forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Alan Ford "Ultimate" Topic
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 596

teller
Advanced Member

Slovenia
19617 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 18/02/2009 : 12:24:31  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
meni su ti novi od broja 75 nadalje (Pifario ili što več) i bolji od Magnusovih.
Crtež je svetliji, valjda mi ne odgovara mračna atmosfera. Tako treba-gurat AF klasik do kraja.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 19/02/2009 : 14:57:34  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
Na svim kioscima extra Alan Ford 27!

iliti original 450!
Načas me ova čitljiva epizoda povela jedno 20-ak godina unazad kada sam željno na kiosku očekivao broj 200 i epizodu "Hik,hik,hura!".
Naime,radnja je slična,osim kraja koji je totalno drugačiji (i neočekivaniji).Vidi se da je Bunker nešto i mislio dalje u Fordovom svijetu,ali sve me to podsjeća na kulte "Mućke" i njihove bezbrojne završetke.Ipak,drago mi je što ovo dočekasmo,a dalje se ne usuđujem niti prognozirat što će biti,jer ni dosad ništa bilo nije.Lijepo ih je vidit ponovo,pa makar to bilo jednom u tri godine zajedno.
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5271 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 19/02/2009 : 23:32:24  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
pa da...

• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 20/02/2009 : 00:07:05  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kico

Na svim kioscima extra Alan Ford 27!

iliti original 450!
Načas me ova čitljiva epizoda povela jedno 20-ak godina unazad kada sam željno na kiosku očekivao broj 200 i epizodu "Hik,hik,hura!".
Naime,radnja je slična,osim kraja koji je totalno drugačiji (i neočekivaniji).Vidi se da je Bunker nešto i mislio dalje u Fordovom svijetu,ali sve me to podsjeća na kulte "Mućke" i njihove bezbrojne završetke.Ipak,drago mi je što ovo dočekasmo,a dalje se ne usuđujem niti prognozirat što će biti,jer ni dosad ništa bilo nije.Lijepo ih je vidit ponovo,pa makar to bilo jednom u tri godine zajedno.

Koliko kasne za Talijanima?

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 20/02/2009 : 01:04:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srdjandj

U Italiji je izaso broj 476.
Evo ti prijatelju link gde mozes da pratis i skidas naslovne.
http://www.munix.it/
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41206 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 20/02/2009 : 01:38:53  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Kit Carson

Mozda covek uporedjuje AF extra i Maxmagnus. Ako je tako, sasvim je opravdano.

Ne možeš da upoređuješ AF i Maxmagnus, nema tu, bolji je Alan Ford i tu nema govora, a zar ne vidiš da je Savić lupio.

Koliko tebi treba sivih celija da skontas da ja VOLIM VISE Maxmagnusa od AF-a...??? Napisao sam da je MENI bolji, a ne da je bolji svima... Boze mili...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 20/02/2009 : 08:14:23  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

quote:

quote:
Originally posted by Kit Carson

Mozda covek uporedjuje AF extra i Maxmagnus. Ako je tako, sasvim je opravdano.

Ne možeš da upoređuješ AF i Maxmagnus, nema tu, bolji je Alan Ford i tu nema govora, a zar ne vidiš da je Savić lupio.

Koliko tebi treba sivih celija da skontas da ja VOLIM VISE Maxmagnusa od AF-a...??? Napisao sam da je MENI bolji, a ne da je bolji svima... Boze mili...

Da li ti uopste znas sta volis, ne lupaj gluposti.
Cak sam i 100% siguran da i tebi nije bolji, nego si to napisao, samo da bi lupio neku kontru!
Da li si uopste citao Alan Ford?
Legenda nad legendama od svih stripova, koji crni Maxmagnus
Ne mozes da diskutujes o necemu u sta se ne razumes, to nema smisla, a i sam znas, da ne mislis tako.
Ne moze tebi nesto da bude bolje, ako to nije bolje, kapito?
Bas me zanima po cemu ti je bolji, ajde opisi?
Treba da pitas nekog starijeg ciku koji se razume u stripove.
I nemoj ti meni da pominjes moje sive celije, kakav je to nacin?
Nemoj da me nerviras, znas da ne smem da se nerviram.
Idi citaj Kapetana Mikija, to je za tvoj uzrast!

Edited by - srdjandj on 20/02/2009 08:52:45
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41206 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 20/02/2009 : 10:53:55  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Da ti nisi imao mozdani a ne srcani udar.. :)
Odlepio si skroz... :)

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 20/02/2009 : 10:55:02  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:

hahaha....

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21877 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 20/02/2009 : 12:23:24  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Odlepili ste vi obadvojica kad se svađate oko ovako nečega

Odbrojavanje: još 16 dana
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 20/02/2009 : 12:39:28  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Ko se svadja, to je nas normalni razgovor...

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41206 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 20/02/2009 : 14:40:12  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by anto

Ko se svadja, to je nas normalni razgovor...

Ko nas ne zna... :)

Go to Top of Page

fatigue
New Member

Croatia
127 Posts

Member since 04/08/2007

Posted - 20/02/2009 : 15:11:58  Show Profile Show Extended Profile  Send fatigue a Private Message  Reply with Quote
evo ja danas u TISKA uzeo Maxmagnus br.9 cijena 15 kn..procitam ga i steknem dojam da je bolji od AF...srednji vijek mi se nekako više dopada...ali to je stvar ukusa..no strip sam po sebi nije loš..jedino malo prijevod nije savršen..
uostalom uzmite sami...btw jel samo 25 ovih izdanja izaslo..jel ima vise ???

286. [Quark's rule] When Morn leaves, it's all over.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41206 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 20/02/2009 : 15:21:10  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Bravo fatique.. I meni je isto bolji... By the way, ima li HC-a??? Ja imam prvih 8, ne znam koliko je izaslo...?? Koji je tempo izdavanja??

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 20/02/2009 : 15:50:55  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Sad je tek izasao br.9

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9284 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 21/02/2009 : 18:09:14  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Može li neki poznavalac AF-a da mi odgovori:

naslovne strane AF klasik izdanja valjda imaju originalne ilustracije odgovarajućih epizoda!

Ali, ako pogledamo kolor na tim ilustracijama vidimo da je vrlo loš. Ručno je rađen, ali ne nekom posebnom tehnikom tipa akvarel ili sl nego nekakvim bojicama i to vrlo aljkavo.
Izgleda kao da je dete bojilo sa drvenim ili voštanim bojicama, poznaju se potezi, nisu sve površine pokrivene, rađeno je na brzinu.

Ne bih rekao da je zamišljeno da se tako objavljuje. Nemam pri sebi nikakva ranija izdanja, ali tamo su boje bile čiste, jednobrazne.

Nekad, pre kompjuterskog kolorisanja, primenjivalo se tzv štamparsko bojenje - koloristi su na kopijama crteža naznačavali gde koja boja ide, a posle su se u procesu štampe dobijale prave boje koje su bile štamparske - čiste, bez poteza.

Znači:
- ili su baš ovakve originalne boje (loše, aljkave, žvrljane)
- ili je hr izdavač dobio ilustracije koje su pripremljene za štamparsku boju, pa ih je posredstvom savremene tehnologije bukvalno preneo u štampu, bez poboljšavanja koje je bilo potrebno
- ili su dobili cb naslovene, a neko se igrao bojicama po njima?
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9284 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 23/02/2009 : 17:16:33  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Ahem...
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 23/02/2009 : 17:19:37  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

a jesi lud

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

Bapsi
Starting Member

Croatia
77 Posts

Member since 02/11/2005

Posted - 24/02/2009 : 11:12:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Bapsi a Private Message  Reply with Quote
Hvala na linku.

quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:

U Italiji je izaso broj 476.
Evo ti prijatelju link gde mozes da pratis i skidas naslovne.
http://www.munix.it/

Slobodu treba tražiti po svaku cijenu, po cijenu života!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 24/02/2009 : 11:40:37  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kico
iliti original 450!

Pročitao sam je napola, i osim puno šminke i nostalgije, epizoda mi je isprazna. Možda će kraj to okrenuti, no čisto sumnjam. Ajde, može se reći da su fordovci konačno dobili zasluženi odmor u luksuznom hotelu/casinu, napokon nakon četiristotinjak epizoda krajnje neimaštine.. Nakon ovog broja odustajem od ovih novih fordova. Nisu mi nešto.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Dusxan
New Member

Serbia
261 Posts

Member since 12/08/2008

Posted - 26/02/2009 : 12:50:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Dusxan a Private Message  Reply with Quote
znaci klasik je izisao do 77 ili do 80 SNK... A sta je SNK?

"Nema i ne može biti pravednog bogatstva." Cehov
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 26/02/2009 : 13:15:14  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
SNK = Stripovi na kvadrat!

Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 03/03/2009 : 08:06:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
@SCARAMANGA
Zasto je za naredni broj AF najavljen Bozicni ugodjaj umesto broja koji treba da ide,a to je Cudo???
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 03/03/2009 : 10:28:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
Ajde da odgovorim sam sebi
Ako jos nekoga interesuje,Borgis je okrenuo redosled pa je izbacio Bozicni dogadjaj pre Cuda,a trebalo je obrnuto.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19617 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 03/03/2009 : 10:30:58  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
nije to nikakvo Čudo, kad je Borgis u pitanju.samo nisam siguran da je to napravio Borgis, nije li
Vjestnik ili što več....

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page
Page: of 596 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.89 seconds. Snitz Forums 2000