Author |
Topic  |
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17717 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 21/01/2009 : 17:04:54
|
Pročitao novu "Vampirsku rasprodaju"... Kao što se može vidjeti na naslovnici, vraća se Wurdalak, u Ameriku i to sa svojim dvorcem, kamen po kamen. Vraća se i Divna Mačkolović iz "Idemo u operu". Čak je i solidna epizodica, no jedino mi kraj fali?! I neka poanta ove priče, zaključak čak?
Ne sjećam se no dal bi mi netko mogao reći dal je u ranijim brojevima s Wurdalakom njegova postojbina bila prevedena kao Transimfonija, ne Transilvanija? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17717 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
danielp
Senior Member

Serbia
1395 Posts
Member since 29/05/2004 |
Posted - 22/01/2009 : 00:57:13
|
quote: Originally posted by Tex Willer
quote: Originally posted by danielp
Da li je neko uzimao AF klasik tvrdokoricene? Da li su OK i da li vrede te cene?
Meni vrede svaku paru Svih 75 Magnusovih u HC + Sjecam se
U Hr im je cena 40 kn...zna li neko koja je cena u Beogradu? |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 22/01/2009 : 03:18:27
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Da li je neko uzimao AF klasik tvrdokoricene? Da li su OK i da li vrede te cene?
Meni vrede svaku paru Svih 75 Magnusovih u HC + Sjecam se
U Hr im je cena 40 kn...zna li neko koja je cena u Beogradu?
450 ako nisu mrnjali zbog rasta evra. |
 |
|
sabko
New Member

Bosnia and Herzegovina
216 Posts
Member since 12/08/2008 |
Posted - 24/01/2009 : 21:13:45
|
Neko je spomenuo 450 po originalnoj numeraciji (AF SAEX 27)... Naslov "Traži se Number One"... Da li bi to trebala biti epizoda u kojoj se Broj Jedan napokon ponovo pojavljuje. Ako je tako, ne bi li primjereniji naziv bio "Traži se Broj Jedan".
Btw. ako neko od iz SA ovo čita, ne bi li bilo bolje kad bi pored onog broja na hrbatu (sa strane), a i naslovnici stajao i originalni broj, kao što je kod Borgisa na hrbatu. Recimo: 27/450 ili: 27 --- 450 Ljepše bi stajali u polici i sortiranje bi imalo više smisla. |
 |
|
DOMI
Advanced Member

Croatia
5271 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 27/01/2009 : 13:06:16
|
idem danas hitno u SNK po Klasik 79 (Potraga za sinom) i Kl 80 (Niagara), vidim da je izišlo... |
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
 |
|
Panon
Senior Member

2656 Posts
Member since 16/08/2007 |
Posted - 27/01/2009 : 20:52:49
|
quote: Originally posted by DOMI
idem danas hitno u SNK po Klasik 79 (Potraga za sinom) i Kl 80 (Niagara), vidim da je izišlo...
Trebali bi tako raditi svaka tri mjeseca - lijepo dođe u SNK 4 AF Klasika i miran sam do iduće ture... |
 |
|
DOMI
Advanced Member

Croatia
5271 Posts
Posted - 29/01/2009 : 08:56:34
|
za sve kolekcionare: kišobran u ruke i brzo van, jer na kioscima su Priče Broja Jedan - br. 5.
|
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 01/02/2009 : 21:39:17
|
quote: Originally posted by DOMI
za sve kolekcionare: kišobran u ruke i brzo van, jer na kioscima su Priče Broja Jedan - br. 5.
Ja ovo nisam baš vidio na kiosku... Jeli izašlo uopće?
|
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 02/02/2009 : 20:16:00
|
Kupio danas u Darkvudu AF klasik 77-80, AF extra 26 i Priče Broja Jedan 5.   |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
 |
|
tomislav.groseta
Starting Member
7 Posts
Member since 29/11/2007 |
Posted - 04/02/2009 : 20:03:27
|
quote: Originally posted by DeeCay
Ne sjećam se no dal bi mi netko mogao reći dal je u ranijim brojevima s Wurdalakom njegova postojbina bila prevedena kao Transimfonija, ne Transilvanija?
U Vjesnikovom Superstripu broj 355 (Radioaktivni Vampir) kao Transilvanija, a u brojevima prije toga Transimfonija. |
 |
|
Antracit
Average Member

Croatia
509 Posts
Member since 09/08/2002 |
Posted - 06/02/2009 : 13:27:10
|
Pročitao novu "Vampirsku rasprodaju"... Kao što se može vidjeti na naslovnici, vraća se Wurdalak, u Ameriku i to sa svojim dvorcem, kamen po kamen. Vraća se i Divna Mačkolović iz "Idemo u operu". Čak je i solidna epizodica, no jedino mi kraj fali?! I neka poanta ove priče, zaključak čak?
Ne sjećam se no dal bi mi netko mogao reći dal je u ranijim brojevima s Wurdalakom njegova postojbina bila prevedena kao Transimfonija, ne Transilvanija?
Opet kupio u trenutku ultradosade da ubijem vrijeme od pola sata. Zadnjeg sam kupio prije godinu dana. I ... ne mogu a da se ne zapitam - što bi bilo kad bi bilo ... čini mi se da Perucca crta sve bolje i bolje, tako da čak pomišljam da bi AF zaista mogao ponovo profunkcionirati uz bolji scenarij. Ova epizoda vapi za nastavkom, inače nema nekog smisla.
Nego, malo sam izvan tijeka ... pročitao sam samo epizodu u kojoj su nestali svi osim Alana i Boba. Jesu li našli koga ? Pretpostavljam da ih Bunker misli ujediniti u AF 500. Eh, da - a što je sa tim čuvenim br. 500 - koliko se sjećam, Bunker ga je najavljivao prije vremena ... je li to uopće izašlo ? |
Of all the things I've lost, I miss my mind the most |
 |
|
DOMI
Advanced Member

Croatia
5271 Posts
Posted - 06/02/2009 : 13:57:44
|
quote: Originally posted by Antracit
Opet kupio u trenutku ultradosade da ubijem vrijeme od pola sata. Zadnjeg sam kupio prije godinu dana. I ... ne mogu a da se ne zapitam - što bi bilo kad bi bilo ... čini mi se da Perucca crta sve bolje i bolje, tako da čak pomišljam da bi AF zaista mogao ponovo profunkcionirati uz bolji scenarij. Ova epizoda vapi za nastavkom, inače nema nekog smisla.
Nego, malo sam izvan tijeka ... pročitao sam samo epizodu u kojoj su nestali svi osim Alana i Boba. Jesu li našli koga ? Pretpostavljam da ih Bunker misli ujediniti u AF 500. Eh, da - a što je sa tim čuvenim br. 500 - koliko se sjećam, Bunker ga je najavljivao prije vremena ... je li to uopće izašlo ?
naravno da je izišlo, u rujnu 2007.pušten je u prodaju... Br.500 u italiji na kioske ide u veljači 2011.god, a već godinu i pol može se kupiti za 5,00 € narudžbom... odi na www.maxbunker.it, klikni news... |
 |
|
fatigue
New Member

Croatia
127 Posts
Member since 04/08/2007 |
Posted - 08/02/2009 : 17:57:57
|
ovako meni treba detaljno objašnjenje nekog iz hrvatske o alan fordu..krenimo redom..zanimaju me koje sve vrste(izdanja) alan forda postoje u nas (klasik ,redovno izdanje itd..extra..) sve cijene svih izdanja,cijene kompleta..i sto se sve moze pronaci na jednom prosjecnom kiosku TISKA...dakle od A-do-Ž. odlucio sam napravit jednu kolekciju..sad trenutno iman 7 fordova i oko 70 zagora...ali zagore sam presto jer su mi trenutno zanimljiviji fordovi... RESPECT.. |
286. [Quark's rule] When Morn leaves, it's all over. |
 |
|
Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
|
zo
Average Member

Bosnia and Herzegovina
619 Posts
Member since 10/01/2008 |
Posted - 08/02/2009 : 18:25:25
|
quote: Originally posted by fatigue
ovako meni treba detaljno objašnjenje nekog iz hrvatske o alan fordu..krenimo redom..zanimaju me koje sve vrste(izdanja) alan forda postoje u nas (klasik ,redovno izdanje itd..extra..) sve cijene svih izdanja,cijene kompleta..i sto se sve moze pronaci na jednom prosjecnom kiosku TISKA...dakle od A-do-Ž. odlucio sam napravit jednu kolekciju..sad trenutno iman 7 fordova i oko 70 zagora...ali zagore sam presto jer su mi trenutno zanimljiviji fordovi... RESPECT..
Izlaze Klasik (meke i tvrde korice) do sada 80 brojeva, Klasik prati originalnu talijansku numeraciju Super Klasik (meke korice) izašlo 4 broja do sada, Super Klasik je u stvari reprint KLasika Extra, do sada izašlo 26 brojeva. Extra ti se nadovezuje na Borgisovu seriju s tim da Borgis ima za izdati još jedan broj Priče broja jedan i Kolor biblioteka |
https://www.facebook.com/KLUBMOSTRIP/ |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 08/02/2009 : 19:11:50
|
Mala dopunica...
Prvo ti je AF izlazio u "Vijesniku", pod Superstrip bibliotekom. Izašlo je 448 brojeva, ako se ne varam. Nakon toga je Forda počeo izdavati Borgis (tada pod drugim imenom), nastavljajući sa epizodama tamo gdje je Vijesnik stao, ali na žalost ne i sa starom numeracijom. Dakle, krenuli su od broja 1. U zadnjih par godinica Borgis je postao hiperproduktivan, pa izdaje jedan broj godišnje. Još jedan i dostići će kronološki "extra" seriju, koju čine najnovije epizode.(odnosno, u zaostatku smo nekih dvadesetak brojeva za Talijanima) Klasik, Super klasik i Extru ti izdaje Strip-Agent. Teško se snaći, jbga , al da se nekako |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 08/02/2009 : 20:07:38
|
Ja se nikako ne snalazim sa AF Borgis Specijalima, rešio sam da ih nekako kompletiram, pa bih molio ozbiljan odgovor, koliko je ukupno izdato specijala malog formata(koliko numerisanih, koliko nenumerisanih), a koliko je izdato brojeva AF specijala velikog formata A5? Gledao sam popis na forumu, ali nije mi baš najjasnije? Da li bi mi neko mogao poslati popis na mail po epizodama i redosledu izdavanja? Za sada bih bio zahvalan da mi neko ovde saopšti ukupan broj izdatih kako malih, tako i velikih! Hvala. |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
Edited by - srdjandj on 08/02/2009 20:08:59 |
 |
|
tomislav.groseta
Starting Member
7 Posts
Member since 29/11/2007 |
Posted - 09/02/2009 : 10:30:29
|
quote: Originally posted by tex2
Znam da je prvih 13 ili 14 (moram pogledat) izdavač Strijela 92, nakon toga je Borgis, pogledat ću ovih dana pa javim.
quote: Originally posted by jang
Hvala. Još jedno pitanje: koliko brojeva redovne serije je izašlo pod imenom Borgis a koliko pod Korpus?
broj 1-12 (borgisova numeracija): Strijela 92 broj 13-113: Borgis broj 114-150 (151 je najavljen): Korpus
|
 |
|
fatigue
New Member

Croatia
127 Posts
|
Panon
Senior Member

2656 Posts
Member since 16/08/2007 |
Posted - 09/02/2009 : 11:49:15
|
http://www.korpus.hr/ web im je prestrasan... aaa dobro onda krecem s malo kompleta i extra serijom pa usput koji klasik i tako..
Ako se stvarno želiš navuć na AF bolje počni s čitanjem Klasika, nikako Extra, jer će on učiniti suprotan učinak . To ti je moj dobronamjerni savjet  |
 |
|
fatigue
New Member

Croatia
127 Posts
Posted - 09/02/2009 : 12:57:12
|
quote: Originally posted by zo
ovako meni treba detaljno objašnjenje nekog iz hrvatske o alan fordu..krenimo redom..zanimaju me koje sve vrste(izdanja) alan forda postoje u nas (klasik ,redovno izdanje itd..extra..) sve cijene svih izdanja,cijene kompleta..i sto se sve moze pronaci na jednom prosjecnom kiosku TISKA...dakle od A-do-Ž. odlucio sam napravit jednu kolekciju..sad trenutno iman 7 fordova i oko 70 zagora...ali zagore sam presto jer su mi trenutno zanimljiviji fordovi... RESPECT..
Izlaze Klasik (meke i tvrde korice) do sada 80 brojeva, Klasik prati originalnu talijansku numeraciju Super Klasik (meke korice) izašlo 4 broja do sada, Super Klasik je u stvari reprint KLasika Extra, do sada izašlo 26 brojeva. Extra ti se nadovezuje na Borgisovu seriju s tim da Borgis ima za izdati još jedan broj Priče broja jedan i Kolor biblioteka
e sad mi reci cjene svih izdanja i kako izlaze.datum i kojim tempom (ono svaki mejsec,svako 3 ili kako vec to ide)i usput ako znas jos kakvu korisnu informaciju...tnx..and..respect..   |
286. [Quark's rule] When Morn leaves, it's all over. |
Edited by - fatigue on 09/02/2009 12:58:16 |
 |
|
Topic  |
|