Author |
Topic  |
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 11/03/2009 : 17:46:10
|
@manhunter
Da, godina je problem + onaj njemac što mi satalno sakriva stvari po kući
Vidi kako preraspored položaja riječi ( koji si ti napravija ) daje novi smisao, iako se sa njim ne slažem, tako da u toj verziji nije potrebno dodatno objašnjenje.  |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
Edited by - Renky on 11/03/2009 17:46:44 |
 |
|
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 11/03/2009 : 17:59:20
|
quote: Originally posted by goksi
Čekaj, nisi kupio još ni treći? Pa kako onda da izađe četvorka ako ne daš podršku izdanju koje želiš, ako ga ne kupuješ?
Nisam kupio treći iz razloga koje već duže vreme predstavljam... |
 |
|
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
Posted - 11/03/2009 : 18:01:09
|
quote: Originally posted by Colt
Najbolje je sto ljudi ulaze u polemiku sa covekom koji je vec ranije odustao od pomenutog izdanja zbog cene, Laurentijevih naslovnih strana, rasporeda izlazenja epizoda...
Upravo to je u pitanju,i umesto da forum posluži izdavaču da opipa puls čitaoca,VČ nastavlja da radi po svome... |
 |
|
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
Posted - 11/03/2009 : 18:02:09
|
quote: Originally posted by elfak nish
Najbolje je sto ljudi ulaze u polemiku sa covekom koji je vec ranije odustao od pomenutog izdanja zbog cene, Laurentijevih naslovnih strana, rasporeda izlazenja epizoda...
Jedna nasa izreka:Rdjavom kXXXu i dlaka smeta. Mada razumem coveka sto se cene i naslovnih strana tice 
Znači i ti si rđavi...... |
 |
|
Colt
stripovi.com kum

3298 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 11/03/2009 : 18:16:52
|
quote: Originally posted by profesor-inz
Upravo to je u pitanju,i umesto da forum posluži izdavaču da opipa puls čitaoca,VČ nastavlja da radi po svome...
Da sam na tvom mestu ja bih potpuno bojkotovao teme o VC, kad vec ne zele da rade prema tvom opipanom pulsu... |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 11/03/2009 : 18:43:45
|
Dobio danas trojku. Ispravljeni su propusti iz prve dve knjige. Forzec(tako su mi rekli da se zove,jer nisam neki strucnjak) pokriva bele delove unutrasnje strane korice. Naslovne su dobro zalepljene. Visina ista kao kod dvojke. E sad,ova (dez)informacija da ide reprint prvog broja bi jos poboljsala stvar i onda bi stvarno imali kolekcionarsko izdanje. Ajde ako neko stvarno zna nek kaze da se ne mucim da upisujem slovo z |
 |
|
Colt
stripovi.com kum

3298 Posts
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 11/03/2009 : 19:09:51
|
Odakle to da ce reprint prve knjige?
Reko mi lik koji mi donosi stripove da ce zajedno sa cetvorkom i reprint keca. Odakle mu to nemam pojma.Vratio se iz BG s tom pricom i to je to. Ne kazem da je tacno,ali se nadam. |
 |
|
Colt
stripovi.com kum

3298 Posts
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 11/03/2009 : 21:04:03
|
Mozda mu je receno u redakciji, cenim da niko na Forumu ne zna da li ce toga zaista biti.
Ne bi bilo nelogicno jer je mnogima izmako taj prvi broj zbog onih koji su ga uzeli samo zbog potpisa i bez namere da ga dalje uzimaju. A i zbog onih koji ce ga uzeti ponovo jer je kvalitet trojke popravljen i sa jedinicom kako valja sve ovo ponovo dobija smisao. |
 |
|
elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts
Member since 23/02/2009 |
Posted - 11/03/2009 : 21:30:55
|
quote: Originally posted by profesor-inz
quote: Originally posted by elfak nish
Jedna nasa izreka:Rdjavom kXXXu i dlaka smeta. Mada razumem coveka sto se cene i naslovnih strana tice 
Znači i ti si rđavi......
Jesam,priznajem . Bila je to sala,al sam zaboravio staviti smajlice na kraju recenice,ne zameri. |
Soundgarden - Halfway There http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
|
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5549 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 11/03/2009 : 21:37:55
|
quote: Originally posted by Renky
quote: Originally posted by Bruce Springsteen Nema potrebe da ispišemo celu stranicu oko jednog pisanog lapsusa , naravno da nije u pitanju Ludens extra (LUZEX) već SDZEX
Ben mu jarca taj lapsus nisan ni primjetija niti je bitan. Tvoj post san razumija kao da je sve nabrojeno lošije u Zagoru Extra ( SD ) nego u kolekcionarskom. Za pirate i ZSS se slažem ali tisak u SD je uglavnom korektan ili i bolji od toga. Možda se čini zbog lošijeg papira... No to su prožvakane teme pa da ne odemo u krivom pravcu...
Ma, daleko od toga da odemo u krivom pravcu Slažem se za otisak u SDZEX, jedini propust kod njih je bio što prvi broj kreće od 31, broj stranica 96 i usled toga pojava više brojeva i naslovica iz samog stripa, tu i tamo izbačane koja strana. Što se tiče papira u onoj kasnijoj fazi, kako se uzme, ona sivkasta boja i nije toliki minus U svakom slučaju hvala SD, bar meni ona je razlog što sam se vratio stripovima, sada već davne '94-'95 |
 |
|
REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
Posted - 11/03/2009 : 22:01:22
|
Zar nemozemo naci sredinu.Otisak Slobodne Dalmacije u dosta brojeva bio je bled i isprekidan a Ludensov extra Zagor mastan zamrljan i sumoran doduse varira od broja do broja,ali vecinom u poslednje vreme sve cesce.Kao kada kod udaranja pecatom pomerite ruku pa se izgubi linija.Ko tvrdi suprotno pristrasan je a ima i strip pa neka vidi i sam. Sto godina tapkamo u mestu.Bledo tamno bledo tamno. dokle vise. Valjda vreme tehnike znaci nesto i u strip umetnosti ili ce stripove da rade razni flingstoni. |
http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk
Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!
|
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Posted - 11/03/2009 : 22:13:40
|
Nije u svim primjercima taj dupli tisak. I u vrimenu tehnike, to je rezultat baš tehnike i nema veze sa Ludensom ( niti bilo kojim izdavačem )  |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts
Posted - 11/03/2009 : 22:19:47
|
quote: Originally posted by Renky
Nije u svim primjercima taj dupli tisak. I u vrimenu tehnike, to je rezultat baš tehnike i nema veze sa Ludensom ( niti bilo kojim izdavačem ) 
zaboravio si hi hi hi ,extra je fora. Pa zar su ZS i LMS imali savrsen otisak,pa smo ih "gutali" ? I meni je bitan otisak,ali nije toliko. |
|
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5549 Posts
Posted - 11/03/2009 : 22:26:38
|
Mislio sam pre svega na otisak u brojevima gde su prve priče Zagora, a jeste ovo što kažeš (REJS) za isprekidane linije to se javljalo u prvim borjevima SDZEX koji se i reprintuju u Klasiku sa istim nedostacima Ali u svakom slučaju najbolji otisak jeste u kolekcionarsom Zagoru u odnosu na sva dosadašnja izdanja Zagora |
 |
|
elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts
Posted - 11/03/2009 : 22:32:21
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Mislio sam pre svega na otisak u brojevima gde su prve priče Zagora, a jeste ovo što kažeš (REJS) za isprekidane linije to se javljalo u prvim borjevima SDZEX koji se i reprintuju u Klasiku sa istim nedostacima Ali u svakom slučaju najbolji otisak jeste u kolekcionarsom Zagoru u odnosu na sva dosadašnja izdanja Zagora
Ja skuoljam klasike,extra ne,i meni losh otisak ni malo nije smetao da uzivam u stripu.A to se tice toga da kolekcionarski zagor ima nebolji otisak dosad=to si upravu |
|
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5549 Posts
Posted - 11/03/2009 : 22:40:37
|
Ni meni mnogo ne smeta otisak u Klasiku, to sa tim isprekidanim linijama se najviše javlja u Zagor priča. Inače Klasik je odlično izdanje ja ga recimo imam i u SC i HC Ali videću kako ću dalje sa njim, jer ako sve bude u redu krajem 2010.godine kolekcionarsko izdanje će sustići Klasik |
 |
|
LCF
Starting Member

22 Posts
Member since 10/03/2009 |
Posted - 11/03/2009 : 22:58:53
|
Danas sam svratio do maloprodajnog objekta Trafik na Novom Beogradu, raspitao se malo o kolekcionarskim knjigama, i tamo sam načuo od prodavačice da ide reprint knjige br.1, kada tačno i u kojim količinama to ne znam, ali je spominjala. Knjiga br.4 kaže izlazi sledećeg utorka, to dodje 17.03, rekao im je covek koji radi u redakciji i nadam se da ovo nisu dezinformacije.
I opet ponovo ista greska, kupio sam danas Zagor SP br.4 - Princ Vilenjaka, na poleđini stripa reklama za knjigu br.4 i opet piše ( Knjiga 4 u prodaji ), stvarno ne razumem svrhu ovoga, zašto pišu u prodaji a nje nema. Izgleda da je logika moja slaba strana. |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 11/03/2009 : 23:32:11
|
quote: Originally posted by LCF
Danas sam svratio do maloprodajnog objekta Trafik na Novom Beogradu, raspitao se malo o kolekcionarskim knjigama, i tamo sam načuo od prodavačice da ide reprint knjige br.1, kada tačno i u kojim količinama to ne znam, ali je spominjala. Knjiga br.4 kaže izlazi sledećeg utorka, to dodje 17.03, rekao im je covek koji radi u redakciji i nadam se da ovo nisu dezinformacije.
@Colt Vidis da se suska |
 |
|
Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 11/03/2009 : 23:44:43
|
Pa sta ako se ovde i kaze. Glupo je da preneses, ako ti se kaze u poverenju. Suskanja su suskanja, ona su slatka, tu nema ljutnje. |
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Posted - 11/03/2009 : 23:58:17
|
quote: Originally posted by LCF I opet ponovo ista greska, kupio sam danas Zagor SP br.4 - Princ Vilenjaka, na poleđini stripa reklama za knjigu br.4 i opet piše ( Knjiga 4 u prodaji ), stvarno ne razumem svrhu ovoga, zašto pišu u prodaji a nje nema. Izgleda da je logika moja slaba strana.
Hm, a pretpostavimo... samo pretpostavimo, da su se vodili logikom da će novi broj biti na kioscima bar misec dana, specijalac možda i više. U međuvremenu će knjiga 4 biti objavljena i sve štima. Ne kupuju svi strip prvi dan po objavljivanju. Da piše "uskoro" kako bi reagira kupac ako taj strip sa reklamom kupi/pročita nakon što je knjiga već odavno objavljena? Opet obrnuta logika |
 |
|
REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
Posted - 12/03/2009 : 08:30:06
|
Pa hajde da izbace i pisanog Zagora ako nije bitan otisak.Pa svi koji kupuju kolekcionarskog Zagora kupuju zbog otiska i kvalitete koje ima ili nema.Za neke je losa za neke dobra.Svi koji su videli Italijanskog Zagora celog zivota sanjaju jednu priblizno takvu kolekciju. Zasto bi imali sto puta isto izdanje ako ne zbog kvaliteta, mogu da ga citaju i u ranijim izdanjima. |
http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk
Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!
|
 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
LCF
Starting Member

22 Posts
Member since 10/03/2009 |
Posted - 12/03/2009 : 18:41:03
|
Renky, kada malo bolje razmislim shvatam da si potpuno u pravu, zato i nema reklame za knjigu br.4 na ostalim izdanjima, nego za sada samo na Odabranim pričama 3 i Specijalu 4, jer će oni biti na prodaju u kioscima, najmanje još 2 odnosno 3 meseca, kada će i knjiga biti takođe u prodaji. Priznajem, ipak je tvoja logika pretpostavke logičnija od moje logike zaključka. Pozdravljam. |
 |
|
Topic  |
|