forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Alan Ford "Ultimate" Topic
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 596

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17717 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 21/01/2009 : 12:38:43  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Da, vjerujem da će prevod Hladnog pola biti užasan.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 21/01/2009 : 17:04:54  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Pročitao novu "Vampirsku rasprodaju"... Kao što se može vidjeti na naslovnici, vraća se Wurdalak, u Ameriku i to sa svojim dvorcem, kamen po kamen. Vraća se i Divna Mačkolović iz "Idemo u operu". Čak je i solidna epizodica, no jedino mi kraj fali?! I neka poanta ove priče, zaključak čak?

Ne sjećam se no dal bi mi netko mogao reći dal je u ranijim brojevima s Wurdalakom njegova postojbina bila prevedena kao Transimfonija, ne Transilvanija?

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17717 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 21/01/2009 : 20:44:53  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Kao Transimfonija.
Go to Top of Page

danielp
Senior Member

Serbia
1395 Posts

Member since 29/05/2004

Posted - 22/01/2009 : 00:57:13  Show Profile Show Extended Profile  Send danielp a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:
Originally posted by danielp

Da li je neko uzimao AF klasik tvrdokoricene? Da li su OK i da li vrede te cene?

Meni vrede svaku paru
Svih 75 Magnusovih u HC + Sjecam se

U Hr im je cena 40 kn...zna li neko koja je cena u Beogradu?
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 22/01/2009 : 03:18:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:

Da li je neko uzimao AF klasik tvrdokoricene? Da li su OK i da li vrede te cene?

Meni vrede svaku paru
Svih 75 Magnusovih u HC + Sjecam se

U Hr im je cena 40 kn...zna li neko koja je cena u Beogradu?

450 ako nisu mrnjali zbog rasta evra.
Go to Top of Page

sabko
New Member

Bosnia and Herzegovina
216 Posts

Member since 12/08/2008

Posted - 24/01/2009 : 21:13:45  Show Profile Show Extended Profile  Send sabko a Private Message  Reply with Quote
Neko je spomenuo 450 po originalnoj numeraciji (AF SAEX 27)... Naslov "Traži se Number One"... Da li bi to trebala biti epizoda u kojoj se Broj Jedan napokon ponovo pojavljuje. Ako je tako, ne bi li primjereniji naziv bio "Traži se Broj Jedan".

Btw. ako neko od iz SA ovo čita, ne bi li bilo bolje kad bi pored onog broja na hrbatu (sa strane), a i naslovnici stajao i originalni broj, kao što je kod Borgisa na hrbatu. Recimo:
27/450
ili:
27
---
450
Ljepše bi stajali u polici i sortiranje bi imalo više smisla.
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5271 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 27/01/2009 : 13:06:16  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
idem danas hitno u SNK po Klasik 79 (Potraga za sinom) i Kl 80 (Niagara), vidim da je izišlo...

• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

Panon
Senior Member

2656 Posts

Member since 16/08/2007

Posted - 27/01/2009 : 20:52:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Panon a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DOMI

idem danas hitno u SNK po Klasik 79 (Potraga za sinom) i Kl 80 (Niagara), vidim da je izišlo...

Trebali bi tako raditi svaka tri mjeseca - lijepo dođe u SNK 4 AF Klasika i miran sam do iduće ture...
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5271 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 29/01/2009 : 08:56:34  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
za sve kolekcionare: kišobran u ruke i brzo van, jer
na kioscima su Priče Broja Jedan - br. 5.

• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 01/02/2009 : 21:39:17  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja ovo nisam baš vidio na kiosku...
Jeli izašlo uopće?
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 01/02/2009 : 23:20:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kico

quote:

Ja ovo nisam baš vidio na kiosku...
Jeli izašlo uopće?

ja ga uzeoali na kioske bi triba skoro...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 02/02/2009 : 14:44:27  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by globinjo

ja ga uzeoali na kioske bi triba skoro...

Grebator.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 02/02/2009 : 20:16:00  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Kupio danas u Darkvudu AF klasik 77-80, AF extra 26 i Priče Broja Jedan 5.

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

tomislav.groseta
Starting Member

7 Posts

Member since 29/11/2007

Posted - 04/02/2009 : 20:03:27  Show Profile Show Extended Profile  Send tomislav.groseta a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Ne sjećam se no dal bi mi netko mogao reći dal je u ranijim brojevima s Wurdalakom njegova postojbina bila prevedena kao Transimfonija, ne Transilvanija?

U Vjesnikovom Superstripu broj 355 (Radioaktivni Vampir) kao Transilvanija, a u brojevima prije toga Transimfonija.
Go to Top of Page

Antracit
Average Member

Croatia
509 Posts

Member since 09/08/2002

Posted - 06/02/2009 : 13:27:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Antracit a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pročitao novu "Vampirsku rasprodaju"... Kao što se može vidjeti na naslovnici, vraća se Wurdalak, u Ameriku i to sa svojim dvorcem, kamen po kamen. Vraća se i Divna Mačkolović iz "Idemo u operu". Čak je i solidna epizodica, no jedino mi kraj fali?! I neka poanta ove priče, zaključak čak?

Opet kupio u trenutku ultradosade da ubijem vrijeme od pola sata. Zadnjeg sam kupio prije godinu dana.
I ... ne mogu a da se ne zapitam - što bi bilo kad bi bilo ... čini mi se da Perucca crta sve bolje i bolje, tako da čak pomišljam da bi AF zaista mogao ponovo profunkcionirati uz bolji scenarij. Ova epizoda vapi za nastavkom, inače nema nekog smisla.

Nego, malo sam izvan tijeka ... pročitao sam samo epizodu u kojoj su nestali svi osim Alana i Boba. Jesu li našli koga ? Pretpostavljam da ih Bunker misli ujediniti u AF 500.
Eh, da - a što je sa tim čuvenim br. 500 - koliko se sjećam, Bunker ga je najavljivao prije vremena ... je li to uopće izašlo ?

Of all the things I've lost, I miss my mind the most
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5271 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 06/02/2009 : 13:57:44  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Antracit

quote:

Opet kupio u trenutku ultradosade da ubijem vrijeme od pola sata. Zadnjeg sam kupio prije godinu dana.
I ... ne mogu a da se ne zapitam - što bi bilo kad bi bilo ... čini mi se da Perucca crta sve bolje i bolje, tako da čak pomišljam da bi AF zaista mogao ponovo profunkcionirati uz bolji scenarij. Ova epizoda vapi za nastavkom, inače nema nekog smisla.

Nego, malo sam izvan tijeka ... pročitao sam samo epizodu u kojoj su nestali svi osim Alana i Boba. Jesu li našli koga ? Pretpostavljam da ih Bunker misli ujediniti u AF 500.
Eh, da - a što je sa tim čuvenim br. 500 - koliko se sjećam, Bunker ga je najavljivao prije vremena ... je li to uopće izašlo ?

naravno da je izišlo, u rujnu 2007.pušten je u prodaju... Br.500 u italiji na kioske ide u veljači 2011.god, a već godinu i pol može se kupiti za 5,00 € narudžbom... odi na www.maxbunker.it, klikni news...

Go to Top of Page

fatigue
New Member

Croatia
127 Posts

Member since 04/08/2007

Posted - 08/02/2009 : 17:57:57  Show Profile Show Extended Profile  Send fatigue a Private Message  Reply with Quote
ovako meni treba detaljno objašnjenje nekog iz hrvatske o alan fordu..krenimo redom..zanimaju me koje sve vrste(izdanja) alan forda postoje u nas (klasik ,redovno izdanje itd..extra..)
sve cijene svih izdanja,cijene kompleta..i sto se sve moze pronaci na jednom prosjecnom kiosku TISKA...dakle od A-do-Ž.
odlucio sam napravit jednu kolekciju..sad trenutno iman 7 fordova i oko 70 zagora...ali zagore sam presto jer su mi trenutno zanimljiviji fordovi...
RESPECT..

286. [Quark's rule] When Morn leaves, it's all over.
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 08/02/2009 : 18:01:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote

Kad budeš pročitao bilo koji AF extra, vratićeš se Zagoru.

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

zo
Average Member

Bosnia and Herzegovina
619 Posts

Member since 10/01/2008

Posted - 08/02/2009 : 18:25:25  Show Profile Show Extended Profile  Send zo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by fatigue

ovako meni treba detaljno objašnjenje nekog iz hrvatske o alan fordu..krenimo redom..zanimaju me koje sve vrste(izdanja) alan forda postoje u nas (klasik ,redovno izdanje itd..extra..)
sve cijene svih izdanja,cijene kompleta..i sto se sve moze pronaci na jednom prosjecnom kiosku TISKA...dakle od A-do-Ž.
odlucio sam napravit jednu kolekciju..sad trenutno iman 7 fordova i oko 70 zagora...ali zagore sam presto jer su mi trenutno zanimljiviji fordovi...
RESPECT..

Izlaze
Klasik (meke i tvrde korice) do sada 80 brojeva, Klasik prati originalnu talijansku numeraciju
Super Klasik (meke korice) izašlo 4 broja do sada, Super Klasik je u stvari reprint KLasika
Extra, do sada izašlo 26 brojeva. Extra ti se nadovezuje na Borgisovu seriju s tim da Borgis ima za izdati još jedan broj
Priče broja jedan i
Kolor biblioteka

https://www.facebook.com/KLUBMOSTRIP/
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 08/02/2009 : 19:11:50  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Mala dopunica...

Prvo ti je AF izlazio u "Vijesniku", pod Superstrip bibliotekom. Izašlo je 448 brojeva, ako se ne varam. Nakon toga je Forda počeo izdavati Borgis (tada pod drugim imenom), nastavljajući sa epizodama tamo gdje je Vijesnik stao, ali na žalost ne i sa starom numeracijom. Dakle, krenuli su od broja 1. U zadnjih par godinica Borgis je postao hiperproduktivan, pa izdaje jedan broj godišnje. Još jedan i dostići će kronološki "extra" seriju, koju čine najnovije epizode.(odnosno, u zaostatku smo nekih dvadesetak brojeva za Talijanima) Klasik, Super klasik i Extru ti izdaje Strip-Agent.
Teško se snaći, jbga, al da se nekako

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 08/02/2009 : 20:07:38  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Ja se nikako ne snalazim sa AF Borgis Specijalima, rešio sam da ih nekako kompletiram, pa bih molio ozbiljan odgovor, koliko je ukupno izdato specijala malog formata(koliko numerisanih, koliko nenumerisanih), a koliko je izdato brojeva AF specijala velikog formata A5? Gledao sam popis na forumu, ali nije mi baš najjasnije?
Da li bi mi neko mogao poslati popis na mail po epizodama i redosledu izdavanja?
Za sada bih bio zahvalan da mi neko ovde saopšti ukupan broj izdatih kako malih, tako i velikih!
Hvala.

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!

Edited by - srdjandj on 08/02/2009 20:08:59
Go to Top of Page

tomislav.groseta
Starting Member

7 Posts

Member since 29/11/2007

Posted - 09/02/2009 : 10:30:29  Show Profile Show Extended Profile  Send tomislav.groseta a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tex2

Znam da je prvih 13 ili 14 (moram pogledat) izdavač Strijela 92, nakon toga je Borgis, pogledat ću ovih dana pa javim.

quote:
Originally posted by jang

Hvala.
Još jedno pitanje: koliko brojeva redovne serije je izašlo pod imenom Borgis a koliko pod Korpus?

broj 1-12 (borgisova numeracija): Strijela 92
broj 13-113: Borgis
broj 114-150 (151 je najavljen): Korpus
Go to Top of Page

fatigue
New Member

Croatia
127 Posts

Member since 04/08/2007

Posted - 09/02/2009 : 11:02:18  Show Profile Show Extended Profile  Send fatigue a Private Message  Reply with Quote
http://www.korpus.hr/ web im je prestrasan...
aaa dobro onda krecem s malo kompleta i extra serijom pa usput koji klasik i tako..

Go to Top of Page

Panon
Senior Member

2656 Posts

Member since 16/08/2007

Posted - 09/02/2009 : 11:49:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Panon a Private Message  Reply with Quote
quote:

http://www.korpus.hr/ web im je prestrasan...
aaa dobro onda krecem s malo kompleta i extra serijom pa usput koji klasik i tako..

Ako se stvarno želiš navuć na AF bolje počni s čitanjem Klasika, nikako Extra, jer će on učiniti suprotan učinak. To ti je moj dobronamjerni savjet
Go to Top of Page

fatigue
New Member

Croatia
127 Posts

Member since 04/08/2007

Posted - 09/02/2009 : 12:57:12  Show Profile Show Extended Profile  Send fatigue a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zo

quote:

RESPECT..

Izlaze
Klasik (meke i tvrde korice) do sada 80 brojeva, Klasik prati originalnu talijansku numeraciju
Super Klasik (meke korice) izašlo 4 broja do sada, Super Klasik je u stvari reprint KLasika
Extra, do sada izašlo 26 brojeva. Extra ti se nadovezuje na Borgisovu seriju s tim da Borgis ima za izdati još jedan broj
Priče broja jedan i
Kolor biblioteka

e sad mi reci cjene svih izdanja i kako izlaze.datum i kojim tempom (ono svaki mejsec,svako 3 ili kako vec to ide)i usput ako znas jos kakvu korisnu informaciju...tnx..and..respect..

Edited by - fatigue on 09/02/2009 12:58:16
Go to Top of Page
Page: of 596 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 2.09 seconds. Snitz Forums 2000