Nathanove knjige 5-8 sadrze ukupno 12 epizoda koje su u Italiji originalno objavljene od broja 75 do 86. Knjige imaju po 294 stranice (osim knjige 8 koja ima 302 stranice) i sadrze naravno sve originalne naslovnice. Cijena jedne knjige bit ce 125 kuna u strip knjizari Libellus.
Scenaristi navedenih epizoda su Pasquale Ruju (75), Antonio Serra (76 & 77), Stefano Piani & Alberto Ostini (78), Stefano Vietti (79 & 86), Alberto Ostini (80 & 84), Riccardo Secchi (81), Bepi Vigna (82) te Stefano Piani (83 & 85).
Crtacki, epizode su potpisali Massimiliano Bertolini (75), Roberto De Angelis (76 & 77), Paolo Di Clemente (78 & 85), Dante Bastianoni (79), Ivan Calcaterra (80), Andrea Mutti (81), Onofrio Catacchio (82), Francesco Bastianoni (83), Germano Bonazzi (84) i Luigi Simeoni (86).
Favorit medju ovim epizodama definitivno je dvodijelna prica koju potpisuju Serra & De Angelis (“Feniks” + “Gospodarica smrti”) u kojoj cemo se ponovno susresti sa Susan Connery i Mr. Jinxom!
Gaston i moja malenkost zahvaljujemo se Mihaeli, Dekari, Zlaji, Mirni, Melini, Tomislavu i svim ostalim suradnicima koji su skupa s nama sudjelovali u izradi ovih prekrasnih knjiga.
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Jbg, nisan posve pogodio koje ćete naslovnice izabrati. Zapravo, čini mi se da san pogodio samo ovu zadnju. Ipak niste toliko predvidljivi. Najviše sam se iznenadio što niste stavili naslovnicu Indije na prvu knjigu.
Baš lijepo, a jel to bila još ona tura koja je morala ići za CRŠ? Ako je, onda se nadam da će izaćiz akojih tjedan, dva (bolje jedan)...
Outsajder Ruju sa pričom o robotima, noviji scenaristi Vietti, Pianni, Ostini, sa SF/krimi(noir) pričama od džungle Metropole preko džungli Trećeg svijeta pa sve do svemirskih prostranstava, zatim Serra sa Jinxom i tehnodroidima, te Vigna sa još jednim hommageom superherojstvu... Uglavnom, manje pričice bez velikog impakta na serijal. Zapravo, više me i interesiraju te manje pričice.
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Je, meni su fakat u Nathanu Neveru još i najdraže zasebne pričice, te što svako malo uskoće poput intermeca između kontinuiteta... jer ih je fakat bilo dosta sjajnih do sada.