forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Veseli Cetvrtak
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 30

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 30/10/2008 : 21:43:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:
Originally posted by karven
ili mozda svi zele libelus za 70 dinara???

Joj, sto smo mi Bogu skrivili, u svakoj raspravi o kvaliteti nekog izdanja nas se spominje...

No moram priznati da su mi katkad cudni kriteriji po kojima se kritizira ili hvali neko izdanje...
U sustini neovisno je li izdanje SC, HC, na kiosku ili u maloj nakladi po striparnicama, neka pravila "igre"
trebala bi biti jednaka jer sadrze osnovu onoga sto predstavlja minimum kvalitete izdanja i sto pokazuje odnos
izdavaca prema postojecim i buducim kupcima. I sam imam malo drukciji pogled prema izdanjima koja izlaze na
kisocima u vecim nakladama i s manjim cijenama u odnosu na nesto skuplja izdanja u malim nakladama.
Medjutim to ne znaci da jeftinija izdanja trebaju i mogu imati los sken, los prijevod, mnostvo tipfelera,
zamjenjenje oblacice, los dizajn... bez da se netko na to osvrne.
Na kraju krajeva u danasnje vrijeme svaki novcic je tesko stecen, i kupcima treba zahvaliti sto ga odvajaju za
strip izdanja, i u najmanju ruku pokusati popraviti ono sto se moze i treba popraviti.
Svatko tko radi i grijesi, no iz gresaka treba ponesto i uciti i nastojati da se ne ponove.

Da nebi netko krivo razumio ovaj moj komentar nije vezan za neko izdanje ili izdavaca,
vec se odnosi na opcu diskusiju o kvaliteti strip izdanja.

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

bubo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1399 Posts

Member since 16/02/2008

Posted - 30/10/2008 : 21:45:50  Show Profile Show Extended Profile  Send bubo a Private Message
quote:
Originally posted by Dado

quote:

Joj, sto smo mi Bogu skrivili, u svakoj raspravi o kvaliteti nekog izdanja nas se spominje...

No moram priznati da su mi katkad cudni kriteriji po kojima se kritizira ili hvali neko izdanje...
U sustini neovisno je li izdanje SC, HC, na kiosku ili u maloj nakladi po striparnicama, neka pravila "igre"
trebala bi biti jednaka jer sadrze osnovu onoga sto predstavlja minimum kvalitete izdanja i sto pokazuje odnos
izdavaca prema postojecim i buducim kupcima. I sam imam malo drukciji pogled prema izdanjima koja izlaze na
kisocima u vecim nakladama i s manjim cijenama u odnosu na nesto skuplja izdanja u malim nakladama.
Medjutim to ne znaci da jeftinija izdanja trebaju i mogu imati los sken, los prijevod, mnostvo tipfelera,
zamjenjenje oblacice, los dizajn... bez da se netko na to osvrne.
Na kraju krajeva u danasnje vrijeme svaki novcic je tesko stecen, i kupcima treba zahvaliti sto ga odvajaju za
strip izdanja, i u najmanju ruku pokusati popraviti ono sto se moze i treba popraviti.
Svatko tko radi i grijesi, no iz gresaka treba ponesto i uciti i nastojati da se ne ponove.

Da nebi netko krivo razumio ovaj moj komentar nije vezan za neko izdanje ili izdavaca,
vec se odnosi na opcu diskusiju o kvaliteti strip izdanja.

pa za dobrim konjem se prašina diže
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25331 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 30/10/2008 : 21:50:11  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Dado, bubo vas upoređuje sa konjima!!!!!!!!!!!!!
;-)))

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 30/10/2008 : 22:05:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message
quote:
Originally posted by Cholo

A ti koji su odustali od kupovine su imali nameru da kupe sva izdanja VC, pa su digli ruke kada se povecao broj junaka na kioscima?

JEEEEEEEEE ZAAAGOOOORRRRRR ..... A nije ni lose da se krene i sa M.No....dobar je....Dilan Dog WWWOOOWWWW konacno...a moze ajd i Dampir...ali uh uh...to mi izadje 600 din mesecno...Stisnucemo se. Rintao sam pa moze da se izdvoji i za ovaj Zagor specijal... Sta bice i Ciko???...mozdaaaaaaa mogu da se pruzim i za njega. JOJ JOJ JOJ izasao je i Marti... joj to je bio strava strip. Kevo, tata, brate, strice, ujna...ima li neki dinar...pracu sudove, kosicu travu. I nadje se i za njega. Pazi pazi...Bred...sta li je to...daj da kupim, preskocicu uzinu...ej, nije lose... Da se saberem 4..ups 5 ili 6 x 150 plus Hm Hm plus Hm... Opsa nema cigareta za ovaj mesec. A i dopunu kredita za mobilni cu smanjiti. ZAGOR KNJIGAAAAAA joj sto je to strava. Znaci ovaj mesec nema ni nova majica. E pa kada sam vec gladan i zedan, go i bos ima da kupim i ove mnogoobradjuvane po ovom sajtu ODA-Brane price. I to je to.... STA!!!!! Ima i MARK???!!!!! E NECETE VALA!!!! Odoh u kafanu da spizdim sve ove hiljade i hiljade dinara sto sam nameravao da potrosim na .... na.... sta bese? Cemu sve to sluzi. Da stoji na polici i sareni se za ko zna koje generacije. Kada bolje malo pogledam...a zasto mi je to uopste i trebalo.
P.S. Izvod (malo subjektivniji) iz zivota jednog klinca.

Generacio, svi smo se to nekad, sada a za 10 i više godina se pitati, još smo maldi, da smo živi i zdravi!!
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 30/10/2008 : 22:21:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
quote:
Originally posted by Dado

quote:

Pa kad ste postavili odredjene standarde!

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 30/10/2008 : 22:39:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

;-)))

nije daleko od istine...
naime,oni su tovari

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 30/10/2008 : 23:19:54  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message
Ja samo kazem da osvrtanje na kvalitet nekog izdanje i konstruktivna kritika se razlikuje od:

quote:
Originally posted by WALTER

...Ja od vaših izdanja ne kupujem više ništa zato što vam je vrlo loš tisak, katastrofalan papir, design nikakav a skeniranje ne vredi komentara, izpod svake kritike. ...

budimo realni!!!

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 30/10/2008 : 23:43:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message
Kupujem sva izdanja VC, osim Dmpyra i DD i DDSuperbook.
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 31/10/2008 : 02:58:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:
Originally posted by globinjo

quote:

;-)))

nije daleko od istine...
naime,oni su tovari

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3513 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 31/10/2008 : 03:34:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message
quote:

Okreni-obrni VC se ozbiljno igra sa svojim citaocima. Vec nekoliko njih znam koji su odustali od pracenja izdanja. Poceli su sa redovnim pa i ovo pa i ono...i mozda bi istrpeli tih nekoliko kad ono i Mark i Zagorove knjige pa oda-brane price pa Misterija...i specijali i...i... udje ti mis u policu i sjebe hiljade dinara koje si dao za tih mesec dana.
Miš?

moji crteži
Go to Top of Page

ned_lynx
Senior Member

2340 Posts

Member since 06/08/2005

Posted - 31/10/2008 : 05:32:26  Show Profile Show Extended Profile  Send ned_lynx a Private Message
quote:
Originally posted by Vlaadisha

quote:

Okreni-obrni VC se ozbiljno igra sa svojim citaocima. Vec nekoliko njih znam koji su odustali od pracenja izdanja. Poceli su sa redovnim pa i ovo pa i ono...i mozda bi istrpeli tih nekoliko kad ono i Mark i Zagorove knjige pa oda-brane price pa Misterija...i specijali i...i... udje ti mis u policu i sjebe hiljade dinara koje si dao za tih mesec dana.
Miš?

Ne mora baš miš, gle ovde;)

Piši propalo!
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15668 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 31/10/2008 : 08:23:48  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
quote:
Originally posted by globinjo

quote:

;-)))

nije daleko od istine...
naime,oni su tovari

a tovari hodaju po kamenju a ne po prašini pa zapravo izreka glasi

za dobrim tovarom kamenje frca

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO

Edited by - risbozg on 31/10/2008 08:26:47
Go to Top of Page

Cholo
Starting Member

Serbia
45 Posts

Member since 16/04/2008

Posted - 31/10/2008 : 09:06:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Cholo a Private Message
Ja NISTA ne kupujem od VC sem:
Redovnog Zagora,
Redovnog Mister Noa,
Redovnog Dilana,
Redovnog Dampira,
Redovnog Breda,
Redovnog Teksa,
Redovnog Martija,
Zagor specijala,
Oda - branih prica,
Markovog spercijala,
a takodje i Dragonera.
I stvarno NECU kupiti ni jednu vise Zagorovu knjigu 1 i 2
a i naj najverovatnije NECU kupovati vise od 1 kom cega god izadje, pa makar to bio i Iznogud.
I stvarno necu ostaviti to mom klincu kao sto to sve (stripove koji su tada postojali) nije moj ujak ostavio meni. Kao sto se stvarno nadam da moj klinac nece jednog dana da sve to lepo odnese Stevi na Zelenjaku (i da hoce nece moci) i da mu proda za bagetelu. A ustvari kako da nesto proda kada ja nista ne kupujem sem:
Redovnog Zagora,
Redovnog...... ::))))))
ZIVEO VESELI CETVRTAK. Pa makar bio i nesrazmeran, bled, pohaban, neizdizajniran, neravnomeran, necitak, nekorektan, razoblacen, nepreveden, izgresen, i lakootirljiv. ZIVEO JOS OVOLIKO :))) ups
Go to Top of Page

mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts

Member since 26/06/2007

Posted - 31/10/2008 : 09:56:09  Show Profile Show Extended Profile  Send mezzano a Private Message
Haleleuja!!!

Edited by - mezzano on 31/10/2008 10:00:04
Go to Top of Page

weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts

Member since 08/02/2008

Posted - 31/10/2008 : 19:51:10  Show Profile Show Extended Profile  Send weljko94 a Private Message
Ja NISTA ne kupujem od VC sem:
Redovnog Zagora,
Redovnog Mister Noa,
Redovnog Dilana,
Redovnog Dampira,
Redovnog Breda,
Redovnog Teksa,
Redovnog Martija,
Zagor specijala,
Oda - branih prica,
Markovog spercijala,
a takodje i Dragonera.
I stvarno NECU kupiti ni jednu vise Zagorovu knjigu 1 i 2
a i naj najverovatnije NECU kupovati vise od 1 kom cega god izadje, pa makar to bio i Iznogud.
I stvarno necu ostaviti to mom klincu kao sto to sve (stripove koji su tada postojali) nije moj ujak ostavio meni. Kao sto se stvarno nadam da moj klinac nece jednog dana da sve to lepo odnese Stevi na Zelenjaku (i da hoce nece moci) i da mu proda za bagetelu. A ustvari kako da nesto proda kada ja nista ne kupujem sem:
Redovnog Zagora,
Redovnog...... ::))))))
ZIVEO VESELI CETVRTAK. Pa makar bio i nesrazmeran, bled, pohaban, neizdizajniran, neravnomeran, necitak, nekorektan, razoblacen, nepreveden, izgresen, i lakootirljiv. ZIVEO JOS OVOLIKO :))) ups

shta ima da se doda???:D :D bravo

Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim
granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 31/10/2008 : 21:14:23  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Sve što je izdao VČ sam kupio i ponovo sam srećan i ponovo sam klinac i ponovo.....

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 01/11/2008 : 00:29:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message
Sve osim DD, i Dampyra, ali cu ovo za Dampyra da ispravim, samo me mrzi... :(
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 01/11/2008 : 01:27:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
Bolje ispravi za DD... [:p :D]
Go to Top of Page

Collector
Junior Member

Serbia
338 Posts

Member since 12/06/2007

Posted - 01/11/2008 : 01:29:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Collector a Private Message
quote:
Originally posted by Le Samourai

Potpisao.
Go to Top of Page

LK
Starting Member

86 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 01/11/2008 : 08:36:44  Show Profile Show Extended Profile  Send LK a Private Message
Meni je DD postao jako dosadan, kad i procitam neku novu epizodu uglavnom ne ostavi onakakv utisak koji su ostavljale dok sam ga citao kao klinac.:D Pored toga sto je nabijen akcijom kod Dampira mi se dopada atmosfera okultnosti koja se kroz njega provlaci pa mi je stoga daleko zanimljiviji od DD. Inace jedino Dampira ne kupujem jer ga imam u HC.

U životu postoje razlicite tacke gledišta. Verujemo da stvarnost odgovara našem pogledu, ne sumnjajuci da je pogled lican i da ga ne dele i ostali.
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1950 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 01/11/2008 : 12:33:06  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message
Ja ne čitam Dilan Doga ali mi prijatelj koji ga inače prilično voli isto reče da je postao dosadan (hint za colt-a - filipenko). Izbacujem iz kupovine odabrane priče. Ionako će sve biti provučeno kroz biblioteku Zagor, a bogami i Dampyra koji je opasno smorio. Nadam se da će on i Bred Beron zameniti mesta što se tiče vremena izlaska. Probao sam i sa ovim Komandant Mark specijalom ali kao i ranije, ne ide. Tako da najverovatnije ni od toga nema ništa.

Za sada sam prezadovoljan ostalom ponudom, koju celu kupujem. Jedina želja mi je da Bred Beron ide mesečno.

Može li neko da kaže kada bi mogli očekivati onaj njegov specijal? Pretpostavljam ne skoro buduči da je priča tek počela ali opet, interesuje me :)
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17819 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 01/11/2008 : 13:59:11  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
VC mora ubaciti nesto od SFa ... ali cistokrvnog

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 01/11/2008 : 14:25:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
quote:
Originally posted by zeljko

VC mora ubaciti nesto od SFa ... ali cistokrvnog

Nathan Never!

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 01/11/2008 : 19:38:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message
quote:

Nesto ne podnosim DD. Inace, Brad Barron je stvarno super, ne bi skodilo da se izdaje cesce (mjesecno).
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 01/11/2008 : 21:37:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message
quote:
Originally posted by Elderane84

quote:

Nesto ne podnosim DD. Inace, Brad Barron je stvarno super, ne bi skodilo da se izdaje cesce (mjesecno).

Serijal Brad Barron kao što znamo ima 18 epizoda i ove godine je izašao u Italiji i specijalni broj, bilo bi super kada bi išao mesečno ali realnije je dvomesečno, nadajmo se da će tako i biti!
Go to Top of Page
Page: of 30 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000