forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ultimate Zagor topic
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 489

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 22/12/2008 : 11:50:03  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by globinjo

quote:
Originally posted by satko

Ima li neko da sada nešto kaže protiv Chiarolle?

užas,bio i ostao...

Potpisao
Go to Top of Page

ozasloscena_sovuljaga
Junior Member

420 Posts

Member since 11/10/2005

Posted - 22/12/2008 : 11:55:39  Show Profile Show Extended Profile  Send ozasloscena_sovuljaga a Private Message  Reply with Quote
Odlican je!
Go to Top of Page

Raga
Senior Member

Croatia
1028 Posts

Member since 03/06/2008

Posted - 22/12/2008 : 12:44:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Raga a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ---dp---

quote:

quote:

užas,bio i ostao...

Potpisao

kakvo je ovo ulizivanje sad?

Kad ce Chico remitenda sve ispocetka? Oce bit u HC-u? Joj jedva cekam.
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 22/12/2008 : 12:52:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

užas,bio i ostao...

meni je chiarolla bio i ostao dobar!
mozda zato sto sam citao konkvistadore/sedam gradova cibone/tajnu ananasa, a to su mi najdraze epizode zagora...
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 22/12/2008 : 14:53:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Chiarola je car! Najbolji crtač Zagora svih vremena! Netipičan crtež, ali sjajan.
Cibola, Brodolomci, Grenland, Dugo putovanje... najbolje nacrtani Zagori. Najviše mi se sviđa kako crta Zagorovu facu.
Kao što vidite, dovoljno da ima par likova koji ga obožavaju i Chiarolla neće nikad dobit otkaz u SBE.

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

zkne
Junior Member

489 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 22/12/2008 : 17:04:12  Show Profile Show Extended Profile  Send zkne a Yahoo! Message  Send zkne a Private Message  Reply with Quote
Novi zex carev znak u SNK!
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 22/12/2008 : 18:52:47  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Za Chiarolu ne mogu da se odlucim,nekad mi je ogavan,a nekad mi je ok.Kad gledam neke njegove slicice,ok su mi,ali kad citam strip smorim se pola ne mogu da razaznam,nepregledno je skroz.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

satko
New Member

Bosnia and Herzegovina
213 Posts

Member since 12/01/2006

Posted - 22/12/2008 : 21:44:41  Show Profile Show Extended Profile  Send satko a Private Message  Reply with Quote
Čim nas je ovoliko komentarisalo znači da je crtež izazvao nekakvu reakciju. Po meni dobro je da postoje različitosti i naravno da nismo svi isti. Hvala Bogu da je tako!
Go to Top of Page

Raga
Senior Member

Croatia
1028 Posts

Member since 03/06/2008

Posted - 22/12/2008 : 22:08:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Raga a Private Message  Reply with Quote
Chiarolko je bio predobar u Ciboli i još nekim kasnijim.
Onda se počeo zajebavat, brzao je... Ili mu se nije dalo radit ili je htio što više para strpat u džep, kao... što više nacrta to više para!
Zaljevski gusari je katastrofa nacrtano!

Kad ce Chico remitenda sve ispocetka? Oce bit u HC-u? Joj jedva cekam.
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 22/12/2008 : 22:34:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

quote:

quote:

užas,bio i ostao...

meni je chiarolla bio i ostao dobar!
mozda zato sto sam citao konkvistadore/sedam gradova cibone/tajnu ananasa, a to su mi najdraze epizode zagora...

i meni su to epizode za top 10...da ih je crtao netko drugi,bile bi u top 5...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1818 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 23/12/2008 : 06:47:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

odlicno mu izgledaju likovi!
hehe, vidio sam čak 3 batmana....

Ja 4
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1818 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 23/12/2008 : 06:48:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

užas,bio i ostao...

Potpisao

Ovjeravam !
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1818 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 23/12/2008 : 06:50:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by cibalia

bolje on, nego oni bjedni kopiratori Ferrija, Nuccio i Verni

Svasta

Presvasta
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 23/12/2008 : 14:14:11  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raga

Chiarolko je bio predobar u Ciboli i još nekim kasnijim.
Onda se počeo zajebavat, brzao je... Ili mu se nije dalo radit ili je htio što više para strpat u džep, kao... što više nacrta to više para!
Zaljevski gusari je katastrofa nacrtano!

Slazem se,negde je dobar,negde ocajan i to mi nije nikako jasno.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

satko
New Member

Bosnia and Herzegovina
213 Posts

Member since 12/01/2006

Posted - 23/12/2008 : 18:35:13  Show Profile Show Extended Profile  Send satko a Private Message  Reply with Quote
Kad je lično onda idemo do kraja. Meni je bolji od Ferrijevog naslijednika Marca Vernija crtača u muzeju voštanih figura u koga se kunu provjereni zagorovci,tj. oni koji sami za sebe tako misle. Čovjek fura svoj stil i dobar je. Ne možemo svi biti isti daj shvatite ljudi da je dobro što postoje različitosti. Sad ćete reći da je njegov crtež smeće ali daj mi recite šta je to kriterijum za crtež u stripu, gdje je to pravilo napisano da nešto treba da bude upravo tako. Različitost daje kvalitet, ša bi bilo da recimo ljudi živo vječno i da ferri nikaad ne dočeka svog naslijednika ili da se čitaocima uskrati mogućnost da žele nešto drugačije.
Go to Top of Page

cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts

Member since 14/11/2008

Posted - 23/12/2008 : 18:39:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit cibalia's Homepage  Send cibalia a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kad je lično onda idemo do kraja. Meni je bolji od Ferrijevog naslijednika Marca Vernija crtača u muzeju voštanih figura u koga se kunu provjereni zagorovci,tj. oni koji sami za sebe tako misle. Čovjek fura svoj stil i dobar je. Ne možemo svi biti isti daj shvatite ljudi da je dobro što postoje različitosti. Sad ćete reći da je njegov crtež smeće ali daj mi recite šta je to kriterijum za crtež u stripu, gdje je to pravilo napisano da nešto treba da bude upravo tako. Različitost daje kvalitet, ša bi bilo da recimo ljudi živo vječno i da ferri nikaad ne dočeka svog naslijednika ili da se čitaocima uskrati mogućnost da žele nešto drugačije.

Apsolutno se slažem!

U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 23/12/2008 : 21:29:48  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
O ovome smo pricali mali milion puta. Nemam nista protiv da svako ima svoj stil, slazem se i sa time da je Chiarolla odlican crtac i bolji od Vernija, ali to nema nikakve veze sa time sto je potpuno promenio vizuelni identitet Zagora sto mu je drasticna greska i propust i baca mrlju na sve ostale kvalitete. Ako si vrhunski crtac, onda moras biti u stanju da proniknes u sustinu lika na kojem radis a ne da ga ti kreiras onako kako ti mislis da on treba da izgleda.
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 24/12/2008 : 09:47:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
quote:

O ovome smo pricali mali milion puta. Nemam nista protiv da svako ima svoj stil, slazem se i sa time da je Chiarolla odlican crtac i bolji od Vernija, ali to nema nikakve veze sa time sto je potpuno promenio vizuelni identitet Zagora sto mu je drasticna greska i propust i baca mrlju na sve ostale kvalitete. Ako si vrhunski crtac, onda moras biti u stanju da proniknes u sustinu lika na kojem radis a ne da ga ti kreiras onako kako ti mislis da on treba da izgleda.

Slazem se u potpunosti.

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18862 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 24/12/2008 : 10:06:01  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
i ja isto, Chiarola od svega najlošije crta baš Zagora, ostali osobito pejsaži super.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 24/12/2008 : 11:25:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message  Reply with Quote
Meni su svi njegovi likovi nekak prljavi. Glavni likovi kao da se duže vrijeme nisu prali, a sporedni izgledaju ko zombiji, koda im je koža na silu nategnuta preko lubanje, oči im ispadnu, tjela se tresu na vjetru itd.

Da ne spominjem da Chico izgleda ko prasac, a zagorova sjekira s one dvije špage kao da će se svakog trena raspasti.

Zagor uopće ne izgleda zagorovski, ima neku dugu čupu i čudno lice.

Ni Cassaro mi nije dobar.

No sikiriki
Go to Top of Page

ozasloscena_sovuljaga
Junior Member

420 Posts

Member since 11/10/2005

Posted - 24/12/2008 : 12:05:22  Show Profile Show Extended Profile  Send ozasloscena_sovuljaga a Private Message  Reply with Quote
Osobno mi Chiarolin Zagor izgleda onako kako bi Zagor i trebao izgledat; kao divljak iz sume, a ne kao Ferriev manekencic... no nasrecu, za ispravit pogresku nikada nije kasno... Hvala Chiarola
Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2236 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 24/12/2008 : 14:33:58  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message  Reply with Quote
Pročitao sam neki dan novog zagora od VČ-a (Silazak u Maelstrom) i Della Monica fenomenalan. Po meni najbolji do sada u Zagoru, šteta što je odlična priča u nekim djelovima patetična (mislim na djelove kada Dexter Green hvali Zagora sve u 16:)) .

In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 24/12/2008 : 14:40:53  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Po tom rezonu, kako bi trebali izgledati Blek, Mark, Tarzan, Fantom, Princ Valijant... ako su neki ziveli u sumo ili u pretproslom veku, ne znaci da se nisu kupali i sisali i da su izgledali kao divljaci. Ljudi su izgledali kao divljaci pre 40.000 godina dok su ziveli u pecinama i ziveli od lova, sve kasnije se smatra civilizacijom. Chiarollin zagor mogao bi se komotno smestiti u to vreme dok su ljudi ziveli u pecinama, taman tako izgleda (a i Laurentijev mu je blizak)
Go to Top of Page

ozasloscena_sovuljaga
Junior Member

420 Posts

Member since 11/10/2005

Posted - 24/12/2008 : 15:13:54  Show Profile Show Extended Profile  Send ozasloscena_sovuljaga a Private Message  Reply with Quote
mislis da danasnje ljude koji imaju dugu kosu trebalo bi smjestit u doba od prije 40 000 godina?...

A sto se tice higijenskih navika iz toga doba... otom potom...
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 24/12/2008 : 17:06:44  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Evo malo novih slika od Torricellija:

ovih zadnjih par tabli je(mislim) iz Zagora kojeg sada crta a piše ga Bure.Fantastična prića sa paralelnim svijetovima koja će izaći u specijalcu.zvući poznato?
Kompletni intervju uz pomoć google translate možete proćitati na :
http://texwiller.blog.com/
Will Eisner-Hrvoje Horvat

Ja sam fetišist papira!

Edited by - jaki on 24/12/2008 17:09:38
Go to Top of Page
Page: of 489 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page