forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 U2_No line on the horizon_360° oko Zagreba :-)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 05/03/2009 : 09:01:23  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

quote:
Originally posted by mladjo

quote:

Iznenadno pojavljivanje/kratak nastup na krovu BBC-a u Londonu pred oko 5000 ljudi. Misle ako ponove fazon sviranja na krovu, da ce da dobiju jos jedno remek delo album. Salu na stranu, vrlo je lepo izvedeno, Bono strasno peva, Edge super svira, Adam je i dalje sav dedast, Lari je isti kao i uvek....svejedno - sad jos vise jedva cekam koncert!
http://www.youtube.com/watch?v=Wn3Gno7wWtk Get on your boots
http://www.youtube.com/watch?v=g76msqFOh20 Magnificent
http://www.youtube.com/watch?v=M7f-HH2kDA4 Vertigo
http://www.youtube.com/watch?v=PP444E4Npfw Beautiful day

Netko je to napravio i prije njih

Napravili sami pre 22 godine. Doduse, na malo nizoj zgradi koja je daleko od bilo koje TV stanice, al ajd da ne cepidlacimo.
Nevernici su uklonili linka sa youtube.com, al siguran sam da znate o cemu je rec.

Apropo toga, jucer je ista ulica u kome se desio pomenuti dogadjaj, privremeno preimenovana u U2 way! Katastrofa

To je fora Beatlesa, ali U2 radi istu stvar na promociji svakog albuma od Joshua tree nadalje...

itsyourworldyoucanchangeit
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 05/03/2009 : 09:02:14  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Prva dva albuma koja sam u zivotu kupio su bila Joshua Tree i Rattle and Hum i i dalje sam veliki U2 fan, ali ovo je jednostavno preloše za band koji je objavio toliki niz vrhunskih albuma, prakticno svi od Boya zakljucno s Achtung baby. Slusao sam album jedno dvadesetak puta u tri dana, nadajući se da će mi polako ući u uho, ali ne vrijedi. Jedine dvije istinski dobre pjesme koje mi se bas jako svidjaju su White Snow i Cedars of Lebanon. Sve ostalo ... prelose za takav band. Steta.

Evo kako ja vidim njihov razvoj i obnovu:

Boy (4) - odličan debut album s nekoliko vrhunskih pjesama (Into the heart, A day without me...)

October (3) - meni se na ovom albumu izdvaja jedino Stranger in a strange land, ostatak vuče na Boy.

War (4) - dobio bi i ovaj album trojku jer ima isti zvuk ko prva dva da na njemu nisu Sunday Bloody Sunday, New Years Day, Like a song, Two hearts, Surrender, 40...

The unforgettable fire (5) - od ovog je albuma s njima peti član iz sjene Brian Eno, koji ih je očito ispljuskao i upozorio da su "dobri, ali bi mogli postati novi Ramones" i potpuno im izmjenio zvuk. Ovaj album nisam volio dok sam bio momak mlađan heavy metal orjentacije, ali danas ga obožavam. Ne bi izdvajao ni jednu pjesmu, album ima konceptualnu peticu!

The Joshua tree (5) - album s kojim su postali najveći, a doslovno svaka pjesma je remek djelo.

Rattle and Hum (5) - album koji su izdali dok su bili najveći i to su svima nabili na nos. Onda im se to vratilo, svijet ih je uvjerio da su pozeri i da pretjeruju. Bono za vrijeme koncerta na Point Depotu u Dublinu 31.12.1989. najavljuje raspad grupe (imam bootleg :).

Achtung baby (5+) - album kojim su svijetu dokazali da mogu namjerno biti još veći pozeri i da mogu još bolje pretjerivati. Album kojm su nabili svijet nogom u jaja. A tek ZOO TV...:)

Zooropa (3) - uz nekoliko dobrih pjesama (First time, Crashed car...) ostatak je prosjek.

Pop (4) - iz nekog razloga volim kada rade eksperimentalne albume, koji se možda neće dopasti "fanovima". Znam čovjeka koji je čuo prvi single "Discotheque" i poklonio sve albume i singlice koje je imao, a imao je i više nego sve (više primjeraka istog singla, iz Australije, Japana...). Jedina stvar koja je razjebala ovaj album je Popmart turneja koja im nije trebala. Izledali su malo i neprimjetno na onoj pozornici. Bio u Wien Neustadtu 1997.

All that you cant... (2) - ziheraški album. Dobre pjesme, ali ziheraške.

How to dismantle... (2) - CD2 prethodnog albuma, ali odlične turneje za oba albuma! Live at Slane Castle je klasik.

No line on the horizon (5) - kad sam čuo prvi singl "on your boots" palo mi je na pamet da su izdali CD3 prethodna dva albuma, ali pokazalo se da sam u krivu.

Pjesmom po pjesmu:

01 - No Line On The Horizon (3) - solidno otvaranje albuma, ali ništa posebno
02 - Magnificent (5) - siguran sam da če s ovom pjesmom otvarati koncerte na turneji koja dolazi. Odlična pjesma o ljubavi i strasti, davanju sebe.
03 - Moment Of Surrender (5+) - ova pjesma ima sve: temu (ovisnost), stihove (...even on our wedding day...), Bona koji je to otpjevao maestralno.
04 - Unknown Caller (4) - pjesma iz perspektive mobitela? Zvuči glupo, ali "zvuči" dobro. Stihovi!
05 - I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight (4) - recimo da su stihovi ove pjesme dobrodošli kada ženi želiš objasniti zašto je dobro ponekad se zapiti s prijateljima makar bi sada trebao glumiti odraslu osobu.
06 - Get On Your Boots (2) - ovo im nije trebalo na ovom albumu. Jednostavno loša pjesma.
07 - Stand Up Comedy (3) - ovakve pjesme mi obično nakon 6 mjesci budu omiljene, sada nije.
08 - Fez - Being Born (4) - zahvala gradu koji im je bio domačin
09 - White As Snow (5) - lijepa pjesma, mislim na poeziju.
10 - Breathe (4) - vokal!, otpjevano fantastično
11 - Cedars Of Lebanon (5+) - zadnji put je Bono ovakve stihove pisao na Achtung baby. Genijalno.
"choose your enemies carefully 'cos they define you
make them interesting 'cos in some way they remind you
they are not there in the begining, but when the story ends
gonna last with you longer then your friends"

Edited by - alen on 05/03/2009 09:04:18
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 05/03/2009 : 09:11:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alen

quote:

quote:
Originally posted by mladjo

quote:

Iznenadno pojavljivanje/kratak nastup na krovu BBC-a u Londonu pred oko 5000 ljudi. Misle ako ponove fazon sviranja na krovu, da ce da dobiju jos jedno remek delo album. Salu na stranu, vrlo je lepo izvedeno, Bono strasno peva, Edge super svira, Adam je i dalje sav dedast, Lari je isti kao i uvek....svejedno - sad jos vise jedva cekam koncert!
http://www.youtube.com/watch?v=Wn3Gno7wWtk Get on your boots
http://www.youtube.com/watch?v=g76msqFOh20 Magnificent
http://www.youtube.com/watch?v=M7f-HH2kDA4 Vertigo
http://www.youtube.com/watch?v=PP444E4Npfw Beautiful day

Netko je to napravio i prije njih

Napravili sami pre 22 godine. Doduse, na malo nizoj zgradi koja je daleko od bilo koje TV stanice, al ajd da ne cepidlacimo.
Nevernici su uklonili linka sa youtube.com, al siguran sam da znate o cemu je rec.

Apropo toga, jucer je ista ulica u kome se desio pomenuti dogadjaj, privremeno preimenovana u U2 way! Katastrofa

To je fora Beatlesa, ali U2 radi istu stvar na promociji svakog albuma od Joshua tree nadalje...

Nisam to znao, zato nisam odgovarao na globinjov, nego na mladjin post. Cekao sam da neko ispliva da mi kaze, a da ja ne ispadnem glup.

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 05/03/2009 : 09:13:49  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message  Reply with Quote
Jao nabavio sam neku antologiju Beatlesa na 12 DVD-a. Čisti dragulj!

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 05/03/2009 : 10:30:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Dobra ti je ideja za ovu generalnu procenu. Aj da probam:

Kako mislim da su svi albumi u rasponu Boy - Achtung baby odlicni, neki stvarno remek dela, svakome bi ocena bila 4-5.

Boy (5): nisu mi posebno legle The ocean, Another time-another place i Shadows and tall trees. Jedan favorit - Out of control!

October(3-4): Ok pesme, izdvajam Gloria, I threw a brick trough a window, October (iako mi je on samo usao u uvo zbog izvodjenja uz New years day) Fav

War (5): Meni stvarno super, cak mi je za nijansu bolji od prvog.
Skoro svaka pesma mi stoji na playlisti. Favorit - aj recimo Seconds.

The unforgettable fire (5): Najzad promena fazona, i to promena na bolje! Ubedljivi favorit - Bad!

The Joshua tree (5+): Joj! Secam se kad sam ga kupio, slusao sam danima! Ne bih ni znao koju pesmu da izaberem kao favorit. Da pobegnem od klisea, neka bude In God's country!

Acthung baby (4-5): Odlican, i te kako inovativan, ali pocinje da mi bezi od fazona koji se meni svidja kod njih. Favorit - Until the end of the world

Zooropa, Pop (bez ocene): kao sto rekoh - preslusao, zaboravio. Jednostavno mi se ne dopada fazon, sta da radim. Ko se ne slaze, nemojte me kamenovati

All that you can't leave behind (3-4): OK, nista vise. Pesme su lepe, ali dosadne. Slazem se skroz sa Alenom - Slane castle! Kada gledam taj koncert, mogu da preslusam bilo koju od tih pesama i po vise puta. Favorit - Walk on

How to dismantle an atomic bomb (3-4): Hih, album koji me navukao da slusam U2. Dovoljno mi je bilo da jednom cujem Vertigo i da poludim! Pesme su pitke, ali nista posebno. Da nije vertiga, Love and peace, Somethimes you can't.... bio bi skroz prosecan, ako ne i ispodprosecan. Favorit - Somethimes you can't make it on your own

No line on the horizon (necu jos ocenjivati): juce sam kupio CD, preslusao samo jednom. Mnogo mi se dopali Moment of surrender i Breathe, a cak mi i onaj Get on your boots dobija smisao u sklopu celog albuma. A ovaj Bono kao da non stop unapredjuje svoj glas. Bas sam mislio da je otprilike pokrio i prikazao ceo svoj glasovniv spektar, ali ne. Svaka cast!
Za sada favorit - Breathe!

Tako....

Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 05/03/2009 : 10:51:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
Ja sam u Ipercoopu kupio The Joshua Tree, ali mi je bilo loše pa sam ga poklonio nakon par mjeseci instruktoru iz autoškole.

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 05/03/2009 : 11:31:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dr strangelove

Ja sam u Ipercoopu kupio The Joshua Tree, ali mi je bilo loše pa sam ga poklonio nakon par mjeseci instruktoru iz autoškole.

A da se ti ipak drzis filmova

Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 05/03/2009 : 11:35:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Imao sam i How to dismantle an atomic bomb, All that you can't leave behind, October te Pop, al' mi je sve bilo bezveze.
Nije to moja furka

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 05/03/2009 : 11:40:46  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Imao sam i How to dismantle an atomic bomb, All that you can't leave behind, October te Pop, al' mi je sve bilo bezveze.
Nije to moja furka

Pozitivno je što si poklonio, a ne prodao ili nedajbože bacio.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29689 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/03/2009 : 11:45:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Meni je Shadows and tall trees genijalna stvar, jedna od najdražih U2 pjesama uopće!

Trouble will find me
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 05/03/2009 : 16:38:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

ako ovo nije za doživotni ban,onda ne znam onda šta je

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 08/03/2009 : 20:19:17  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message  Reply with Quote
Sutra u 9.00 objavljuju gradove koje će udomačiti koncerte "360°" turneje, a ovo je glasina:

June 27 Barcelona, Camp Nou
June 28 Barcelona, Camp Nou
June 30 Sevilla , Olimpic Stadium
July 02 Lisbon, Portugal, Estadio Jose Alvalade
July 05 Zurich, Switzerland ,Letzigrund Stadium
July 06 Milan ,Italy, Stadio Giuseppe Meazza
July 08 Marseille,France, Stade Velodrome
July 10 Paris ,France ,Stade De France
July 11 Paris ,France ,Stade De France
July 13 Brussels, Belgium , Roi Baudouin Stadium
July 14 Brussels, Belgium , Roi Baudouin Stadium
July 16 Amsterdam, Netherlands , Amsterdam Arena
July 17 Amsterdam, Netherlands , Amsterdam Arena
July 20 London, England ,Wembley Stadium
July 21 London, England ,Wembley Stadium
July 23 Cardiff, Wales ,Millennium Stadium
July 25 Dublin, Ireland , Croke Park
July 26 Dublin, Ireland , Croke Park
July 27 Glasgow, Scotland, Hampden Park
July 29 Oslo, Norway ,Vallehovin Stadion
July 31 Stockholm,Sweden ,Olympic Stadium
Aug. 01 Helsinki, Finland , Olympic Stadium
Aug. 03 Rome , Italy , Olympic Stadium
Aug. 06 Vienna, Austria , Ernst Happel Stadium
Aug. 07 Bucharest, Romania , Steaua Stadium
Aug. 09 Moscow, Russia, Luzhniki Stadium
Aug. 12 Copenhagen, Denmark ,Parken
Aug. 13 Warsaw, Poland , Gwardia Stadium
Aug. 20 Berlin, Germany ,Olympiastadion
Aug. 21 Berlin, Germany ,Olympiastadion
Aug. 22 Munich, Germany , Allianz Arena
Aug. 24 Zagreb ,Croatia ,Maksimir Stadium
Aug. 25 Sofia, Bulgarian ,Vasil Levski Stadium
Aug. 27 Istanbul ,Turkey, Atat#249;rk Olympic Stadium not confirmed
Aug. 29 Athens, Greek, Olimpic Stadium
Sep. 05 Sicily,Italy, not confirmed

Obratiti pažnju na 24.8.!

Edited by - alen on 08/03/2009 20:43:43
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 08/03/2009 : 20:44:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
OPA! Zagreb! Bg nisam ocekivao, ali sam se nadao da ce barem biti negde u okolini! Lepo, samo jos da potvrde glasine!

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25985 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 08/03/2009 : 21:15:10  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

OPA! Zagreb! Bg nisam ocekivao, ali sam se nadao da ce barem biti negde u okolini! Lepo, samo jos da potvrde glasine!

Ja sam mislio da je tebi ovo "okolina"?

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 08/03/2009 : 22:17:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

quote:

Ja sam mislio da je tebi ovo "okolina"?

Marsh! Nemoj me podsecati. Mada, ruku na srce, i jeste mi na 5 min kolima, tj, oko pola sata pesaka od trenutne adrese.
Verovatno ja zavrsim na tom koncertu, s obzirom da ovaj 24. avgusta ne postizem, fax mi pocinje....

BTW, na istoj adresi ce i ACDC 18.6. da rasturi scenu, ako budem imao srece, mozda odem da overim prostor

Edited by - Lord Vader89 on 08/03/2009 22:18:55
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 08/03/2009 : 23:41:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Upravo procitah neki izvestaj da ce u Evropi da turneja traje do 22. avgusta

http://www.billboard.com/bbcom/news/exclusive-u2-readies-360-global-tour-1003948418.story

Sad....ne znam koliko je i to pouzdano, aj da sacekao sutra

Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 09/03/2009 : 09:10:13  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message  Reply with Quote
da, da...

10 August 2009 Stadium Makimir Zagreb

Go to Top of Page

Vjeko1980
Advanced Member

5651 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 09/03/2009 : 09:23:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message  Reply with Quote
quote:

da, da...

Je li potvrđeno??
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 09/03/2009 : 09:24:26  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Na ovo sam mislio

http://www.youtube.com/watch?v=-6G7MkBMVxE

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 09/03/2009 : 09:24:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Vjeko1980

quote:

da, da...

Je li potvrđeno??

Gde si nasao

Go to Top of Page

Vjeko1980
Advanced Member

5651 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 09/03/2009 : 09:27:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

da, da...

Je li potvrđeno??

Gde si nasao

POTVRĐENO

http://www.tportal.hr/showtime/glazba/12433/10-kolovoza.html
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 09/03/2009 : 09:31:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

da, da...

Je li potvrđeno??

Gde si nasao

POTVRĐENO

http://www.tportal.hr/showtime/glazba/12433/10-kolovoza.html

STRAVA! Jos samo da se organizujemo, da mi kupite kartu, i vidimo se!

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 09/03/2009 : 09:53:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Nije mi jasno da za Evropu ima samo 14 datuma Koje sranje, jos cu i da se razocaram....

Interaktivni priviju stejdza :

http://360.u2.com/ bice dobro

Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 09/03/2009 : 10:02:44  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message  Reply with Quote
dodavat ce jos datuma, bez brige. tako je i ACDC objavio prvo desetak koncerata u Europi i onda ih pomalo dadao jos dvadesetak.

Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 09/03/2009 : 10:06:46  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message  Reply with Quote
bit ce ovo odlicno r'n'r ljeto. acdc u beogradu, pa u2 u zagrebu... osmjeh mi na licu!

Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000