svoj uspeh su postigla kao takva(prijemcivlja kako sadrzajem tako i cenom) tako da izdavati od pocetka epizode koje su vec objavljene(sa izuzetkom texa) objavljivati od pocetka tvrdo koricene, cb i sa tako visokom cenom, je neshvatljivo jer ako ste hteli da nam podarite izdanja za kolekcionare onda ste trebali(ovo se odnosi i na vc) da odaberete najbolje epizode, da papir bude plastificiran i obavezno kolor(iz tog razloga sam naveo primer ridjobradog), ali da bih do kraja bio jasan nisam ni mislio da je tex uradjen nekvalitetno, uvek sam libellus navodio kao primer kvalitetnog izdavaca, jedino mi nije jasno kako beli put izda duplo jeftinije izdanje od fibre(metabarone), jer tesko mogu da poverujem da u Srbiji mogu da prodaju preko 100.000 knjiga(i 1000 je pojam) i to sam naveo kao primer razlike u ceni.
I za kraj cu reci "HVALA" za ridjobradog.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29478 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 29/10/2008 : 18:00:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
BP je tiskao Metabarune u 2000 komada, Fibra u 500. Razlika u cijeni je 30%.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts

Member since 03/09/2008

Posted - 29/10/2008 : 23:28:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Wayne a Private Message  Reply with Quote
Ja sam jos na sajmu uzeo obe knjige,prvu su mi i potpisali obojica.Imao sam vremena da ih proucim i procitam.Fale slova Zh,to je tacno i kod mene cak u oba broja,nijedna naslovna iznutra mi se nije odlepila niti mi je ista ispalo iz lezista.Papir je predvidjen deblji i u skladu sa tim su stavljene i korice ove debljine,e sad posto je papir ubacen tanji stice se utisak da su korice prevelike.Korica drugog broja jeste visa za par cm,sva je sreca pa su bar sliku sa strane ubacili tako da se uklapa sa prvim.Znamo da je nije ispalo bas onako kako je Sloba mislio da ce biti,greske su ocigledne ali je receno da su posledica zurbe zbog izbacivanja za sajam.Laurentijeve naslovne na jako prijatan nacin osvezavaju nesto sto je zapravo staro preko 40 godina.Sve u svemu slazem se sa momcima koji tvrde da greske treba potencirati da se eventualno u buducnosti ne bi ponovile.Ali isto tako mi se cini da uprkos njima ovo izdanje itekako zasluzuje da se uzima jer ako greske stamparske prirode stavimo po strani,ovo izdanje je sve sto jedan fan zagora moze da pozeli:Prvi put na exYu prostoru edicija Zagora koja ide od pocetka,hronoloski,sa svim naslovnim stranama ubacenim,bez cenzure i izbacenih kaisheva(kao klasik npr) u tvrdim koricama,sa specijalnim naslovnim radjenim samo za tu ediciju(koje su cak i dosta dobre).Mislim da su ovo stvari koje treba izbaciti u prvi plan a ne manjak slova Zh.Da je moglo bolje za tu lovu( recimo Ken Parker ili Magicni u hc izdanju su skupi ali po kvalitetu savrseni),moglo je-slazem se.Ali mislim da treba svi da razmisljamo pozitivno i ocekujemo treci broj kao najbolji do sad.lova je velika ali za ovo ultimate zagor izdanje,koje inace u ovom izdanju sanjam godinama,moci ce da se izdrzi.Ko sto vec rekoh JA KUPUJEM i verujem da ce svi koji su prvi broj drzali u ruci(sa greskama ili bez) mozda gundjajuci(kao DP recimo) uzeti i svaki sledeci!!!

Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.

Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5546 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 29/10/2008 : 23:42:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bruce Wayne

Ja sam jos na sajmu uzeo obe knjige,prvu su mi i potpisali obojica.Imao sam vremena da ih proucim i procitam.Fale slova Zh,to je tacno i kod mene cak u oba broja,nijedna naslovna iznutra mi se nije odlepila niti mi je ista ispalo iz lezista.Papir je predvidjen deblji i u skladu sa tim su stavljene i korice ove debljine,e sad posto je papir ubacen tanji stice se utisak da su korice prevelike.Korica drugog broja jeste visa za par cm,sva je sreca pa su bar sliku sa strane ubacili tako da se uklapa sa prvim.Znamo da je nije ispalo bas onako kako je Sloba mislio da ce biti,greske su ocigledne ali je receno da su posledica zurbe zbog izbacivanja za sajam.Laurentijeve naslovne na jako prijatan nacin osvezavaju nesto sto je zapravo staro preko 40 godina.Sve u svemu slazem se sa momcima koji tvrde da greske treba potencirati da se eventualno u buducnosti ne bi ponovile.Ali isto tako mi se cini da uprkos njima ovo izdanje itekako zasluzuje da se uzima jer ako greske stamparske prirode stavimo po strani,ovo izdanje je sve sto jedan fan zagora moze da pozeli:Prvi put na exYu prostoru edicija Zagora koja ide od pocetka,hronoloski,sa svim naslovnim stranama ubacenim,bez cenzure i izbacenih kaisheva(kao klasik npr) u tvrdim koricama,sa specijalnim naslovnim radjenim samo za tu ediciju(koje su cak i dosta dobre).Mislim da su ovo stvari koje treba izbaciti u prvi plan a ne manjak slova Zh.Da je moglo bolje za tu lovu( recimo Ken Parker ili Magicni u hc izdanju su skupi ali po kvalitetu savrseni),moglo je-slazem se.Ali mislim da treba svi da razmisljamo pozitivno i ocekujemo treci broj kao najbolji do sad.lova je velika ali za ovo ultimate zagor izdanje,koje inace u ovom izdanju sanjam godinama,moci ce da se izdrzi.Ko sto vec rekoh JA KUPUJEM i verujem da ce svi koji su prvi broj drzali u ruci(sa greskama ili bez) mozda gundjajuci(kao DP recimo) uzeti i svaki sledeci!!!

Baš sam pomislio zašto te nema na forumu, drago mi je da si se javio, i to sa takvim stavom o HC Zagoru. Pozdrav!
Go to Top of Page

Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts

Member since 03/09/2008

Posted - 30/10/2008 : 00:12:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Wayne a Private Message  Reply with Quote

Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 30/10/2008 : 00:17:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:

Naveo sam primedme koje licno meni smetaju, sto neznaci da sam u pravu ali sam iz tih razloga prestao da ih kupujem.
Izdanja koja vi izdajete a od skora i vc(mislim na texa, zagora i mn) su prevashodno kiosk izdanja, (tako da se po kvalitetu tesko mogu porediti sa ridjobradim, bluberijem...) i svoj uspeh su postigla kao takva(prijemcivlja kako sadrzajem tako i cenom)

Mislim da bi bilo smijesno da pocmemo pricati o tome sto je "kiosk" izdanje i sto se time misli.
A zasto to nije na kioscima, to vec svi znaju. I Ridjobradi i Blueberry su isto "kiosk" izdanja,
tamo gdje su to mogla biti, primjerice u Francuskoj. Isto tako i Talicni Tom, Asterix itd...

quote:

tako da izdavati od pocetka epizode koje su vec objavljene(sa izuzetkom texa) objavljivati od pocetka tvrdo koricene, cb i sa tako visokom cenom, je neshvatljivo jer ako ste hteli da nam podarite izdanja za kolekcionare onda ste trebali(ovo se odnosi i na vc) da odaberete najbolje epizode, da papir bude plastificiran i obavezno kolor(iz tog razloga sam naveo primer ridjobradog),

Moze ti se ne svidjeti logika naseg ritma objavljivanja epizoda, no to mi opet ne pojasnjava
pojam "bolje opreme" koji si spomenuo poredeci nase izdanje s talijanskim. S druge strane ti lako
sam odaberes sebi "kolekcionarsko" izdanje, ako te zanima neka epizoda i smatras je dobrom, kupis samo nju.
Tko zna mozda jednom bude za tebe nesto i po tom pitanju...
Nisam razumio najbolje sto si mislio pod plastificiranim papirom, unutar stripa? Ili mislis na korice?
A sto se tice kolora, pa ne treba se porediti to sto poredis, Bonelli izdanja uglavnom i izvorno izlaze C/B,
a kad bi netko zelio sam kolorirati odredjene epizode, to kosta jako punooooo...

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 30/10/2008 : 04:46:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BlekenDekara

quote:

deki,dušo...ne pederiši topic...i zagora
jučer sam dobio ta dva famozna zagora...podivljao sam jer je ovo po tko zna koji put da se sa zagorom ide od početka,i opet nije kako treba...a koji ću vrag gledat da li fali ž ili š kad je jedan strip veći od drugoga...eto,i sam slobo reče da nisu napravili ovo i ono...drugo šta je tragično je to da ovdje neki slijepo uzdižu nešto što ne valja...ne znam zašto se to radi...zbog dupeuvlačenja,zbog lokalpatrotizma ili nećeg trećeg...siguran sam da slobo sve čini da to izgleda kako treba,ali jebi ga,u svakom žitu ima kukolja...ali ako ne valja,ne valja,neka se potrude i bolje naprave drugi put...valjda ja,kao čitalac i kupac svih izdanja vč imam pravo glasa...čak i moje dijete od 4 godine je reklo:"tata,ovo je krivo,ne stoji ravno"...pa nemojte da dijete ima traume i da zamrzi stripove

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

Collector
Junior Member

Serbia
338 Posts

Member since 12/06/2007

Posted - 30/10/2008 : 05:53:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Collector a Private Message  Reply with Quote
Da i ja sam krajnje nezadovoljan..... I da nije bilo Ferija na sajmu ne znam koliko bih bio zainteresovan za ovo izdanje. Generalno gledano ideja je odlična, što smo već zaključili po sto puta. Naslovnice, bar meni, su odlične. Gledano zasebno i strip(ove) izgledaju odlično dok ne uzmete strip u ruku i tada je VEOMA primetan nedostatak koji je nastao zbog debljine papira. Možda je nekome ovo nebitno ali meni je pokvarilo utisak.
Evo poređenja radi o čemu pričam (stripovi približno istog broja strana):

Evo da postam i sliku 355. strane (meni lično ne smeta, ali nedopustivo za ovako zamišljeno izdanje):

E sad dolazimo na ono glavno, kako sam ja kupio knjigu 1. u četvrtak, a knjigu 2. u subotu pritom kasneći na tribinu nisam ih uporedio, pokupio potpis i tek po završetku svega uočio ono što većini smeta, razlika u veličini!!! I da li, bar kod mene, može još nešto da bude, uvideh da slika na hrbatu knjige 2 stoji ukrivo, tako da kada dođe knjiga 3 biće.....,a evo i slike:

Kako god, ovo su OGROMNE GREŠKE za kolekcionarsko izdanje.
Eto, nadam se da će u trećoj knjizi biti otklonjeni ovi nedostaci, i da će izdavač u neko dogledno vreme porazmisliti o ponovnom izdanju prve dve knjige pa da imamo pravo kolekcionarsko izdanje!

Go to Top of Page

Raymond
Senior Member

USA
1023 Posts

Member since 05/05/2006

Posted - 30/10/2008 : 07:49:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Raymond a Private Message  Reply with Quote
damn, te korice kao da je neko u podrumu pravio hehe..ok, sta ces problem je izgleda sto neki u tiskarnicama itd ne uzimaju svoj posao ozbiljno a i ta slova zh ne bi trebalo da je promaklo,...zar se prvo ne ostampa jedan primjerak da se vidi kako ide pa ponda...opali cio tiraz?...

ps. mozete kupiti one [archival waterproof]0.2mm ili 0.25mm crtacke hemijske/flomastere za crtanje stripova itd i upisite sebi to slovo sto nedostaje :)
slicno ovome na linku dolje...ili sljedeci put izdavac treba zalijepiti po jednu badahava za svaki primjerak knjige da raja upisuje lajpisom slova koja nedostaju..zafrkavam se malo..
http://www.fineartstore.com/Catalog/tabid/365/List/1/CategoryID/14105/Level/a/Default.aspx?SortField=UnitCost%2cUnitCost
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 30/10/2008 : 08:15:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
Događalo mi se je da u nekim stripovima slova upisujem obićnom olovkom i ovo slovo -Ž- koje nedostaje nije mi problem. Još bih nekako i preživio da mi ova prva dva broja imaju predebeli hrbat zbog pretankog papira, ali nema nikakve jebene teorije da pređem preko greške kao što je ova jako primjetna razlika u visini stripa. Ako izdavači namjeravaju objaviti cijeli serijal, mislim da moraju razmisliti o ponovnom tiskanju svih brojeva sa ovako krupnim nedostacima.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 30/10/2008 : 08:31:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Collector

Kako god, ovo su OGROMNE GREŠKE za kolekcionarsko izdanje.
Eto, nadam se da će u trećoj knjizi biti otklonjeni ovi nedostaci, i da će izdavač u neko dogledno vreme porazmisliti o ponovnom izdanju prve dve knjige pa da imamo pravo kolekcionarsko izdanje!

Super sto si ovim slikama,nadam se,pojasnio mnoge stvari o kojima se ovde pricalo proizvoljno,kako kome odgovara.
Ovo jesu veliki propusti za kolekcionarsko izdanje. Pa nije ovo kiosk strip za 150 dinara,mada ni tad ne bi bilo u redu.
I ja se iskreno nadam da ce propusti biti ispravljeni u sledecim knjigama,a kupio bih ponovo prva dva ako bi bili odradjeni kako treba,pa da stvarno ovo bude kolekcionarsko izdanje kako je ocigledno zamisljeno.
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 30/10/2008 : 09:09:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
Moze li neko od vas da mi da email od VC ? Hteo bih da narucim drugu knjigu da mi posalju u Staru Pazovu...

VC nema svoj sajt?

woah i hvala

Z

Go to Top of Page

Going-Going
Senior Member

Serbia
1040 Posts

Member since 05/11/2001

Posted - 30/10/2008 : 09:24:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Going-Going a Private Message  Reply with Quote
Kao sto ja volim da zavrsim:

Sve primedbe i sugestije na: redakcija@veselicetvrtak.com

ps.
Vazi za sve, probajte, besplatno je.

ŠumhiljduhANAN
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 30/10/2008 : 09:45:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Going-Going

Kao sto ja volim da zavrsim:

Sve primedbe i sugestije na: redakcija@veselicetvrtak.com

ps.
Vazi za sve, probajte, besplatno je.

Hvala, sad cu im posaljem mail....nadam se da salju postom..i pri tom se ne osteti...

Z

Go to Top of Page

Going-Going
Senior Member

Serbia
1040 Posts

Member since 05/11/2001

Posted - 30/10/2008 : 10:24:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Going-Going a Private Message  Reply with Quote
Pa po recima celog foruma ima li kud vise da se osteti? Sada moze da ti dodje samo bolji primerak.

ŠumhiljduhANAN
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 30/10/2008 : 17:59:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
Koliko kosta druga knjiga i koliko ce kostati ostale?

Go to Top of Page

pajawizard
New Member

Serbia
107 Posts

Member since 23/08/2006

Posted - 30/10/2008 : 19:25:49  Show Profile Show Extended Profile  Send pajawizard a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dado

quote:

Izdanja koja vi izdajete a od skora i vc(mislim na texa, zagora i mn) su prevashodno kiosk izdanja, (tako da se po kvalitetu tesko mogu porediti sa ridjobradim, bluberijem...) i svoj uspeh su postigla kao takva(prijemcivlja kako sadrzajem tako i cenom)

Mislim da bi bilo smijesno da pocmemo pricati o tome sto je "kiosk" izdanje i sto se time misli.
A zasto to nije na kioscima, to vec svi znaju. I Ridjobradi i Blueberry su isto "kiosk" izdanja,
tamo gdje su to mogla biti, primjerice u Francuskoj. Isto tako i Talicni Tom, Asterix itd...

quote:

tako da izdavati od pocetka epizode koje su vec objavljene(sa izuzetkom texa) objavljivati od pocetka tvrdo koricene, cb i sa tako visokom cenom, je neshvatljivo jer ako ste hteli da nam podarite izdanja za kolekcionare onda ste trebali(ovo se odnosi i na vc) da odaberete najbolje epizode, da papir bude plastificiran i obavezno kolor(iz tog razloga sam naveo primer ridjobradog),

Moze ti se ne svidjeti logika naseg ritma objavljivanja epizoda, no to mi opet ne pojasnjava
pojam "bolje opreme" koji si spomenuo poredeci nase izdanje s talijanskim. S druge strane ti lako
sam odaberes sebi "kolekcionarsko" izdanje, ako te zanima neka epizoda i smatras je dobrom, kupis samo nju.
Tko zna mozda jednom bude za tebe nesto i po tom pitanju...
Nisam razumio najbolje sto si mislio pod plastificiranim papirom, unutar stripa? Ili mislis na korice?
A sto se tice kolora, pa ne treba se porediti to sto poredis, Bonelli izdanja uglavnom i izvorno izlaze C/B,
a kad bi netko zelio sam kolorirati odredjene epizode, to kosta jako punooooo...

Moram piznati da si vrlo promisljen i uporan sagovornik, siguran sam da veoma dobro razumes o cemu pisem, ali hoces da razjasnim sta podrazumevam pod "boljom opremom"(jasan mi je razlog) recenica koja je trebala da se odnosi samo da izdanje treba biti kolor i papir nalik izdanju ridjobradog, medjutim zelim to do kraja pojasniti vasa izdanja texa su kvalitetna i dobro opremljena(nekolicinu i sam posedujem) ali nisu kolor i trebale su biti najbolje epizode pa je to i moja glavna zamerka.
Sto se tice tvog predloga "sam odaberes sebi "kolekcionarsko" izdanje", to je jedino sto mi preostaje dok se ne odlucite da uvazite moj predlog
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 30/10/2008 : 21:44:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Za pocetak, pozdrav svima, posto sam novi na forumu, iako sam dosta puta citao sta ima novo ovuda :)

Cini mi se da se velika prasina stvorila oko ovog izdanja, i, nazalost, iako se u nekim stvarima ide u krajnost, cini mi se da je vecina zamjerki na mjestu... Ono nedostajanje slova ž i nekako, ali to da je duzina druge knjige veca od prve me bas razocaralo, ipak previse ruzno izgleda. Kvalitet samog papira, poveza..., je OK, a meni licno su naslovnice odlicne, buduci da mi je Laurentijev stil crtanja fenomenalan. Buduci da je ovo, ipak, prvo hronolosko izdanje Zagora na ovim prostorima, kupovacu i na dalje ove knjige, nadajuci se (u sta zaista vjerujem) da su greske prve 2 knjige nastale samo zbog brzine pripreme za vrijeme sajma.
Go to Top of Page

Sandman.
New Member

Serbia
209 Posts

Member since 21/10/2008

Posted - 30/10/2008 : 22:16:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Sandman. a Private Message  Reply with Quote
Pozdrav Elederane,od Sandmana sa yumetala. ;)

Sto se knjige tice,ideja je odlicna,realizacija ima gresaka ali nadam se da ce biti ispravljene ubuduce.Veceras sam resio da procitam celu prvu pa cu izneti sveukupan utisak o kvalitetu kasnije.
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 30/10/2008 : 22:37:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
Poslao sam mejl VC ali ne odgovaraju....

Koliko kosta druga knjiga???

Go to Top of Page
Page: of 213 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000