Author |
Topic |
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4652 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 06/02/2009 : 07:24:08
|
Ne pada mi napamet kupovati Dilana ispocetka. Volim svoju super staru i super sarenu kolekciju :) Pa jos i ako su Roijeve naslovnice- nikad! |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 06/02/2009 : 09:10:44
|
quote: Originally posted by Barker
Ne pada mi napamet kupovati Dilana ispocetka. Volim svoju super staru i super sarenu kolekciju :) Pa jos i ako su Roijeve naslovnice- nikad!
Mene bas najvise nervira DD kolekcija jer je sarena do bola. Ne znam dal' postoji sarenija kolekcija od njega - Ludens,Dnevnik,Abaton,Vannini,System Comics,Veseli Cetvrtak...mora da sam nekog zaboravio |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 06/02/2009 : 09:49:07
|
Neće mene vidjet DD kolekcionionarsko izdanje... Freakova koji će to kupovati uvijek će biti. A mislim da se kolekcija SD/Ludensovih može nabaviti bez problema, brže, efektivnije, a ne da čekate 100 godina da opet sve izdaju u ovom kolekcionarskom izdanju. A ionako, kako djole veli, imat ćete rupa... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 06/02/2009 : 10:04:38
|
quote: Originally posted by DeeCay
Neće mene vidjet DD kolekcionionarsko izdanje... Freakova koji će to kupovati uvijek će biti. A mislim da se kolekcija SD/Ludensovih može nabaviti bez problema, brže, efektivnije, a ne da čekate 100 godina da opet sve izdaju u ovom kolekcionarskom izdanju. A ionako, kako djole veli, imat ćete rupa...
Na freak ne mogu da se uvredim,jer za stripove i jesam to Ma ja bi voleo zbog onih preskocenih najvise,jer mi se ne da da cuvam one Dnevnikove i Abatonove krseve. Posle toga mi je svejedno dal' bi iso dalje il' ne,al' bi verovatno po inerciji nastavio da kupujem. A i nemam sta da cekam jer osim par Dnevnikovih imam sve. Samo bi vremenom napravio kolekciju koja bi bila lepsa od ove sarene. |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 06/02/2009 : 10:10:06
|
quote: Originally posted by DeeCay
A mislim da se kolekcija SD/Ludensovih može nabaviti bez problema, brže, efektivnije, a ne da čekate 100 godina da opet sve izdaju u ovom kolekcionarskom izdanju.
Ha, mislim da bi samo zbog prevoda onda vredelo novo izdanje. ;)
A i ono, što Kićo reče za neki drugi strip - Dilan nije imao reizdanje u Srbiji.
To po strani, da, ostaje problem preskočenih epizoda. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 06/02/2009 : 10:36:29
|
quote: Originally posted by misterx381
quote: Originally posted by Tex Willer Mene bas najvise nervira DD kolekcija jer je sarena do bola. Ne znam dal' postoji sarenija kolekcija od njega - Ludens,Dnevnik,Abaton,Vannini,System Comics,Veseli Cetvrtak...mora da sam nekog zaboravio
Horus
Eto vidis Ma mora da ima jos neko Nadam se da ces i dalje da nam saopstavas za DD Superbook sta je u kom jer se ja uopste ne snalazim tu. Super si to uradio |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 06/02/2009 : 10:44:53
|
quote: Originally posted by Djole
Ha, mislim da bi samo zbog prevoda onda vredelo novo izdanje. ;)
Definitivno. Na Grucove fazone u VC se nasmejem. U Ludensu kao da je prevodjeno Google translatorom.
|
|
|
Trigger
Average Member
Bosnia and Herzegovina
757 Posts
Member since 12/07/2007 |
Posted - 06/02/2009 : 12:02:31
|
quote: Originally posted by Tex Willer
quote: Originally posted by misterx381
quote: Originally posted by Tex Willer Mene bas najvise nervira DD kolekcija jer je sarena do bola. Ne znam dal' postoji sarenija kolekcija od njega - Ludens,Dnevnik,Abaton,Vannini,System Comics,Veseli Cetvrtak...mora da sam nekog zaboravio
Horus
Eto vidis Ma mora da ima jos neko Nadam se da ces i dalje da nam saopstavas za DD Superbook sta je u kom jer se ja uopste ne snalazim tu. Super si to uradio
I Slobodnu dalmaciju... |
I kad ce Bob Morane u integralima? |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 06/02/2009 : 12:50:04
|
quote: Originally posted by Trigger
I Slobodnu dalmaciju...
Tacno,znaci 8 minimum ako se neko ne doseti jos neke izdavacke kuce Definitivno najgori za sastavljanje kolekcije od svih Bonelijevih. Zato bi i voleo takav reprint kao u GR bar prvih 50-60 brojeva. |
|
|
Leo Charm
Average Member
Serbia
724 Posts
Member since 18/12/2004 |
Posted - 06/02/2009 : 13:05:38
|
Ne, ovo je stvarno do jaja... Pogledaj ti ovog profesora, koji se poziva u ovom topicu na informacije iz topica o gasenju - koji je on sam pokrenuo i proglasio relevantnim:) Brate, to su tvoji utisci (zasnovani ni na cemu, naravno)i razmisljanja, a ne cinjenice - fazon "nece biti kolekcionarskog Dilana pre ce biti da je pred gasenjem - VIDI TOPIC" I sta sad, odem vidim tvoj topic i to mi utera strah u kosti, iako nema veze sa realnim stanjem ni u Italiji, ni u Srbiji, ni u Hrvatskoj?
Matori, ti si, makar kad si za tastaturom, covek koji obozava da bistri materiju koju ne zna i da analizira informacije koje ne poseduje, bas me zanima kad ce da ti se dosadi. A sto se stvarnosti tice - samo gledaj i iznenadjuj se:) |
...mozda sam i ja nekad zazobzo paszovo sap...! |
|
|
vope
Senior Member
Montenegro
2968 Posts
Member since 21/12/2006 |
Posted - 06/02/2009 : 13:10:37
|
quote: Originally posted by Leo Charm
Ne, ovo je stvarno do jaja... Pogledaj ti ovog profesora, koji se poziva u ovom topicu na informacije iz topica o gasenju - koji je on sam pokrenuo i proglasio relevantnim:) Brate, to su tvoji utisci (zasnovani ni na cemu, naravno)i razmisljanja, a ne cinjenice - fazon "nece biti kolekcionarskog Dilana pre ce biti da je pred gasenjem - VIDI TOPIC" I sta sad, odem vidim tvoj topic i to mi utera strah u kosti, iako nema veze sa realnim stanjem ni u Italiji, ni u Srbiji, ni u Hrvatskoj?
Matori, ti si, makar kad si za tastaturom, covek koji obozava da bistri materiju koju ne zna i da analizira informacije koje ne poseduje, bas me zanima kad ce da ti se dosadi. A sto se stvarnosti tice - samo gledaj i iznenadjuj se:)
A da ga baciš u neku rimu on your manner? Tip to definitivno zaslužuje... |
... |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 06/02/2009 : 13:28:46
|
quote: Originally posted by Leo Charm
Matori, ti si, makar kad si za tastaturom, covek koji obozava da bistri materiju koju ne zna i da analizira informacije koje ne poseduje, bas me zanima kad ce da ti se dosadi.
Fascinantan je, ne samo da ima želju da svima dosađuje time kako je ono što čita nabolje i ništa drugo ne valja, nego hoće i da ništa drugo i ne izlazi. A ako tako nešto ne odgovara stvarnosti, pa to ga neće sprečiti. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
Posted - 06/02/2009 : 13:53:34
|
Iako mi je Dylan dugo bio #1, kolekcionarko izdanje ne bih kupovao...Zadovoljan sam dnevnikovim kompletom i ludensom! Cak nisam uzimao ni ludensovo extra izdanje, sem par `premijernih` epizoda... Da budem iskren, malo mi je dosadio Dylan,..., treba da cekam 10-tak brojeva radi `prave` price... |
Jel to štos iz Minhena? |
Edited by - culfis on 06/02/2009 13:55:04 |
|
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4354 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 06/02/2009 : 14:12:36
|
quote: Originally posted by Tex Willer
quote: Originally posted by Trigger
I Slobodnu dalmaciju...
Tacno,znaci 8 minimum ako se neko ne doseti jos neke izdavacke kuce Definitivno najgori za sastavljanje kolekcije od svih Bonelijevih. Zato bi i voleo takav reprint kao u GR bar prvih 50-60 brojeva.
Plus poneki pirat! |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17823 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8298 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 06/02/2009 : 14:39:20
|
Interesovanje za DD u Srbiji, davnih 80-ih bilo je ogromno. Ne znam da li je Dnevnik pratio to na adekvatan način i tiražom, ali u prvom periodu izlaženje bilo je teško doći do primerka. Ako ga ne kupiš prvi dan ili dva, rasproda se. Pretpostavljam da je već pri kraju Dnevnikove serije interesovanje lagano opadalo zbog raznih okolnosti.
Kasnije, kao i svi stripovi i Dilan je bivao zaboravljen i njegova masovnija publika se izgubila, ali ne totalno. Jedan broj vernih čitalaca omogućavao je Horusu, Abatonu i Vaniniju da koliko toliko prodaju primeraka i izdaju brojeva.
Pošto je Grafart prvi izdavač posle dužeg vremena koji je ustalio Dilanovo izlaženje na kioscima i čak pokrenuo i drugo izdanje sa DD, pretpostavljam da je započeo i povećavanje broja publike tj interesovanja za ovim stripom.
Ako su prodati tiraži pristojni i ako idu sigurnom uzlaznom putanjom onda će biti i interesovanja za reprinte, a to sam izdavač najbolje zna.
Po tri epizode u jednom kiosk izdanju je nešto što bi delovalo najpodesnije, po meni. Međutim, ako se sa Bonelijem ne može postići dogovor o izdavanju SVIH epizoda, bez preskakanja, ovo izdanje meni ne bi bilo interesantno i gubilo bi smisao koji takvi reprinti imaju u Italiji. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 06/02/2009 : 15:38:17
|
Mislim da bi jedino imalo smisla da se DD kao kolekcionarsko izdanje objavi sa po 5 epizoda u jednoj knjizi i da ti ide svaka 3 meseca, tad bi brzo imali ceo komplet, ali pitanje je da li je to izvodljivo i koja bi bila cena? Ili da ide knjiga sa po tri epizode svaka dva meseca? I naravno da se ne preskoči ni jedna epizoda! Mislim da je ovo nemoguće i glupo mi je što sam trošio vreme na pisanje ovog posta. |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8298 Posts
Posted - 06/02/2009 : 15:41:53
|
5 epizoda je o.k. za one koji su spremni za takvo izdanje da izdvoje 600-700 dinara, ali za mnoge bi ta cena bila odbijajuća. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 06/02/2009 : 15:44:57
|
quote: Originally posted by alexts
5 epizoda je o.k. za one koji su spremni za takvo izdanje da izdvoje 600-700 dinara, ali za mnoge bi ta cena bila odbijajuća.
Ta cena bi bila prihvatljiva! Ali ja ne bih kupovao, sigurno, jer ionako imam to sve. |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8298 Posts
Posted - 06/02/2009 : 15:47:00
|
quote: Originally posted by srdjandj
quote: Originally posted by alexts
5 epizoda je o.k. za one koji su spremni za takvo izdanje da izdvoje 600-700 dinara, ali za mnoge bi ta cena bila odbijajuća.
Ta cena bi bila prihvatljiva! Ali ja ne bih kupovao, sigurno, jer ionako imam to sve.
To bi bilo za mlađe čitaoce koji to nemaju. I one kojima je kolekcija u lošem stanju, ili su je zagubili, pa bi da je obnove. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 06/02/2009 : 16:11:36
|
Upravo tako! Ciljna grupa bi mogla da bude (odnosno da budu) mladje generacije koje nisu bile u prilici da skupljaju dnevnikovog DD, a kamoli SD/Ludens. (citaj izmedju ostalih - I JA) |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
|
Wicked
Advanced Member
Serbia
5536 Posts
Member since 23/01/2009 |
Posted - 06/02/2009 : 17:36:34
|
quote: Originally posted by profesor-inz
Kao što reče culfis čeka se na 10 do 110 epizoda na dobru priču...
Mozda sad. Prve su bile odlicne. |
You heard it too, didn`t you? The voice of the divine wind. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 06/02/2009 : 17:40:30
|
quote: Originally posted by profesor-inz
Kao što reče culfis čeka se na 10 do 110 epizoda na dobru priču...
Ti verovatno znas upravo iz razloga sto si procitao izmedju 10 i 110 epizoda Daj Boze da si samo video toliko naslova, a kamoli citao.... |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
Edited by - Lord Vader89 on 06/02/2009 18:23:46 |
|
|
Topic |
|