forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Watchmen film
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 05/03/2009 : 15:02:16  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote

Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti!
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 06/03/2009 : 11:10:44  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
http://www.newgrounds.com/portal/view/485797

e ovake vochmene bi josh i sa zadovoljstvom gledao:)

Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 06/03/2009 : 19:28:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
Book Vs. Film: Watchmen
http://www.avclub.com/articles/book-vs-film-watchmen,24746/

A.V. Talk: Watchmen
http://www.avclub.com/assets/audio/articles/article/24729/AV_Talk-Watchmen.mp3

Watchmen review
http://www.avclub.com/articles/watchmen,24707/
Go to Top of Page

sloppy
Average Member

703 Posts

Member since 23/07/2002

Posted - 06/03/2009 : 22:00:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit sloppy's Homepage  Send sloppy a Private Message  Reply with Quote
http://www.ifanboy.com/podcasts/video/weekly o stripu za one koji još niso pričitali ima spoilera

http://tdksonomatopeia.blogspot.com/
Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3513 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 07/03/2009 : 03:35:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message  Reply with Quote
Gledao danas... Ja prijatno iznenadjen, posto nisam ocekivao nista posle nekoliko losih recenzija na netu.

moji crteži
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 07/03/2009 : 13:47:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
Na IMDb-u ima 8,5. Znam(o) da će past, al' je svejedno puno.

http://www.imdb.com/title/tt0409459/

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25308 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 08/03/2009 : 00:53:33  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Zašto ja mislim da će ljudi biti žešće razočarani ovim filmom??

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3513 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 08/03/2009 : 07:27:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Zašto ja mislim da će ljudi biti žešće razočarani ovim filmom??

Mislim da nece. Cak mi se cini da ce fanovi biti zadovoljniji od onih koji to nisu. Film je verna adaptacija i jedina bitnija promena je sam kraj (koji ima smisla i na koji se valjda jos niko nije preterano zalio). Naprotiv, bojim se da je film previse veran stripu, te da jednostavno nije bilo prostora za karakterizaciju kakvu strip ima... Konacno, zao mi je sto reziser nije imao vise hrabrosti za neko svoje citanje Watchmena, ali kontam da bi to bilo svetogrdje.

Glumci su pristojni, osim mozda Ozija (ali ni on nije toliko los koliko kazu neki recenzenti). Licno sam zamisljao Rorschachov glas drugaciji, ali jebi ga ko nije imao sopstvenu verziju dok je citao strip? Meni je i sam Moore zvucao melodramaticno dok je citao sopstveno delo, bas te monologe... Rorschach u filmu mi je zapravo jaci bez maske, sto je valjda normalno...

Efekti su OK, kostimi za divno cudo uglavnom funkcionisu na velikom platnu, muzika je odlicna (iako Halleluiah nije morala bas tada hehe)... Sa tehnicke strane filmu se nema puno toga prigovoriti.

U stvari, jedino sto je meni smetalo je bilo kikotanje publike kad god se pojavi plavi kurac... Ali to je valjda normalno, s obzirom na odnos muske i zenske golotinje na filmu - pogotovo americkom.

Naravno, ako si mislio na one koji misle da je bilo glupo uopste praviti film po takvom stripu... oni ce uvek imati svoj strip hehe.

moji crteži
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25308 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 08/03/2009 : 09:28:02  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Mislio sam da oni koji vole i čitali su strip neće biti baš oduševljeni. A oni koji nemaju pojma o čemu se radi i odu i pogledaju film će reći da su Spiderman i F4 ipak bolji superhero movies
Ako upotrebimo formulu novac=dopadanje, ovaj film neće biti baš dopadljiv.

Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2967 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 08/03/2009 : 13:04:26  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Vlaadisha
Konacno, zao mi je sto reziser nije imao vise hrabrosti za neko svoje citanje Watchmena, ali kontam da bi to bilo svetogrdje.

Obično kad režiseri urade film po knjizi ili stripu na način kako ga oni vide to redovno bude jako loše, iritantno i čak negledljivo.
Volim ekranizacije poput Sin Sitija - direktno sa table na platno, ostalo je stvar izbora glumaca, glume i efekata.
Posle ovog posta lakše dišem i čekam dovoljno kvalitetan snimak za gledanje.

P.S. Hvala za adresu onog foruma još jednom, odličan je.

...

Edited by - vope on 08/03/2009 13:05:09
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 09/03/2009 : 12:20:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Sa Znaka Sagite...
quote:
Distributeri filma NADZIRAČI preuzeli su od izdanja Belog Puta kompletnu terminologiju i prevodilačka rešenja za sve pojmove koji će biti u opticaju; naravno, i sam naslov...

Kuku lele, majko, sad cu da popizdim svaki put kad u filmu kazhu Watchmen...grrrr, bash sam se nadao da ce normalnije da prevedu makar film.
Go to Top of Page

THEMICO
New Member

Kiribati
112 Posts

Member since 28/11/2008

Posted - 09/03/2009 : 15:21:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit THEMICO's Homepage  Send THEMICO a Private Message  Reply with Quote
Meni je bio ok....

www.themicos.blogspot.com
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 10/03/2009 : 21:36:28  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
e, OVO je vetj neshto.

NADZIRACHI su na prvom mestu najprodavanijih KNJIGA na zamazonu.

shta god mislili o filmu - ochito ima utecaja na prodaju predloshka.
verujem da je Gibbons i ekipa iz DCja JAKO sretjna:)

Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 10/03/2009 : 21:47:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Ih, bilo vec u Lying in the Gutters da su samo proshle godine imali tipa dve, tri ili koliko vec shtampi, da je sama anticipacija vec razbila po pitanju profita za strip. vec je neko vreme u prva tri na amazonu, kako kad kako gde. :)
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 10/03/2009 : 22:36:06  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
ma sve jasno i sve se zna - 900000 primeraka odshtampano, bestseler u DMu, stripski tata na amazonu i mesecima na prvom mestu prodaje "grafichkih novela"(serem im se u termin) ali ovo je po mom znanju prvi put da je na amazonu jedan strip zauzeo PRVO mesto po pitanju prodaje u kategoriji knjiga.

Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 10/03/2009 : 23:05:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Hm. Morebiti, mada mislim da je vec bio. Ali mozhda i greshim.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25308 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 12/03/2009 : 12:10:07  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
http://www.boxofficemojo.com/news/?id=2561&p=.htm

Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2131 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 12/03/2009 : 16:44:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
Mene film zanima. Kostimi mi i nisu nesto ali fil je napravljen po stripu...kakav bi to bio strip-fan pa da fil ne pogledam? :)

https://www.instagram.com/wanderereclectic/ // https://abadon.hr/
Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2131 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 12/03/2009 : 16:48:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
Inace, od likova su mi Rorschach i The Comedian bolji od ostalih.

https://www.instagram.com/wanderereclectic/ // https://abadon.hr/
Go to Top of Page

blueberry
Average Member

Croatia
526 Posts

Member since 30/03/2006

Posted - 12/03/2009 : 17:22:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit blueberry's Homepage  Send blueberry a Private Message  Reply with Quote
RECENZIJA STRIPA NADZIRAČI/WATCHMEN by MATKO VLADANOVIĆ
http://www.stomugromova.com/rubrike/recenzije/nadziraci-watchmen.html
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 19/03/2009 : 02:19:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
Stavih na skidanje, ne mogu da čekam bioskop... 'oću da crknem od radoznalosti!

Priče i kritika o filmu (znatno više sa + predznakom, nego li -) poprimaju ogromne razmere, baš kao i dvodecenijsko polemisanje o samom stripu... Skeptik sam u vezi filma, ali moram da pogledam što pre. :))
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22318 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 19/03/2009 : 18:46:33  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gil-galad

Stavih na skidanje, ne mogu da čekam bioskop... 'oću da crknem od radoznalosti!

Priče i kritika o filmu (znatno više sa + predznakom, nego li -) poprimaju ogromne razmere, baš kao i dvodecenijsko polemisanje o samom stripu... Skeptik sam u vezi filma, ali moram da pogledam što pre. :))

Raocaraces se,vjeruj mi na rijec,pogotovo ako su ti ocekivanja velika.
Moja su bila mala,pa sam se ipak razocarao
Go to Top of Page

Mailman
Senior Member

Croatia
1690 Posts

Member since 26/12/2001

Posted - 21/03/2009 : 08:20:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Mailman a Private Message  Reply with Quote
Pogledao sam film netom nakon što sam ponovo pročitao strip, tako da ga nisam uopće doživio kao film, već više kao filmski odjek upravo pročitanog.
Kao takav mi se jako svidio, ali sam svjestan da je to mišljenje potpuno neobjektivno. Ugodno me iznenadilo da iz stripa nije skoro ništa izbačeno. Jedina bitna razlika je malo promijenjen kraj (i cijeli podzaplet koji ga se tiče), što je možda i bolje budući da tko zna kako bi divovska hobotnica izgledala na ekranu.
Što se tiče glumaca, Nite Owl II mi je savršen, Rorschach isto, Doc Manhattan je vrlo dobar, Comedian je dovoljno dobar, Ozymandias tak-tak, a Silk Sceptre II mi je na razini Mary-Jane iz Spider-Man filmova. I to je osnovna zamjerka koju imam na film, budući da mi je podzaplet oko Laurie, Sally i Comediana možda najdraži dio priče, a u filmu je obrađen prilično mlitavo.
Ima nekoliko scena koje su poprilično žestoke, čak i za današnje vrijeme, ali pretpostavljam da je tako i strip rezonirao 1985, pa se ovako htjelo postići isti efekt.

How do you know that my dimwitted inexperience isn't merely a subtle form of manipulation, used to lower people's expectations, thereby enhancing my ability to effectively manuever within any given situation?
Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3513 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 21/03/2009 : 16:02:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mailman

I to je osnovna zamjerka koju imam na film, budući da mi je podzaplet oko Laurie, Sally i Comediana možda najdraži dio priče, a u filmu je obrađen prilično mlitavo.
Da, taj deo su nekako pretrcali, a bitan je za Manhattanovu odluku da ipak pomogne... Njegov govor na Marsu je isto ispao zbrzan.

moji crteži
Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior Member

Serbia
1696 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 22/03/2009 : 00:46:21  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message  Reply with Quote
Film nisam gledao, ali "Under the Hood" je prilično simpa, "Tales of the Black Freighter" je bezveze, a "Watchmen Motion Comic" mi je bio zanimljiv prvih 10 sekundi, a glumci koji daju glasove su očaj živi.
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000