Author |
Topic |
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
Rick
Average Member
Serbia
900 Posts
Member since 21/01/2009 |
Posted - 20/02/2009 : 15:17:40
|
Uffff.... `75.-`81.-`82. Nolita i Sklavi su mi osnov ovih godina. To sam tek sad skontao. Takodje, Feri i Donateli. |
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome." |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 20/02/2009 : 16:01:12
|
quote: Originally posted by ---dp---
Mladi duhom... zato i vole duha sa sekirom
I zgleda sve mlađi...kada sam imao 15 godina nisam ni pomišljao da ću čitati stripove u 33 |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47165 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 20/02/2009 : 16:40:11
|
ja jesan al onda san prista,pa opet počea skupljat sa 27. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 20/02/2009 : 17:30:22
|
Stripove sam prestao da skupljam i čitam sa 15-16 godina jer sam tada mislio da sam dovoljno star da ih dalje čitam. A onda sa 24-25 godina dosadilo mi da budem star pa sam počeo sve iz početka. I evo danas posle 13 godina bezprekidnog skupljanja i čitanja stripova osećam se super E, kako je lepo biti mlad |
|
|
Bardho
Senior Member
1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 20/02/2009 : 17:58:22
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Sve mladići od trideset i nešto leta
Kako je krenulo ja ću biti mladić i sa 90 na grbači |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Posted - 20/02/2009 : 18:49:18
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Stripove sam prestao da skupljam i čitam sa 15-16 godina jer sam tada mislio da sam dovoljno star da ih dalje čitam. A onda sa 24-25 godina dosadilo mi da budem star pa sam počeo sve iz početka. I evo danas posle 13 godina bezprekidnog skupljanja i čitanja stripova osećam se super E, kako je lepo biti mlad
Otprilike isti slučaj... |
|
|
Ramath
Senior Member
Russia
2127 Posts
Member since 26/02/2004 |
Posted - 21/02/2009 : 07:36:02
|
1975, ako bi mogao jos glasao bi i za taj period 1970-1976 |
Ja bi volio da ovde napisem nesto pametno ali se bojim da me niko nece razumjeti |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
|
mile.soric
Starting Member
Croatia
11 Posts
Member since 07/01/2007 |
Posted - 27/02/2009 : 10:12:49
|
Ako vec moram izabrati godinu, po meni je to ipak definitivno 1981. Priznajem kako sam vjerojatno malo i subjektivan, odnosno da je moj odgovor u odredjenoj mjeri uvjetovan cinjenicom da ta godina spada upravo u nekakvo stripovsko razdoblje koje je meni najdublje obiljezilo zivot, napose zivot sa stripom (razdoblje 1979-1988), prakticki od kada sam naucio citati, da ne kazem slovkati, pa sve tamo negdje dok mi pubertet nije promijenio/prosirio zivotne interese i u dobroj mjeri mi unistio dozivljaj stripa (kojemu sam se opet vratio tamo negdje 1994).
Zapravo je u razdoblju druge polovice 70-tih i 80-tih godina u bivsoj drzavi vladala sveopca strip-kultura, sve dok se nije pojavio video koji je (nakratko) unistio kino i posebno kompjutori koji su preusmjerili interes novih klinaca. Rat da i ne spominjem..
|
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Posted - 27/02/2009 : 13:42:34
|
Mozda da prebrojis glasove i das nam rezultate u bodovima...
Danas mi je rođendan,mogao bi da to učiniš zbog mene ,nije lepo terati slavljenika da radi... |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Posted - 27/02/2009 : 13:43:37
|
quote: Originally posted by mile.soric
Ako vec moram izabrati godinu, po meni je to ipak definitivno 1981. Priznajem kako sam vjerojatno malo i subjektivan, odnosno da je moj odgovor u odredjenoj mjeri uvjetovan cinjenicom da ta godina spada upravo u nekakvo stripovsko razdoblje koje je meni najdublje obiljezilo zivot, napose zivot sa stripom (razdoblje 1979-1988), prakticki od kada sam naucio citati, da ne kazem slovkati, pa sve tamo negdje dok mi pubertet nije promijenio/prosirio zivotne interese i u dobroj mjeri mi unistio dozivljaj stripa (kojemu sam se opet vratio tamo negdje 1994).
Zapravo je u razdoblju druge polovice 70-tih i 80-tih godina u bivsoj drzavi vladala sveopca strip-kultura, sve dok se nije pojavio video koji je (nakratko) unistio kino i posebno kompjutori koji su preusmjerili interes novih klinaca. Rat da i ne spominjem..
Dobro došao Mile,drago mi je da se slažemo oko naj godine... |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Posted - 27/02/2009 : 19:45:28
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by profesor-inz
Danas mi je rođendan...
Sve najbolje
Hvala puno,uz Zorana iz Lebana jedini si sa foruma koji mi je čestitao... |
|
|
cibalia
Senior Member
Sierra Leone
1699 Posts
Member since 14/11/2008 |
Posted - 27/02/2009 : 19:48:41
|
Danas mi je rođendan,mogao bi da to učiniš zbog mene ,nije lepo terati slavljenika da radi...
Sretan rođendan i čestitke za hiljadu postova koji brzo dolaze! |
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
Edited by - cibalia on 27/02/2009 19:49:46 |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Posted - 27/02/2009 : 19:52:10
|
quote: Originally posted by cibalia
Danas mi je rođendan,mogao bi da to učiniš zbog mene ,nije lepo terati slavljenika da radi...
Sretan rođendan i čestitke za hiljadu postova koji brzo dolaze!
Hvala Cibalija uskoro će 1000-ti |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 27/02/2009 : 21:57:50
|
Pa topic si ti otvorio, ti treba i da brojis
P.S. Srecan rodjendan Inz Samo ti offtopicari, pa ces izleteti bas na rodjendan i uz jubilarni 1000. post |
|
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10048 Posts
Member since 17/10/2008 |
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 27/02/2009 : 23:20:50
|
Samo ti offtopicari, pa ces izleteti bas na rodjendan i uz jubilarni 1000. post
A,tol'ke srece bas i nismo! Salim se.Srecan rodjendan,Profo!Glasao sam za godinu u kojoj izadje najbolja epizoda-Divovi dobra i zla! |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
|
giant
Average Member
Slovenia
891 Posts
Member since 22/10/2006 |
Posted - 28/02/2009 : 12:09:26
|
quote: Originally posted by King Warrior
Danas mi je rođendan...
Sve najbolje
Hvala puno,uz Zorana iz Lebana jedini si sa foruma koji mi je čestitao...
Nije tačno....i ja sam ti pre neki dan....Ako bi svi profesori imali ovakvu kratku pamet...jao |
Invincible shield |
|
|
mile.soric
Starting Member
Croatia
11 Posts
Member since 07/01/2007 |
Posted - 01/03/2009 : 16:51:42
|
Dobro došao Mile,drago mi je da se slažemo oko naj godine...
Prije svega, sretan ti rodjednan, prijatelju.
Sto se godine tice, drago mi je da se slazemo. Ta godina definitivno spada u ponajbolje Zagorovo razdoblje, kada su se zaredale neke price koje spadaju u sam Zagorov vrh svih vremena, doba kada su i Ferri i Donatelli kao jedini pravi crtacki autori Zagora bili u zenitu svojeg stvaralastva (Helingen 1980, Rakosi, Hakaram, Crni gospodar, pa i Covjek-munja 1981, Tkac, Demonska maska i Prokleto blago 1982, jednooki Jack 1983..). Zapravo, cak bi se usudio kazati (uz duzno postovanje nekim doista odlicnim pricama iz ranijeg razdoblja) da je upravo u tom razdoblju i to s tim i takvim epizodama Zagor sebe potvrdio kao junaka broj jedan.
Osim toga, ima jos jedna zanimljivost, koja mi upada u oci tek u proteklih 10-tak godina, a to je da Zagor nikad (racunajuci od kraja 70-tih pa sve do pocetka rata i propasti Zlatne Serije), ali bas nikad nije imao seriju losih prica, kao sto se to na zalost desava u 90-ima i posebno u proteklih nekoliko godina. Zanimljivo je primijetiti da je Zagor u drugoj polovici 80-tih imao citav niz solidnih/odlicnih prica, s rutinski dobrim Ferrijem, i mrvicu losijim (zapravo ne losijim, vec malo drugacijim) Donatellijem. To sam skuzio tek nakon odredjene vremenske distance, kad sam prije nekoliko godina otvorio svoj ormar i napravio 'inventuru Zagora'.
Ne mislim da ce Zagor ici u mirovinu nakon odlaska Ferrija, ima tu par crtaca na koje se navikavam, i koji mogu biti jako dobri, ali samo ako crtaju epizode cija se radnja zbiva u okruzju koji im 'lezi'.
Verni je dobar, ali se moram sloziti s Markosom da je krut (prije nekoliko mjeseci mi je to rekao, i onda sam razmisljao s kojim drugim crtacem bi ga bilo dobro sparirati, pa da onda to ispadne dobro, raskosno, lijepo i leprsavo). I dosao sam do zakljucka da bi mozda bilo dobro kad bi Zagora crtali zajedno Verni i Torricelli (kao sto su nekad dobro funkcionirali pokojni Bignotti i braca Di Vitto).
No, moram spomenuti i mladog Joevita Nuccia, za kojeg me strasno zanima kako ce izgledati njegov prvi rad kojeg ce izbaciti, i to prvenstveno iz razloga jer me je (to moram priznati) sokiralo kako je doro nacrtao onaj poster za CRS 2007. Mislio sam da ga je nacrtao Ferri.
Dobro, svjestan sam da mozda mnogima ide na zivce to konstantno naglasavanje Ferria iznad svih, ali ja bez imalo srama i bez obzira na to kako ce drugi reagirati, smatram da je najlosiji Ferri jos uvijek raskosniji, leprsaviji i oku ugodniji od bilo kojeg drugog autora, unatoc njegovim greskama koje su u novim radovima gotovo redovite.
|
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Posted - 01/03/2009 : 17:12:27
|
Dobro došao Mile,drago mi je da se slažemo oko naj godine...
Prije svega, sretan ti rodjednan, prijatelju.
Sto se godine tice, drago mi je da se slazemo. Ta godina definitivno spada u ponajbolje Zagorovo razdoblje, kada su se zaredale neke price koje spadaju u sam Zagorov vrh svih vremena, doba kada su i Ferri i Donatelli kao jedini pravi crtacki autori Zagora bili u zenitu svojeg stvaralastva (Helingen 1980, Rakosi, Hakaram, Crni gospodar, pa i Covjek-munja 1981, Tkac, Demonska maska i Prokleto blago 1982, jednooki Jack 1983..). Zapravo, cak bi se usudio kazati (uz duzno postovanje nekim doista odlicnim pricama iz ranijeg razdoblja) da je upravo u tom razdoblju i to s tim i takvim epizodama Zagor sebe potvrdio kao junaka broj jedan.
Osim toga, ima jos jedna zanimljivost, koja mi upada u oci tek u proteklih 10-tak godina, a to je da Zagor nikad (racunajuci od kraja 70-tih pa sve do pocetka rata i propasti Zlatne Serije), ali bas nikad nije imao seriju losih prica, kao sto se to na zalost desava u 90-ima i posebno u proteklih nekoliko godina. Zanimljivo je primijetiti da je Zagor u drugoj polovici 80-tih imao citav niz solidnih/odlicnih prica, s rutinski dobrim Ferrijem, i mrvicu losijim (zapravo ne losijim, vec malo drugacijim) Donatellijem. To sam skuzio tek nakon odredjene vremenske distance, kad sam prije nekoliko godina otvorio svoj ormar i napravio 'inventuru Zagora'.
Ne mislim da ce Zagor ici u mirovinu nakon odlaska Ferrija, ima tu par crtaca na koje se navikavam, i koji mogu biti jako dobri, ali samo ako crtaju epizode cija se radnja zbiva u okruzju koji im 'lezi'.
Verni je dobar, ali se moram sloziti s Markosom da je krut (prije nekoliko mjeseci mi je to rekao, i onda sam razmisljao s kojim drugim crtacem bi ga bilo dobro sparirati, pa da onda to ispadne dobro, raskosno, lijepo i leprsavo). I dosao sam do zakljucka da bi mozda bilo dobro kad bi Zagora crtali zajedno Verni i Torricelli (kao sto su nekad dobro funkcionirali pokojni Bignotti i braca Di Vitto).
No, moram spomenuti i mladog Joevita Nuccia, za kojeg me strasno zanima kako ce izgledati njegov prvi rad kojeg ce izbaciti, i to prvenstveno iz razloga jer me je (to moram priznati) sokiralo kako je doro nacrtao onaj poster za CRS 2007. Mislio sam da ga je nacrtao Ferri.
Dobro, svjestan sam da mozda mnogima ide na zivce to konstantno naglasavanje Ferria iznad svih, ali ja bez imalo srama i bez obzira na to kako ce drugi reagirati, smatram da je najlosiji Ferri jos uvijek raskosniji, leprsaviji i oku ugodniji od bilo kojeg drugog autora, unatoc njegovim greskama koje su u novim radovima gotovo redovite.
Slažem se Mile sa većinom izrečenog,sem onog vezano za Vernija...mislim da je on budućnost i da će vremenom njegov crtež postajati sve kvalitetniji. |
|
|
Topic |
|