forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Veseli četvrtak Zagor Kolekcionarsko izdanje
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 213

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 09/11/2008 : 02:17:23  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Ja sumnjam da bi se bas toliko prodavalo ako bi bilo kao Ken, bolje je kao MV ili Mister No jer je povoljnije, imas kompletne price u jednoj knjizi a ujedno i sve naslovne strane, inace HC nema svrhu. Meni bi licno bio drazi "Fibrin" Ken da je u mekom povezu kad je vec svaka sveska odvojena, ali kod Kena se nije moglo drugacije jer bi se izgubili prelepi akvareli koji se protezu sa obe strane korica.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 09/11/2008 : 02:19:29  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by globinjo

quote:
Originally posted by vronski

Svima vama kojima je smetao naslov, hrbat, dizajn i ostale stvari biće verovatno lakše kada se VČ ugasi a pred gašenjem je!

ne znam šta si više lupnio ovdje,prvi dio,ili zadnji dio rečenice...

Kad se Vronski onomad izlanuo za Ferrija, bilo je neosnovanih predloga da se banuje sa foruma. Pocinjem sve vise da verujem da ti predlozi i nisu bili tako neosnovani
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 09/11/2008 : 02:26:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Stvarno. Mi smo krivi shto VC ima problema, jer smo se zhalili za iste stvari zbog kojih je Sloba dao otkaz. Kakva grdna i zlikovachka ekipa. Vidi se da vronski radi za zhutu shtampu, samo hushka i popaljuje potpuno prijateljsku atmosferu.
Go to Top of Page

aragon.sm
Average Member

Serbia
666 Posts

Member since 15/07/2007

Posted - 09/11/2008 : 03:01:35  Show Profile Show Extended Profile  Send aragon.sm a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ljudi ako sam ja razlog što Sloba odlazi iz Veselog četvrtka onda sam u žešćem bedaku!!!! Sloba je jedan od naboljih ljudi koje znam i istinski pravi poznavalac i zaljubljenik u devetu umetnost! Jesam zasrao stvar(i to javno priznajem!) kada sam otkrio informacije o Feriju i HC izdanju Zagora ali to zaista nije bilo iz loše namere već da ljude što pre upoznam sa tako velikom stvari a i da skuplaju lovu na vreme za sajam knjiga! Na kraj mi pameti nije bilo da bi to moglo da ima ovakve posledice, da Sloba i ostali odu iz VČ! Ne mogu da verujem da sam ja razlog svemu, i iskreno mislim da nisam, tu su neke mnogo krupnije stvari ali nije na meni da pričam o tome... Ako ikako mogu da apelujem na Slobu da ostane u Veselom četvrtku to sada činim jer zaista mislim da ova firma neće dugo izdržati bez njega jer on ima strip u malom prstu! Za nepunih godinu dana oživeo je strip scenu u Srbiji, vratio Bonelija i što je najvažnije vratio je nadu svima nama koji volimo strip da ovaj medij nije izumro u Srbiji! Ako neko treba da ode to sam ja a ne Sloba i zaista sam spreman da se više NIKADA ne oglasim na ovom forumu ali da Sloba nastavi svoj posao onako kako jedino i zna- NAJBOLJE!!!!!

Slusaj druze to sto sam te ja spomenuo u svom predhodnom postu je zbog toga sto si nam svima ovde otvorio oci ili ti nama sirotoj buraniji koja nije znala za dolazak budjavog Ferrija rekao za njegov dolazak,sama informacija je onima koji nisu znali istu znacila veoma mnogo.Ti tu nisi ama bas NISTA KRIV.ti si je cuo i onako sav srecan pozurio si da je prenes dalje i da obradujes nas koji to nismo znali.
Ako je nesto tajna onda se to neprica javno i tacka.a pogotove ne pred nekim musterijama u darkvudu jer ti nisi tamo zalutao trazeci baklave nego si stripofil koji je dosao da nesto nabavi ili da sazna nesto,a u pridrodi ti je sto posla sto karaktera da informacije koje dobijes prosledis dalje.
Sta je tu je za prolivenim mlekom nema plakanja.
Niko me nemora uzeti za ozbiljno jel ko sto markos rece mozda i jesam G-junit al to je njegovo subjektivno misljenje,ko sto su i moji postovi ovde moje neko vidjenje stvari.Pa sad dal ce neko da procita moj post ili da ga preskoci odvolje mu
PS:Vronski ne nerviraj se i ako si moj post shavatio kao svaljivanje krivice na tebe stvarno mi nije bila namera niti ce mi ikad biti.
Srdacon primi moje izvinjenje nije bi bila namera da te prozivam.
Sta ce biti dalje vreme ce pokazati Sloba nije u ekipi VC
a videcemo dalje sta ce biti
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 09/11/2008 : 03:15:16  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Vronskog za urednika VC
Go to Top of Page

tiberije
Average Member

USA
789 Posts

Member since 08/06/2007

Posted - 09/11/2008 : 05:40:34  Show Profile Show Extended Profile  Send tiberije a Private Message  Reply with Quote
E Vronski gori si sa tim svojim najavama od Zalosne Sove

Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29481 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 09/11/2008 : 08:58:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zare80

quote:
Originally posted by Markos

quote:
A vi više ne kukajte za korice, hrbate, skenove... Najbitnije je da stripovi izlaze, da Boneli i VČ opstanu jer sve je bolje sa njima a katastrofa 90-tih bez stripova užasna!!!

Drugim riječima, daj šta daš, samo daj? Ponekad stvarno požalim što nisam neki pravi izdavač. Već kad ima toliko ovaca koje mole da ih se ošiša...

A možeš li mi iskreno odgovoriti na sledeće pitanje:
Zašto ti (Fibra) ili Libellus niste pokrenuli Zagora u kvalitetu Kena Parkera, MM-a ili Mister No-a, gde bi sve išlo po redu od prvog broja bez preskakanja i šaranja i gde bi svaka knjiga sadržala kompletnu epizodu. Skontao sam da ti pare nisu najbitnije, ali zar ne postoji čovek u pomenute dve kuće da mu je Zagor toliko bitan. Mislim da bi se to prodavalo i više nego ovaj kolekcionarski Zagor

Prvo i osnovno - prava na Zagora u Hrvatskoj drzi Ludens, tako da ga nitko drugi ne moze raditi. Nadalje, mene Zagor kao strip ionako ne zanima vise, to mi je uspomena na djetinjstvo i neke lijepe i sretne dane, ali danas me zanimaju druge stvari. Mogu tu i tamo procitati neku dobru novu epizodu, ali takvih je nazalost premalo. Stare sam ionako čitao po deset puta. Dalje, poceti serijal koji ima 550 brojeva... Koliko dugo bi ga morao raditi da ga zavrsim? 35 godina?:) Neka, hvala.

Trouble will find me
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19115 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 09/11/2008 : 09:31:28  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Rezime toga je: sve počinje i završava sa Bernardom.Dao mu bog dug život.
I nama naravno.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

vronski
New Member

182 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 09/11/2008 : 10:18:31  Show Profile Show Extended Profile  Send vronski a Private Message  Reply with Quote
Neko me je ovde predložio za urednika VČ? Zašto da ne? U novinarstvu sam veće desetak godina a stripove čitam već više od 25 godina! Ako postanem urednik VČ obećavam Juliu, Nicka i Nathana!!!! ;-))))
Go to Top of Page

zare80
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 09/11/2008 : 10:44:14  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:
A vi više ne kukajte za korice, hrbate, skenove... Najbitnije je da stripovi izlaze, da Boneli i VČ opstanu jer sve je bolje sa njima a katastrofa 90-tih bez stripova užasna!!!

Drugim riječima, daj šta daš, samo daj? Ponekad stvarno požalim što nisam neki pravi izdavač. Već kad ima toliko ovaca koje mole da ih se ošiša...

A možeš li mi iskreno odgovoriti na sledeće pitanje:
Zašto ti (Fibra) ili Libellus niste pokrenuli Zagora u kvalitetu Kena Parkera, MM-a ili Mister No-a, gde bi sve išlo po redu od prvog broja bez preskakanja i šaranja i gde bi svaka knjiga sadržala kompletnu epizodu. Skontao sam da ti pare nisu najbitnije, ali zar ne postoji čovek u pomenute dve kuće da mu je Zagor toliko bitan. Mislim da bi se to prodavalo i više nego ovaj kolekcionarski Zagor

Prvo i osnovno - prava na Zagora u Hrvatskoj drzi Ludens, tako da ga nitko drugi ne moze raditi. Nadalje, mene Zagor kao strip ionako ne zanima vise, to mi je uspomena na djetinjstvo i neke lijepe i sretne dane, ali danas me zanimaju druge stvari. Mogu tu i tamo procitati neku dobru novu epizodu, ali takvih je nazalost premalo. Stare sam ionako čitao po deset puta. Dalje, poceti serijal koji ima 550 brojeva... Koliko dugo bi ga morao raditi da ga zavrsim? 35 godina?:) Neka, hvala.

Ovo pitanje sam postavio prvo tebi, ali je namenjeno svim izdavacima ukljucujuci Libellus i Ludens. Verujem ja druze da ti radis ono sto volis sto se po Fibrinim izdanjima i vidi i na tome svaka cast. Po stripovima koje izdajes kontam da si prerastao Zagora kao i vecina nas. Meni se svidja kako sada izlazi Mister No u Libellus-u, a Zagor nije mnogo detinjastiji strip od njega, a i kada bi tako izlazio bilo bi tu oko 250-300 epizoda, a ne 550 (jer bi izlazio kao celovite epizode), a i ko kaze da se mora zuriti da se zavrsi. Uvek moze neko da nastavi tamo gde si ti stao. Pa nece ni Ferri uvek crtati Zagora. :(
Ne znam kako ide prodaja Mister No-a, jer mislim da bi svi ovi ljudi koji su bili spremni da daju ove pare za kolekcionarsko izdanje bili, bili spremni i da daju za neko novo ako je valjano. A i cena je tu negde sa Libellus-om, ako ne i veca.
Pretpostavljao sam ovo za prava i mozda nisi prava osoba za postaviti ti ovakvo pitanje, ali kontam da se kreces u krugovima izdavaca i da ste mozda o tome nekad pricali.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 09/11/2008 : 11:22:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Neko me je ovde predložio za urednika VČ? Zašto da ne? U novinarstvu sam veće desetak godina a stripove čitam već više od 25 godina! Ako postanem urednik VČ obećavam Juliu, Nicka i Nathana!!!! ;-))))

A gde ti je Tex od prvog broja
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19115 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 09/11/2008 : 11:29:06  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Zar se može prerast Zagora? Meni je još uvijek 100% bolji od mnogih neBonelli stvari.
Nadam se da ga neće prerast i Bernard.Svakako zaslužuje kvalitetnu kolekcijonarsko
izdanje,možda je dobra prodaja i takvog od VČ znak, da to netko uradi kako treba.
A da, i Tex od prvog broja, po tri u knjizi, sa naslovnicama, koje bi nacrtao Villa,
bio bi pun pogodak.I još replika Markosu, da prava za Zagora drži Ludens, kako onda mogu Texa izdavat tri hrvatska izdavača (Ludens, Strip agent, Libellus), a
Zagora niko drugi osim Ludensa.Malo čudno.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts

Member since 26/06/2007

Posted - 09/11/2008 : 12:09:15  Show Profile Show Extended Profile  Send mezzano a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller
I još replika Markosu, da prava za Zagora drži Ludens, kako onda mogu Texa izdavat tri hrvatska izdavača (Ludens, Strip agent, Libellus), a

Postoji nesto sto se zove "Ekskluzivno pravo", verovatno Ludens ima "ekskluzivno pravo" na izdavanje Zagora, a na Texa ne.
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 09/11/2008 : 12:13:53  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
zato sto je Ludens kupio sva prava na Zagora a nije za Texa!
Mislio sam da i ptice vec znaju sve o autorskim pravima!

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29481 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 09/11/2008 : 12:21:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller
I još replika Markosu, da prava za Zagora drži Ludens, kako onda mogu Texa izdavat tri hrvatska izdavača (Ludens, Strip agent, Libellus), a

Da se Tex prodaje kao Zagor, sigurno ne bi bilo tako

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29481 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 09/11/2008 : 12:28:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ovo pitanje sam postavio prvo tebi, ali je namenjeno svim izdavacima ukljucujuci Libellus i Ludens. Verujem ja druze da ti radis ono sto volis sto se po Fibrinim izdanjima i vidi i na tome svaka cast. Po stripovima koje izdajes kontam da si prerastao Zagora kao i vecina nas. Meni se svidja kako sada izlazi Mister No u Libellus-u, a Zagor nije mnogo detinjastiji strip od njega, a i kada bi tako izlazio bilo bi tu oko 250-300 epizoda, a ne 550 (jer bi izlazio kao celovite epizode), a i ko kaze da se mora zuriti da se zavrsi. Uvek moze neko da nastavi tamo gde si ti stao. Pa nece ni Ferri uvek crtati Zagora. :(
Ne znam kako ide prodaja Mister No-a, jer mislim da bi svi ovi ljudi koji su bili spremni da daju ove pare za kolekcionarsko izdanje bili, bili spremni i da daju za neko novo ako je valjano. A i cena je tu negde sa Libellus-om, ako ne i veca.
Pretpostavljao sam ovo za prava i mozda nisi prava osoba za postaviti ti ovakvo pitanje, ali kontam da se kreces u krugovima izdavaca i da ste mozda o tome nekad pricali.

Oprosti, ali Mister No je puno, puno ozbiljniji i (meni) bolji strip od Zagora. Pogotovo kad ga se stavi u kontekst vremena. Sto se tvojih primjedbi tiče, već kad pričamo i mlatimo praznu slamu - "uvek može netko da nastavi tamo gdje si stao" - čemu počinjati nešto što ne namjeravaš završiti? Neće Ferri uvek crtati Zagora, ali će nastaviti netko drugi... Kad mi je Slobo rekao da kreće s ovim izdanjem, ja sam mu rekao da je 500 komada premalo, što se obistinilo jer prvog broja izgleda više uopće nema. Kad je Zagor u pitanju, za dobro kolekcionarsko izdanje bi prodaja (dakle, i zarada, jedino što je profesionalnim izdavačima bitno) bila osigurana, samo ga treba napraviti kako treba. Slobo je pokušao i dao sve od sebe, ali ako nemaš potpunu kontrolu i sve konce u svojim rukama...

Trouble will find me
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 09/11/2008 : 14:34:23  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
To sa ekskluzivitetom oko prava je prazna prica. Bolje je lepo reci da sve zavisi od SAF-a. Danas se u biznisu jako tesko dobijaju ekskluzivna prava za bilo koji proizvod. Ali zaista jako tesko. Slicna je stvar i sa predstavnistvima i zastupnistvima stranih firmi, mora ih biti bar dva (po zakonima, uglavnom onim antimonopolskim). Ne mislim ovde na antimonopolske zakone u izdavastvu jer ih nema, samo povlacim paralelu. Dakle, ako SAF zeli, prodace prava desetorici. Osim ako u "Ludensovom" ugovoru to eksplicitno pise, a i ako pise, ugovori su uglavnom na godinu dana.

Edited by - ---dp--- on 09/11/2008 14:43:33
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 09/11/2008 : 15:29:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:

a vidiš, na forumu si tek od ove godine, pa si ipak postavio rekord u pizdarijama

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

vronski
New Member

182 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 09/11/2008 : 16:58:33  Show Profile Show Extended Profile  Send vronski a Private Message  Reply with Quote
Pa svaki rekord je vredan zar ne?
;-)
Go to Top of Page

vronski
New Member

182 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 09/11/2008 : 17:00:33  Show Profile Show Extended Profile  Send vronski a Private Message  Reply with Quote
A šta bi tek bilo da sam posle Ferija i HC Zagora najavio i ostalo što sam znao da VČ planira??!!! Dobro je da nisam, ipak iskreno se nadam da će novi urednik ostvariti bar deseti deo onoga što je Sloba planirao za sledeću godinu...
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 09/11/2008 : 17:32:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Pa, imajuci u vidu da je Sloba zheleo da ostvari taj projekat, a izdavach bash i ne, takoreci da je to bio Slobin pet project, mislim da su najvece shanse da toga za sada nece biti. Mada, mozhda Sloba i sam izda neshto takvo, sad kad se oslobodio.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 09/11/2008 : 20:38:49  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

quote:

a vidiš, na forumu si tek od ove godine, pa si ipak postavio rekord u pizdarijama

Nismo imali toliko pizdarija jos od Sanija. E, onaj je bio nenadmasan, u poredjenju sa njim Vronski nije ni za spomenuti...
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 28/11/2008 : 02:18:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
Ima li nekih novina po ovom pitanju?
Da li ce biti reprint prva dva broja?
Da li ce uopste biti treceg broja?
Go to Top of Page

Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts

Member since 03/09/2008

Posted - 28/11/2008 : 02:24:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Wayne a Private Message  Reply with Quote
Bice treceg sad u decembru,kao sigurno!!!

Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.

Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 28/11/2008 : 02:28:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bruce Wayne

Bice treceg sad u decembru,kao sigurno!!!

Znaci da krenem da dopisujem slovo z u prva dva broja
Go to Top of Page
Page: of 213 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.53 seconds. Snitz Forums 2000