forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Veseli Cetvrtak 06.11.2008.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 10/11/2008 : 02:14:45  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by globinjo

quote:
Originally posted by supermark

ma najgori je donatellijev
na sto to liči???

ne huli

Banuj ga Globinjo, to su uvrede na varskoj osnovi jer je Zagor religija
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 10/11/2008 : 02:15:47  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

Mister No, Mali rendžer, Tim i Dasti, Kapetan Miki, Veliki Blek... Bignotti je LEGENDA!!!

Kad je to Bignotti crtao Mikija i Bleka?
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 10/11/2008 : 07:20:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ---dp---

quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

Mister No, Mali rendžer, Tim i Dasti, Kapetan Miki, Veliki Blek... Bignotti je LEGENDA!!!

Kad je to Bignotti crtao Mikija i Bleka?

U periodu posle EsseGesse. Kod nas Horus je izdao dva broja KM, mislim da se br.1 zvao "Misteriozna močvara", tj. brojevi sa kartonskim koricama. Bleka od Bignottija čini mi se kod nas nije bilo, u Italiji sa njegovim crtežom najskorije je izdala izdavačka kuća "Edizioni IF".
Takođe Tim i Dastija je crtao zajedno u kombinaciji sa Giovani Ticcija!!!

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 10/11/2008 : 14:09:20  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Daj mi neki link. Za Marka sam skoro siguran da Bignotti nije crtao nijednu epizodu (osim mozda nekog od specijalaca kad ga je crtao makar ko), ali ludo me zanima da vidim epizodi Mikija i Bleka koju je crtao Bignotti.
Go to Top of Page

Cholo
Starting Member

Serbia
45 Posts

Member since 16/04/2008

Posted - 10/11/2008 : 19:48:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Cholo a Private Message  Reply with Quote
A prestali smo da diskutujemo o DJ i Đ? :))))
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1950 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 10/11/2008 : 20:14:52  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
Ajmo Going-going malo da se vratimo u svakodnevicu,sad će četvrtak. Pa da vidimo novog Zagora, četvrta priča stiže i treći broj prve priče Texa. Otvaraj topić™ sa slikama
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 10/11/2008 : 21:13:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:

Daj mi neki link. Za Marka sam skoro siguran da Bignotti nije crtao nijednu epizodu (osim mozda nekog od specijalaca kad ga je crtao makar ko), ali ludo me zanima da vidim epizodi Mikija i Bleka koju je crtao Bignotti.

Da, Marka nije crtao Bignotti, kada sam napisao KM mislio sam na Kapetan Miki.
Horus Comics je izdao tri broja Kapetan Miki 1996.godine sa naslovima "Misteriozna močvara" (i naslvicu je crtao Bignotti) I deo i "Osveta Germana" II deo, br.3 "Maskirani princ" I deo, II deo nije nikada izašao, sva tri broja su sa kartonskim koricama. Takođe Horus je kasnije izdavao Kapetan Miki Extra u obliku sveski od 82 strane do 5 broja (bar ja toliko imam) isto sa crtežom Bignottija. Sve pomenute stripove imam ali sam ih davno stavio sa strane, tj. sa onim stripovima koji mi nisu deo kolekcije, ali evo danas sam ih posle duže vreme ponovo prelistao. Na žalost nisam trenutno u mogućnosti da ti nešto skeniram od toga i prikažem, ali prvom prilikom kad to mogu uradiću.
Takođe u br.6 Komandanta Marka od Ludensa ima na drugoj strani tekstualni deo o Kaptanu Mikiju gde se pominje Bignotti.
Na adresi www.editorialemercury.it naleze se izdanja o Kapetanu Mikiju koje je crtao Bignotti.
Što se tiče Bleka, nije mi poznato da je neko izdanje kod nas bilo sa crtežom Bignottija, ali trenutno u Italiji izdavačka kuća "Edizione IF" izdaje epizode Bleka sa crtežima Bignottija, to je u strvari serija koju izdaje Ludens i ako se isti pridržava redosleda kao u Italiji brojevi Blek 33, 37, 39, 42-45 bi bili sa crtežima Bignottija. Na adresi www.ifedizioni.it imaš prikaz originalnih izdanja (br. 53, 57, 59, 62-65). Pozdrav!!!
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 10/11/2008 : 21:39:17  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Tnx. Eto, neke stvari nisam znao. Za Belka me ne cudi, ali za Mikija sam mislio da su sve epizode radili samo i iskljucivo esseGesse
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 10/11/2008 : 22:30:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tnx. Eto, neke stvari nisam znao. Za Belka me ne cudi, ali za Mikija sam mislio da su sve epizode radili samo i iskljucivo esseGesse

A za Horacija

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 10/11/2008 : 22:39:06  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

quote:

A za Horacija

Hej, a super je ispalo, Belka i Miki, jos samo Horacije, Silja i ostali fale
Go to Top of Page

vlada035
Junior Member

Serbia
451 Posts

Member since 26/10/2008

Posted - 10/11/2008 : 23:29:34  Show Profile Show Extended Profile  Send vlada035 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Horus je kasnije izdavao Kapetan Miki Extra u obliku sveski od 82 strane do 5 broja (bar ja toliko imam) isto sa crtežom Bignottija.

Zadnji broj Mikija koji su objavili u toj extra seriji je 8,takodje je crtao Bignotti-izasao je 2002,i jos uvek cuvam brojeve 7 i 8 nadajuci se,uzaludno je znam,nastavku
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 11/11/2008 : 00:01:38  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message  Reply with Quote
koliko se ja sjecam, citao sam neki LMS Blek koji je crtao Binjoti, bar jedan...99.999999%

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 11/11/2008 : 00:05:28  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message  Reply with Quote
Sto se tice Binjotija, uvek me je zanimalo zasto je `trosio` talenat, vreme i ostale resurse na Bleka, Mikija...Meni su njegove epizoda Mister Noa i Martija extra ... Kad je on napustio Bonelija ?

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 11/11/2008 : 00:18:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by culfis

Sto se tice Binjotija, uvek me je zanimalo zasto je `trosio` talenat, vreme i ostale resurse na Bleka, Mikija...Meni su njegove epizoda Mister Noa i Martija extra ... Kad je on napustio Bonelija ?

Slažem se u vezi "trošenja" talenta. Pored MNO i MM i Zagor je extra...
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 11/11/2008 : 00:30:22  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message  Reply with Quote
Zaboravih, Zagora - sram me bilo!!!
Par epizoda Kit Telera koje je uradio Binjoti takodje su antologijske!

za poznavaoce Zagora pitanje: kako vam se dojmi Feri/Binjoti kombinacija?

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 11/11/2008 : 00:31:59  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message  Reply with Quote
eto i kod ja "dj"!
(takođe)

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 11/11/2008 : 03:13:14  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Meni je Ferri jedinstven, ali i Bignotti mi je bio odlican, a navikao sam da gledam kako Bignotti dopunjava Ferrija kad ovaj ne moze da stigne da zavrsi strip na vreme.
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 11/11/2008 : 07:09:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by culfis

Zaboravih, Zagora - sram me bilo!!!
Par epizoda Kit Telera koje je uradio Binjoti takodje su antologijske!

za poznavaoce Zagora pitanje: kako vam se dojmi Feri/Binjoti kombinacija?

Ferri mi je broj 1, Bignotti odmah tu u ravni sa njim, kombinacija je OK, po meni epizoda sa Zimskom zmijom je dokaz za to!!!

Da, zaboravih i ja, epizode Kita Telera "Avantura u Meksiku" (LMS 182), "Dolina straha" (LMS 198), "Četvoro smelih" (LMS 199), su svakako nezaboravne!!!
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4342 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 11/11/2008 : 10:46:18  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
neko je pitao do kad je bignoti radio i kad je napustio bonelija.nije napustio nego je umro 1991.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38085 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 11/11/2008 : 12:33:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
Ja cu se vezati samo na MN i Bignottija:
Bignotti u pocetku MN mi je muuuukkkaaa!!! Uzas!!! Jos veca centrifuga za zeludac je samo jos Donatelli. Kakav zagorovski MN, bljak!!
Kasnije se matori "izboljsao" pa mi je i njegov crtez malo lakse pao ali jos uvijek nekako... djetinjast, pistolji u Bignottijevim crtezima skoro uvijek izgledaju kao igracke. I nesto se mi upire u njegovom stilu crtanja, te linije, i face kakve napravi... ne znam, odbojno.
Jedino Disov MN mi izgleda onako kako si i sam prestavljam Jerryja, iako se i Disu kasnije vec poznaju godine, npr. #300 nije bas nesto.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 11/11/2008 : 13:09:26  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dzoni

neko je pitao do kad je bignoti radio i kad je napustio bonelija.nije napustio nego je umro 1991.

Meni negde u `nesvesti` stoji podatak da Binjoti u neko doba napusta Bonelija, znaci prelazi u neku drugu kucu, a mozda se posle vratio, uglavnom cini mi se da je napustio Bonelija...
Hvala na info!

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7812 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 11/11/2008 : 14:28:25  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
opet topic postaje užasno zamoran i neinteresantan jer se pretovorio u većneznamkoju raspravu i polemiku o zagorovim crtačima... očigledno VČ-u nije suđeno da ima normalan topic na ovom forumu...

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 11/11/2008 : 16:12:13  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dzoni

Hteo sam ja da odgovorim da "je napustio Bonelli kad je napustio i ovaj svet", ali mi je nekako bilo neprikladno da to napisem za velikog crtaca
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 11/11/2008 : 16:15:55  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Ja cu se vezati samo na MN i Bignottija:
Bignotti u pocetku MN mi je muuuukkkaaa!!! Uzas!!! Jos veca centrifuga za zeludac je samo jos Donatelli. Kakav zagorovski MN, bljak!!
Kasnije se matori "izboljsao" pa mi je i njegov crtez malo lakse pao ali jos uvijek nekako... djetinjast, pistolji u Bignottijevim crtezima skoro uvijek izgledaju kao igracke. I nesto se mi upire u njegovom stilu crtanja, te linije, i face kakve napravi... ne znam, odbojno.
Jedino Disov MN mi izgleda onako kako si i sam prestavljam Jerryja, iako se i Disu kasnije vec poznaju godine, npr. #300 nije bas nesto.

Moze tebi da se ne svidja koliko god hoces, ali fakat je on medju najplodnijim crtacima u "Bonelliju" svih vremena
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 11/11/2008 : 17:14:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Zagor Zagor Zagor Zagor Zagor Zagor Zagor Zagor. Zagor Zagor. Zagor Zagor Zagor.

Zagor.

P.S. najbolji deo priche - ove nedelje nije ni izashao Zagor.
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000