forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Invincible i The Walking Dead topic
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 22/12/2008 : 16:43:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Ja nikada nisam chitao zaista loshu epizodu TWD. Sve su mi u rasponu od genijalnih do sasvim pristojnih. Invincible takodje.

A sveukupno gledano, i jedan i drugi mi se plasiraju u sam vrh najboljih strip serijala svih vremena.
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 23/12/2008 : 01:37:10  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DusMan

Aj mis maj Invinsibl hardkaver nambr for. :(

Uh, izgleda da će ga ipak biti... oko 4. februara.
6 meseci kašnjenja...
Ko posle da se ljuti na domaće izdavače?

A februar će izgleda biti najbolji mesec stripovske 2009. godine:
Invincible HC 4
Scott Pilgrim novi
20th Century Boys
i
Pluto
Go to Top of Page

sloppy
Average Member

703 Posts

Member since 23/07/2002

Posted - 08/01/2009 : 00:36:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit sloppy's Homepage  Send sloppy a Private Message  Reply with Quote
super je novi broj the walking dead (57)
rick je sve ludji i ludji.

http://tdksonomatopeia.blogspot.com/
Go to Top of Page

fler
Senior Member

Croatia
2041 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 08/01/2009 : 01:03:10  Show Profile Show Extended Profile  Send fler a Private Message  Reply with Quote
http://www.amazon.com/Walking-Dead-Compendium-1/dp/1607060760/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1231372928&sr=8-1

bagatela!

Split your lungs with Blood and Thunder
Go to Top of Page

beli luk
Average Member

Serbia
795 Posts

Member since 18/06/2006

Posted - 08/01/2009 : 10:01:31  Show Profile Show Extended Profile  Send beli luk a Private Message  Reply with Quote
Jbte, 1088 strana!!!
Kako to izgleda? Ko cementni blok? Sad ce mafijasi da ubijaju ovakvim stripovima.

...and they won`t have to burn the books! when no one reads them anyway...
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 08/01/2009 : 10:31:18  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
Izgleda kao ova 4 standardna HCa...
Tjah, mislim da se ne isplati to uzimati, zato što će to izlaziti jednom u 4 godine... ako i tad.
Go to Top of Page

fler
Senior Member

Croatia
2041 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 08/01/2009 : 11:03:49  Show Profile Show Extended Profile  Send fler a Private Message  Reply with Quote
ako se gleda na cijenu, itekako se isplati. idealna prilika, recimo, za nekoga tko uopće nije čitao, al onda je problem s nastavkom.

Go to Top of Page

beli luk
Average Member

Serbia
795 Posts

Member since 18/06/2006

Posted - 08/01/2009 : 11:35:31  Show Profile Show Extended Profile  Send beli luk a Private Message  Reply with Quote
Da, ali kako se to uopste cita? Moras da postavis na asfaltiranu povrsinu. Ovo vise sluzi da se posalje u svemir, kao podsecanje na dostignuca ljudske rase. A da je dostignuce, jeste!

Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 08/01/2009 : 11:53:53  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
ja tju sachekati complete absolute omnibus compendium TPB koji tje sadrzati sve epizode izdate do broja 96 + naslovnice + scenarija + skice i komplet pisma chitalaca.
i naravno - kretjem sa skupljanjem regularne HC serije u koloru chim je najave.
za to vetj ne mogu da chekam omnibus, odnosno absolute, odnosno compendium...

Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti!
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 08/01/2009 : 13:13:54  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
Snobe. :P
Go to Top of Page

fler
Senior Member

Croatia
2041 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 08/01/2009 : 13:34:24  Show Profile Show Extended Profile  Send fler a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by beli luk

Da, ali kako se to uopste cita? Moras da postavis na asfaltiranu povrsinu. Ovo vise sluzi da se posalje u svemir, kao podsecanje na dostignuca ljudske rase. A da je dostignuce, jeste!

pa, ako bude imalo slično npr. Bone mrcini, neće biti problema s čitanjem. iznenađujuće neproblematično za toliki broj stranica; teška je knjiga, doduše, pa je treba nasloniti na nešto, ali je uvez zato odličan.

Go to Top of Page

beli luk
Average Member

Serbia
795 Posts

Member since 18/06/2006

Posted - 08/01/2009 : 13:58:07  Show Profile Show Extended Profile  Send beli luk a Private Message  Reply with Quote
Ja imam taj Bone HC, procitao sam, i eventualno cu dozvoliti jos jednoj osobi da procita.
To je sto se tice poveza, koji jeste dobar, ali plasim se da ce vise od dva citanja unistiti strip.
A sad, ako naletim na neke devojke koje ce spavati sa mnom ako im dam da procitaju Bone, nek nastrada ceo Bonevile!

Go to Top of Page

sloppy
Average Member

703 Posts

Member since 23/07/2002

Posted - 08/01/2009 : 16:50:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit sloppy's Homepage  Send sloppy a Private Message  Reply with Quote
šta tamo piše paperback za 1000 i više stranica. nisu mogli stavit hard cover?
to je samo za arhivu. imam i ja taj bone i meni je prevelik isto ko i captain america omnibus.

http://tdksonomatopeia.blogspot.com/
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 09/01/2009 : 10:16:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Dekara, moramo da naučimo da prepakujemo izdanja i prodajemo po deset puta jedno te isto, nema nam druge. Narod to želi! ;)

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 09/01/2009 : 10:33:07  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by beli luk

A sad, ako naletim na neke devojke koje ce spavati sa mnom ako im dam da procitaju Bone, nek nastrada ceo Bonevile!

Ako naletiš, seti se i mene... Daću im ja i moj primerak. Na čitanje.
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 09/01/2009 : 10:56:27  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
jes, ali mora da ti bude HC da bi ushao u razmatranje - soft se ne rachuna:))PPp

Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 09/01/2009 : 14:28:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BlekenDekara

jes, ali mora da ti bude HC da bi ushao u razmatranje - soft se ne rachuna:))PPp

Zezajte se vi, ali ja garantujem da bi jedan luksuzni HC trejd ZZCP odlichno ishao po IPSovima, Platoima i sl.
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 09/01/2009 : 14:38:58  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
josh kad bi neki dinar od prodaje iz istih uspeli i da naplatimo - uzeli bi predlog u razmatranje:))
absolute ZZCP je svakako planiran(u djoletovim vlaznim snovima:)) za isti tren kad se rasproda prvih desetak brojeva(to je vetj moja snovna teritorija:))...
drugim rechima - sveshchice i(li) smrt!:))

Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 09/01/2009 : 14:50:22  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kornboy
Prvi Firebreather mi je bio genijalan, onaj naknadni one shot takodjer, ali novi serijal nisam citao. Mislio sam naruciti, ali nekako mi se taj prvi trejd cinio preskup, a kompilira samo prva cetiri broja

tek sad overih ovaj post pa da se nadovezem...
nova serija FBa je na tragu starih... loshija jer mi se chini dekompresovanijom pa treba malo vishe vremena da krene valjano(od broja 3)i ne pomaze to shto izlazi na svaka tri meseca ali josh uvek znatno bolja od celokupne superherojske ponude na usa trzishtu(ok, invincible tu parira ali sa 50 brojeva vishe to je i za ochekivati) i vredna podrshke kupnjom.
ja je, hvala satani, odradjujem kupujutji sveske i uvek sam bio pristalica teorije da trejdovi ne smeju biti previshe jeftiniji od zbirnog rezultata cover pricea kompiliranog materijala.
chika hester i kuhn se ochito drze toga pa ovde imash prva 4 broja(12$) + kompletan Iron Saint one-shot(7$) na 160 strana materijala za 17$.
po meni - poshteno.

Edited by - BlekenDekara on 09/01/2009 14:51:46
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 09/01/2009 : 16:22:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BlekenDekara

josh kad bi neki dinar od prodaje iz istih uspeli i da naplatimo - uzeli bi predlog u razmatranje:))

To i ja chujem. Ali, still...
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 09/01/2009 : 17:30:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Le Samourai

Zezajte se vi, ali ja garantujem da bi jedan luksuzni HC trejd ZZCP odlichno ishao po IPSovima, Platoima i sl.

Sumnjam da postoji publika koja bi dva puta kupila, a i mislim da luksuzno izdanje nije najbolji način za navlačenje novih čitalaca. Kad se stvori kritična masa, možda. Cenim da će to biti tamo oko ZZCP #50.

Al' i onda postoji problem što neke velike knjižare ne smatraju da je neophodno da plate ono što prodaju. A previše je to para da bi se tek tako bacilo.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 09/01/2009 : 17:53:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Djole

Sumnjam da postoji publika koja bi dva puta kupila, a i mislim da luksuzno izdanje nije najbolji način za navlačenje novih čitalaca.

Shto se tiche veclikih knjizhara, mislim da nisi u pravu. Znam gomilu ljudi koji bi uzeli (probali) manje-vishe bilo koji strip, samo dok je u nekakvom trejdu, dok se za sveshchice dogmatichno ne hvataju. Znam chak i za ljude koji nece da uzimaju prvih par trejdova dok u knjizhari ne postanu dostupni svi.

Ili, jednostavno recheno, domaca publika koja uzima americhke stripove (a kojih ima solidan broj) bila bi mnogo voljnija da uzima trejdove nego sveshchice.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 09/01/2009 : 20:45:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Tja, kad su domaći stripovi u pitanju, prilično je svejedno da li su trejd, svesčice, albumi, ili HC knjižurine - koliko mogu da vidim po tržištu.

Što se licencnih izdanja tiče... siguran sam da će većina pre kupiti Hellblazera, Sandmana, 100b, pa i Hellboya, a sada i Okružen mrtvima u trejdvoima, nego u svesčicama.

Ali to su sve stripovi za koje su ljudi čuli. Neustrašiva Zorka? Ne verujem da bi se pre prodalo 300 komada trejda po 800 dinara, nego svesčica.

U krajnjoj liniji, ako hello hoće da priča o tome i pročita ovaj topic, hajde da vidimo - koliko je otišlo Stranaca u raju 1 i 2? 200? U stvari, koliko je otišlo broja 2, broj 1 je bio relativno jeftin. Ako je otišlo preko 300 za ovih godinu dana, okej, grešim, trejdovi sa novim i u načelu nepoznatim stripovima zaista idu bolje od svezaka.

Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 09/01/2009 : 21:41:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Pa dobro, mi ipak jesmo malo vece trzhishte od Hrvatske, ali ono shto sam hteo da kazhem je da klijenteli knjizhara vishe lezhe trejdovi od sveshchica (shto je negde i van Srbije tako), pa tako mislim da recimo ZZCP ne bi prodala puno primeraka kao floppies, ali mislim da bi kao trejd prilichno dobro proshao, poshto znam puno ljudi koji pripadaju toj podvrsti ovdashnjih stripofila koji samo kupuju po IPSu/Platou, te se stalno zhale kako nema nichega novog da kupe, a u striparnicu ne mozhesh da ih uvuchesh ni da ima platish, a chija vizija stripa je pak upravo tog u obliku knjiga, jer nikad nisu u zhivotu uhvatili sveshchicu u ruke.
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 09/01/2009 : 23:27:30  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Le Samourai

Pa dobro, mi ipak jesmo malo vece trzhishte od Hrvatske, ali ono shto sam hteo da kazhem je da klijenteli knjizhara vishe lezhe trejdovi od sveshchica (shto je negde i van Srbije tako), pa tako mislim da recimo ZZCP ne bi prodala puno primeraka kao floppies, ali mislim da bi kao trejd prilichno dobro proshao, poshto znam puno ljudi koji pripadaju toj podvrsti ovdashnjih stripofila koji samo kupuju po IPSu/Platou, te se stalno zhale kako nema nichega novog da kupe, a u striparnicu ne mozhesh da ih uvuchesh ni da ima platish, a chija vizija stripa je pak upravo tog u obliku knjiga, jer nikad nisu u zhivotu uhvatili sveshchicu u ruke.

mislio sam da se ne mesham u ove dijaloge izmedju vas jer vishe ili manje je svima jasno da ja kao 51postotni Lavirint diktator udaram veto na baktjanjem sa satanskim(d bed uan, nat d gud uan:) produktom shto trejd ustvari jeste, no samo par osvrta...

ne bih se kladio da smo mi vetje trzishte od hrvatske... makar po pitanju mikro izdavashtva... 60 posto Lavirintarija(shto domatjih, shto stranih) se proda tamo.
em vetji standard em zagrizenija publika.

sa neshto skupljim i neshto ustaljenom stripskom snobu ugodnije izglednim izdanjem smo jednom vetj probali(brit) i opekli se debelo tako da se tome svakako netjemo vratjati.
u 6 meseci koliko se isti strip prodavao u Velikom/Malom Platou i Beopolisu - prodao je oko 16 primeraka.
lichno znam lika koji je kupio 4 ili 5 komada od te cifre(tjao i hvala, chika Pavle) i podelio ortacima.
ako je situacija takva, radje tjemo(ustvari da predjem na Ja poshto ovde ne mogu govoriti u Djoletovo ime) dakle - TJU potroshiti to para bespotrebno ulozenih na shminkanje ka nekom drugom izdanju.

i, pre nego shto predjemo na uveravanje da bi domatjica bolje proshla - informacija(iz nasheg dosadashnjeg iskustva) da su prava za licencno izdanje u NAJboljem sluchaju dva do tri puta jeftinija nego super-mizerno isplatjeno domatje trudbovanje na stripu slichnoga obima.

uprkos svemu - ima li izgleda za neki domatji serijal u albumskoj formi?
ako dotichni autor/i ne iziskuju nikakvih para za svoj ulozeni trud(a ma kolko smeshni ti ZZCP/Lavirint honorari bili - postoje i odnose DOBAR deo budzeta izdanja) i BASH zele da svoj rad vide bez klamerica - nema problema - seshtjemo pa izdogovarati i mozda i promeniti mishljenje.
do tada - lavirint ostaje 100 posto okrenut k sveskama i propada lagano ali tvrdoglavo i sa osmehom...

sa tim rechima pozdravljam i odlazim da pajkim... vreme za lalanje mi je poodavno isteklo.
tudls.

Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000