forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Veseli četvrtak Zagor Kolekcionarsko izdanje
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 213

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 07/11/2008 : 23:53:27  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Opet ulazimo u polemiku bez kraja. Radi se o izdanju za najistancanije ukuse i bezrezervne stripofile, i kvalitet MORA da bude vrhunski u svim segmentima. Ja sam lepo napisao da trecu knjigu NECU kupiti, a valjda je jasno i iz nekoh mojih prethodnih postova da bih sa odusevljenjem prihvatio Zagorovo kolekcionarsko izdanje koje bi eventualno izdao "Libellus"

Edited by - ---dp--- on 08/11/2008 17:41:15
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 08/11/2008 : 00:03:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Valjda bude... Meni se cini da bi mi vise smetalo da je neka bolja epizoda u pitanju. Ove prve sam citao, i nikako da se natjeram da ih opet citam, pa mi nedostatak z manje smeta, posto su epizode naivne i prilicno dosadne :)
Ono sto je stvarno za pohvalu kod ovog izdanja su, svakako, nove, jedinstvene naslovnice, a ovi ostali problemi su zaista toliko sitni, da bi neko rekao kako se ne mogu ispraviti do trece knjige. Sad nije sajam, vremena ima, i nadam se da ce se poslusati glas onih koji daju pare za ovo izdanje, jer je cinjenica da greske postoje, a to sto nekome smetaju manje, nekome vise i nije kljucna stvar u cijeloj diskusiji.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 08/11/2008 : 01:37:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

"Ponegde" je na par mjesta, a ne 78. Ja bi takvima tiskao samo korice, unutra može biti i stiropor, bitno da dobro izgleda na polici
S druge strane, ključni ljudi odlaze iz Veselog četvrtka zbog svih ovih propusta, a tebi je to vrh?

Meni je vec pocela da puca korica na jedinici posle prvog citanja a i da ispadaju neki konci tamo gde je siveno.
Nisam neki strucnjak,ali valjda se zove forzec onaj deo koji treba da bude uz koricu s unutrasnje strane,a on ne pokriva beli deo unutrasnje strane korice ni u jednom od primeraka koje sam ja video.
I da,trojka me bez nanovo odstampana prva dva broja ne interesuje vise ni najmanje. Ne treba mi zamena,kupicu ih ponovo ako ih bude,ako ne dosta je bilo i ovoliko od mene.
A nadam se da to nije istina za ekipu iz VC jer sam i ja cuo da najbitniji ljudi planiraju da daju otkaz,te da je glavni(ali ne i jedini) razlog bas ovo izdanje koje je izgleda bas ona kap koja preliva...
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 08/11/2008 : 01:44:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Nadam se da to sa otkazima nije istina. To nikako nije reshenje, posebno ne zbog gafa sa ovih par brojeva. To su sve reshive stvari.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 08/11/2008 : 01:45:41  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by goksi

Meni će najviše smetati ako visina stripa ne bude ista, to jako ružno izgleda u polici. Jer ovaj Zagor planiram da zauzima posebno mesto. Bilo bi dobro i kad bi papir bio ujednačen sa riknom ili kako već to zovete da ne bude šira. A sad što fali ponegde ž, dešava se. To mi nije problem. Inače sve ostalo mi je vrh.

"Ponegde" je na par mjesta, a ne 78. Ja bi takvima tiskao samo korice, unutra može biti i stiropor, bitno da dobro izgleda na polici
S druge strane, ključni ljudi odlaze iz Veselog četvrtka zbog svih ovih propusta, a tebi je to vrh?

Koji su to ljudi? Posto pises u mnozini, znaci da ih je vise. Posto si u vezi sa Slobom, pretpostavljam da je Sloba jedan od njih, a on i JESTE kljucni covek, bar do sada je tako bilo...

Edited by - ---dp--- on 08/11/2008 17:42:43
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 08/11/2008 : 02:00:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ---dp---

Koji su to ljudi? Posto pises u mnozini, znaci da ih je vise. Posto si u vezi sa Slobom, pretpostavljam da je Sloba jedan odd njih, a on i jeste kljucni covek bio, bar do sada...

Ja onako nevaspitano preko reda.
Ja sam cuo za Slobu,ali onako s puno rezerve uzmi ovu informaciju jer nije bas iz prve ruke.
A to bi bila propast jer su ko sto sam i na pocetku reko,ideje odlicne a problem je u realizaciji.
Tako da je ocigledno da pohlepa nekih ljudi kojima je samo novac bitan dovodi do propalog truda svih onih ljudi koji rade i vise nego dobro.
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 08/11/2008 : 02:15:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Odlazak Slobe bi bio potpuno katastrofa. Nadam se da to nije istina.
Go to Top of Page

dubac
Senior Member

Serbia
2955 Posts

Member since 12/10/2005

Posted - 08/11/2008 : 02:31:35  Show Profile Show Extended Profile  Send dubac a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja se takodje nadam. S druge strane, edicija je dobro pocela, ima stabilnu prodaju i sama inercija je dovoljna da to tako i ostane...

To je to neprijatno iznenadjenje koje sam nagovestio na topiku o Veselom Cetvrtku kada smo govorili o tome zasto nadlezni iz VC-a cute oko propusta.
Jedino ostaje inercija.Trebao bi biti izvanredno glup da jednostavno ne nastavis uspesno da izdajes stripove Veselog Cetvrtka jer je staza utabana ali obzirom na dosadasnju prikazanu glupost vlasnika i dela njegovog okruzenja ne bih bio iznenadjen da upropaste stvar.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 08/11/2008 : 02:39:49  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Budi precizniji. Da li se radi samo o Slobi, ili je tu vise ljudi koji nece vise da ucestvuju u tome? Ako je samo Sloba, zasto onda cute svi ostali? Uostalom, zasto cuti Sloba, ako nije vise u VC, onda je jos logicnije da nam se obrati i pojasni mnogo toga
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1957 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 08/11/2008 : 02:44:39  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kakvim to takvima? Zar je moje mišljenje oko tog izdanja razlog za vređanje? Meh... Lepo.

Usput, ionako je većina vas odavde jedva čekala da se tako nešto desi tako da...

Kako ko ostavi bilo kakav post na ovom topiku odmah svi skačete kao o kugi da se radi a ne o jednoj lošoj ediciji stripa. Svašta.

Edited by - goksi on 08/11/2008 02:45:19
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 08/11/2008 : 03:00:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da nema motiva u novcu, ne bismo ni imali "veseli cetvrtak"

Ma nije problem u motivu,ali kad se ide dotle da se stavi laksi papir radi ustede pa onda to izgleda onako jadno u glomaznim koricama
Inace,stvarno bi bila katastrofa da odu svi oni ljudi koji znaju da rade svoj posao. Ko im onda ostaje? Profesor i nesposobni radnici u stampariji?
Ali izgleda da je lakse zameniti one koji rade kako treba,nego ispraviti propuste i potrositi jos malo papira u sopstvenoj stampariji
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 08/11/2008 : 03:10:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Usput, ionako je većina vas odavde jedva čekala da se tako nešto desi tako da...

Kako ko ostavi bilo kakav post na ovom topiku odmah svi skačete kao o kugi da se radi a ne o jednoj lošoj ediciji stripa. Svašta.

SAmo jedno pitanje za tebe ako zelis da odgovoris - Mozes li da mi pronadjes jedan jedini post na ovih 16 strana da je neko pljunuo na ideju,prevod ili bilo sta sto ima veze sa ljudima iz VC koji su ovde s nama na forumu?
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 08/11/2008 : 03:10:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

koja to većina...daj nabroji bar trojicu...pa jebote,da mi rođeni brat tako zasere strip,odrao bih ga od batina,blago rečeno...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 08/11/2008 : 03:11:47  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Kakvim to takvima? Zar je moje mišljenje oko tog izdanja razlog za vređanje? Meh... Lepo.

Firme koje rade perfekcionisticki stripove ("Libellus" i "Fibra") imaju ljude koji to rade iz ljubavi, ali zato nemaju enormne tiraze pa time ni zarade, kako i sami kazu, ponekad rade sa gubicima. Ono sto je svima nama vazno je da stripovi izlaze.Stavise, neke edicije VC-a su drasticno nekvalitetnije po izboru prica, pa su ipak dobro prosle na trzistu. Na primer, UBEDJEN sam da mi se Mister No i Marti mnogo bolje prodavali da idu od prvog broja gde su NEUPOREDIVO kvalitetnije price, ali oni se i ovako dobro prodaju. Sumnjam da je vecina kupaca Zagora ikad videla kako izgleda italijanski original pa da ima uopste razloga da se pita zasto nas Zagor izgleda neznatno drugacije, a i da zna, bas bi ga bolelo uvo za to.

Edited by - ---dp--- on 08/11/2008 17:48:24
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 08/11/2008 : 03:13:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:

SAmo jedno pitanje za tebe ako zelis da odgovoris - Mozes li da mi pronadjes jedan jedini post na ovih 16 strana da je neko pljunuo na ideju,prevod ili bilo sta sto ima veze sa ljudima iz VC koji su ovde s nama na forumu?

da,nitko...naravno da bi i njih prvo posrao,a samim tim šta sam sa nekim ljudima iz redakcije dobar mi daje za pravo...a da ne govorim sa strane redovnog kupca...protiv njih ne možeš ništa reći,a zna se da su tupili i tupili za neke stvari...slobo je izgubio bar par godian života...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 08/11/2008 : 03:14:03  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

Ma nije problem u motivu,ali kad se ide dotle da se stavi laksi papir radi ustede pa onda to izgleda onako jadno u glomaznim koricama
Inace,stvarno bi bila katastrofa da odu svi oni ljudi koji znaju da rade svoj posao. Ko im onda ostaje? Profesor i nesposobni radnici u stampariji?
Ali izgleda da je lakse zameniti one koji rade kako treba,nego ispraviti propuste i potrositi jos malo papira u sopstvenoj stampariji

Taj papir je KVALITETNIJI i SKUPLJI od onog u redovnim izdanjima, ali je tanji. Gramatura ne mora da ima veze sa debljinom. Na papiru se SIGURNO nije stedelo. Ali, da je mogao ici 100-gramski ili 120-gramski, mogao je. "Fibrin" Ken ide na 120-gramskom papiru fenomanalnog kvaliteta. POnavljam, taj kolekcionarski Zagor jednostavno MORA da izgleda savrseno

Edited by - ---dp--- on 08/11/2008 17:50:25
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1957 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 08/11/2008 : 03:18:36  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
Globinjo, onako iskreno najmanje mislim na tebe. Odnosno ti uopšte nisi bio deo moje priče. Tako da mi je deplasirano da ti pričam kad ne mislim ništa loše o tome što pišeš na forumu.

Tex, šta tu da ti odgovorim? Stalno ponavljaš jedno te isto... Evo dp ti je objasnio da i za papir pišeš bezveze.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 08/11/2008 : 03:21:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by globinjo

da,nitko...naravno da bi i njih prvo posrao,a samim tim šta sam sa nekim ljudima iz redakcije dobar mi daje za pravo...a da ne govorim sa strane redovnog kupca...protiv njih ne možeš ništa reći,a zna se da su tupili i tupili za neke stvari...slobo je izgubio bar par godian života...

I ja sam cuo da Sloba odavno vec pizdi daleko vise od nas ovde na forumu,jos od prvog Zagor specijalca,ako ne i ranije.
Ali goksi namerno okrece celu pricu kao da pljuvacina ide po tim ljudima koji i sami gube zivce.
Mozda bas on radi u stampariji
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 08/11/2008 : 03:22:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Taj papir je KVALITETNIJI i SKUPLJI od onog u redovnim izdanjima, ali je tanji. Gramatura ne mora da ima veze sa debljinom. Na papiru se SIGURNO nije stedelo

Verujem na rec jer sam potpuni laik za te stvari.
Ali da izgleda ruzno - izgleda.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 08/11/2008 : 03:31:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tex, šta tu da ti odgovorim? Stalno ponavljaš jedno te isto... Evo dp ti je objasnio da i za papir pišeš bezveze.

Pa pre par postova si reko da je ovde mnogima bila zelja da ti ljudi na celu sa Slobom odu iz VC.
Na osnovu cega si to zakljucio???
Meni je zelja bas da kad bi to bilo moguce samo oni ostanu u VC.
Za papir sam odgovorio dp da se ne razumem,ali da je knjizni deo manji to stoji.
A pretpostavljam da to nije radio Sloba...
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1957 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 08/11/2008 : 03:35:46  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
Hmm, gledam prošlu stranu. Jedna od retkih stvari za koje si u pravu. Potpuno pogrešno sam se izrazio. Mislio sam na to da je želja bila da sve propadne, ne odlazak Slobe ili bilo kog drugog. Nisam primetio da iko piše o tome? Da ima takvu želju. Teško da si mogao tako zaključiti ali ajde.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 08/11/2008 : 03:42:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Hmm, gledam prošlu stranu. Jedna od retkih stvari za koje si u pravu. Potpuno pogrešno sam se izrazio. Mislio sam na to da je želja bila da sve propadne, ne odlazak Slobe ili bilo kog drugog. Nisam primetio da iko piše o tome? Da ima takvu želju. Teško da si mogao tako zaključiti ali ajde.

Najdobronamernije - pa ako hoces veruj,ako ne ne moras.
Pogledaj da li sam se ikad osvrnuo na dizajn u onom topicu na 100 i kusur strana,a bilo je mnogo zamerki na racun toga.
Da li sam do ovog skupog kolekcionarskog izdanja rec napisao protiv ovih kiosk izdanja,oni efekti,pa gde stoji naslov...
Veruj,nisam nijednom.
Pojava VC me je obradovala mnogo vise nego sto mislis.
Gasenje bi me potpuno razocaralo.
Ali,kolekcionarsko izdanje kao sto je ovo zelim da izgleda kao pravo kolekcionarsko izdanje.
I ponavljam,opet bih kupio prva dva broja sa ispravljenim propustima.
Da li ti to lici na zelju da se ugasi VC?
Ako ti lici,onda se definitivno uopste ne razumemo.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 08/11/2008 : 03:52:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
Brzi ritam mnogih junaka u odnosu na Ludens i SA,bolji prevod(nevezano za jezik,vec za tecnost prevoda),hoce piski-nece piski sa HC specijalcima i maksijima su me bas opredelili da batalim neka izdanja Ludensa i dam prednost VC.
To se obicno pretvori u medjunacionalno prepucavanje,a mene licno boli uvo odakle je koji izdavac,interesuje me samo da li se to radi ozbiljno ili me neko podjebava za sopstveni novac.
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 08/11/2008 : 03:54:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Mislim da nema osobe na ovom forumu koje bi zhelela da se VC ugasi, ili pogotovo da Sloba ode. Sigurno da Sloba bije svoje bitke protiv vlasnika, i to shto mi iznosimo neke primedbe mogu samo da Slobi daju municiju prilikom ubedjivanja vishiih instanci da je neshto potrebno uraditi, shto mozhemo videti recimo na primery marijevog logo-a. Sve dok su kritike pozitivne, dobronamerne, i u cilju poboljshanja stripova, mislim da samo tako i mogu biti protumachene, a mislim da je najveci deo kritika i doshao od ljudi koji su i ovo izdanje podrzhali i zhele u buducnosti da podrzhe, te u tom cilju imaju potrebu da izraze shta po njima tu nedostaje.

No, sada je vest o ovim kadrovskim problemima u VC veca od bilo kakvih shtamparskih greshaka, i najvishe od svega bih voleo da ne dodje do nekih krupnijih rezova u VC urednishtvu, posebno shto sam vishe puta prichao sa Slobom o planovima za buducnost VC izdanja i znam shta je sve spremao i imao u planu, a sada kada chujem sve ovo najvishe mi je zhao njega (ukoliko je sve to istina) a mnogo manje sebe kao konzumenta.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 08/11/2008 : 03:57:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Le Samourai

Mislim da nema osobe na ovom forumu koje bi zhelela da se VC ugasi, ili pogotovo da Sloba ode. Sigurno da Sloba bije svoje bitke protiv vlasnika, i to shto mi iznosimo neke primedbe mogu samo da Slobi daju municiju prilikom ubedjivanja vishiih instanci da je neshto potrebno uraditi, shto mozhemo videti recimo na primery marijevog logo-a. Sve dok su kritike pozitivne, dobronamerne, i u cilju poboljshanja stripova, mislim da samo tako i mogu biti protumachene, a mislim da je najveci deo kritika i doshao od ljudi koji su i ovo izdanje podrzhali i zhele u buducnosti da podrzhe, te u tom cilju imaju potrebu da izraze shta po njima tu nedostaje.

No, sada je vest o ovim kadrovskim problemima u VC veca od bilo kakvih shtamparskih greshaka, i najvishe od svega bih voleo da ne dodje do nekih krupnijih rezova u VC urednishtvu, posebno shto sam vishe puta prichao sa Slobom o planovima za buducnost VC izdanja i znam shta je sve spremao i imao u planu, a sada kada chujem sve ovo najvishe mi je zhao njega (ukoliko je sve to istina) a mnogo manje sebe kao konzumenta.

Ustedeo si mi vreme da kuckam jos i sve ovo i apsolutno se slazem sa svim sto je receno
Go to Top of Page
Page: of 213 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.45 seconds. Snitz Forums 2000