forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog u izdanju Veselog četvrtka
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 72

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 26/12/2008 : 19:37:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Le Samourai

...shto me vrlo podseca na ono shto sam i sam rekao par puta u ovom topicu. Sad, ti si ovo pisao 2005, a mi ochigledno josh uvek chekamo da ona to zaista i 'uradi.'

Hm.

Korigovao sam mišljenje od onda. Negde na forumu već rekoh - ali Barbatica deluje sputano. Kao, sve bi ona, ali eto, ne daju joj (što je manje-više i poenta Preko praga).

Ali ni to više nije tačno. Sa Nekropolisom, Poslednjom kartom, Grobljem nakaza i sličnim pričama, mislim da je našla sebe - odnosno da je batalila te velike planove, i jednostavno krenula da piše priče. Premračne, možda, ali ipak odlične. Videćemo šta će biti kad se vrati.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 27/12/2008 : 00:58:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Djole

Sa Nekropolisom, Poslednjom kartom, Grobljem nakaza i sličnim pričama, mislim da je našla sebe - odnosno da je batalila te velike planove, i jednostavno krenula da piše priče. Premračne, možda, ali ipak odlične. Videćemo šta će biti kad se vrati.

Ti si chitao vishe od nje, ali zar ti nekako i u tim odlichnim prichama ne visi u vazduhu to efemerno prekucavanje kontinuiteta i staple-ova serijala? Kao da bi trebalo u jednoj epizodi da se otvoreno pozabavi time, a onda svi voljno?
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 27/12/2008 : 01:14:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Ummm... ne. U najboljim pričama ni traga od toga, osim eventualno u onom smislu koji smo spominjali (ništa zvono, ništa ženske, etc). To mi je okej. Preko praga se ne računa, naravno. ;)

(a i moram sad da budem fin prema njoj, prihvatila mi je friend request na facebooku ;) )

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4678 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 16/01/2009 : 00:38:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
Novi DD"Mudrost mrtvih"(da,cutanje je mudrost,he,he,he...),Medda & Freghieri,je na visini zadatka !Drzala me prica do kraja,ohladila mi se kafa dok se setih da se pruzim za solju Grucove provale za 5+...Napokon pitomi zombi("Dilane,nema niko ovde nameru da nekog pojede!"),zeljni samo da probaju stvari koje nisu stigli ili,im je bilo onemoguceno,dok su bili zivi...Coveku prodje zivot u trci i glupostima.Sami sebi skacemo u stomak.Kad bih sad umro(pu,pu,pomeri se s' mesta),koliko bi mi ostalo neispunjenih zelja,sitnica...koje mogu da ispunim,a ne stizem zbog "obaveza",ili ogranicenja okoline...?Hebeni sam ti ja filozof Odusevila me prica!Medda nam je scenarijem "pljunuo u lice",s pravom...I,Diki se omastio,BUARHARHAR!!
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 16/01/2009 : 17:49:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Divna epizoda. Medin no-bullshit pristup u reakcijama na dogadjaje odzvanja dosta realistichno, a romantichan odnos prema fenomenu zombija priziva Sklavija, samo malo manje poetskog i mistifikatorskog. VC sad vec ima niz od tri odlichne epizode, prosto za ne poverovati.
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 16/01/2009 : 18:19:27  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Hvala ljudi,sad tek jedva cekam da ga procitam,nisam sinoc imao vremena,pa sam procitao komentar nekog forumasa da mu se ne svidja,ali sad mi je lakse.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

kitaric
Average Member

Serbia
975 Posts

Member since 20/11/2004

Posted - 17/01/2009 : 03:41:35  Show Profile Show Extended Profile  Send kitaric a Private Message  Reply with Quote
hehe, i meni je Paola drugarica na facebook-u, bas sam hepi

You tell anyone about this and I'll fucking kill you. I'm kidding, I'm kidding, we'll have him home by midnight.
Go to Top of Page

Djuro
New Member

Serbia
273 Posts

Member since 29/03/2006

Posted - 17/01/2009 : 17:24:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Djuro a Private Message  Reply with Quote
Medda u punoj formi, steta sto malo vise ne radi na Dilanu. Jako dobra epizoda, iako je Freghieri ovdje bio malo bezvoljan.
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 22/01/2009 : 23:02:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
Gledam ovaj pregled izdanja DD u Italiji i pitam se da li bi moj novcanik izdrzao sva ova izdanja da zivim u Italiji. Ovo je samo DD a kupovao bi i Zagora, Texa, Magicnog Vetra, MM, Dampyra . . . (da ne kazem Demiana, Brendona, NN, Juliju ...)
Naravno, sve zavisi od dubine novcanika... ipak sta Vi mislite o ovome... da li Italijani uspevaju da isprate svaki broj Bonelija

5, 17, 23 decembar

13, 20, 27 januar

6, 13, 21 februar

.

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 23/01/2009 : 01:42:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Ja ne bih kupio duplikat u zhivotu, pa tako ostanesh na manje-vishe jednom stripu mesechno.
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4678 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 23/01/2009 : 02:03:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Le Samourai

Ja ne bih kupio duplikat u zhivotu, pa tako ostanesh na manje-vishe jednom stripu mesechno.

Potpisujem.Hebes duplikate.Ni ovde kod nas ne mogu da ispratim reprinte...
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 23/01/2009 : 14:18:16  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Procitao novog Dylana,solidna prica,ok crtez,sve u svemu svidja mi se.Sledeceg cetvrtka Super Book,e to jedva cekam.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 23/01/2009 : 15:11:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
Ja nisam citao Dilana ranije, tako da sam se sa ovim stripom upoznao tek sa Veselim cetvrtkom. Meni se svaki od stripova koji su dosada izasli dopao. Paola Barbato je vanredno inteligentna zana, izuzetne imaginacije. Radujem se svakom njenom scenariju. Takodje mislim da su i svi drugi scenaristi najbolje od najboljeg u Boneliju. Nije lako ni smisliti one ludosti. Poslednji broj je takodje izuzetan. Sveukupno veoma sam zadovoljan ovim stripom, pa ima u planu i da nabavim i stare brojeve, mozda neki raskupusani komletic.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 24/01/2009 : 12:21:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message  Reply with Quote
Mudrost mrtvih je za mene razocarenje. Freghieriev crtez moze da prodje ali prica mi je jedna od najslabijih koju sam kod Dylana procitao. Nadam se da ce sledeci broj biti bolji.

You heard it too, didn`t you? The voice of the divine wind.
Go to Top of Page

novaks1973
Starting Member

Serbia
31 Posts

Member since 22/09/2007

Posted - 24/01/2009 : 17:28:12  Show Profile Show Extended Profile  Send novaks1973 a Private Message  Reply with Quote
Slazem se da je Mudrost mrtvih jedan od najslabijih od do sada objavljenih u ediciji VC. Meda koji je imao fantasticne scenarije, (mislim da je epizoda otkucaji vremena ludens), je ovde, za mene razocarenje. Suvise rastegnuta prica, ceo strip je mogao stati na 30 strana. Srecom, ovi prethodni brojevi su bili mnogo bolji.
Go to Top of Page

Magic Wind
New Member

Serbia
263 Posts

Member since 25/07/2008

Posted - 24/01/2009 : 19:21:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Magic Wind a Private Message  Reply with Quote
Meni je Mudrost mrtvih odličan, priča je dobra, sa poentom, kraj je dobro urađen, smislen. Meda je odlično razradio priču, odstupio je od uobičajenih scenarističkih šablona i napravio priču o zombijima iz jednog sasvim drugog ugla. Bravo!
Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 24/01/2009 : 19:39:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Magic Wind

Meni je Mudrost mrtvih odličan, priča je dobra, sa poentom, kraj je dobro urađen, smislen. Meda je odlično razradio priču, odstupio je od uobičajenih scenarističkih šablona i napravio priču o zombijima iz jednog sasvim drugog ugla. Bravo!

Ja ne razumem kako ti ovo moze biti dobro. Zombiji koji ustaju iz groba da bi kupili cipele ili popili kriglu piva samo zato sto to nisu uradili pre smrti. Izvini, ali meni je ovo smesno.

Go to Top of Page

Magic Wind
New Member

Serbia
263 Posts

Member since 25/07/2008

Posted - 24/01/2009 : 19:45:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Magic Wind a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Wicked

quote:

Ja ne razumem kako ti ovo moze biti dobro. Zombiji koji ustaju iz groba da bi kupili cipele ili popili kriglu piva samo zato sto to nisu uradili pre smrti. Izvini, ali meni je ovo smesno.

E pa moraš druže da zagrebeš malo ispod površine, nisu važne cipele nego mnogo dublje stvari, ne bih sad da ti objašnjavam, uostalom imaš pravo da ti se ne sviđa...
Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 24/01/2009 : 19:51:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

E pa moraš druže da zagrebeš malo ispod površine, nisu važne cipele nego mnogo dublje stvari, ne bih sad da ti objašnjavam, uostalom imaš pravo da ti se ne sviđa...

Ma sve je u redu. Ovo nisu epizode Dylana koje gotivim. Za mene ce najbolje epizote ostati tipa: Noc punog meseca, Posle ponoci, Oci zla i druge. Od Dylana ocekujem cist horor bez mnogo filozofiranja.

Go to Top of Page

Magic Wind
New Member

Serbia
263 Posts

Member since 25/07/2008

Posted - 24/01/2009 : 19:54:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Magic Wind a Private Message  Reply with Quote
A ja više volim ˝ono drugo˝
Ti si jednostavno rođen da budeš Dampirov fan
Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 24/01/2009 : 19:56:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message  Reply with Quote
quote:

A ja više volim ˝ono drugo˝
Ti si jednostavno rođen da budeš Dampirov fan

Da, zamisli, to mi je omiljeni Bonelli junak

Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 24/01/2009 : 20:30:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Mudrost mrtvih je divna upravo u tome shto je preokret potpuno Dilanovski. U nekom recimo americhkom filmu, kad je neshto neprirodno, npr zombiji, to je anti-pobozhno i samim time se to mora istrebiti, jer nam je strano i to ne razumemo. Ono shto je kod Dilana generalno sjajno je taj stav "Otkud ja znam shta je dobro, a shta zlo?" Dilan ne postavlja svoje vidjenje sveta kao prevashodno, ostavlja prostora za treci ugao gledanja na stvari.

Tvist u ovoj epizodi je klasichno Dilanovski u rangu njegovih najboljih epizoda, takoreci, ono shto Dilana kao strip chini izuzetnim. Ako su ti takve stvari bezveze, onda volish Dilana uprkos njemu samome, iliti, onda kada je shto manje ono shto jeste.
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4678 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 24/01/2009 : 23:15:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
Slazem se s Magicnim,treba "zagrebati"dublje!Jaaako dobra prica...posle nje,drugacije gledam na zombije! Treba samo dobro uploviti u radnju,a "to nije nista strasno!-rece krvnik osudjeniku"(Gruco Marks)
Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 25/01/2009 : 01:29:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message  Reply with Quote
Posto si tako simpatican lik Pajtose, ima opet da procitam, ali ne garantujem da cu promeniti misljenje.

Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4678 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 25/01/2009 : 02:42:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
quote:

Posto si tako simpatican lik Pajtose, ima opet da procitam, ali ne garantujem da cu promeniti misljenje.

Ma,ok,stvar ukusa.Ipak,obrni je jos jednom... I,'fala na komplimentu,Wicked,stavljam te na "simpa-listu"!
Go to Top of Page
Page: of 72 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000