forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog u izdanju Veselog četvrtka
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 72

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4649 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 26/01/2009 : 03:43:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
hmmm, ima ti i pluseva i minusa, mislim da zavisno od mog raspolezanja varira i moj sud o mrtvim mudracima.
prvo, naslov epizode je odlican. drugo, kakav- takav povratak na klasik horor motiv. trece, medda ima pristup koji "intelektualci" u dd kruzoku bas gotive :) (posebno nakon njegovih par promasaja u vidu reka zaborava i cega jos)

a opet, nemogu reci da ne osecam kako provejava dasak ispraznosti u svemu ovome

i naravno ovo je vec pravi freghieri overdose kad se uzme u obzir njegov kvantitet koji se bas poklopio sa svim ovim silnim dd izdanjima na nasim prostorima. mada, poneka slicnost sa crtezom iz speca smrt, ljubav, smrt uspeva da podigne utisak.

i stanova naslovnica jako dobra, mada ja jedva cekam sledeci broj, cini se da s njim pocinje ona faza kad koristi fotofrafije i obradjuje ih i docrtava, montira, prebojava... ludnica.

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 26/01/2009 : 12:20:01  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message  Reply with Quote
Palac uvis za "Mudrost mrtvih" i od mene.

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

paranoid
Junior Member

339 Posts

Member since 28/09/2008

Posted - 26/01/2009 : 13:30:14  Show Profile Show Extended Profile  Send paranoid a Private Message  Reply with Quote
I meni se svidela prica "Mudrost Mrtvih". Ipak mi je mnogo bolja nego "Veliki San", sto se tice VC izdanja, gde se Stano samo uludo trosio za jednu takvu epizodu.

http://www.youtube.com/watch?v=o-tT62bpYlU&ob=av2n
https://www.youtube.com/watch?v=UMc1H-S9ZoA
Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 26/01/2009 : 13:48:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message  Reply with Quote
Sto se tice VC, meni i dalje ostaje najbolja epizoda "Kuca duhova". Sto se tice epizode "Mudrost mrtvih", procitao sam je tri puta, i uz "Ubica vestica", ovo mi je i dalje najslabija DD epizoda od VC. Izvinite svi kojima se ova prica dopada. Zaista sam probao, ali nije islo.

You heard it too, didn`t you? The voice of the divine wind.
Go to Top of Page

zveky
New Member

109 Posts

Member since 20/11/2004

Posted - 26/01/2009 : 15:01:15  Show Profile Show Extended Profile  Send zveky a Private Message  Reply with Quote
Meni je "Mudrost mrtvih" solidna epizoda. Tema je jako zanimljiva, ali mislim da je malo 96 strana da bi se to bolje prikazalo.
I dalje su mi "Kuca duhova", "Nekropolis" i "Manila" prve tri epizode VC-a.

Edited by - zveky on 26/01/2009 15:07:21
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 26/01/2009 : 15:53:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Meni je od dosadashnjeg VC-a ubedljivo najbolji Nekropolis, odmah iza Djavolov Dodir, Mudrost Mrtvih i Nelojalna Konkurencija.
Go to Top of Page

Djuro
New Member

Serbia
273 Posts

Member since 29/03/2006

Posted - 26/01/2009 : 17:23:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Djuro a Private Message  Reply with Quote
Slazem se sa Samurajevim izborom 3 najbolje VC DD epizode, samo sto meni ova Nelojalna konkurencija nije bas legla. Nekako se citava epizoda zasniva na jednoj Ruju-ovoj dosjetki i ideji da se napravi zenski pandan Dilanu, sto je samo po sebi dosta zanimljiva ideja, ali po meni ovdje nedovoljno dobro iskoriscena, posto je zaplet prepun rupa i nelogicnosti... Meni su recimo mnogo bolje legle neke druge epizode, kao npr: nepretenciozni Veliki san sa noir elementima i odlicnim Stanom, Naslikani kosmar, koji po meni, ima dosta zanimljivu ideju, pa i Carobni frulas, iako nije najbolja Barbatina epizoda.
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 26/01/2009 : 18:12:24  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Wicked

Sto se tice VC, meni i dalje ostaje najbolja epizoda "Kuca duhova". Sto se tice epizode "Mudrost mrtvih", procitao sam je tri puta, i uz "Ubica vestica", ovo mi je i dalje najslabija DD epizoda od VC. Izvinite svi kojima se ova prica dopada. Zaista sam probao, ali nije islo.

I meni Kuca duhova najbolji uz Nekropolis,mada mi se i ova zadnja svidela.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4746 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 26/01/2009 : 18:16:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Po meni su Nekropolis,Djavolov dodir i Nelojalna konkurencija dosadasnje najbolje epizode VC

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 26/01/2009 : 18:46:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message  Reply with Quote
Zanimljivo da niko nije pomenuo "Prokleta knjiga". To je meni bas cool epizodica. A Nelojalna konkurencija je odlicno pocela a uzasno se zavrsila, tako je da je ne mogu svrstati u bolje DD epizode.

Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4746 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 27/01/2009 : 10:43:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Wicked

Zanimljivo da niko nije pomenuo "Prokleta knjiga". To je meni bas cool epizodica. A Nelojalna konkurencija je odlicno pocela a uzasno se zavrsila, tako je da je ne mogu svrstati u bolje DD epizode.

Ja sam hteo Prokletu knjigu da stavim umesto Nelojalne konkurencije,ali sam ipak prevagnuo ka ovoj drugoj.na od boljih je i Deseta zrtva

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 27/01/2009 : 20:19:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message  Reply with Quote
Evo ti moj izbor epizoda:

1. Kuca duhova
2. Nekropolis
3. Manila
4. Prokleta knjiga
5. Deseta Zrtva

Ostale epizode su mi manje-vise promasaji.

Go to Top of Page

Magic Wind
New Member

Serbia
263 Posts

Member since 25/07/2008

Posted - 28/01/2009 : 11:56:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Magic Wind a Private Message  Reply with Quote
Bitno je da imamo nove epizode Dylana i u izdanju VČ i Ludensa, pa se za svakog nađe ponešto. Za mene lično nema lošeg Dylana, neke priče su odlične, a ostale su dobre...
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 29/01/2009 : 17:05:42  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Kupio super book,extra izgleda,jos da ga procitam.Sledeci je najavljen SNOVI.Moze li neko ko je citao da prokomentarise ovu pricu(snovi).Ovo izdanje mi postaje najlepse od VC.

Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 29/01/2009 : 18:03:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Ovaj Superbook je bio sjajan, sve tri priche su od ok do odlichnih.

Snova se jedva secam, ali se secam da mi je bio dosta bezvezan i da je imao neki zheshce stupidan kraj. Uzecu ga zbog Marchelovog medzika i da podrzhim VC kao i sve ostalo za sada, ali mi je bezveze shto ide epizoda koju vec dobar deo ljudi ima, a koja je pritom nishta posebno.
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 29/01/2009 : 18:15:54  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
I ja sam cuo za "SNOVE" da nisu nesto,ali sam se ponadao da nije istina.Jel jos neko citao?

Go to Top of Page

Djuro
New Member

Serbia
273 Posts

Member since 29/03/2006

Posted - 29/01/2009 : 18:45:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Djuro a Private Message  Reply with Quote
Meni je ta epizoda bas legla. Odlican Freghieri, sjajna atmosfera i Sclavi sa svojim tripovima. Ko voli klasican horor i dobra stara cudovista, nece se nauzivati. A opet, ko voli price sa neobicnom narativnom strukturom, interesantnim mini-epizodama u okviru glavne price, gdje bas nikad ne znas sa sigurnoscu sto se desava, ali koje na kraju uvijek imaju poentu (obicno uznemiravajucu), e, taj, ce sigurno voljeti i ovu pricu.
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 30/01/2009 : 11:27:52  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message  Reply with Quote
Meni takođe su "Snovi" dobra epizoda, čak me i Freghieri u istoj ne iritira toliko.

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 30/01/2009 : 16:17:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message  Reply with Quote
Evo, bas sam sad zavrsio citanje novog superbook i moram reci da sam veoma zadovoljan pricom Ubica Cudovista. Povratak vampira sam vec procitao u almanahu, dok je Sused stvarno odlicna prica.

Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 30/01/2009 : 17:32:39  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Ljudi za manje od dva meseca izlazi Dylan u boji,jel to mozda neko citao,neko piratsko ili original izdanje?

Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4678 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 30/01/2009 : 18:01:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
Odlican superbook! Savrseno izdanje,visokog kvaliteta(mislim i na strip i na stampu)...I Leo je na visini zadatka,uspeo je da CHarmira svojom adaptacijom! (smrt na vratima sa komentarom:"Iju,prostacino!" ) Kakvo je to izdanje u boji?
Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 30/01/2009 : 18:24:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by okiboki

Ljudi za manje od dva meseca izlazi Dylan u boji,jel to mozda neko citao,neko piratsko ili original izdanje?

Ja mislim da postoji recenzija te epizode. I koliko se secam, nije bas nahvaljeno :)

Go to Top of Page

Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts

Member since 18/12/2004

Posted - 31/01/2009 : 01:27:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Leo Charm's Homepage  Send Leo Charm a Private Message  Reply with Quote
Haha, hvala, ali slicno je to sa Smrcu na vratima glasilo i u onom piratskom, ako se dobro secam - svidelo mi se i ostalo u secanju, tako da konkretno taj detalj i nije neki moj izum. Glasilo je slicno, ako ne i isto - ali hej, ako je resenje tako dobro da ti ostane negde u glavi, valja ga uvrstiti u tekst.

...mozda sam i ja nekad zazobzo paszovo sap...!
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4678 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 31/01/2009 : 01:37:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
Samo napred,stari!Nestrpljivo ocekujemo naredne epizode...
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 31/01/2009 : 01:44:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
U Sistemovim gigantu je "Eh, kakav prostak."

Oba su sjajna, mada mislim da je najvishe humora u izrazu lica Smrti u tom trenutku.
Go to Top of Page
Page: of 72 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.52 seconds. Snitz Forums 2000