Author |
Topic |
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 29/12/2008 : 12:47:24
|
Puka bi da nisam pročitao ovaj novi Tex. Jako sam zadovoljan, mada je, po svemu sudeći, prvi svezak tek uvod u kojima se postavljaju temeljne postavke priče i uvode naizgled obični likovi, a znamo da ih Boselli kasnije redovito iskoristi u potpunosti. Ono što je najvažnije, konačno imamo za temu pravi čisti realistični western. Odmah sam se sjetio nekih filmova poput Fort Apache, She Wore A Yellow Ribbon, Commancheros...itd... Znači pravi, realistični Divlji zapad; a radnja se događa u pustinjama Arizone. Možda tempo i dinamika nisu baš visoki (za jednog Bosellija), ali to je vjerojatno iz razloga što se radi o jednoj epskoj priči (G. I. Bonelli) koja se ima tek rasplitat u idućim brojevima. Ortiz jako jako dobar. Tek sad je prestao s improviziranjem i u potpunosti se prilagodio Texovom staffu. Nikakvih oscilacija i dozira s detaljima baš onoiliko koliko treba. Prilikom čitanja poželjno je slušati: http://www.youtube.com/watch?v=XkrobENiKFM&feature=related |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
cibalia
Senior Member
Sierra Leone
1699 Posts
Member since 14/11/2008 |
Posted - 29/12/2008 : 13:34:15
|
Pročito ja par Libellusovih Texova sa zakašnjenjem pa evo mog suda: Zmajev povratak- Stara epizoda, ali matori ko da piše za retarduse. Uprvih pedeset stranica skužiš ko je ubica što po onome što je onaj napisa na košulji što po njegovom čuđenju. Letteri dobro crta kineze. Na kraju puno akcije. Sveukupno preporučujem.7/10
Pobunjenik- Ova prića meni je savršenstvo. Sto puta viđena ali ima nešto svoje. Nicolo iako slab, ne uspjeva joj uzet odličnu ocjenu.10/10
Kineska četvrt: Zabavna ali naivna. Dobra je organizacija i sve to ali se vidi kako Tex lako prebija sve. A tek ono kad uništavaju jazbine. Lefty i njegovi kao i Tom Devlin odigrali su važnu ulogu. Strašno sam se zabavio čitajući ga i svima vam preporučujem.9/10
Lov na čovjeka- jako dobro. Klasična prića vatanja bandita i vračanju u grad u zatvor ili sl. Izrazito dobra i treba napomenut prva Nollitina prića. Preporučujem.10/10 |
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
|
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10047 Posts
Member since 17/10/2008 |
Posted - 30/12/2008 : 00:59:39
|
Ne bih da podrivam ideju "Tex od prvog broja" ali meni je realnija opcija "Tex Odabrane price". Evo kako su to odradili u Brazilu
Broj 58
sadrzi pricu
Broj 64
sadrzi pricu
Po meni ovakvo izdanje bi bio odlican potez Veselog Cetvrtka, cak bolje od reprinta celog serijala |
Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter |
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 30/12/2008 : 01:09:48
|
quote: Originally posted by Ultras
Ne bih da podrivam ideju "Tex od prvog broja" ali meni je realnija opcija "Tex Odabrane price".
Ne podrivaj I ova opcija nije losa,ali da se opet ostavi prostor kao i dosad da se kad-tad objavi sve. Mada,meni bi sad bilo najdraze nesto kao sa NR - jedna od prvog i nekoliko po njihovom izboru. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 30/12/2008 : 01:11:10
|
quote: Originally posted by Kit Carson
quote: Originally posted by anto
Texov serijal koji je započet u ZS-ji br. 1103 sa naslovom "Pod nadzorom" nikad nije ponovo objavljen na teritoriji bivše SFRJ Kako se radi o odličnom stripu (zaključujem po objavljenom broju i po tome što je crtač maestralni Villa ), nije mi jasno kako ceo serijal nikad nije objavljen? Zašto ga je Slobodna Dalmacija preskočila?Zašto ga Ludens nije izdao kao Maxi epizodu ( misli da bi to bila dobra ideja )? Zašto ga VČ ne izda kao Oda-brane priče - Tex ? Zašto, zašto, zašto??? Svaki pravi Texov fan trebao bi da postavi ovo pitanje
Zasto, zasto, zasto???
Ja bi jos dodao zasto? |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 30/12/2008 : 01:14:33
|
Ma naravno! To uradi VC, a ostalo Dade.
Nikako ne bi voleo da to odradi VC,jer verovatno ne bi imali sve naslovne kao ni u Zagor Oda- brane price,ili bi bilo zbrzano kao kolekc.izdanje. E sad,ako bi ga odradili kako valja,al' sumnjam,jer Blazina je i dalje tu,a stamparija ostaje ista. Nek oni samo guraju ova kiosk izdanja i ev.pokrenu i neka nova izdanja i ja zadovoljan. |
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Posted - 30/12/2008 : 01:29:00
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Ma naravno! To uradi VC, a ostalo Dade.
Nikako ne bi voleo da to odradi VC,jer verovatno ne bi imali sve naslovne kao ni u Zagor Oda- brane price,ili bi bilo zbrzano kao kolekc.izdanje. E sad,ako bi ga odradili kako valja,al' sumnjam,jer Blazina je i dalje tu,a stamparija ostaje ista. Nek oni samo guraju ova kiosk izdanja i ev.pokrenu i neka nova izdanja i ja zadovoljan.
Sotono, napravi matematiku koliko broja Texa ima i koliko treba vremena da sakupis sve. 'Oces li biti tada stanovnik Zemlje ili ces imati "mesto sviraca harfe u raju"? Naravno da je bolja varijanta sa svim naslovnicama, ali mi je prihvatljiva i ova druga s obzirom na moju (a i tvoju) godinu proizvodnje. Prosto, nije lose ni ovako s Villinim naslovnicama. |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 30/12/2008 : 01:40:11
|
Sotono, napravi matematiku koliko broja Texa ima i koliko treba vremena da sakupis sve. 'Oces li biti tada stanovnik Zemlje ili ces imati "mesto sviraca harfe u raju"?
Dolazim cim uigras ceo orkestar,i nadjes dobar restoran sa dobrom klopom i pivom. Samo ti pripremi teren pa dolazim i ja.
Naravno da je bolja varijanta sa svim naslovnicama, ali mi je prihvatljiva i ova druga s obzirom na moju (a i tvoju) godinu proizvodnje.
Godine proizvodnje su nam razlicite,matora kamilo.
Prosto, nije lose ni ovako s Villinim naslovnicama.
VC bi verovatno stavljao nasumice odabranu Galleppinijevu,a ne Vilinu naslovnu. |
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
|
cibalia
Senior Member
Sierra Leone
1699 Posts
Posted - 30/12/2008 : 14:24:58
|
Meni to pali samo kod Ludensa. A kakve odabrane priće. Nećemo birat priće neg ćemo od prvog do zadnjeg. Za Tex klasik od prvog broja, utvdokoričen i sa orginalnim naslovnicama! |
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
|
|
76
Senior Member
Croatia
2624 Posts
Member since 24/12/2005 |
Posted - 30/12/2008 : 17:46:29
|
quote: Originally posted by anto
Texov serijal koji je započet u ZS-ji br. 1103 sa naslovom "Pod nadzorom" nikad nije ponovo objavljen na teritoriji bivše SFRJ Kako se radi o odličnom stripu (zaključujem po objavljenom broju i po tome što je crtač maestralni Villa ), nije mi jasno kako ceo serijal nikad nije objavljen? Zašto ga je Slobodna Dalmacija preskočila?Zašto ga Ludens nije izdao kao Maxi epizodu ( misli da bi to bila dobra ideja )? Zašto ga VČ ne izda kao Oda-brane priče - Tex ? Zašto, zašto, zašto??? Svaki pravi Texov fan trebao bi da postavi ovo pitanje
Ovo će vjerojatno biti objavljeno za koju godinu, ovim tempom cca 2014., i to u izdanju Libellusa. Ali, prvo na red dolaze sve one epizode koje je Dnevnik preskočio. Trenutačno je Libellus stigao do broja 188 (knjiga 14), a Dnevnik je preskočio sve priče do broja 276 osim jedne (Takson - original 211-213, ZS 818/819 i 825/826).
|
The best you can say for football is that it has given the working man a subject for conversation. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21091 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 01/01/2009 : 02:30:46
|
Ja mislim da će ovu epizodu objaviti VČ u nekom specijalcu |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18864 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 01/01/2009 : 09:48:20
|
sve zavisi kako se prodaje redovni Tex od VČ,kao i kako Libellusove knjige Texa. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7818 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Member since 18/01/2005 |
|
jasa
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3490 Posts
Member since 26/08/2005 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18864 Posts
Posted - 08/01/2009 : 07:17:28
|
Evo vam i čavli(ekseri ili što več) su tu, (valjda je sad i Macan sretan-kad jih je tražio na Dolini kostura).Nemože nitko zaje...vat Villu.
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
cibalia
Senior Member
Sierra Leone
1699 Posts
Posted - 08/01/2009 : 09:58:11
|
Naslovnica odlična i još jedna pohvala. |
|
|
Andrey
New Member
British Indian Ocean Territories
281 Posts
Member since 06/01/2009 |
|
cibalia
Senior Member
Sierra Leone
1699 Posts
Posted - 08/01/2009 : 22:45:31
|
Ovaj Villa ne zna za lošu naslovnicu. Sve pohvale! |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Member since 18/01/2005 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18864 Posts
Posted - 09/01/2009 : 15:18:41
|
da, al ju je crtao levom rukom i zavezanih očiju.Nije loše. |
|
|
|
jasa
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3490 Posts
Member since 26/08/2005 |
|
Andrey
New Member
British Indian Ocean Territories