Author |
Topic |
manhunter
Moderator
Switzerland
25269 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 11/01/2009 : 22:43:00
|
quote: Originally posted by Curunir
jesi
Eto vidiš koliko je ostalo ljudi sa dobrim ukusom... |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
Bardho
Senior Member
1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 11/01/2009 : 22:49:53
|
quote: Originally posted by manhunter
quote: Originally posted by Curunir
jesi
Eto vidiš koliko je ostalo ljudi sa dobrim ukusom...
Ti si izgleda jedini s lošim ukusom |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25269 Posts
Posted - 11/01/2009 : 22:55:00
|
quote: Originally posted by Bardho
Ti si izgleda jedini s lošim ukusom
Hmmmm, to još uvek znači da sam na neki način unikatan...može!! |
|
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 11/01/2009 : 23:31:51
|
Pridruzujem se Manhunteru. I ja nisam odusevljen gigantima. Medjutim, nisam stigao jos da procitam 1 i 2. Tek sam ih juce nabavio. Kad procitam, mozda i promenim misljenje, ali sumnjam... Sama ta slicnost u trici sa NN cini taj strip slabijim. Salim se, OK je (i pored vec pomenutog). |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 12/01/2009 : 00:01:57
|
quote: Originally posted by Kit Carson
Pridruzujem se Manhunteru. I ja nisam odusevljen gigantima. Medjutim, nisam stigao jos da procitam 1 i 2. Tek sam ih juce nabavio. Kad procitam, mozda i promenim misljenje, ali sumnjam... Sama ta slicnost u trici sa NN cini taj strip slabijim. Salim se, OK je (i pored vec pomenutog).
Sad si i ti postao ekspert za MM. Giganti su super,daleko bolji od regularne serije(mislim na Ludens i VC,ne na stara izdanja),kao i od almanaha,SB. Jedino mi se bas pored ovih starih MM i giganata svidja i Zona X i PIBD. Al' ko sto sam reko za Texa to vazi i za MM - hocu sve da ih imam,pa i one sugave kratke price koje su dno. |
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 12/01/2009 : 01:10:24
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Pridruzujem se Manhunteru. I ja nisam odusevljen gigantima. Medjutim, nisam stigao jos da procitam 1 i 2. Tek sam ih juce nabavio. Kad procitam, mozda i promenim misljenje, ali sumnjam... Sama ta slicnost u trici sa NN cini taj strip slabijim. Salim se, OK je (i pored vec pomenutog).
Sad si i ti postao ekspert za MM. Giganti su super,daleko bolji od regularne serije(mislim na Ludens i VC,ne na stara izdanja),kao i od almanaha,SB. Jedino mi se bas pored ovih starih MM i giganata svidja i Zona X i PIBD. Al' ko sto sam reko za Texa to vazi i za MM - hocu sve da ih imam,pa i one sugave kratke price koje su dno.
Nista nisi rek'o s cim se ja ne slazem. Sve sto si naveo, potpisujem i ja. I sta sad? Da li si i ti ekspert ili nisam ja vise? |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 13/01/2009 : 09:22:04
|
Nista nisi rek'o s cim se ja ne slazem. Sve sto si naveo, potpisujem i ja. I sta sad? Da li si i ti ekspert ili nisam ja vise?
Ja sam odusevljen Gigantima,tu se ne slazemo. Oni su mi slag na torti. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 14/01/2009 : 11:57:25
|
Jesam li ja jedini kome giganti i nisu baš fe-no-me-nal-ni, i koji još uvek žali za onim "normalnim" pričama?
Kojim, žališ za Prosperom i Henryjem? Mislim da su giganti najbliže starim brojevima. Nova redovna serija je baš drugačija od starih avantura. A tvoje žaljenje se zove nostalgija za starim danima... (kao i kod većine, pa čak i mene) |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 14/01/2009 : 23:16:15
|
quote: Originally posted by DeeCay
Jesam li ja jedini kome giganti i nisu baš fe-no-me-nal-ni, i koji još uvek žali za onim "normalnim" pričama?
Kojim, žališ za Prosperom i Henryjem? Mislim da su giganti najbliže starim brojevima. Nova redovna serija je baš drugačija od starih avantura. A tvoje žaljenje se zove nostalgija za starim danima... (kao i kod većine, pa čak i mene)
Ali, zanimljiva je ta razlika u kvaliteti između giganata i redovne serije, kada se uzme u obzir da su izlazili "istovremeno". Mislim, ne znam sad napamet, ali uzmimo, naprimjer, drugi gigant koji je remek djelo usporedivo sa najboljim Martijevim epizodama i brojeve redovne serije koji su tada izlazili. A,također, ne treba zaboraviti i team -upove, te "Generacije" koji su isto izvrsni. Čemu ta dihotomija u kvaliteti? |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 15/01/2009 : 01:46:31
|
Bolji su team-upovi sa Nathanom, sa Dylanom su malo lošiji (da ne spominjemo DD&MM #2 i MM& Mister No). Možda su se u to vrijeme bolje priče čuvale za gigante. Castelli se nekako odlično osjećao na gigantima, skoro sve njegove stvari unutar tog serijala su bile mahom odlične. Generacije, MM&NN #2 su radili Recagno i Beretta, nove snage MM-a. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 15/01/2009 : 02:52:21
|
Ma i mislio sam na team upove sa Nathanom, zaboravih da ih ima još Onaj sa Mister Noom mi je teška pushiona. Svojedobno sam dao 5 kuna za pirat i to mu je realno cijena. Znam da se mnogi neće složiti sa mnom, ali taj mi spec jednostavno nije sjeo. "Tajna baze drugdje" je izvrstan strip. baš ću ga pročitati još jednom ovih dana |
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 15/01/2009 : 11:34:50
|
quote: Originally posted by mladjo
Ma i mislio sam na team upove sa Nathanom, zaboravih da ih ima još
Ah, ti si još pod dojmom onog drugog topica...
quote:
Onaj sa Mister Noom mi je teška pushiona. Svojedobno sam dao 5 kuna za pirat i to mu je realno cijena.
Ja svojedobno 1kn za original. Bernard ih je za prošli interliber davao za kunu. Sad znaš koliko ih je otišlo na kioscima. |
|
|
Billy_the_Kid
Senior Member
1517 Posts
Member since 02/06/2005 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25269 Posts
Posted - 17/01/2009 : 23:29:46
|
Kojim, žališ za Prosperom i Henryjem? Mislim da su giganti najbliže starim brojevima. Nova redovna serija je baš drugačija od starih avantura. A tvoje žaljenje se zove nostalgija za starim danima... (kao i kod većine, pa čak i mene)
Ali, zanimljiva je ta razlika u kvaliteti između giganata i redovne serije, kada se uzme u obzir da su izlazili "istovremeno". Mislim, ne znam sad napamet, ali uzmimo, naprimjer, drugi gigant koji je remek djelo usporedivo sa najboljim Martijevim epizodama i brojeve redovne serije koji su tada izlazili. A,također, ne treba zaboraviti i team -upove, te "Generacije" koji su isto izvrsni. Čemu ta dihotomija u kvaliteti?
Pa ne bih rekao da postoji baš neka velika razlika u kvalitetu Giganata i redovnih izdanja. Izuzev prva dva, ostali giganti nisu toliko bolji od epizoda koje su tada izlazile (1996.-i dalje). A od nekih "onih" starih epizoda i da ne govorimo. Rekao bih da u mojim očima MM počinje da ekstremno gubi na kvalitetu sa početkom forsiranja "nove mitologije", heksagonima, pojavljivanja Ljudi u crnom u svakoj epizoda, svako malo pozivanje na bazu Drugde... Iliti onda kada je MM od modernog Indiane Jonesa postao neuspešni klon Nathana Nevera. |
|
Edited by - manhunter on 17/01/2009 23:30:16 |
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 17/01/2009 : 23:37:12
|
quote: Originally posted by misterx381
Imam ja jedno pitanje za poznavaoce. U Tajni baze Drugdje (Super Book 2) na 40 strani Natan govori o susretu s Martinom i o njihovoj avanturi sa delom Atlantide koji je bio prebacen u drugu dimenziju a koji se vratio u Natanovo doba. Mene interesuje koja je to epizoda.
To su ti brojevi 64 "Otok na nebu" i 65 Bezvremenski rat". Objavio Libellus u svojoj prvoj knjizi redovne serije NN. |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9387 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 18/01/2009 : 15:27:33
|
A u jednom NN gigantu se vidi i Zagor(mrtav) - pa ko voli
Nemoj da te chuje profesor inz. :D |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 18/01/2009 : 17:32:09
|
quote: Originally posted by Le Samourai
Nemoj da te chuje profesor inz. :D
Ne zezam se,mnogo lepa scena - mislim lepo nacrtana |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9615 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 18/01/2009 : 19:01:44
|
3. gigant, Nova buducnost |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 18/01/2009 : 19:50:46
|
Kad smo bili klinci ,svatko je imao dva najdraža junaka. Najčešće su to bili Zagor i Blek. Moj "Blek" bio je Marti Misterija.
Ja 80-ih uopce nisam citao Martija (procitao sam tada samo jednu epizodu) iako su ga svi onda hvalili, onda sam bio samo na westernima, a i ti LMS Martiji bili su mi skupi, nisam mogao sve pratiti. Sad po prvi put citam sve te stare epizode u Libellusovom izdanju. |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 18/01/2009 : 23:50:08
|
Ali, zanimljiva je ta razlika u kvaliteti između giganata i redovne serije, kada se uzme u obzir da su izlazili "istovremeno". Mislim, ne znam sad napamet, ali uzmimo, naprimjer, drugi gigant koji je remek djelo usporedivo sa najboljim Martijevim epizodama i brojeve redovne serije koji su tada izlazili. A,također, ne treba zaboraviti i team -upove, te "Generacije" koji su isto izvrsni. Čemu ta dihotomija u kvaliteti?
Pa ne bih rekao da postoji baš neka velika razlika u kvalitetu Giganata i redovnih izdanja. Izuzev prva dva, ostali giganti nisu toliko bolji od epizoda koje su tada izlazile (1996.-i dalje). A od nekih "onih" starih epizoda i da ne govorimo. Rekao bih da u mojim očima MM počinje da ekstremno gubi na kvalitetu sa početkom forsiranja "nove mitologije", heksagonima, pojavljivanja Ljudi u crnom u svakoj epizoda, svako malo pozivanje na bazu Drugde... Iliti onda kada je MM od modernog Indiane Jonesa postao neuspešni klon Nathana Nevera.
Ma naravno, giganti se ne mogu uspoređivati sa "starom školom", makar su te priče meni ipak dosta bolje od tadašnjih regularaca. Giganti svoj uspjeh ponajviše imaju zbog većeg formata, većeg broja stranica, te naglašenih poveznica glede kontinuiteta. |
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 18/01/2009 : 23:52:01
|
quote: Originally posted by dsormaz1
Kad smo bili klinci ,svatko je imao dva najdraža junaka. Najčešće su to bili Zagor i Blek. Moj "Blek" bio je Marti Misterija.
Ja 80-ih uopce nisam citao Martija (procitao sam tada samo jednu epizodu) iako su ga svi onda hvalili, onda sam bio samo na westernima, a i ti LMS Martiji bili su mi skupi, nisam mogao sve pratiti. Sad po prvi put citam sve te stare epizode u Libellusovom izdanju.
Nadam se da ti se sviđaju. Ti stripovi, po meni, imaju najbolji omjer cijena/kvaliteta od svih drugih. |
|
|
|
Topic |
|