forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Oda-brane priče
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 55

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 25/02/2009 : 23:22:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message
quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

Tačnije priča sa Samurajima u LUZEX ima 239 strana znači 20 strana više od "Zagor protiv Vampira". Samo, koju li će naslovicu da stave, s'obzirom da su obe izvrsne, ali ja ipak tipujem na ovu drugu "Sekira i sablja". Takođe će biti zanimljivo iz koje će italijanske serije ići priča, Zenith ili Tutto

Pa, za ono sto radi Blazina bolja je prva.

You heard it too, didn`t you? The voice of the divine wind.
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 25/02/2009 : 23:24:54  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message
Fora bi bila da krug sa Odabranim pricama zalepi na one samuraje sto se vide u daljini

Soundgarden - Halfway There
http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5549 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 26/02/2009 : 00:56:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message
quote:
Originally posted by elfak nish

Fora bi bila da krug sa Odabranim pricama zalepi na one samuraje sto se vide u daljini

Ne, to mesto je rezervisano za naslov
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 26/02/2009 : 01:04:30  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message
U pravu si,a mogu se kladiti da ce krug sa natpisom biti milimetar pored zagorove glave

Ma ok,dizajn mogu da svarim,ali bih stvarno voleo sve naslovnice unutar stripa(to su najcesce jedna,do tri)

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 26/02/2009 : 01:39:18  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Taj krug sa natpisom "odabrane price" nece nista pokvariti jer je on taman na mestu gde je inace na tutto seriji veliki logo "Zagor", ali zato ce naslov da prekrije centralni deo korice. Mislim da je prva naslovna bolje u tom pogledu jer ce se naslovom pokriti manji deo crteza (osim ukoliko kod druge naslovnice izabere da i naslov smesti u gornju polovinu pa crtez ostane netaknut, ali sumnjam da je profa toliko inteligentan pa da to uoci)
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 26/02/2009 : 01:42:57  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message
quote:
Originally posted by ---dp---

Taj krug sa natpisom "odabrane price" nece nista pokvariti jer je on taman na mestu gde je inace na tutto seriji veliki logo "Zagor", ali zato ce naslov da prekrije centralni deo korice. Mislim da je prva naslovna bolje u tom pogledu jer ce se naslovom pokriti manji deo crteza (osim ukoliko kod druge naslovnice izabere da i naslov smesti u gornju polovinu pa crtez ostane netaknut, ali sumnjam da je profa toliko inteligentan pa da to uoci)

O kojoj naslovnici govoris-prvoj ili drugoj.
Predpostavljas da ce tako izgledati ili si vec video?

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 26/02/2009 : 02:16:26  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Ma nije je video ni profa jos uvek... Lepo sam napisao "prva" i "druga" pa pretpostavljam da se zna na koju mislim
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 26/02/2009 : 13:32:28  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message
quote:

Ma nije je video ni profa jos uvek... Lepo sam napisao "prva" i "druga" pa pretpostavljam da se zna na koju mislim

Nadam se da je nece ni videti

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 26/02/2009 : 13:35:29  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Ja u svaki strip Oda-brane price, ubacujem originalne italijanske naslovnice, odstampane na laserskom stampacu, to sam video od mog druga koji je to uradio, pa sad sam i ja to napravio, lepse izgleda.
A ova sledeca sa samurajima, mi je bezvezna epizoda.

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 26/02/2009 : 13:39:12  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message
quote:
Originally posted by srdjandj

Ja u svaki strip Oda-brane price, ubacujem originalne italijanske naslovnice, odstampane na laserskom stampacu, to sam video od mog druga koji je to uradio, pa sad sam i ja to napravio, lepse izgleda.

I meni je ta ideja padala na pamet,al mi crko stampac odavno pa nemam gde stampati.
Ma ne bi cetvrtka kostalo mnogo ubaciti ih,pa na kraju krajeva,i crno bele kao ludens marka(bolje ista nego nista).

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 26/02/2009 : 14:21:10  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Ovo sa ubacenim naslovnicama izgleda mnogo bolje i mocnije!

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 26/02/2009 : 16:34:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by Going-Going

Ja se slazem da je musterija uvek u pravu, ali na tvoju i zalost vecine ljudi sa foruma ne primenjujem to sa cime se slazem.
Ja znam da mušterije nisu uvijek u pravu (radim svaki dan s mušterijama), ali sam prinuđen ponašati se kao da su u pravu jer bih u protivnom dobio otkaz.
Mi (kazem mi jer i sebe smatram takvim), vecinom, smo razmazena derlad kojima sve smeta.
Jesmo.
Vec smo nekoliko puta objasnjavali koja je koncepcija odabranih prica. Da, sledeci idu samuraji zato sto ta prica ide u regularnom Zagoru, kao sto za godinu dana ide Rendal i VC ce objaviti prvu pricu sa Rendalom neposredno pre toga. Ja znam da bi svi voleli odmah da dobiju i Kandraxa i Helingena i Hagota i Tkaca i Mortimera, i to po mogucstvu odmah 2. vampira, 3. i 4. Helingena, a to vam je kao da uzmes da gledas Aliena 3 pa se onda pitas ko je ona Ripli otkud ona tu itd...
Ok, ima logike (no ne sviđa mi se). Više bih volio the best of.
Strpite se malo potpuno je logicno da ce sve te epizode izaci ovako ili onako (VC i (ili) Ludens), pre ili kasnije.

Meni ustvari nije previše važno koja će priča izaći. Važno mi je u nekoj mjeri, ali ništa krucijalno. E sada, Going-going i Colt (koji ste kako sam shvatio nekako povezani sa Veselim Četvrtkom, zaposleni u toj firmi?), ponašate se nezainteresirano, podrugljivo, sarkastično... Kao da vas boli ona stvar za VČ, Oda-brane priče i prodaju istih. Ako vam je stalo, trebate biti hladni, proračunati, profesionalni, distancirani, ali sa stavom "kupac je uvijek u pravu" (kao Beli Put press npr.) ili nas totalno ignorirati (kao npr. Bernard iz Ludensa) Ako vam nije stalo, trebate to dati do znanja ljudima i ograditi se totalno. Ovo, kako ste se vi postavili nekako je neozbiljno - sve nešto mi jesmo iz VČ-a, ali nismo odgovorni ni za šta, mi samo radimo za njih (nahranimo svinje i ništa ne diramo).

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 26/02/2009 : 16:44:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message
Mislim... ne znam sta bi ti hteo da cujes od nas. Ni GG ni ja nismo birali OP niti imamo bilo kakve veze sa tim. Valjda je na ovom Forumu moguce izreci i licno misljenje (kao sto je to GG uradio) ili je to off-limits? Sto se tice poslednje recenice, to ti je kao kada bi neko trazio od vozaca Belog Puta ili sekretarice System Comicsa ili prevodioca Ludensa ili racunovođe Libellusa da objasni zasto ce ici koja prica, kada ce ici, kada ce biti na kiosku. Kao sto rekoh, nismo zvanicni predstavnici VC, izdavacku politiku i sve ostalo vode neki drugi ljudi, ako mozemo da pomognemo na neki nacin, pomoci cemo, ali su nasi komentari vezani za sagledavanja raznih tema sa aspekta citalaca.
Go to Top of Page

Going-Going
Senior Member

Serbia
1040 Posts

Member since 05/11/2001

Posted - 26/02/2009 : 16:48:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Going-Going a Private Message
nisam čitao Coltov post

Pa jes vala. Ali smo zato x puta rekli da sva pitanja uputite na redakciju i mi tamo kulturno odgovorimo i pokušamo da rešimo problem. Tamo (u redakciji) je kupac uvek u pravu. Ako neko ima duple strane, loše odštampan strip ili sl. (tj. problem sa proizvodom) mi ćemo mu ga zameniti, ali mora se obratiti redakciji a ne forumu. To što smo Colt i ja tu (od početka foruma) je slučajnost i nije moja dužnost da ovde zastupam VČ. Isto tako ako uđes u pekaru i oni ti daju kiflu koja je buđava ti se žališ i dobiješ drugu, ali zato se ne možeš žaliti zašto kifla ima oblik banane, ukus hleba i zašto je korica braon boje i da li ta kifla može da izgleda kao originalna Francuska kifla.

ŠumhiljduhANAN

Edited by - Going-Going on 26/02/2009 16:50:03
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 26/02/2009 : 18:04:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Dobro, pogrešno sam shvatio. U izdavačkom izlogu gdje Markos pušta samo izdavače predstavljati nova izdanja postoji topic Veseli Četvrtak - najave. Topic postavio Going-Going. S obzirom da te je Markos svrstao uz sebe, mcn-a, Dekaru, Hello-a, Dadu, Gastona, wizardbg-a i ostale koji tamo predstavljaju svaki svoja izdanja, ja sam tu automatski pretpostavio da si ti čovjek koji na ovom forumu predstavlja VČ. I naravno, usmjerio svoje frustracije i žalopojke ka tebi. Također bih sa beskrajnim strpljenjem istrpio sve debilizme usmjerene ka meni da se bavim poslom vezanim za izdavanje stripova.
Inače, ne pada mi na pamet da bi se nečija izdavačka politika trebala formirati prema željama jednog čovjeka (mene) ili čak 100 članova ovog foruma (ne živi VČ od nas), ali poželjno je da me se profesionalno otepe.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 26/02/2009 18:09:26
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 26/02/2009 : 19:31:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
Da li je tehnicki moguce napraviti inegralcinu u kojoj bi bili svi Zagorovi susreti sa Helingenom? Koliko bi to strana imalo?

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 26/02/2009 : 19:33:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message
pa, nekih 1500... sitnica.
Go to Top of Page

night
Senior Member

Serbia
1786 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 26/02/2009 : 19:55:25  Show Profile Show Extended Profile  Send night a Private Message
Cisto informativno - kad ce da Kolekcionarsko izdanje stigne klasik ludens epizode?
Go to Top of Page

Going-Going
Senior Member

Serbia
1040 Posts

Member since 05/11/2001

Posted - 26/02/2009 : 20:23:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Going-Going a Private Message
Pa Klasik je krenuo od broja 55, a cetvrta knjiga ce pokriti do broja 11 (cini mi se).

ŠumhiljduhANAN
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 26/02/2009 : 22:25:38  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Stici ce ih kad se klasih vrati na broj 1, ako ne ranije, tad sigurno

Edited by - ---dp--- on 26/02/2009 22:26:07
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 26/02/2009 : 22:32:29  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:

Pretpostavljam na kolor laseru. Kakav je otisak kod kolor lasera? Znam da su cak i kod najboljih boje manje intenzivne od dobrih ink-jetova, ali su zato kod prosecnih lasera boje uglavnom blago isprane. Bilo bi dobro da okaciss neku fotku. Je li stampas naslovnice od SD ili bas "Bonellijeve"
Go to Top of Page

ciprijani
New Member

Serbia
180 Posts

Member since 03/08/2008

Posted - 26/02/2009 : 22:41:57  Show Profile Show Extended Profile  Send ciprijani an AOL message  Send ciprijani a Private Message
U mom primerku imam dve duple stranice i jedna mi nedostaje :(

Grobar Do Groba!!!
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 27/02/2009 : 21:21:35  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message
quote:

Pretpostavljam da je tu vazno (za ove citaove ovde koji nemaju "Ludensova" izdanja) to sto u redovnoj seriji nailazi prica o samurajima i referencira se na ovu. U tom pogledu i ja podrzavam takav izbor.

Ok je to ali onda su mogli predhodno da izbace tajnu jednoroga(mislim da je ta),posto se ova sa Rihterom nadovezuje na neki nacin.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 27/02/2009 : 21:24:37  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:

quote:

Pretpostavljam na kolor laseru. Kakav je otisak kod kolor lasera? Znam da su cak i kod najboljih boje manje intenzivne od dobrih ink-jetova, ali su zato kod prosecnih lasera boje uglavnom blago isprane. Bilo bi dobro da okaciss neku fotku. Je li stampas naslovnice od SD ili bas "Bonellijeve"

Mrzi me da kacim slike, a naslovnice mi stampa drug koji ima laserski stampac, i naravno originalne talijanske.
Naravno da su u koloru.

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 27/02/2009 : 21:49:32  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Eh, kakav si to covek. E, necu ti onda biti drug, samo da znas. BTW, da li ih retusiras ili samo odstampas sirovi sken, sve sa pregibima (bigovima) i necistocama na naslovnicama? Mozda je bolje resenje odstampati naslovnice SD extra serije

Edited by - ---dp--- on 27/02/2009 21:53:15
Go to Top of Page
Page: of 55 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000