forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ultimate Zagor topic
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 489

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 06/12/2008 : 17:32:03  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
To je posebno sto je dobro, slag na tortu je Nuccio u oktobru i novembru sa vukodlakom i dr. Metrevelicem
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 06/12/2008 : 17:35:11  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
Iskreno i meni je to najzanimljivije ,pogotovo ta modernija verzija sa vukodlacima,mada je i ona stara simpatična,jedino što ima samo dva nastavka na žalost a znamo da je to obično malo da se priča razvije i postane pravi klasik...
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 06/12/2008 : 17:45:06  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Videcemo, jedva cekam da vidim crtez i kakav je kompletan utisak. Moracemo organizovati da neko iz Italije nabavi to da vidimo odmah
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 06/12/2008 : 17:49:29  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
Na žalost ceo život kasnimo za svetom umesto da neko iz Ludensa i Vč ubrza ritam i da sustignemo italijane oni mi izbacuju neke gluposti poput Breda Barona,Dampira itd.A svi kada treba da razrade počinju sa Zagorom i SD I Ludens i Vč zato kada znate šta se traži to i nudite ljudima zbog njih i izdajete ane da mi šlepate sve i svašta...
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 06/12/2008 : 18:00:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Pomiri se sa tim da nema ubrzavanja....
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 06/12/2008 : 18:12:18  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
Hoću ali rebale bi ove dve izdavačke kuće da se oglase i iznesu objektivne razloge nemogućstva...
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 06/12/2008 : 18:27:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Zato sto sam cuo da tamo sede uglavnom nerazumni ljudi...pogotovo se to prica za VC. Citaoci im neprekidno traze i po tri redovna Zagora mesecno, a oni uvrteli u glavu da postoje i drugi stripovi.
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 06/12/2008 : 18:31:41  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
MA znaju oni šta se prodaje ne bi uzalud pokretali neke uzaludne odabrane priče i kol.izdanja,na žalost pun mi je kurac tih reprinta...
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 06/12/2008 : 18:34:18  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Colt, jel' ti dosadno ovih dana ili je nesto trece?
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 06/12/2008 : 18:41:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by profesor-inz

MA znaju oni šta se prodaje ne bi uzalud pokretali neke uzaludne odabrane priče i kol.izdanja,na žalost pun mi je kurac tih reprinta...

A i to sto kazes. Svi citaoci u proseku imaju 50+ godina i citali su Zagora kada Burattini jos nije bio u planovima svojih roditelja.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 06/12/2008 : 18:48:54  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Colt

quote:

A i to sto kazes. Svi citaoci u proseku imaju 50+ godina i citali su Zagora kada Burattini jos nije bio u planovima svojih roditelja.

Što ne kažeš čoveku da se VČ zaverio protiv protivnika reprinata, i da uskoro krećete sa "Odabrane priče reprint", kao i "Odabrane priče reprint plus". Ah, da ne zaboravimo i praznično izdanje "Odabrane priče- novogodišnji reprint".

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1949 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 06/12/2008 : 18:53:33  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nije kolekcionarski Zagor već Biblioteka Zagor. Nije kolekcionar samo onaj što daje 20 eura za strip.

Drugo, to je izdanje koje ide u 500 primeraka i ide širom SFRJ. Na područje od nekih 15-20 miliona ljudi. Ne znam zašto uopšte takva izdanja dovodiš u vezu sa redovnim, kiosk izdanjima kada je to nespojivo. To se ne može nazvati reprint, jeste zapravo ali mu to nije smisao.

Dalje, i ja volim Zagora. I evo, zaista jedva čekam nastavak ove priče. Ali je ritam izlaženja sasvim dobar. Drugačije bi došlo do zasićenja. Zamisli kad bi italijani najprodavanija izdanja počeli da izbacuju svaka 3 dana?

Edited by - goksi on 06/12/2008 18:54:59
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7965 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 06/12/2008 : 19:36:24  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Treba izbaciti više stripova na tržište, a onda videti koji je najprodavaniji!
Posle toga sve ostale stripove treba ukinuti, a ovaj najtraženiji da ide 2 puta dnevno - jutarnje i večernje izdanje, a ako autori mogu da postignu - 3 izdanja: za doručak, ručak i večeru ( to jest posle obroka).
Go to Top of Page

Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts

Member since 10/03/2007

Posted - 06/12/2008 : 19:40:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel01 a Private Message  Reply with Quote
quote:

ma uze mi rijec iz usta. svi oni samo gledaju na osobnu korist i kako da nas sto bolje opljackaju umjesto da izdaju nesto novije. na zalost, potpuno si u pravu.

the bird is the word
http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 06/12/2008 : 19:48:50  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
Prvo: Sva se izdanja Zagora mogu naći regularnim putem za pristojnu sumu,znači nije nešto što je dostupno onima od 50+
Drugo:Goksi znaš i sam da je u ZS zagor izlazio nedeljno na mahove zbog tadašnje politike objavljivanja,pa nikome nije dosadio,uz to ubrzanje bi bilo privremeno
Treće: Pavel je u pravu,čitaoci nisu ovce pa da mi uz nešto dobro uguraju neke stvari po svaku cenu...
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 06/12/2008 : 21:36:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by npetros2@htnet-dsl

quote:
Originally posted by ---dp---

Iskreno, meni je "Misteriozno selo" bolje od "Krvavih piramida", bar nije toliko razvucena radnja i ima nekog smisla, dok je ova petodelna totalno bez ikakvog smisla

Ako je ta petodijelna sa Ferrijem kao Napuštena utvrda, onda super. Volim kad Burattini piše takve besmislice

Kad se strip nekome sviđa, a meni ne, ja prvo pomislim da je problem u meni, a ne u drugima. Isto tako, ako mi se stripovi ne sviđaju, to je samo na moju štetu. Zato sam iznova pročitao ovaj maxi kojeg si redovito hvalio. I što reći... jako sam zadovoljan. Ne toliko sama priča, koliko mi je bilo gušt čitati dobro složeni Burattinijev scenarij. Uopće nije bitno da se na kraju nije ništa dogodilo. Sasvim sam zadovoljan raspletom. Zanimljivo, jedina poveznica između priče o popovima i sub-plota s Carmodiyjem je onaj pokolj Indijanaca koji je predstavljao tek jedan primjer Carmodyjevog fanatizma. Ali dobro je sve to. Zapravo jedina mana je postepeno ubijanje glavnih likova. S 30 vojnika, ostalo je na kraju tek 4-5 "važnih". Cassaro mi je sada postao omiljeni Zagorov crtač.
Na recenziji sam okačija neku lošu ocjenu, pa ću je morati promijeniti, ali vidim da su me tamo neki podržali, pa će njihovi komentari nakon izmjene ispasti iz kontkesta. Ali iskemijat ću nešto.
Šta se tiče samog Burattinija...
Sad nešto prelistajem njegove pirče. One stare su sve dobre. Mi ga kritiziramo najviše zbog toga što je Boselli podigao standarde svojim pričama punima spektakla i fantazije. Ali sad vidim da Burine priče uopće nisu bile loše (samostan, prvi mortimer, nemoguća dimenzija, dugo putovanje, zmaj, afrika, grenland, lažna optužba, izgubljeni sin, krv apača, almanasi, itd..., naravno zasra je malo u zadnje (naše) vrijeme (tkač, 3-4 specijalca i još 2-3 regularna). To je vjerojatno zato što je ostao sam. Sad će ga rasteretiti Rauch, Capone, Cajelli i dr., tako da Bure ima vremena ispravit stvari i maknit se s dna trenutne ljestivice najboljih(gorih) Zagorovih scnenarista svih vremena. Znači, ako sad bude radio bolje, anulirat će sve dosadašnje šitove (kojih moram, ipak, priznati nije bilo toliko puno da je pređu svaku mjeru. Držim mu fige.
Malo revidiram ovaj Zagorov period u zadnje vrijeme, barem nolko kolko se može. Thugsi su dobri, nije loša ni ona s predatorom, ali ipak mi se nije uspio poraviti dojam kod Tajanstvenog izvora. Zapravo sve je bilo odlično do onog zadnjeg sveska kad se Bure sjetio da treba i objasniti sve te čudne događaje. Kako je ovo mogao zaboraviti?
Ali priču razvija jako dobro. Blagoglagoljiv je. Piše dobre scenarije, ali zna kiksat na "krupnom planu". A i taj Metrevelić... stigao je na kraj i kaže da ništa ne zna. ccccc Bure, moraš balansirat radnju.
Opet sam pročitao i Demonsku knjigu. Ovo mi spada u top-5 Burinih epizoda, ma što god neki govorili. Jedna fina kompaktna epizoda. Još kad je Piquet zavoli, di neće nam biti kraja... Isto mislim, da onaj element "pametovanja" ne bi smio koristii u svakoj drugoj epizodi (mada on to jako dobro sredi).
Od 7 maxija 4 i po valjaju, dva i po ne valjaju. Solidan prosjek kvalitete. Uskoro ću polsat recku jednog maxija; i neka još neko sredi ovaj drugi, pa ćemo imati sve recenzirano. Divota.
Dugo putovanje, čitam već 5. put... sve mi je bolje i bolje... argh. Predobro. I kad vidiš tako nešto, ne ide ti u glavu kako se objavi "Kukci ubojice"
Eto ga.

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 06/12/2008 : 22:20:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Ovo mi je teški crnjak:

A ovo je još jedna Chiarollina sličica:

Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 07/12/2008 : 01:18:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message  Reply with Quote
Prijatelju, mislim da tom maxiju nije važan ni crtež ni naslovna pa čak ni priča koliko zapravo i sam scenarij. Pogledaj malo ostale komentare na "utvrdu", dosta njih su rekli da je i najbolji maxi, nije nimalo dosadan, čita se u dahu što je najvažnije.. Bit je u scenariju kojeg je Burattini posložio tako da se stvarno zapitaš ono "koji je ovo qurac?" (Vrhunac u trrenutku kad po mraku u utvrdi tražu pukovnika) Mislim da nije rastegnuto, potrebnoi su svi događaji za sveukupnu priču.

Sad će se, pretpostavljam, ista stvar dogoditi s ovom pričom Misteriozno selo/Tamne prikaze, Burattini će vjerojatno napraviti strava atmosferu, a na kraju će se sjebati i
svi će ogaditi epizodu...Aj pozdrav!

David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS]
Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid!

Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone!
-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 07/12/2008 : 11:12:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
quote:

Prijatelju, mislim da tom maxiju nije važan ni crtež ni naslovna pa čak ni priča koliko zapravo i sam scenarij. Pogledaj malo ostale komentare na "utvrdu", dosta njih su rekli da je i najbolji maxi, nije nimalo dosadan, čita se u dahu što je najvažnije.. Bit je u scenariju kojeg je Burattini posložio tako da se stvarno zapitaš ono "koji je ovo qurac?" (Vrhunac u trrenutku kad po mraku u utvrdi tražu pukovnika) Mislim da nije rastegnuto, potrebnoi su svi događaji za sveukupnu priču.

Sad će se, pretpostavljam, ista stvar dogoditi s ovom pričom Misteriozno selo/Tamne prikaze, Burattini će vjerojatno napraviti strava atmosferu, a na kraju će se sjebati i

I meni je sad "Utvrda" odlična. Scenarij je toliko pitak i želiš samo da traje, traje... Mislim da malo po malo počinjemn "kužit" Burattinija... Znači, ako slijedeće dvije priče budu posložene na sličan način... onda će to bit dobro.
Dosta sam promijenija stav u zadnje vrime.

Go to Top of Page

Mlaki
New Member

Croatia
139 Posts

Member since 18/05/2007

Posted - 07/12/2008 : 12:06:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Mlaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Inferno

quote:

I meni je sad "Utvrda" odlična. Scenarij je toliko pitak i želiš samo da traje, traje... Mislim da malo po malo počinjemn "kužit" Burattinija... Znači, ako slijedeće dvije priče budu posložene na sličan način... onda će to bit dobro.

Dakle, bravo. Ja sam za Bureta! Lik je car. I kad mi netko kao ti kaže da je Boselli "podigao standarde" ja to nikako ne mogu shvatiti. Još i više nakon ove strave iz muzeja. Jao, jedva, jedva sam pročitao do kraja, htio sam ga nekoliko puta zafitiljit u 3pm. Tako dosadno preseravanje, ne shvaćam kaj je on s tim htio.
Što se Bureta tiče, Utvrda je naravno zakon, a meni je i Izvor bio izvrstan. Taman sam se s tim pričama vratio Zagoru i bio oduševljen, samo mi nije bilo jasno kaj se dešava s crtežom (znamo tko je crtao Izvor). O Dugom putovanju ne treba trošiti riječi, al bih samo rekao kad si izdvojio ove scene da je meni ostala u sjećanju ona kad čovjek kaže "samo još jedan pogled, u ovoj kući sam se rodio", a bad guys "tu ćeš i umrijeti ako ne požuriš"! Tako nekako. Bure, care...
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 07/12/2008 : 23:24:39  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
I meni je bas ta scena ostala u secanju.
Sto se tice Bosellija, vise puta sam na ovom forumu izneo svoje slicno misljenje. I dalje ne shvatam u vecini njegovih prica poentu, i mnogo mi je on losiji od Burattinija, Nolittu da i ne spominjemo
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 08/12/2008 : 15:57:02  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mlaki

quote:
Originally posted by Inferno

quote:

Dakle, bravo. Ja sam za Bureta! Lik je car. I kad mi netko kao ti kaže da je Boselli "podigao standarde" ja to nikako ne mogu shvatiti. Još i više nakon ove strave iz muzeja. Jao, jedva, jedva sam pročitao do kraja, htio sam ga nekoliko puta zafitiljit u 3pm. Tako dosadno preseravanje, ne shvaćam kaj je on s tim htio.
Što se Bureta tiče, Utvrda je naravno zakon, a meni je i Izvor bio izvrstan. Taman sam se s tim pričama vratio Zagoru i bio oduševljen, samo mi nije bilo jasno kaj se dešava s crtežom (znamo tko je crtao Izvor). O Dugom putovanju ne treba trošiti riječi, al bih samo rekao kad si izdvojio ove scene da je meni ostala u sjećanju ona kad čovjek kaže "samo još jedan pogled, u ovoj kući sam se rodio", a bad guys "tu ćeš i umrijeti ako ne požuriš"! Tako nekako. Bure, care...

Konacno jos neko i meni je ta prica sasvim ok iako su je dosta napljuvali.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 08/12/2008 : 16:00:01  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ---dp---

I meni je bas ta scena ostala u secanju.
Sto se tice Bosellija, vise puta sam na ovom forumu izneo svoje slicno misljenje. I dalje ne shvatam u vecini njegovih prica poentu, i mnogo mi je on losiji od Burattinija, Nolittu da i ne spominjemo

Buretove price su mi nekako lakse,a Boseli bas zna da zamrsi
da ti postane tesko citanje.A Nolita ne znam meni je ipak taj njegov Zagor onaj pravi koji sam i zavoleo.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 08/12/2008 : 16:01:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Nemojmo biti smesni, Boselli je daleko kvalitetniji pisac od Burattinija...sad, to sto za prosecnog citaoca na ovim prostorima nema lose epizode Zagora, pa se svaka Burattinijeva brljotina uzima kao remek-delo, to je neka druga prica.
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 08/12/2008 : 16:31:37  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
Vrlo teško je odlučiti se između Boselija i Buratinija-mala prednost Buratiniju...
Go to Top of Page
Page: of 489 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.66 seconds. Snitz Forums 2000