The Others - Gledao sam ga prije nekoliko godina u kinu Balkan u Beogradu, nikad se u životu nisam toliko trgnuo kao kad su se ono naglo vrata zatvorila pred onom malom. Odskočio sam od sjedišta. Genijalan film.
Vidoq - ono, pokazna vježba francuske kinematografije amerikancima, evo da možemo što i vi, samo mnogo, mnogo bolje...
The Others - Gledao sam ga prije nekoliko godina u kinu Balkan u Beogradu, nikad se u životu nisam toliko trgnuo kao kad su se ono naglo vrata zatvorila pred onom malom. Odskočio sam od sjedišta. Genijalan film.
Ah da, sećam se kako je kad ga prvi put gledaš...;-) Meni su najbolji momenti sa onim crno-belim fotografijama(imam čak i malu fobiju od njih!!), sa onom klinkom pod velom i kad Nicol pokušava da napusti kuću i sreće muža u magli. Odlično.
Originally posted by idado
Vidoq - ono, pokazna vježba francuske kinematografije amerikancima, evo da možemo što i vi, samo mnogo, mnogo bolje...
nisam ljubitelj horora - ali mi se the others sviđa jer je drugačiji- kao i šesto čulo
Vidoq je bio par puta na tv-u ali nekako ga uvijek uspijem propustiti. Komentari onih koji su ga pogledali su većinom bili- francuzi kopiraju američke filmove (mumija,...), pa je možda i to razlog što ga još nisam gledala.
Missing, priznajem da nijesam dobro ni shvatio ko je kome šta? Bagdadski lopov, snimio mi c64, pogledaću ga uskoro, poslije 25 godina. Petrijin vijenac, esencija.
Missing, priznajem da nijesam dobro ni shvatio ko je kome šta? Bagdadski lopov, snimio mi c64, pogledaću ga uskoro, poslije 25 godina. Petrijin vijenac, esencija.
Ma Missing je užas od filma. Glumci bi bili čak i ok, ali su scenarista i reditelj uspeli da zeznu stvar definitivno. Eto, ja sam Lopova gledao ponovo posle...18? 20 godina??
nisam ljubitelj horora - ali mi se the others sviđa jer je drugačiji- kao i šesto čulo
Vidoq je bio par puta na tv-u ali nekako ga uvijek uspijem propustiti. Komentari onih koji su ga pogledali su većinom bili- francuzi kopiraju američke filmove (mumija,...), pa je možda i to razlog što ga još nisam gledala.
Pogledaj Vidocq, bolji je od dosta amerikanaca. Ništa od najviše klase, ali više nego gledljivo.
Ja sam Vidoq odavno gledao, ne secam se tacno radnje, ali mi sljasti da je utisak prilicno bio OK. Bilo mi simpaticno sto je atmosfera sva onako mracna, i ceo film je generalno imao onako opaljenu dimenziju. Ispravite me ako gresim, ali malo je slican sa onim "Paktom sa vukovima", zar ne Meni je taj film bio simpatican.
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Pogledaj Vidocq, bolji je od dosta amerikanaca. Ništa od najviše klase, ali više nego gledljivo.
A sta su to kopirali od amera kad su pravili Vidoq
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
michael caine, robert duvall, haley joel osment -film me oduševio-
o dvojici pooostarije ekscentrične braće negdje u zabiti Texasa kojima zvrkasta nećakinja jednostavno "iskrca" svog sina po kojeg će se jednom možda i vratit, a možda i neće.
a njih dvojica su čuvena po tome što su negdje proveli 40 godina, i sad se pojavili sa hrpom love, koje se žele svi domoći. Znatiželjnom klincu kroz cijeli film Caine priča priču prema kojoj su indijane jonesi, mumije i dragulji s nila bezvezarije i tek na kraju se otkriva prava istina o njihovom životu.
ma znam da film nije baš za hororljupce i mračnjake s ovog foruma, ali ga vrijedi pogleddati
ne izgleda loše, ali meni je terminator švarci, a sve ostalo je franšiza
mene vise u onom trenutku zainteresovalo ono sto je pricao - "you killed my father, i sta vec...." Zar nije Arnie odgovoran za smrt njegovog caleta Ili je tol`ko vremena proslo od mog poslednjeg gledanja Terminatora....
Možda je razgovarao sa velikim Skynetom osobno, a on je poslao Švarcija tako da...
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Možda je razgovarao sa velikim Skynetom osobno, a on je poslao Švarcija tako da...
Meni se cinilo da razgovara sa nekim covekom (odnosno, sa nekim ko IZGLEDA ko covek), pa mi zato Skynet nije ni pao na pamet. Mada....verovatno mi ni ovako ne bi nikad pao na pamet, posto nikad nisam zamisljao masine kao neku organizovanu skupinu, pa samim tim ni neki veliki entitet koji stoji iza njih.
Najfilmovi svih vremena (listu sastavljao Obi-wan, nekih 5 minuta)
1. The lord of the rings (trilogy) 2. Star Wars (I-VI) 3. Braveheart 4. Sin City 5. Gladiator 6. Kill Bill (vol 1,2) 7. Conan the Barbarian 8. One flew over the cuckoo's nest 9. The clerks 10.Platoon
a di ti je Američka pita????
"I sat before the wise man in the autumn of my youth, and I told him all the things I had to know. He said you have the future if you need to find the truth, and in his eyes I saw that it was so."
Aleksandar Nevski, sta reci. Maestralno odradjen ep o ruskom heroju (koji je kasnije i kanonizovan) koji vodi svoj podeljen narod u borbu protiv nadmocnog neprijatelja (Tevtonski vitezovi) i naravno odnosi pobedu! Grandiozne scene, odlicna muzika, scenografija, kostimi - preporuka svakome!
Ovo je klasik koji se jednostavno mora imati u kući
"I sat before the wise man in the autumn of my youth, and I told him all the things I had to know. He said you have the future if you need to find the truth, and in his eyes I saw that it was so."