Ovo je zapravo najkardinalnija od svih greshaka, jer smo se do sada makar drzhali bazichnog pravopisa, a kad ne mozhesh da odradish osnovnu lekturu na naslovu, chemu se onda nadati dalje.
Ja sam se sve nadao da ce se takva ochigledna i krupna greshka reshiti do ternutka izdavanja, ali ochigledno sam se dzabe nadao. Iskreno mi ne znachi puno, ali je to objektivno oshljarenje.
Vidjeh Mister No 10 danas na Knez Mihajlovoj. Nove korice savrseno izgledaju, mislim da zamjerkama sad nema mjesta. Ovo je kiosk izdanje, i sad daleko luksuznije izgleda, jednom obicnom, malom promjenom.
Mislim da, u ovom slucaju, Blazina nije mogao da iskoristi "Đ" zato sto ovaj font, kao i velika vecina u Photoshopu ne podržava naša slova, tipa Ž, Đ, Č... Samo, pitam se šta će kad se neko od ovih slova nadje u naslovu?
Pa dobro, ako neko može da napiše cena.150din, ovo sa dj i nije tako strašno.
pa ja sam upozoravao još u svibnju na tu ludoriju od cena.150 din , stavljanje točke u sred rečenice jedna je od većih ludorija koje sam do sada vidio, ali neka bude sve šareno i veselo, nek se štampaju novi brojevi, ko šiša gramatiku
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
cena.150 dinara moze se shvatiti kao da strip kosta 15 para !!!! . bi bila decimalna tacka, a ponekad se ne pise 0 (nula) ispred - pokusajte na kalkulatoru...
Mislim da, u ovom slucaju, Blazina nije mogao da iskoristi "Đ" zato sto ovaj font, kao i velika vecina u Photoshopu ne podržava naša slova, tipa Ž, Đ, Č... Samo, pitam se šta će kad se neko od ovih slova nadje u naslovu?
U najgorem slucaju moze studenatima da zada da u nekom font creatoru ili font editoru dopune taj font, nesto kao seminarski rad...
Mozhe se taj font modifikovati, samo ako se Blazhina zna koristiti [gulp] Photoshopom. uzmesh recimo crticu od t, cropujesh, copy, paste na sredinu slova d, obradish ivice i eto, posao od 10 minuta i to da ga picanish.
Pa Blažina dizajn studio je izgleda neka svemoćna grupacija kojoj se može sve i kojoj niko ne može ništa. Redakcija VČ iako je i sama zgrožena ovakvim nakaradnim naslovnicama može samo da posmatra sve to i ne sme da pisne...
Ma kiosk izdanja su kiosk izdanja! Samo neka idu. Kad mogu u sms poruci da napišem dj, mogu da kupim i Martija! Na ovo ostalo ne obraćam pažnju, nešto smeta nešto ne!